Solicitare CMR / ROMÂNIA

De vizitat in jurul Bucurestiului (max 300 km)

Trimisă în 31.07.16 22:43
autor mishuAPL [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 13169

Obiective interesante de vazut in jurul orasului Bucuresti pe o distanta dus-intors de maxim 300 km, intr-o singura zi, atractiv si pentru noi adultii dar si pentru 2 adolescenti (si cu pauza de pranz la un restaurant fara fite).

Multumesc frumos


  • PERIOADA: august
  • BUGET: --- -- TRANSPORT: ----
  • ADULŢI: 5

Răspunsuri

Dan&EmaTIT466r[31.07.16 22:56]

Palatul Brancovenesc de la Potlogi

Fosta capitala a Targovistei cu Turnul Chindiei, Curtea Domneasca, PArcul Chindiei (am fost foarte recent dar nu am apucat sa postez ultimele impresii). Pentru mancat recomand Millenium la intrarea in Parcul Chindiei pe dreapta despre care am si postat,

Muzeul Iulia Hasdeu din Campina

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

dianameaSE9r[31.07.16 23:10]

300 km dus intors e mai mult decat ar fi in jurul Bucurestiului. Valea Prahovei, adica Sinaia, Busteni, Predeal se incadreaza in distanta.

In jurul Bucurestiului, in imediata apropiere, ar fi distractiv si pentru adolescenti sa mergeti la Therme, sau Divertiland, sau Water Park de la Otopeni.

Daca mergeti mai departe pana la Snagov, vizitati manastirea Snagov.

Masa cea mai fara fite o puteti lua la Ikea.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

Dragoș_MDAUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA209r[31.07.16 23:14]

Vezi articolele scrise de mine și de iulianic (foarte recente) despre ceea ce se poate vizita la sud de Dunăre, în apropiere de Ruse: bisericile rupestre, cetatea Cerven, peștera Orlova Ciuca.

Poți merge și mai jos, până la Veliko Târnovo (cetatea și alte obiective) și Arbanassi...

În plus, mai trebuie să amintesc și faptul că traficul la ei e mult mai redus ca la noi?!?

A! pentru o masă fără fițe, Happy din Ruse e perfect.

N.B.: Dragoș_MD este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

mishuAPLAUTOR SOL264r[31.07.16 23:28]

@Dragos - Multumesc frumos, intentia este sa ne oprim in Romania deocamdata. Zona povestita am parcurs-o in urma cu ceva ani, fiind foarte incantati de Veliko Tarnovo (si Arbanassi) si bisericile rupestre, iar despre Happy, numai de bine, incercat unul dintre cele aflate in Burgas.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Dan&EmaTIT466r[31.07.16 23:41]

Nu am amintit in primul raspuns de obiective din vecinatatea Bucurestiului

Asa mai avem

Mn Snagov

Mn Tiganesti

Pasarea

Pustnicul

Palatul Brancovenesc Mogosoaia

Si era sa uit zona Campulung Muscel

Cu mn Namaesti

Sau Curte de Arges cu celebra ei manastire si legenda

Inspre Buzau ai Vulcanii Noroiosi si Tabara de sculptura de la Magura

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

_TravellerGD[31.07.16 23:54]

Uite un traseu mai lung dar foarte interesant, cu multe obiective turistice: Bucuresti - Targoviște – Voinești – C-lung Muscel (Mausoleum Mateiaș) – Rucar – Podul Dâmboviței (Pestera Dâmbovicioara) – Moeciu – Bran (Castelul Bran) – Rasnov (Cetatea Rasnov) – Azuga – Bușteni – Sinaia (Castelul Peles) – Ploiesti - Bucuresti.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

elviramvioAU107r[01.08.16 07:09]

@mishu -

Acum am vazut intrebarea ta, surprinzatoare pentru mine, acum cand te cunosc dar care mi-a placut.

Campina, castelul Iuliei Hasdeu si casele memoriale.

Cetateni Arges, manastirea (am un articol pregatit de anul trecut dar n-am indraznit sa-l scriu sa nu creez multe semne de intrebare referitoare la starea mintii mele, acum m-am hotarat dupa articolele "fluturasei" noastre)

Campulung Muscel- manastirea Negru Voda, muzeul de istorie, muzeul etnografic, bulevardul Pardon pentru ati face o idee de ce a fost candva) si Mausoleul de la Mateias, cabana Voina pentru traseu si priveliste, oras perfect pentru vizite si luat masa (nu incerca la Berevoiest ca drumul e groaznic, plus ca nu se deschide muzeul)

Targoviste - cred ca deja stii ca o zi nu e de ajuns acolo.

Zona Rucar deja presupune mai mult de o zi sa poti vedea tot iar in week. este prea aglomerat si greu de luat masa in liniste undeva.

Drumuri placute si mai ales racoroase!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Dragoș_MDAUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA209r[01.08.16 08:42]

Bun; dacă nu vrei la sud de Dunăre, ce ai zice de Valea Buzăului? Mânăstirea Ciolanu, tabăra de sculptură, vulcanii noroioși, barajul Siriu chiar...

N.B.: Dragoș_MD este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Corina70SR3r[01.08.16 11:02]

@mishu - Indraznesc sa intreb : cei doi adolescenti ce varste au, ce preocupari au? Pentru ca daca nu sunt fani vizitat muzee, manastiri, ma tem ca se vor plictisi si vor face figuri in aceasta excursie sau vor sta cu nasul in smartphone-uri.

I-ati intrebat pe adolescenti cam ce ar dori sa vada sau sa faca in aceasta excursie?

Daca va orientati spre Valea Prahovei, evitati zilele de week-end, traficul e infernal, pierdeti timp aiurea in coloana de masini care stationeaza sau ruleaza cu viteza melcului in zona statiunilor montane.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

mishuAPLAUTOR SOL264r[01.08.16 11:18]

@elviramvio - Stii de ce am pus aceasta intrebare, deoarece asa cum ai vazut si din raspunsuri, in jurul Bucurestiului sunt multe de vazut si acum singura impiedicare o am data de caldura, insa daca prind o zi mai racoroasa, cat au inca copiii vacanta, imi iau o zi libera si plecam in jurul orasului.

O sa analizez toate informatiile primate si o sa gandesc 2-3 variante.

Multumesc frumos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mishuAPLAUTOR SOL264r[01.08.16 11:22]

@Dragos - Avem in vedere si aceste destinatii (vazute deja avand in vedere ca sotul este din Focsani) si poate reusim cat inca mai este vacanta. Multumesc frumos.


mishuAPLAUTOR SOL264r[01.08.16 11:24]

@Corina70 - Adolescentii au 16 si 21 ani si mai suporta si cate un muzeu, exact asta era idea sa spunem un oarecare compromise, ceva de vizitat si apoi ceva de relaxare astfel incat sa pleci dimineata si sa te intorci seara.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dragoș_MDAUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA209r[01.08.16 12:28]

Alternativă: tot spre sud, dar mai scurtă: Comana; mânăstirea, apoi parcul de aventură, o plimbare prin pădurea / rezervație cu bicicletele sau pe jos.

E mai scurtă, dar e cu adrenalină - posibil mai adecvată tinerilor.

În plus, pe arșița asta, o ieșire la pădure e ideală.

N.B.: Dragoș_MD este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

mishuAPLAUTOR SOL264r[01.08.16 12:53]

@Dragos - Ce sa spun, putin adrenalina imi place si mie si daca tot am fost la Edenland si la Parc Aventura, as putea incerca si aici ceva. Ce-i drept eu mai mult de traseul albastru la Parc Aventura nu am fost in stare, in schimb ai mei au facut traseul Negru. Multumesc pentru sugestii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

tata123 🔱POS975r[01.08.16 12:55]

@mishu - Îndrăznesc să ofer și eu câteva sugestii:

1. Situat doar la 30 minute de București se află Ansamblul brâncovenesc de la Potlogi (vezi impresii). Excursia cultural-istorică se poate îmbina cu o vizită la Divertiland.

2. Pe drumul spre Târgoviște o vizită la Mănăstirea Nucet și apoi o incursiune la Rezervația de zimbri de la Bucșani; în apropiere este și casa memorială Ion Luca Caragiale din localitatea omonimă (fostă Haimanale).

3. În apropierea Ploieștiului se află Parcul Bucov, zonă de agrement și grădină zoologică. Se poate „asezona” cu o vizită la Muzeul memorial „Constantin și Ion Stere” din Bucov, Muzeul Conacul Bellu din Urlați sau Mănăstirile Jercălăi (vezi impresii) ori Vărbila.

4. Altă variantă ar fi Mănăstirea Țigănești (un adevărat sat de măicuțe) sau Schitul Bălteni (vezi impresii), legată de o vizită în parcul de aventuri Edenland - Săftica ori piscina Aqua del Mar - Săftica.

5. O incursiune în Parcul natural Comana (vezi impresii) e relaxantă, aventuroasă e o vizită în Parcul de aventuri Comana, pioasă o trecere pe la Mănăstirea Comana și exclusivistă o distracție pe Domeniul Greaca.

Lista e deschisă...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

mishuAPLAUTOR SOL264r[01.08.16 12:59]

@tata123 - Multumesc frumos, am ce tine minte si organiza chiar mai multe iesiri. Cat despre Divertiland chiar am 2 vouchere care asigura intrarea a 2 persoane la pret de o persoana in timpul saptamanii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Corina70SR3r[01.08.16 13:05]

@tata123 - Recomand evitarea Parcului Bucov, deoarece e plin de purici, tantari, capuse.

ph-online.ro/eveniment/it ... uncte-de-vedere

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (5 voturi)

liviu49SE44r[01.08.16 14:39]

@mishu - Putea sa lipseasca martie din post? Evident ca nu! Nu ma rabda inima si tastatura sa nu imi dau si eu cu presupusu’

Acum am mai multe variante. Depinde ce va place mai mult.

Daca as invita un prieten la Branesti sa ma viziteze, in mijlocul saptamanii, intr-o zi mai racoroasa, l-as invita sa opreasca masina si sa o lase acolo, inainte de indicatorul cu comuna Branesti, unde locuitorii comunei numescv locul „ la parapet”. De acolo am merge, pe jos evident, prin gradina botanica a Colegiului Silvic, pentru a admira singurii copaci din Romania care traiesc in apa de foarte multi ani. In 1972 cand „ m-am maritat” in Branesti, erau demult in apa. Apoi as traversa calea ferata pe deasupra, sau daca garla permite, pe dedesubt si as continua padurea pe malul garlei, pe sub padure, cum spun localnicii. Si tot mergand pe marginea garlelor, pentru ca sunt patru pe teritoriul satului Branesti, sau a padurii, cum doreste fiecare, m-as intoarce prin sat, nu inainte de a admira alte paduri in apropierea comunei, dar de la distanta de data aceasta. Sunt paduri de stejar, dar in care se intalnesc si alte foioase (cer, ulm, paltin, garnita) dar si salcam si tei. Daca va manaca microbul pescuitului puteti sa va incercati norocul si la pescuit. Peste este din belsug, dar e acoperit de apa. Daca va tin picioarele aproape un kilometru de mers pe jos si sunteti fani Dinamo, puteti intra in cimitirul comunei sa depuneti o floare la mormantul lui Catalin Haldan. Si ca o curiozitate in acelasi cimitir este ingropat si fostul general Constantin Nuta, mort, alaturi de generalul Mihalea, la revolutie intr-un „accident” de elicopter, iar pe mormantul acestuia mai mereu se gasesc flori proaspete. Dar mortii cu mortii, viii cu viii. Ne continuam drumul pe jos, pe str. Slt. Petre Ionel, erou al Revolutiei, inmormantat in acelasi cimitir, destul de aproape de generalul Nuta. La trecerea caii ferate spre Constanta, care traverseaza Branestiul, puteti intalni cladirea, sau ma bine zis ce a ramas din ea, a Haltei Branesti Sat. Se cuvine sa fac o mica paranteza aici. Pana in anul 1986, Branestiul era deservit de doua statii CFR, una, halta Cozieni, la bariera de la Pusnicu, la circa 2 kilometri de centru comunei si gara Branesti la aceasi distanta de comuna. In acel an generalul Nuta, la sugestia unor locuitori ai comunei, s-a ocupat sa mute halta Cozieni in mijlocul comunei, sub numele de halta Branesti Sat, construind o cladire cu casa de bilete, cu sala de asteptare, cu peroane pe ambele sensuri de mers, cu locuri de asteptare acoperite, atat pentru tren, cat si pentru autobuze, care intorceau de acum in halta. Ce nu reusise Primarul de atunci cu un memoriu semnat de peste o mie de cetateni ai comunei, primul Secretar al Sectorului Agricol Ilfov, un reportaj din Romania Libera, timp de cativa ani, a reusit generalul Nuta in doar patru luni.

Pentru ca vi s-a facut foame in mod sigur, putem merge sa luati masina de la locul unde ati lasat-o, nu fara sa vedeti cele patru licee din Branesti, sau constructia in plina executie a noului Centru Cultural Branesti, sau noul parc, bucuria copiilor. Cu masina de data asta, pe soseaua spre Fundulea, DN 3, veti gasi doua restaurante unde puteti manca ieftin si bine. Pe partea stanga Casa Veldoni, sau pe partea dreapta, in parcarea de la Benzinarie, restaurantul Laguna, unde veti manca cei mai buni mici din zona.

Cu burtile aranjate, va sugerez o siesta la Manastirea Pasarea, apoi de la manastire plecand spre Bucuresti, pe racoare v-as invita la o plimbare pe”drumul berii”, pe malul lacului si pe marginea padurii Pusnicu. Ajuns la Casa Pusnicu, care se vede de la debarcader, urcam si vizitam, din mers, sau luati o cafea in interior, sau la o terasa. Mergem spre locul unde am lasat masina (tot la parapet) fire pe drumul asfaltat, fie pe poteca din padure pe care ne intorceam duminica cu nevetele sau sacosele cu bere de la Pusnicu. Cu sticlele mergeam pe marginea lacului, urcam pe la debarcader, iar cu ele pline ne intorceam prin padure.

Cam acesta este traseul pe care il propun unor prieteni de la Vrancea pe care ii astept sa ajunga si ei pe la noi in vizita.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

liviu49SE44r[01.08.16 14:46]

@_Traveller - Traseul este, intr-adevar foarte frumos, dar e pacat sa fie facut chiar si doar in doua zile. Am votat pentru ideea vizitarii unor locuri foarte frumoase, chiar daca, eu personal, cred ca doua zile nu sunt de ajuns.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mishuAPLAUTOR SOL264r[01.08.16 14:56]

@liviu49 - Foarte bune indicatii si de ce nu, de luat in seama. Multumesc frumos.


liviu49SE44r[01.08.16 17:52]

@mishu - Pentru ca s-ar putea ca in luna august, pe-aici prin zona sa nu nimeriti o zi mai racoroasa fara ploaie, pentru a nu va strica dorinta de odihna pentru o zi mai in scurt, pe langa casa, imi permit sa va invit in natura, la aer curat.

Una din invitatii ar fi pe ruta Targoviste (cu vizitarea zonei Chindiei), apoi Pucioasa, Fieni, Moroeni, DJ 713 la cabana Dichiu, unde puteti ajunge in jurul pranzului si unde gasiti si mancare buna. Siesta dupa mancare o puteti face, mergand pe jos, pana la Piatra Arsa, sau spre Pestera, sau cu masina pana aproape de Piatra Arsa, iar de acolo la Babele, ori pe DJ 714 spre Bolboci, Pestera, sau tot pe DJ714, cobarati pe la Scropoasa, la sanatoriul Moroieni, comuna Moroieni si apoi acasa.

Daca nu va place acest traseu va propun DN1, Campina, (castelul Iulia Hasdeu) apoi lacul Paltinu, cu intoarcere prin Comarnic.

Si daca mai aveti rabdare mai pot gasi trasee, mai putin batute, dar poate mai frumoase decat mai vestita vale a Prahovei

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

mishuAPLAUTOR SOL264r[01.08.16 19:48]

@liviu49: Marcat si pus la rand, multumesc.


doina_c24PA6r[02.08.16 13:00]

Bună! Vin și eu cu o recomandare mai răcoroasă, potrivită cu zilele caniculare, anume Slănic-Prahova. Din București în aproximativ două ore sunteți la Slănic.

Puteți vizita Muzeul Sării, Salina Unirea sau Biserica "Sfinții Trei Ierarhi". Apoi evident vă răcoriți la unul din cele trei ștranduri cu apă sărată - Baia Verde, Baia Roșie sau Baia Baciului.

Pentru masă pot recomanda Restaurantul Roberto (am mâncat acolo acum câteva luni și am fost mulțumită). Joia trecută, pe seară am fost prin zonă și mi-au atras atenția terasele frumos luminate aflate în fața parcului. Era o atmosferă plăcută și animată.

Pe drum vă puteți opri și la Mănăstirea Zamfira din Lipănești.

Vacanță frumoasă!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

mishuAPLAUTOR SOL264r[02.08.16 13:09]

Foarte interesanta si aceasta varianta, o voi avea in vedere.


liviu49SE44r[03.08.16 22:33]

@mishu - Pentru ca ati avut rabdare doua zile, acum la drum de seara, vin cu o alta propunere indecenta (nu de alta dar Richard Gere e leatul meu) si va invit la o excursie la Voina. Din fosta capitala a lui Mihai Viteazu, Targoviste, dupa ce vizitati vomplexul Chindia, o luati usor pe langa ce a ramas din COS Targoviste, si mergeti spre Campulung, unde nu veti ajunge, totusi, La intersectia cu DN 73, in Valea Mare Pravat ,,la mausoleul Mateias, o luati la stanga, iar la intrarea in Campulung o luati la dreapta spre comuna Leresti (pe care eu o stiu ca primul sat turistic), traversati Lerestiul, faceti un popas la Barajul Rausor, iar dupa cativa kilometri ajungeti la Cabana Voina. Nu va speriati de aspectul invechit al cabanei. Anul trecut, de Sf. Marie, acolo se manca foarte bine si ieftin. Aveti si alternativa de a va comporta ca niste buni romani si pe poienile din zona cabanei, pe malul raului, sa faceti un gratar sanatos. Daca timpul va permite, dupa masa puteti face o siesta activa, mergand (eu as merge numai pe jos) spre Cabana Cuca. Zona este foarte linistita, se pot vedea culmile Papusei, iar de mers pe jos puteti merge fara sa va rataciti, sau sa obositi.

Numai bine si calatorii placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

elviramvioAU107r[03.08.16 22:56]

@liviu49 -

Este o recomandare buna. Depaseste cei 300 de km, nu cu mult dar este interesanta, este si barajul si mausoleul de vazut in drum, plus manastirea Namaiesti. Mai mult de vizitat doar pentru o zi nu recomand, cunosc zona si drumurile. Intre Leresti si Voina, atentie la condus. La Voina sau in jur chiar se poate gasi un loc de odihna si luat masa plus ca este perioada fructelor de padure si se pot cumpara de pe marginea drumului.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mishuAPLAUTOR SOL264r[04.08.16 09:59]

@liviu49 - Am retinut multumesc.


elviramvioAU107r[10.08.16 07:59]

@liviu49 -

Am vizitat Mrea. Pasarea cu foarte multi ani in urma, alaturi de Episcopul Roman Ialomiteanul si va dati seama ca am avut ceva avantaje. Este frumos drumul prin padure, zona atunci era superba, cunoscuta doar de localnici si calugari. La Pasarea trebuia sa fie un spital pentru calugari, inainte de 1948, de aceea Roman Ialomiteanul a facut si facultatea de farmacie. Acolo la maici am vazut atunci, in privat, o colectie de covoare persane lucrate de ele, deosebite.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • [28] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 2.3148159980774 sec
    ecranul dvs: 1 x 1