ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.12.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
LUNA
NOV-2017
colegi
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Comandati plescavita la Taverna Sarbului

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Adresa

In strada Tipografilor la numarul 31 se gaseste in Bucuresti Taverna Sarbului. Alte asemenea taverne sarbesti mai fiinteaza la Sinaia, undeva izolat in padure, superb plasat – unde la 12 noaptea cand se inchide vin ursuletii sa isi ceara portia de mancare – la Brasov, la Drobeta Turnu Severin pe malul Dunarii, la Constanta aproape de iesirea catre Mamaia si la Timisoara, mai aproape de originea ei. Sunt deschise zilnic intre orele 9 -24, ceea ce inseamna ca acopera toate mesele zilei de la micul dejun pana la cina.

Rezervare

Cel putin in Bucuresti, daca mergeti in gasca mai mare, ceea ce se preteaza foarte bine la Taverna Sarbului va recomanda sa rezervati telefonic sau online numarul de locuri, eventual si zona unde doriti sa fie amplasata masa dorita. Ca am amintit de online, sa va numesc si saitul restaurantului: tavernasarbului.ro.

Parcare

In continuare ma voi referi la Taverna Sarbului, locatia din Bucuresti. In fata restaurantului, pe partea acestuia sunt cateva locuri de parcare amenajate, de obicei insuficinete la orele de varf. Pe partea opusa unitatii este un teren viran unde se poate de asemenea parca. Intotdeauna am gasit un nene spagar care se face cate dirijeaza unde sa parchezi si ca va avea grija de masina ta. Nu este neaparata cazul s ail bagati in seama, sau cum considerati.

Primire

La intrarea in restaurant una sau mai multe domnisoare dragute, imbracate in fuste scurte (parca numai asa le-am vazut), amabile, te intreaba de rezervare si te conduc cu un mers tacticos la masa alocata in prealabil pentru o buna organizare a momentului servirii mesei.

Pe peretele din stanga sunt poze cu personalitati care au trecut pragul restaurantului. Vara daca prindeti liber nu ezitati sa mancati in curte, in gradina de vara, unde este amplasat si un grill …. convingator….

In dreapta fata de holul de la intrare este amenajat un loc de joaca pentru copii si amplasat un bancomat … pentru adulti.

Restaurantul indoor

Pe culoarul de la intrare, apoi In stanga se deschide restaurantul de la “interior”. Este organizat pe doua nivele. Decorul interior si atractia locului este data de structura din lemn montata, care la parter creaza niste delimitari, precum niste separeuri deasupra carora sunt inscriptionate numele unor mestesuguri.

Aici avem La Dogaru’, La Selaru’, La Barbieru’, La Feraru’, La Cismaru’, La Tabacaru’, La Tamplaru’, La Moraru’.

Stilul localului este cu mese si banci din lemn. Daca spatiile amintite mai sus ale mestesugarilor ofera spatii de 8 locuri, la etaj veti intalni mese lungi insirate unde puteti sta si in grupuri de pana la 30 – 40 persoane. Chiar e fain de iesit cu un grup mai mare.

Meniul si oferta de pret

Pana la meniu sa spun ca pe undeva este de obicei amplasata o vitrina de prezentare cu peste proaspat, pastrat cu cuburi de gheata, acum era in curte. Asta ca s ava deschid deja apetitul.

Meniul este unul foarte, foarte bogat. Majoritatea felurilor de mancare sunt insotite in cartea de meniu de imaginea ilustrata a acestora, ceea ce eu apreciez mult la o prezentare de meniu, cum am mai scris pe aici, pe AFA. Ma ajuta considerabil in alegrea comenzii pe care o voi face. Fie spus, daca nu va puteti hotari ce sa comamdati, apelati la serviciile personalului indreptatit sv a lamureasca si sa va faca recomandari pe gustul Dumneavoastra. Ospatarii sunt foarte amabili si eu am fost intotdeauna multumit de serviciile lor. Si nu am fost doar o data la Taverna Sarbului, este unul din acele localuri carora le-am trecut pragul de peste 10 ori, ceea ce justifica deja calificativul recomand.

Bucataria sarbeasca se remarca prin tochituri, mancaruri fierte si condimentate. Este una foarte bogata, care poate satisface toata gusturile. Din ce am aflat, la Taverna Sarbului, mesterul bucatar sef este sarb si retetele sunt autentic sarbesti.

Am sa fac acum o sinteza “sintetica” a ce puteti alege, cam cat costa si cat de mari sunt portiile. O precizare: felurile principale ofera majoritatea optiunea de a alege intre portie mare sau portie mica. Sa parcurgem oferta:

- ciorbele – de fasole, de peste, de vita, supe crème - 17 la 20 lei portia de 300 ml;

- pestele: dorada, pastrav, calcan si altele in jur de 20 lei / 100 gr; se pot prepara la cuptor sau pe plita;

- snitelul de pui sau de porc – 30 la 40 lei – la 200 sau 300 grame portia;

- fasole cu carnati afumati – comandati! este bestiala – 30 lei / 350 gr;

- kapama care este carne de miel cu spanac – 40 lei / 300 gr, se serveste in bol de ceramica incins la cuptor, senzatie;

- plescavita, este carne de vita tocata, cu seu de vita si condimentata – 25 la 35 lei; este recomandarea mea nr. 1 la Taverna Sarbului; este consistenta, satioasa, in principiu portia mica este suficienta pentru o persoana, dar acum inteleg de ce arat ca o persoana si jumatate din punct de vedere al rotunjimii mele, caci nu o data am comandat portia mare de plescavita; si nu este ca la Timisoara, unde o gasesti si la chioscuri pe strada, la chifla, este la farfurie;

- alte specialitati: biftec tartar, file de vita, medallion de porc cu ciuperci;

- alte manaruri picante: costite picante, legume picante, orez sarbesc;

- salate, recomand de exemplu pe cea cu spanac daca vreti sa aratati ca Popeye Marinarul;

- deserturi: cheescake, tiramisu… …. – la 20 lei portii mari de 250 gr, in special daca te-ai indopat cu alte bunatati la felul principal.

Despre bauturi, nu stiu sa va spun prea multe, pentru ca nu este punctul meu forte si din motive lesne de inteles optez de cele mai multe ori pentru freshul de grapefruit. In oferta exista slibovita, tarii, vinuri, bere.

Daca pentru o cina obisnuita preturile sunt cam piperate, pentru o iesire aniversara, un eveniment parca merita Exista si meniuri speciale pentru evenimente si mese oragnziate special in acest sens. Acum de exemplu era activa o oferta de Craciun la 28 eur / persoana.

Muzica

Nu sunt un mare cunoscator, dar am fost aici in doua randuri cu colegi din Serbia, respectiv din Croatia, care mi-au confirmat autenticitatea muzicii ascultate aici la ora de seara in timpul cinei. Este muzica buna, imi place si asigura un fon sonor foarte placut, care contribuie la realizarea atmosferei sarbesti din local.

De final

Eu la Taverna Sarbului nu am ajuns niciodata la final. Asta pentru ca am revenit de atatea ori si o voi mai face. Imi place mult aici. Este o atmosfera placuta, populara. Serviciile sunt laudabile, mancarea este foarte gustoasa, este curat, inclusiv acolo unde vreti sa ma intrebati, vezi zambete multe, voie buna cat cuprinde, si o insiruire armonioasa de note muzicale sarbesti. Se poate achita cu cardul, se emite factura, dau cu placere spaga aici.

Rog inserare video - Lepa Brena - Cik pogodi - youtube


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 03.12.17 07:27:37
Validat / Publicat: 03.12.17 08:06:07

VIZUALIZĂRI: 2697 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 varza murata cu boia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38450 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

webmasterX [03.12.17 08:05:18] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Dan&Ema [03.12.17 08:09:45] »

@webmasterX: Multumesc!

mishu [03.12.17 08:13:48] »

@Dan&Ema: Uraaa! Am net in camera și am prins primul vot, dar te consider sadic, pai cu de astea vii in post, nu ca l-as tine, dar la ora asta mi-e foame. Mie îmi place Taverna Sârbului, am mâncat in Brașov și la Drobeta-Turnu Turnu Severin și am fost foarte mulțumită. La Drobeta-Turnu am descoperit mielul cu spanac și pot spune ca este un deliciu. Iar porțiile sunt generoase cu adevărat, sa îți firmele bine, felicitări, votat cu plăcere. si pofta mare.

adrianbogdan [03.12.17 08:21:48] »

Neata!

Foarte frumos localul, am fost aici in Bucuresti in doua randuri, tin si acum minte ce am mancat, odata fasole cu ciolan afumat si cu muraturi - recomand si alta data cred ca acum 10 ani cu niste colege de master am comandat clatite care au fost ok. Recunosc atunci am si baut ceva alcool.

Si eu recomand, un pic cam piperat la preturi dar merita pentru ce ofera.

Zoazore [03.12.17 09:02:42] »

@Dan&Ema: Bine, Dane, bine! Așa faci? Pleșcaviță?

Oooff, ce frumos și bun și curat e acolo!

Dana2008 [03.12.17 09:17:16] »

Ce bine suna tot ce ai descris, de la local, muzică și până la specialitățile culinare!

Mă gândeam în timp ce citeam articolul mă gândeam ce sa comand: miel cu spanac, despre care spunea și Mishu că e bun sau vita recomandată de tine, plescavita? Toate acestea îmi treceau prin minte în condiții în care nu am servit încă micul dejun. E bun articolul! Felicitări!

Călătorii plăcute! Alegeți inspirate la bucate și locatii deosebite!

Dan&Ema [03.12.17 11:50:59] »

@mishu:

Sa incerc si eu mielul ala cu spanac, de zisesi! Data viitoare.

Sa stii ca nu vreau sa fiu sadic si nici nu am nimic cu posturile (in toate intelesurile posibile).

Daca a avut un efect contrar asteptarilor tale, imi cer scuze. Acum pe final de an e drept ca am bagat mai multe stiri despre localuri ca sa nu imi ia adminul premiul gurmandului inapoi. ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema [03.12.17 11:55:15] »

@adrianbogdan:

Piperat la preturi si gusturi, dar merita, ai dreptate!

A propos de muraturi sa stiti ca, castravetii murati nu sunt in saramura ci in otet! Eu sunt fan in saramura ca la H! Nu mai zic ca la tataiacare era maestru in muraturi si gazduia in beciul casei proviziile pentru vreo 5 familii.

Sa revenim la sarbii din Bucuresti. Fasolea cu ciolan, da, e delicioasa! Recomand! ????

Dan&Ema [03.12.17 12:09:42] »

@Zoazore:

Pleșcaviță! Mamă, mamă, mamă, ce bună e! Gustoasă, delicioasă!

Multumesc de vizită!

Dacă va fi să sărbătorim10 ani de AFA prin Banat, sigur vom avea parte și de o Pleșcaviță, programată, organizată sau ne, te bagi?

????????. ????????Si pe lânga ???????????????????????????? si ce o mai fi!

Sarut mana, pofta buba! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema [03.12.17 12:13:59] »

@Dana2008:

Trebuie sa mergi de 2 ori. O data comanzi una. Alta data alta. Parerea mea.

Eu nu am intr-adevar numai vorbe de lauda la adresa lor. Rasfoind in timp, am vazut ca aveau si o nota foarte proasta. Eu insa am avut noroc si le dau nota mare. Eu cred de fapt ca nu e noroc ci este confirmare pentru ca sa mergi de 10 ori si sa iti placa...

PS: acest mic dejun virtual nu inlocuieste micul dejun real! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore [03.12.17 12:34:02] »

@Dan&Ema: Mai încape vorbă? Mă bag, cum să nu?

danaeldreny* [03.12.17 14:15:43] »

@Dan&Ema: Un loc elegant.

Dar uneori locurile elegante pot fi și ușor excentrice, m-a amuzat varza murată, mai precis modul de prezentare, oricum – elegant și tradițional în același timp

Mielul cu spanac îmi sună interesant și mie...

Pleșcaviță nu am încercat până acum… o voi face cândva…

Să vă fie de bine!

Dan&Ema [03.12.17 18:12:12] »

@danaeldreny:

Multumesc de vizita si comentarii.

Nu m-am gandit la combinatia asta: elegant si traditional. Bine definit!

Acum desi e vorba de articolul meu, ma duc cu gandul la plimbarea ta din secuime si am pofta de gulas, dar am o pofta de gulas..... ???? imi amintesc de Lacu Rosu si Cheile Bicazului cand am fost cu cortul cred in 91-92, treceau cateva masini pe ora si cateva zeci pe zi. Poate o suta.

Numai de bine! Sa ne vedem sanatosi! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu [03.12.17 18:16:30] »

@Dana2008: Mielul cu spanac e o nebunie

danaeldreny* [03.12.17 18:23:10] »

@Dan&Ema: Eheeeei, dacă-i vorba de cort în Cheile Bicazului... n-am scris nimic despre asta - n-am dat referințe dar - tot așa, prin '91 - '92 - tabără speo în chei, abia terminasem liceul, abia începusem să umblu prin munți cu speologii, ne-am instalat tabăra de corturi în confluența unor pârâiașe, peste drum de casa forestierului, ca să avem aragaz, ocazional, la nevoie... multe amintiri frumoase am din tabăra aia... auzeam susurul apei permanent, zi și noapte în surdină... umblam năuci prin zonă - căutam peșteri...

Gulașul îmi place și mie mult dar nu-ș ce-a fost cu excursia în secuime, de atunci parcă mâncarea nu mă mai atrage la fel, chiar de văd imagini, nu mă disperă... oricum, e post.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Dan&Ema, danaeldreny*, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.088660001754761 sec
    ecranul dvs: 1 x 1