ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.04.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JAN-2019
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

La pas de voie prin Blaj

TIPĂREȘTE

Localizare

Blajul este un orasel linistit din judetul Alba, hai sa spunem situat in centrul tarii, flancat de raurile Tarnava Mica si Tarnava Mare, a caror confluenta se gaseste la iesirea din Blaj spre Alba Iulia. Ca sa informez corect, Blajul este un municipiu din judetul Alba si are o populatie de circa 20.000 locuitori. Se afla intr-o zona viticola cu traditie din Podisul Tarnavelor, pe unde si AFA-istii s-au plimbat organizat cu ocazia Intalnirii aniversare AFA de la Alba Iulia, edita a X-a vezi impresii.

Din punct de vedere rutier, Blajul este strabatut de DN14B, care leaga Teiusul situat pe DN1 de Copsa Mica pe DN14. Pana la Alba Iulia sunt 35 km, pana la Bucuresti 350 km.

Repere

Dintr-un ghid cu care m-am orientat in oras, am aflat asa:

- 1535 - povestea Blajului incepe cu construirea unui castel de vanatoare, astazi Castelul Mitropolitan

- 1745 – s-a construit prima scoala sistematica a romanilor din Transilvania

- 1755 – prima trupa de teatru

- 1738-65 – s-a ridicat Catedrala Sf. Treime undfe se afla cel mai mare iconostas din tara

- 1847 – apare primul ziar romanesc cu litere latine

- 1848 – Marea Adunare de la Blaj de pe Campia Libertatii

- 1866 – Eminescu locuieste in Blaj urbe pe care o numeste “Mica Roma”

- 1881 – prima gradina botanica din lume pe langa o scoala secundara

- 1918 – Blajul a jucat un rol major la unirea Transilvaniei cu Romania

Si un fapt din cotidian: Blajul este cel mai mic oras din tara care gazduieste o campioana. Este vorba de echipa de volei feminin Alba Blaj, vicecampioana continentala cu putini ani in urma si multipla campioana nationala.

La plimbare

Incepem cunoasterea orasului de la Parcul Avram Iancu. Aici se poate parca gratuit unde se termina strada Nicolae Balcescu. Ne gasim langa Centrul de Informare si Promovare Turistica Blaj. O doamna draguta mi-a furnizat cateva informatii, chiar si niste pliante sau harti care sa ma ghideze pe la obiective. O dotare si o pregatire sub medie a acestui centru fata de altele pe care le-am vzaut unele situate in locuri izolate si putin batute dar bine “utilate” cu informatie.

Parcul Avram Iancu este un parc mic, curat, care reprezinta o placuta zona pietonala de tranzitare a orasului putin mai departe de noxele emise de autovehicule. In parc este o fantana, un teren de joaca, un spatiu amenajat cu un mic lac si bar si tribuna pentru spectacole. Parcul este pavat cu piatra cubica, are banci, scaune, mese, este simplu si cochet, La o intersectie de alei troneaza statuia de piatra a lui Avram Iancu. In parc mai este insa un obiectiv in sine: Stejarul lui Avram Iancu. Este un copac gros, datand de peste 600 de ani, care este declarat monument al naturii. Se spuene ca sub umbra acestui batran gorun s-a scris multa istorie … chair si Avram Iancu s-a retras aici odihnindu-se si cantand din fluier.

Invitatia mea este de a traversa parcul. In 500 metri drumul ne conduce pe langa stadionul CSS Blaj si o sala de sport, pe o alee in Piata de la 1848 unde cotim dreapta pe str. Pavel Aron si imediat ne aflam la poarta Castelului Arhiepiscopal sau Mitropolitan Apafi. Accesul la acesta nu este permis, astazi fiind proprietate privata si centrul bisericii romane unite cu Roma, greco-catolica. Privim superbul castel prin zabrelele portii. Este o constructie galbena cu 2 etaje. Este cea mai veche cladire a Blajului (1535). A fost ridicat in stil renascentist, este monument istoric si de arhitectura. In curtea sa este gazduita “Piatra Libertatii”. Castelul arata de afara foarte bine si este pacat ca nu se poate vizita. Pe acelasi domeniu se gaseste si Biblioteca Documentara Timotei Cipariu, cu acces separat fata de castel, dar pe care eu am gasit-o in proces de renovare.

Ne intoarcem 100 metri in Piata de la 1848. Este un alt parc mic de forma dreptunghiulara, cu cateva alei si inconjurat pe cele 4 laturi de o strada cu sens unic, atentie! pavata cu piatra cubica, alunecoasa iarna. Un fel de sens giratoriu foarte mare. Pe latura unde ne aflam vom identifica o cladire marcata drept Casa lui Timotei Cipariu. In Parcul Piata 1848 se gaseste bustul lui Simion Barnutiu. Traversam parcul si pe partea opusa ne oprim in dreptul Catedralei mitropolitana Sf. Treime. Piatra de temelie a acesteia a fost pusa de episcopul Ioan Inocentiu Micu – Klein, intemeietorul Blajului, in anul 1738. Este ridicata in stil baroc. In 1848 a adapostit romanii care au ascultat discursul marelui istoric Simion Barnutiu. Iconostasul din lemn este unic in tara si este cel mai mare de pe la noi. Datorita inaltimii sale, catedrala Sf. Treime este un reper de orientare bun in Blaj.

Trecem pe o a treia latura a pietei unde se gaseste Palatul Cultural. La inaugurarea acestuia in 1936 au participat Regele Carol al II-lea si Printul Mihai, pe atunci voievod de Alba Iulia. In 1995 a suferit un puternic incendiu, dar astazi este din nou o emblema vie a Blajului.

Pana acum am avut multe obiective pe metru patrat, de acum facem putina miscare. La 1 km distanta, via strazile Astra si Saguna se ajunge la Campul Libertatii. Traseul este in forma de “U rasturnat”, exista si o varianta alternativa, in forma de “U nerasturnat”. Si aici se poate parca gratuit. Ne aflam in fata unui parc mai mare, de fapt a unui camp. Sunt doar alei, gazon, un stindard romanesc inaltat pe un catarg inalt si monumentul “Gloria”. Aici in mai 1848 s-au adunat 40.000 de romani pentru a –si cere drepturile. Ansamblul “Gloria” a sculptorului Ioan Vasiu are o inaltime de 18 metri si ii “”imbratiseaza”” pe vizitatori cu bratele sale istorice realizate din 26 de busturi ai celor mai de seama carturari si revolutionati din tarile romanesti. Eu am trecut pe aici intr-un moment inghetat, cand era aproape pustiu. Era o liniste care te imbia sa te concentrezi si sa iti imginezi cum arata campul atunci in 1848. Cand citesti numele de pe busturi ramai impietrit de ce oameni “grei” de valoare aveam in a adoua jumatate a secolului XIX: Sincai, Cipariu, Cuza, Avram Iancu, altii. Aici s-a strigat “Vrem sa ne unim cu tara”!

Din acest loc ne urnim catre periferia orasului spre Lacul Chereteu. Sunt 2 km pana la lac, se poate merge cu masina. Lacul poate fi vazut din mai multe parti. Accesul catre malul lacului, aflat intr-o covata, cel putin cand am ajuns eu mi s-a parut neprietenos, poate vara sa fie alei pe care se coboara la lac, eu nici nu am cautat vazand doar buruieni cat casa. Se spune ca acest lac l-a inspirat pe Eminescu cand a scris poezia “Lacul” pe perioada cat a stat la Blaj. Este un lac mic ca suprafata, si are, am citit, si o legenda, cea a Rosalinei, pe care o puteti gasi pe net daca sunteti curiosi. Eu v-am prezentat acest obiectiv pentru ca a fost in drumul meu, dar nu m-a impresionat cu nimic.

Ar fi fost bine sa fi venit catre lac pe strada Barnutiu, o artera principala a orasului, pentru ca putem continua pe aceasta catre Teiul lui Eminescu aflat la 400 de metri distanta, unde intr-o curba a soselei a stanga, trebuie sa urmam un drum lateral la dreapta si ne si trezim la obiectivul nostru. Aici este amenajat un loc frumos curat, langa tei se gaseste o placa explicativa iar in mijlocul unui parculet amenajat un monument in cinstea lui Mihai Eminescu. Am citit ca Eminescu s-a oprit in anul 1866 la umbra acestui tei batran si vazand panorama oraselului, caci suntem pe un deal, oras laudat de mentorul sau Aron Pumnul si-ar fi ridicat palaria in semn de omagiu exclamand: “ Te salut din inima, Mica Roma, iti multumesc, Dumnezeule, ca m-ai ajutat s-o pot vedea! ”.

Pe langa spatiul amenajat ca un fel de giratoriu, dar care nu poate fi inconjurat cu masina ci numai parcurs pe un sfert al circumferintei sale, continuam, la deal si aici citim cu atentie ca acesta este drumul de acces catre un alt obiectiv, dar si un avertisment ca acest drum nu se curata iarna, si accesul se face pe proprie raspundere. Eu am indraznit sa urc panta abrupta pe alocuri chiar foarte abrupta si cu o mica curba, atentie! , a drumului pavat cu piatra cubica si am parcat in varful dealului. Aici se gaseste Crucea lui Avram Iancu, care se vede si de langa Teiul lui Eminescu dar si de jos din oras. Suntem in punctul de belvedere al Blajului de unde se deschide perspectiva frumoasa asupra oarsului aflat jos la poalele dealului, care pare destul de departe din varf desi nu este chiar asa. Aici Avram Iancu este reprezentat pe un monument stilizat ce-i poarta numele. In anul 1848 aici a popsit o legiune de moti condusa de Avram Iancu pentru a ocroti manifestarile de la Campia Libertatii.

Merita sa urcati la cruce chiar si pe jos de la tei, sunt doar 300 metri distanta.

Vizita se poate incheia aici, dar ca sa nu ramanem cocotati si sa veghem si noi Campia Libertatii unde astazi nu se intampla nimic, va prooun sa coborim din nou in oras pana la Muzeul de Istorie Augustin Bunea, situat al 2 km pe strada Vasile Suciu la intersectie cu strada Micu Klein, pe langa Parcul Timotei Cipariu, langa linia de tren. In spatele muzeului este sala de sport unde joaca marea noastra campioana la volei feminin Alba Blaj. Muzeul de Istorie este gazduit de o cladire impozanta de tip cetate. Aici se gaseste vechea tiparnita cu care s-a tiparit Noul Testament de la Balgrad (Alba Iulia) in 1648. In muzeu se gaseste o sala intreaga dedicata Revolutiei de la 1848. Mai sunt colectii de icoane, vechi, picturi, sculpturi, si bineinteles povestea petrecuta in timp pe meleagurile din Blaj.

Impresii

Am sa fiu sincer si sa am spun ca Blajul nu m-a impresionat. NU stiu de ce am avut asteptari mai mari, caci si asta conteaza. Poate ca mi-am dorit de mult sa il vizitez si nu am ajuns pana acum, si asta in special datorita faptului ca nu este pe drumuriile mari, importante ale tarii. Acum, ca am facut-o si am vizitat Blajul, am ramas doar cu imaginea frumoasa de perspectiva din punctele de belvedere de la Crucea lui Iancu sau de la intrarea dinspre Alba Iulia. Altfel mai totul inchis si pustiu. Poate vara sa arate mai viu. Peisajul de iarna mi-a placut mai mult decat suma obiectivelor pe langa care mi-am plimbat pasii.

Eu cred ca orasul este frumos, dar trebuie pus in valoare de Centrul Turistic de aici si organizate vizite ghidate, pentru ca in prezenta explicatiilor povestea capata culoare.

Sarbatori Fericite de Sf. Pasti! Numai de bine!


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 17.04.20 12:10:14
Validat / Publicat: 17.04.20 16:38:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AIUD & TEIUȘ.

VIZUALIZĂRI: 1378 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Catedralei mitropolitana Sf. Treime
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

mprofeanu [17.04.20 17:22:36] »

Nu am ajuns acolo, dar acum citindu-te pe tine știu că merită vizitat Blajul, centru de cultură și de istorie românească... De fapt am urmărit la televizor și vizita Papei Francisc la Blaj din iunie 2019...

Paște Fericit! ​

mishu [17.04.20 19:20:02] »

@Dan& Ema:  Ma bucur mult sa citesc acest articol si sa vad Blajul si iarna. Noi am trecut pe acolo vara, si a fost minunat, iarna arata insa mai misterios.

Este frumos sa descoperi orasul inainte de a-l vizita pentru a sti ce iti poate arata si daca nu as fi mers acolo destul de documentata (nu am vazut chiar tot) as fi ratat locuri pe care mai apoi le-as fi regretat.

Normal, in primul rand toata lumea stie de Proclamatia de la Blaj, astfel incat Campia Libertatii este primul loc vizitat, insa celelalte pun in valoare un oras care merita pus pe lista oraselor de vazut.

Felicitari, votat cu mare drag. ​​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Emascris / TELEFON [17.04.20 19:39:26] »

@mprofeanu:

Sper ca Blajul sa devina mai viu si sa sara mai evident in privirile turistilor.

Am apreciat ca am gasit informatie la Centrul Info Turistic si verbala si hard copy.

In oras cam multe usi si porti inchise.

Noroc ca sunt multe obiective "fara usa". ????

Multumesc de lectura, sarbatori fericite, numai bine! ????

Dan&Emascris / TELEFON [17.04.20 19:44:55] »

@mishu:  Blajul inseamna Proclamatia mintilor luminate romanesti din secolul 19 si curajoase si a oamenilor  ​​de mare valoare de atunci care puteau scrie file de istorie. ​​

Campia Libertatii este simbolul Blajului si mi-a placut cum arata aleile care inconjoara campul, monumentul si statuile. ​​

​​Cu siguranta vara e alt trafic. Mie mi-a placut si peisajul inghetat de iarna pe care l-am intalnit cu un puf de zapada pe strazile si aleile necirculate. ​​

Multumesc, @mishu, de vizita.   Sarbatori fericite sa aveti! Numai bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱 [17.04.20 20:18:57] »

@Dan& Ema:  Orașul Blaj arată infinit mai bine decât acum 15 ani de exemplu când l-am văzut eu. În ultimii ani înainte de Centenarul Marii Uniri s-au executat multe lucrări de amenajare a spațiilor și de reabilitare a monumentelor.

Blajul e o urbe importantă în istoria noastră culturală, politică și spirituală. Îmi vine mereu în minte Zborul Marii Uniri, eveniment crucial în desfășurarea acțiunilor din 1918 (vezi impresii). ​

Paște Luminat cu sănătate și liniște! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Emascris / TELEFON [17.04.20 21:02:55] »

@tata123:  O completare binevenita referitoare la renovarea monumentelor orasului. Nu am stiut.

Mie imi pare rau ca nu se poate vizita castelul, cea mai veche constructie a urbei. Eram curios sa il vad si pe dinauntru.

Dar sa ramanem la cele de bune scrise de tine si confirm ca in general obiectivele arara o fata " curata" .

Sarbatori fericite! Numai bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱 [17.04.20 21:20:19] »

@Dan& Ema:  Am vizionat anul trecut o emisiune interesantă despre restaurarea Palatului Cultural din Blaj - o bijuterie al cărui proiect de conservare a câștigat Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural în 2017 (uniuneaarhitectilor.ro/pr ... ltural-din-blaj).

De asemenea, reabilitarea Câmpiei Libertății și a centrului storic - Piața 1848 au constituit elemente care cu siguranță atrag turiști. Mai ales că pe lângă istorie suntem într-o areal viticol cunoscut

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mika [17.04.20 21:43:54] »

@Dan& Ema:  Nu am mai fost de mult prin Blaj, doar am mai trecut in grabă acum vreo doi ani. E in plan să mergem, cred că anul acesta vom face mai multe călătorii prin țară. Oricum, până să mergem am făcut o scurtă plimbare citind review-ul tău. Multe locuri pot părea triste iarna, mai ales orașele mici, care nu prea au nicio activitate hibernală.   Sărbători Fericite!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Emascris / TELEFON [17.04.20 22:07:58] »

@Mika

Voi mai trece si eu prin Blaj si poate o voi face in alt anotimp. Sunt curios cum e tinuta de vara sau de toamna a orasului. Cladirile si locurile au farmec sigur in orice haina, poate vara sa fie mai putine lacate si mai multa animatie.   As vrea sa vad in special tei lui Eminescu si stejatul lui Iancu.​​

Sarbatori fericite! Numai bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterscris / TELEFON [18.04.20 01:31:23] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Dan&Emascris / TELEFON [18.04.20 07:26:59] »

@webmaster:  multumesc! ????​​ Sarbatori fericite!   Numai bine! ????

Marius 72scris / TELEFON [18.04.20 20:17:31] »

Fiind la o aruncatura de băț de Mediaș, am trecut și vizitat Blajul de multe ori.

Orașul a suferit o transformare radicală în ultima perioadă, în special grație actualului primar.

​​Pe timpul verii Blajul arată foarte aranjat și îngrijit, se simte mâna gospodarului.

Mie îmi place mult acest oraș.

​​Ca aminteai de sport, acum se construiește o cochetă sală cu 2.000 de locuri în care se va muta echipa de volei.

Merită menționată și apreciată colaborarea dintre primărie și firma Bosch, din care se strâng sume consistente la bugetul local ce se întorc înspre ​bunăstarea urbei ulterior.

Iar acești bani sunt gospodariti cu grijă.

Din punctul meu de ​​vedere, Blajul este un exemplu de analizat pentru localitățile mai mari sau mai mici din România.

Încearcă să treci primăvara sau vara pe acolo.

Sărbători fericite! ​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Emascris / TELEFON [18.04.20 20:32:02] »

@Marius 72:   ​​​​Sarbatori fericite! Numai bine! Voi trece si vara pe la Blaj cu treaba! ????????????

Lucien [20.04.20 09:34:05] »

Mi-a plăcut mult articolul, din două motive:

- scrisul elegant și cursiv te îmbie să citești cu atenție și să vrei să vezi obiectivul următor

- orașul are neașteptat de multe obiective istorice și de artă.

Nu am vizitat până acum Blajul, dar articolul e un îndemn s-o fac. Nu am știut că e așa de mult legat de Avram Iancu. Nu am știut că în țară mai există un alt Tei al lui Eminescu (îl știu foarte bine pe cel de la Iași, cu care, cumva se aseamănă).

Am înțeles că autorul era la a doua vizită în Blaj când a scris articolul și probabil atmosfera cețoasă, răcăroasă, l-a îndemnat să scrie că orașul nu l-a impresionat.

Am găsit o mică problemă: pe la mijlocul textului este scris ”Câmpul Libertății”. Parcă nu sună bine. În rest, inclusiv în fotografii, apare varianta încetățenită.

A propos de Câmpia Libertății, pentru-că destinul Bisericii Unite cu Roma (Greco-Catolice) m-a interesat la un moment dat, ar trebui amintit că acest loc istoric, în afară de marile adunări de la 1848, este marcat și de marea adunare centenară (aniversarea a 100 ani, deci în 1948) care, prezenți fiind Gheorghe Gheorghiu Dej și Petru Groza, a marcat începutul oprimării și desființării (temporare a) Bisericii Greco-Catolice. Atunci, în 1948, episcopului greco-catolic Ioan Suciu nu i s-a dat voie să vorbească. Foarte frumos, din solidaritate, nici episcopul ortodox nu a mai vrut să vorbească. Tot aici, pe Câmpia Libertății, în 2019, Papa avea să-l canonizeze pe Ioan Suciu și alți 6 episcopi greco-catolici.  

Și pentru-că tot am spus de Biserica Unită cu Roma, amintesc de o situație care m-a cutremurat la momentul aflării. La sfârșitul Primului Război Mondial, realizarea Marii Uniri (a Transilvaniei la România) a fost susținută de Biserica greco-catolică și respinsă de Biserica Ortodoxă din Transilvania. De exemplu, în momentul în care trupele române (în 1916) au trecut linia Carpaților ca să elibereze Transilvania, Biserica Ortodoxă din Transilvania a dat un comunicat contra românilor ucigători de frați români, semnat inclusiv de Miron Cristea cel care avea să devină primul patriarh al României...

Dan&Emascris / TELEFON [20.04.20 09:59:47] »

@Lucien:  Hristos a Inviat! ​​

​​Multumesc pentru lectura si ecoul laudativ. Asa am dorit intr-adevar sa sune acest articol ca un ghid prin oras care te conduce pe un traseu optim de la un obiectiv la urmatorul. ​​

Referitor la Campul sau Campia Libertatii an intalnit in documentatie ambele denumiri, cea incetatenita fiind Campia Libertatii. ​​​​

Nici eu nu stuam de teiul lui Eminescu din Blaj pana nu l-an intalnit in prospectul primit la Centrul Turistic ca mai apoi sa il vizitez. ​​

​​Numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Lucien, Marius 72, Mika, mishu, mprofeanu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Blaj:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072499990463257 sec
    ecranul dvs: 1 x 1