ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.07.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
JUL-2022
DURATA: 2 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Camping Panorama – condiții bune și priveliști minunate

TIPĂREȘTE

Canicula ne-a împins repejor spre munte, spre verdele infinit și aer proaspăt. Pentru a fi învăluiți cât mai mult de răcoare am ales să mergem pe Culoarul Rucăr Bran, într-o zonă parcă desprinsă din povești, undeva la înălțime între Rucăr și Podu Dâmboviței. Apropierea de natură am înfăptuit-o cu ajutorul cortului care ne-a aruncat în lumea păsărilor și a copacilor, sub cerul liber și uneori înstelat. Am petrecut un weekend minunat în Camping Panorama ????, un loc cu o priveliște superbă, nu degeaba poartă acest nume.

Campingul e situat în comuna Rucăr, chiar lângă indicatorul de intrare/ieșire în localitate, pe str. Brașovului nr. 219. De fapt accesul pe costișa dealului unde sunt situate spațiile de campare se face direct din DN 73 pe o alee din dale de beton (circa 100 m în urcare). Există un panou indicator, circulați cu atenție în apropierea intrării, e un sector plin de curbe, doar suntem în Pasul Posada.

Campingul Panorama e format din 3 terase succesive, diferența de nivel față de șosea fiind de circa 20 m. Prima terasă găzduiește locuința proprietarilor, grupurile sanitare și o căbănuță de lemn (disponibilă pentru închiriere), a doua terasă e mai umbroasă (sunt câțiva arbori) și are disponibile câteva spații acoperite, iar a treia terasă e chiar în aer liber, așezată cel mai sus și e pretabilă mai ales pentru rulote (e mai expusă soarelui și curenților de aer).

Ajunși acolo în cursul zilei de vineri am avut posibilitatea să ne alegem spațiul dorit, nefiind ocupate decât două locuri. Am montat rapid cortul pe a doua terasă lângă un măr pitic pentru a profita de o țâră de umbră. Spre seară au mai apărut mușterii, iar sâmbătă ambele terase erau 90% ocupate, inclusiv cu străini. Se pare că pe perioada weekendurilor este cel mai aglomerat. Am plătit vreo 70 de lei/zi pentru mașină, cort, persoane și acces la grupul sanitar și 20 lei/zi pentru conectare la curent electric.

Un cuvânt de laudă pentru proprietari, el olandez la origini, ea din zonă – oameni minunați, calzi, muncitori, comunicativi. Au pornit la drum prin 2001-2002, au locuit inițial într-o rulotă, apoi în cabana de lemn, ulterior într-o clădire mai mare (între timp au apărut și doi copii frumoși și cuminți). Din 2008 au primit aproape an de an certificare ACSI - o asociație europeană care indexează și recomandă campinguri ecologice de pe cuprinsul întregului continent.

Ce pune la dispoziția turiștilor Camping Panorama, în afară de peisajele superbe? Ei bine, avem acces la grupuri sanitare (4 cabine toaletă), dușuri (3 spații cu anticameră, cuier, scaun, perdea, suport șampon), chiuvete (4 bucăți dotate cu oglindă). În permanență curge apă caldă, există hârtie igienică la toaletă, săpun lichid și prosoape la chiuvete. În acest spațiu comun domnește curățenia, se utilizează soluții de curățat și miroase întotdeauna „a curat” , lucru remarcat în toate recenziile publicate pe Internet. Felicitări!

În fața grupurilor sanitare găsim 3 chiuvete pentru spălat vase, dotate cu burete și detergent lichid. În lateralul clădirii sunt tomberoanele pentru gunoi și trei cutii de lemn pentru sortare selectivă: metal, sticlă și carton. Pe terasa a doua sub copertine sunt mese și bănci, un aragaz cu butelie, ceva veselă/tacâmuri/ustensile uzuale (ca de exemplu mult căutatul desfăcător de sticle... hi, hi). Pe locul unde până anul trecut se aflau două rulote fixe de închiriat (dezafectate între timp) au rămas niște canapele cu o măsuță și urmează a se amenaja un loc de joacă pentru copii. Curent electric este disponibil prin intermediul unor cutii de lemn încuiate în interiorul cărora se află prize; deasupra acestor cutii sunt corpuri de iluminat care se pot aprinde noaptea.

De asemenea, sunt puse la dispoziția turiștilor câteva grătare metalice portabile – nici nu se putea concepe ieșirea la iarbă verde fără un grătărel. ???? Într-un loc special amenajat se poate pune un suport trepied pentru ceaun; alte două vetre sunt pregătite pentru focuri de tabără. Pe prispa cabanei de lemn se află o combină frigorifică pentru toți cei care doresc să țină la rece ceva.

Ei bine, am petrecut mai mult de jumătate de zi în camping pentru a ne odihni, relaxa, încărca bateriile. În fiecare după-amiază sau pe seară a plouat, dar picăturile de apă au fost binefăcătoare, liniștite, plăcut zgomotoase. Am gătit la butelie de camping, am savurat cafeaua dimineața, am făcut un păstrăv proaspăt (de la Păstrăvăria Dâmbovicioara) la grătar, am privit stelele.

Am efectuat și câteva excursii scurte în zonă bucurându-ne de darurile Naturii și de interacțiunea cu oamenii. Am reușind să ne relaxăm total, aproape că ne-am desprins și de tehnologie. Recomand celor amatori de astfel de experiențe să se oprească și la Camping Panorama.

Alegeri inspirate!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 05.07.22 14:25:06
Validat / Publicat: 05.07.22 17:11:27
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RUCĂR.

VIZUALIZĂRI: 2722 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Cabană de lemn și prispa unde se află combina frigorifică.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 52500 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[05.07.22 17:10:38]
»

Mutat în rubrica "Camping Panorama, RUCĂR" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

mishu
[05.07.22 17:20:49]
»

@tata123 ????: Start vot! Un loc splendid și niște gazde de toată isprava, cinste lor.

imi este dor de vremurile in care mergeam și eu cu cortul, sa te trezești dimineața și sa privești munții in toată splendoarea lor, așa cum se văd și in pozele tale.

O viata minunata de care sa te bucuri din plin, felicitări, votat cu mare drag.

webmasterPHONE
[05.07.22 17:26:31]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[06.07.22 09:02:26]
»

@mishu: Mersul în vacanță cu cortul ori simple ieșiri turistice de weekend ne încarcă bateriile pentru o vreme. Suntem mai aproape de natură, simțim mai bine aerul de munte, ne bucurăm de înălțimile ce se profilează în fața noastră.

Bucura Dumbravă scria în „Cartea munților” despre excursiile de vară la munte:

Vara nu are nici lumina toamnei, nici coloritul fraged al primăverei; poenele şi frunzişul pădurilor sunt de un verde uniform. În schimb, zilele au o blagoslovită lungime; nu e nevoie să te grăbeşti; poți să faci drumuri și popasuri lungi, poți să stai ceasuri întregi culcat pe o culme, unde ți se pare că simți cum se' nvârteşte planeta, să stai cu ochii la cer, mângâiat de soare, întorcând câteodată obrazul şi în spre scoarța îmbălsămată a vegetației pitice, plină de acelaş puls ritmic şi puternic al 50 vieții ca lumile şi ca vinele tale. Şi apoi poți petrece afară şi nopțile, lângă un foc, se' nțelege, căci la munte nopțile sunt totdeauna răcoroase. Pădurile şi florile încălzite peste zi umplu atunci aerul cu răsuflarea lor răşinoasă şi plină de dulceața mierei. Nu-ți vine să dormi, ca să nu scape conştiinței tale vre-o undă de miresme. Şi te farmecă stelele, iar dacă se iveşte şi luna, îți zici că somnul e o pierdere de vreme.

Numai bine!

@webmasterX + @webmaster: Poziționarea este corectă. Mulțumesc pentru desemnare.

⭐ValentinB_88⭐
[06.07.22 17:07:36]
»

Faina locatie! Votat cu punctaj maxim!

Dana2008PHONE
[07.07.22 08:18:00]
»

@tata123 ????: Felicitări pentru articol și pentru alegerea locației!

Acum ne interesăm de achiziționarea unui cort și a tot ce ne trebuie pentru un astfel de turism.

Ne-am gândit că ar fi momentul să încercăm cazarea și în campinguri, la cort. Avem emoții pentru că totul este nou și ne pare destul de complicat... plită, răcitor, vase, gătit la cort, saltele, perne, saci de dormit, etc.

Din poveștile citite despre cazarea la cort au răsuflat doar aspecte pozitive, nimeni nu vorbește despre greutăți și neplăceri.

Așadar cred că vom trece și noi prin Camping Panorama Rucăr în curând.

Călătorii plăcute! Numai bine!

tata123 🔱AUTOR REVIEW
[07.07.22 10:37:29]
»

@⭐ValentinB_88⭐: Într-adevăr campingul din Rucăr beneficiază de o amplasare la înălțime care îi amplifică potențialul turistic și atrage numeroși turiști în sezonul cald. Condițiile oferite sunt bune pentru un camping, raportul calitate preț excelent, curățenia la superlativ. Iubitorii unor astfel de vacanțe știu despre ce e vorba!

Votat cu punctaj maxim!

- Te rog nu exagera! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱AUTOR REVIEW
[07.07.22 11:10:47]
»

@Dana2008: Mulțumesc! Decizia de a merge cu cortul în camping sau în natură implică o mulțime de probleme organizatorice, pornind de la achiziționarea cortului și a obiectelor „ajutătoare” , până la alegerea destinației. Nu sunt expert în asemenea lucruri, alegerile în privința cortului fiind destul de complicate; de fapt, trebuie ținut cont de mai multe criterii, în funcție de interesul personal: capacitate, formă și mărime, rezistență la ploaie, facilități etc.

Dacă campingul ales pentru amplasarea cortului oferă acces la grupuri sanitare, dușuri, curent electric, apă, aragaz, grătar - ați scăpat de o serie de achiziții suplimentare.

Într-adevăr uneori există și „greutăți și neplăceri” , dar multe țin de puterea de adaptare la o asemenea vacanță: dușuri și toalete la comun, activitatea de preparare a hranei în condiții mai grele, prezența altor persoane în apropiere, uneori gălăgie și altele. Însă farmecul acestei activități turistice te poate face să treci mai ușor peste probleme.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, tata123 🔱, ⭐ValentinB_88⭐

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.066604137420654 sec
  ecranul dvs: 1 x 1