Ecouri scrise pe AFA [p.1 /1061]
[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]
Sunt atat de expresive figurile personajelor incat nu poti crede ca au fost faurite cu o
unealta care are o cu toul alta utilizare.Sa cioplesti cu atata gingasie chipuri ce
exprima diferite stari sufletesti este cu adevarat arta!
Felicitari fauritorilor de frumos si multumesc autorului ca a impartit cu noi descoperirea!
Vacante frumoase!
Frumos!
Mi-a plăcut! 😚👍
Recomandările vor fi, în schimb, publicate ca "EVALUARE" = miniArticol, CU note, cu statut de "mini-review".
- notele acordate în cadrul acestor miniArticole SUNT luate în calculul mediei
- miniArticolul NU ESTE anunţat în lista "Cele mai recente impresii" din prima pagină
- miniArticolul NU ESTE inclus în lista "Impresii din sejurul în destinaţia X"
- miniArticolul este inclus, în schimb, în miniLista EVALUĂRI, accesibilă la sfârşitul listei "Impresii din sejurul în destinaţia X" (afişată SUB lista cu impresii)
- evaluările NU SUNT anunţate abonaţilor la impresii noi din această destinaţie [nu se trimit înştiinţări la publicarea lor]
--
N.B.: Dacă nivelul de detaliere crește până la minimul suficient acceptării ca şi "articol distinct", EVALUAREA va fi transformată în REVIEW de către unul dintre Administratori.
- pentru eventuale completări ale textului cu alte detalii potenţial utile celor intersaţi în alegerea acestei destinaţii puteţi folosi linkul EDIT IMPRESII- atâta timp cât review-ul nu este încă publicat; ulterior puteţi aduce completările fie prin rubrica ECOURI (cea de faţă), fie iniţiind O SESIZARE (vezi linkul sub articol)
- pentru a încărca foto din sejur ori minisejur: click aici.
-
@ux128347: bun-venit pe AmFostAcolo.ro.
Te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
-
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 110402&hid=6329.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat câte ceva, ar fi zuper-util — link încărcare video.
--
„Numele utilizator” alocat automat de către program (la primul review încărcat) - ux128347 - este, pare-se, confuzant, derutant pentru unii utilizatori. Când ai timp, îl poți schimba într-o formă mai „umană” (de ex „popescu2020”) - folosind butonul schimbă username de aici

Mulţumesc pentru lămuriri!
„Dacă aș fi avut combinezon termic, poate m-aș fi încumetat... sau vreo câteva decenii mai puțin... Temperatura apei mării era anunțată la recepție ca fiind de 19-20 de grade, ”
În urmă cu 10-15 ani mă încumetam să fac baie în mare chiar dacă temperatura apei era de doar 19-20 grade, dar nu şi în prezent. Deh... vârsta.
Am reţinut că nu este cazul pentru mine să încerc Antalya mai devreme de sfârşit de mai.
„Nu, n-a fost nici o aniversare specială, doar un bănuț *uitat* pe pat pentru cameristă... ”
Bani am tot lăsat şi eu în ultimii ani zilnic pentru cameristă, dar niciodată nu am avut parte de surprize atât de plăcute şi de elaborate. Din acest motiv, am crezut că a fost o ocazie specială
„Întreb deoarece săptămâna viitoare ajung în Sinaia, și poate iau în calcul să merg la acest restaurant. ”
Păi e tare simplu: tu du-te la Sinaia şi la restaurantul despre care s-a povestit mai sus.
Deja ştii ce ai de făcut. O cauţi pe domnişoara Adina şi vei avea şi tu o experienţă impresionantă, putând petrece la Rina o seară de neuitat!
Restul sunt doar amănunte...
Uite că ai nimerit şi hoteluri drăguţele în acest circuit!
Mi-a plăcut ce am văzut în fotografii, mi-au plăcut recepţia modernă şi spaţiile comune, chiar mai mult decât camera.
Păcat că aţi ajuns seara târziu la hotel, prea obosiţi pentru a explora împrejurimile şi a vă bucura şi de alte facilităţi oferite de hotel.
„Perdelele de la geamuri, mai bine zis draperia, este din material cauciucat, pentru a nu lăsa, dimineața, când somnul „mai dulce” , să intre lumina în cameră. ”
Am înţeles mai bine necesitatea draperiei cauciucate abia după ce am văzut ce lumină era afară la miezul nopţii.
„Pentru fumători - îmi pare rău s-o spun - nu există balcon, iar în cameră este senzor de fum. Ghidul ne-a spus din startul excursiei, în autocar, că nicăieri în hotelurile nordice, unde nu sunt balcoane, este exclus fumatul în cameră pentru că, dacă ai declanșat alarma, amenzile sunt usturătoare! ”
Asta este o informaţie utilă, însă deloc încurajatoare pentru vicioşi . Un dezavantaj îl constituie şi ferestrele care nu se pot deschide normal, ci doar prin rabatare.
Cu excepţia cănii electrice pentru încălzit apa, aţi avut în cameră cam tot ceea ce vă era necesar, ba chiar şi ceva în plus: masa de călcat . Bine că puteaţi călca în cameră, dar nu puteaţi fuma măcar pe fereastră
.
„Bufetul, de tip „suedez” , avea o gamă largă de produse, atât pentru vegetarieni, cât și pentru iubitorii de cărnuri și de mâncare gătită, iar somonul afumat nu a lipsit nici el, chiar dacă platoul se golea imediat. ”
Se pare că şi alţii erau dornici să savureze din plin somonul fume "de la mama lui"
Felicitări pentru articol şi pentru norocul de a prinde un hotel bun!
Am aflat și eu la „știri” , pe canalele uzuale ale TV-urilor, despre această hotărâre. Primăria se pare că nu s-a consultat suficient cu oamenii de cultură potriviți, care au concertat acolo (și nu numai cu ei). Chiar la sfârșitul săptămânii trecute, pe TV Cultural am ascultat opinia pianistului Dan Grigore despre această hotărâre, care nu prea era încântat de acest lucru. Se pare că se vor face contestații!
„Batammariba în traducere liberă se b pare că înseamnă adevărații arhitecți ai pământului. Ce este drept casele lor construite din mocirlă și bălegar sunt adevărate opere de artă față de ceea ce am mai văzut eu prin Africa. Aceste case sunt cu etaj și mai ”
sunt numite case turn, iar în dialectul local se cheamă takienta.
Chiar că sunt adevărați arhitecți! Să faci asemenea adăposturi - cu etaj - din mocirlă și bălegar, care să reziste și condițiilor meteo, nu-i puțin lucru!
Iar ne-ai povestit lucruri interesante, pentru care te felicit și-ți mulțumesc!

Dosarul va face obiectul unei evaluări tehnice, iar decizia finală va fi luată în anul 2024.
Succes!
Soprana Mariana Nicolescu a contribuit la restaurarea orgii Ateneului și a donat un valoros pian de concert instituției de cultură (agerpres.ro/cultura/2023/ ... olesco--1051798).
Denumiri pe care le uitasem pentru că au trecut 50 de ani de atunci. O coborâre de pe vârful Toaca mi-a produs o prăbuşire de boltă la talpă, asa că a trebuit să renunţ la mersul pe munte pe la 40 de ani. Felicitări! Să nu te lasi!
La ultimul review pe care l-am scris despre Muzeul Geologic iată ce am găsit în cursul documentării :O curiozitate pentru AFA-işti nelegată de muzeu: la 24 ian. 1903 în Bucureşti, oamenii de ştiinţă de mare notorietate: Gh. Munteanu-Mugoci (geolog), Ludovic Mrazec (geolog), Constantin Istrati (chimist) şi Traian Lalescu (matematician) au pus bazele Societăţii Turiştilor din România (S. T. R.).
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
-
Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.
Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.