Ecouri scrise pe AFA [p.1 /1655]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

zapacitu, 01.08.21 19:44»@nrs: cred că sunt ceva mai legate, decurgând una din alta... vor ca statul să-i ajute (recent se vehiculează scutirea de impozit pt. angajații din horeca, la penuria de astfel de lucrători, e ca frecția la piciorul de lemn, să le plătească salarii decente, care să-i determine să se angajeze persoane cu experiență) astfel încât să reducă ecartul față de vecinii de peste hotare. Pârghiile sunt nepermis de slabe.

Ar fi de dorit ca cei ce păstoresc acest sector să citească ce scriu unii ca noi, pe astfel de saituri, dar efectiv nu-i interesează.

Este ca la trecerea podului de la Fetești, cei mulți care nu sunt informați stau la coadă, cei care accesează aplicațiile informatice, puțini din păcate, trec fără să stea la coadă.

De la an la an, rândurile celor informați sporesc, existând premisele reale ca răbdarea să se termine, iar înghesuiala, inclusiv cea de week-end să devină istorie...

LA REVIEW O vacanta la all inclusive OK in Romania - scris de ux121426 în rubrica Poseidon (ex Atlas) Hotel [Jupiter]
webmasterX, 01.08.21 19:41»Mutat în rubrica "La pas prin Auronzo di Cadore, CORTINA d'AMPEZZO" (nou-creată pe sait)
LA REVIEW O surpriză plăcută – Lago di Santa Caterina - scris de msnd în rubrica La pas prin Auronzo di Cadore
nrs, 01.08.21 19:27»daca litoralul este plin, cred acest lucru pentru perioada vineri dupa amiaza- duminica, atunci de ce hotelierii se plang ca statul nu ii ajuta?

la fel ma intreb de ce daca au luat o data teapa o parte din turisti mai incearca si anul urmator iar apoi vin aici sa se planga?

eu am renuntat la litoralul nostru in 95-96 cand inca iti trebuiau pile sa gasesti camera in sezon cu toate ca aveam parghiile necesare sa ajung acolo, dar serviciile erau jalnice.

a venit vara lui 96 cand m-am hotarat ca pe banii mei nu isi bate nimeni joc de mine asa ca m-am suit la volan si am luat drumul Turciei fara macar sa stiu exact drumul (nu existau waze, maps etc), am primit o harta gratis (exemplu de cum se face turism) in vama de la Kapikule, iar lucratorul de la punctul de informarea mi-a desenat traseul de urmat.

de atunci am mai fost o singura data la marea noastra cand fata avea un an jumatate si am zis ca TR sau GR sunt prea departe

LA REVIEW O vacanta la all inclusive OK in Romania - scris de ux121426 în rubrica Poseidon (ex Atlas) Hotel [Jupiter]
webmasterX, 01.08.21 19:22»@ux121458: bun-venit pe AmFostAcolo.ro.

Te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

-

Am retras notele acordate unităţii - conform regulamentului (1. B. 7), nu e acceptabilă evaluarea multiplă a unei unităţi de cazare de către membrii aceluiaşi grup sau ai aceleiaşi familii, pentru un sejur comun — vezi impresii

-

Te-am ruga să (re) verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

--

„Numele utilizator” alocat automat de către program (la primul review încărcat) - ux121458 - este, pare-se, confuzant, derutant pentru unii utilizatori. Când ai timp, îl poți schimba într-o formă mai „umană” (de ex „popescu2020” ) - folosind butonul schimbă username de aici

LA REVIEW O vacanta eșuată la CASA EMIL - scris de ux121458 în rubrica Casa Emil
k-lator, 01.08.21 19:18»@iulianic: Din păcate, ăsta este adevărul, accesul nu este prea facil. Mă bucur că am fost de ajutor în lămurirea unor lucruri și sper să fie util pentru mulți care vor să-și facă o idee despre respectivul obiectiv.

Într-adevăr, când oricare utilizator găsește aici ceva care să îi satisfacă curiozitățile, să-i lămurească enigmele sau să-l ajute să ia deciziile potrivite, se cheamă că scopul acestui site a fost îndeplinit.

Mulțumesc pentru apreciere. Mie mi-a făcut plăcere să împărtășesc experiența!

Toate gândurile bune și călătorii minunate!

LA REVIEW Păcuiul lui Soare – insula cetătii bizantine - scris de k-lator în rubrica Hoinar prin Dobrogea
cris1982, 01.08.21 19:08»@nicole33: Eu îți cunosc părerea, ți-o respect și nu-mi place să intru în polemici. Doar că o pății și eu pe-a supervizorului: m-a pus naiba să fac o referire la tine, în loc să-mi văd de treaba mea!

Cert este că la ora actuală litoralul românesc are gradul de ocupare 100%, chiar dacă prețurile sunt mari pentru ceea ce oferă, comparativ cu alte țări. La știri chiar aseamănă litoralul cu un furnicar. Deci oamenii au în vedere și alte criterii când aleg litoralul românesc, nu doar criteriul prețului raportat la calitatea serviciilor.

LA REVIEW O vacanta la all inclusive OK in Romania - scris de ux121426 în rubrica Poseidon (ex Atlas) Hotel [Jupiter]
webmasterX, 01.08.21 19:06»EXCELENTĂ recomandarea

Mutat în rubrica "Crama de piatră [Vadu Săpat], [ALTE ZONE din MUNTENIA]" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

LA REVIEW Concediu extraordinar - scris de gigigigi în rubrica Crama de piatră [Vadu Săpat]
Michi, 01.08.21 18:54»@tata123: Cunosti expresia ca sunt siderata de cate stii!?
LA REVIEW Circuitul turistic lacurile Herăstrău- Floreasca-Tei - scris de Michi în rubrica La pas prin Bucureşti
zapacitu, 01.08.21 18:54»@nicole33: Descătușarea asta e esența a tot ce diferențiază alte meleaguri de litoralul românesc.

Suntem mulți nostalgici după locurile dragi aflate la marea noastră. Rezerva de nostalgie nu justifică cheltuirea resurselor personale (materiale și chiar morale), ci conservarea acestei rezerve, în speranța că odată și odată se va termina cu "practicile negre" de la Marea noastră Neagră. O fi într-un an, or fi 5,10, eu unul sunt dispus ca în acest interval să "joc" în deplasare, până "valurile" se vor liniști și "nisipul" se va așeza la fel de cuminte, ca în Bulgaria sau Turcia.

Pe lângă sarabanda prețurilor nesimțite, a condițiilor de cazare, șantierele active veșnic, nu pot să nu remarc semi-sclavia cu angajații tineri la hotelurile de pe litoral, salarizați cu salariul minim pe economie ("lasă că scot ei ceva din bacșișuri... "), iar felul de reacție al acestora în relația cu turiștii e pe măsură...

LA REVIEW O vacanta la all inclusive OK in Romania - scris de ux121426 în rubrica Poseidon (ex Atlas) Hotel [Jupiter]
tata123, 01.08.21 18:35»@Michi: Proiectul ar fi benefic pentru activitatea de recreere și divertisment din București, ar constitui o nouă formă apropiere de Natură a bucureșteanului stresat. Un nou punct de interes ar fi putut apărea pe harta turistică a Capitalei, dar proiectul bate pasul pe loc, chiar e în regres.

Amenajarea și asanarea lacurilor Capitalei, începând de la Țigănești, Snagov, Buftea, Herăstrău, Floreasca, Tei pînă la Cernica reprezintă o lucrare de mare anvergură întinsă pe mulți ani, operă a inginerilor de la Uzinele Comunale București. Salvarea unor monumente (cum ar fi biserica Rebegești - vezi impresii), amenajări hidrotehnice (barajul Buftea), deschiderea unor debarcadere și ștranduri (Floreasca, Tei) au constituit acțiuni de valorificare a luciurilor de apă din preajma și interiorul Capitalei.

Interesantă mi se pare informația potrivit căreia în anul 1943 lacurile au fost secate complet datorită desfășurării celui de-al Doilea Război Mondial, a activităților de apărare pasivă, pentru ca luciul de apă să nu mai poată fi detectat de avioanele inamice care astfel ar putea repera mai ușor anumite obiective.

Poate că la un moment dat lucrările se vor încheia. Poate!

Numai bine!

LA REVIEW Circuitul turistic lacurile Herăstrău- Floreasca-Tei - scris de Michi în rubrica La pas prin Bucureşti
nicole33, 01.08.21 18:26»@cris1982:

Referitor la hate-ul lui @Nicole33, ea este fan Turcia și ori de câte ori are ocazia scoate în evidență cât de frumos e în Turcia și ce mult greșesc cei care aleg litoralul românesc.

Nu am ascuns niciodată faptul că sunt fan Turcia, o destinaţie care îmi oferă tot ceea ce îmi doresc de la o vacanţă, motiv pentru care revin iar şi iar.

Din punctul de vedere al serviciilor oferite, România nu va ajunge la nivelul Turciei nici în 50 de ani, dacă Turcia ar rămâne pe loc la nivelul actual.

Am nişte ani în faţa ta şi, inevitabil, o altă experienţă. Am bătut litoralul românesc de la vârsta de sub un an cu câte două vacanţe pe an în fiecare an, obţinute destul de greu, pe sistemul PCR (pile, cunoştinţe, relaţii, nu test COVID ) într-o perioadă în care toată lumea avea bani, dar oferta de cazare era limitată, deoarece turiştii străini aveau prioritate în faţa românilor pentru că ei aduceau ţării valută şi când diferenţele de preţ şi de servicii între hoteluri erau mult mai mici decât în prezent.

Mi-e tare dragă marea noastră de care mă leagă foarte multe amintiri plăcute, însă jaful care a urmat în primii ani după decembrie 89, acea mascaradă de "privatizare", lăsarea în paragină a unor hoteluri şi staţiuni altă dată înfloritoare şi apoi sarabanda neruşinată a preţurilor m-au îndepărtat de ea. Vreme de zece ani am tot încercat să-i mai dau o şansă, să mai sper că va fi bine, dar dezamăgirile au curs lanţ. După 2000 au urmat câţiva ani în care mi-am petrecut vacanţele tot la noi pe litoral, dar în hoteluri mai speciale, unde nu era mai bine, dar măcar era mult mai ieftin.

Şi apoi am descoperit simultan Bulgaria şi Turcia unde m-am simţit respectată ca turist, unde am primit mereu mai mult decât am plătit, şi am descoperit all inclusive-ul de care am devenit imediat dependentă. Alte plăji şi alte mări/oceane am cunoscut în timp, dar tot în Turcia am beneficiat de cel mai bun raport calitate preţ dintre toate.

Am termeni de comparaţie suficienţi pentru a-mi argumenta opiniile şi am şi dreptul de a-mi cheltui banii în cel mai eficient mod cu putinţă din punctul meu de vedere.

Eu să dau "hate" la adresa autorului articolului? Nici vorbă. Aceasta ar trebui să fie reacţia celor care încă îşi mai petrec vacanţele în România şi care sunt nevoiţi să plătească mulţi bani pentru prea puţin şi din cauza celor care plătesc fără să clipească preţurile de japcă pretinse de hotelierii noştri

LA REVIEW O vacanta la all inclusive OK in Romania - scris de ux121426 în rubrica Poseidon (ex Atlas) Hotel [Jupiter]
tata123, 01.08.21 17:59»@liviu49: Se spune că orașul Câmpulung Moldovenesc este doar o urbe de tranzit datorită poziționării sale de-a lungul șoselei naționale pe axa Vatra Dornei - Suceava; aceeași părere o au probabil și autoritățile locale. Chiar hotelul Zimbrul cu cele circa 100 de camere ale sale era gândit ca un hotel de circuit pentru grupurile care efectuau excursii Bucovina-Maramureș.

Acestă situație de „oraș de tranzit” , investițiile minore și insuficienta promovare conduc la pierderea turiștilor. Mai mult de 2 ore (poate ceva mai mult din cauza Muzeului „Arta Lemnului” ) nu ai ce face în străvechea așezare - părerea mea. Există într-adevăr posibilitatea utilizării orașului drept punct de plecare în drumeții, dar...

De sus orașul arată bine, Mama Natură și-a făcut datoria: youtube

Mulțumesc pentru ecou! Numai bine!

LA REVIEW Câmpulung Moldovenesc – un oraș depresionar - scris de tata123 în rubrica O zi în Câmpulung-Moldovenesc și împrejurimi
nicole33, 01.08.21 17:54»@ux121426:

nu inteleg de unde atata hate... a fost ok, fata de alte experiente pe litoral,

Nici vorbă de "hate". Aşa cum au constatat şi colegii care au mai comentat pe aici, indiferent de titlu, conţinutul articolului este preponderent negativ: curăţenia în cameră şi baie mai rar, cafeaua când bună când nu, prăjiturile nasoale şi mai văd şi poza cu plaja minunată, dar cu stânci veritabile care fac imposibilă intrarea în mare.

Cel mai mult am fost şocată de seninătatea cu care apreciezi ca fiind OK o vacanţă aberant de scumpă pentru multele minusuri sesizate chiar de tine.

Fiecare are dreptul să-şi cheltuiască banii cum doreşte, nu judec eu, dar cât timp se găsesc destui care să revină după ce li s-au îmbolnăvit copiii într-un hotel din România, împreună cu 75% dintre ceilalţi turişti cazaţi în perioada respectivă în acelaşi hotel, deci clar nu a fost un incident izolat, găsind un alt hotel la care multe nu merg cum ar trebui şi unde minusurile sunt mai multe decât plusurile, nimeni nu ar trebui să se mai mire că preţurile cresc an de an într-un ritm mult mai alert decât progresează serviciile oferite, iar raportul calitate preţ este unul dezastruos în opinia mea şi nu cred că sunt singura care gândesc aşa.

LA REVIEW O vacanta la all inclusive OK in Romania - scris de ux121426 în rubrica Poseidon (ex Atlas) Hotel [Jupiter]
zapacitu, 01.08.21 17:44»@cris1982: să-i acordăm totuși credit, mai ales că e la "botezul" de debut. Are posibilitatea pe lângă completările cu punctele forte în ecouri, să scape și de povara anonimatului, "ieșind" la lumină.

Oricum, cred că supervizorul, dacă citește, știe cine l-a "turnat".

LA REVIEW O vacanta la all inclusive OK in Romania - scris de ux121426 în rubrica Poseidon (ex Atlas) Hotel [Jupiter]
calincheita, 01.08.21 17:44»Foarte interesant!
LA REVIEW Peșteri în Bulgaria - scris de iulianic în rubrica Vacanța în Bulgaria
cris1982, 01.08.21 17:32»@zapacitu:

Din prezentarea exlusiv a "punctelor slabe", pare că-l "îngropi" de tot pe supervizor.

Dacă citește supervizorul acest review și ecourile ulterioare, sunt convinsă că regretă că l-a rugat pe @ux121426 să scrie un review și nu și-a văzut de treaba lui. 🙉

E posibil să intre și supervizorul și să promită remedierile ce se vor avea în vedere? S-au mai văzut cazuri.

N-ar fi exclus, pentru că e o persoană foarte implicată în relația cu turiștii și am observat că răspunde comentariilor de pe google și promite că ține cont de eventualele neajunsuri semnalate de turiști și se încearcă remedierea lor acolo unde e posibil.

LA REVIEW O vacanta la all inclusive OK in Romania - scris de ux121426 în rubrica Poseidon (ex Atlas) Hotel [Jupiter]
iulianic, 01.08.21 17:32»@k-lator: Despre Păcuiul lui Soare și despre Cetatea Vicina am citit de mult. Am aflat tot atunci că accesul acolo este dificil, doar pe calea apelor și de aceea mi-am luat gândul că voi ajunge vreodată să văd ceea ce a mai rămas din vechile ziduri de piatră.

Am citit cu nesaț articolul tău care m-a lămurit în multe privințe. Legende, istorie, actualitate... Sunt și mai convinsă de faptul că nu voi putea ajunge acolo vreodată. De aceea îți mulțumesc pentru rândurile tale!

LA REVIEW Păcuiul lui Soare – insula cetătii bizantine - scris de k-lator în rubrica Hoinar prin Dobrogea
Radusurcan, 01.08.21 17:28»Poze cu camera, cu mancarea nasoala, unde sunt??? ca vad poze numai de la wc public...
LA REVIEW Cea mai dezamagitoare experienta - scris de ux121451 în rubrica Fame Residence Lara Hotel
webmasterX, 01.08.21 17:19»@viorel. rusu:

am comparat cu experienta de anul trecut din alta parte

Unde ați fost? Cât v-a costat?

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

LA REVIEW Depinde cu ce asteptari / experiente vii inainte... [... ] - scris de viorel.rusu în rubrica DRR Holiday Village Resort
webmaster, 01.08.21 17:17»Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

LA REVIEW Stalis, o statiune vibranta - scris de laura mihaela în rubrica Descopera zona Malia-Stalis
pagină generată în 0.699965000153 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM