Răspunsuri încărcate @AFA [p.1 /190]
[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]
V-as recomanda:
Atentie! Probleme cu semnalul telefonic si net!
Tot orașul este în centru pt artificiile de la ora O. Beau șampanie și se retrag în barurile ce mai sunt deschise și se plimbă brambura pe strazi. Din centru până la turn sunt 500 m.
Noi am beneficiat de avion super ieftin 31... 2 si hotel lângă aeroport. Pe 1 am fost la Florența unde aproape totul era închis (basilici muzee). Ne-am făcut un moft - Revelion în Italia, la Pisa
De vazut ar mai fi in apropiere Massa Carrara - de unde provine vestita marmura, si cam atit.
Sa fiu si mai corect, de sarbatori apare in plus acel "panetone" si vestitul "pandoro" care sint de fapt niste cozonaci mai moi asa, ... facuti pe la Verona unul cu tot felul de fructe confiate in el, altul fara. De Craciun se consuma la greu fructe de mare, si cam atit. Porcul, ... zboara pe aici, ca-l vezi rar pe mese. In putine cuvinte, ... nu aruncati banii aiurea pe fereastra.
Aaaa inca ceva: la miezul noptii, de Anul nou, in afara de ceva pocnitori pe durata a maxim 10 minute, nu mai vedeti nimic altceva. Nu tu muzica, nu tu dans, nu tu voie buna, nimic. Sarbatori comerciale. Imi pare sincer rau ca va dezamagesc, dar asta este realitatea!
Exemplu concret: restaurant de 3 stele, masa de Craciun 65 Euro /persoana, prevalenta - fructe de mare si raci sau languste de crescatorie. Durata: o ora - Venezia. De baut - vestitul "prosecco" (care-i o porcarie acra, dar care le place) plus alte lichioruri sau tuici "aromate". Pai, nu stau eu bine in casa cu sarmale, cozonac, cirnati, palinca de Maramures, vin de Hamangia si de Recas, coniac facut in casa de prietenii din Constanta, salau de Dunare si alte minuni?!
„Recomand Fethiye, are multe plaje frumoase și situri istorice”
Perfect de acord, într-adevăr, zona Fethiye Oludeniz este superbă ca peisaje şi extrem de ofertantă cu obiective turistice de tot felul.
Dar care ar fi legătura cu solicitarea de mai sus referitoare la "vremea în Didim în septembrie"???
Eu v-as recomanda agropensiunea Cosette din localitatea Benic din judetul Alba (vezi impresii).
In zona puteti vizita Baile Romane de la Cheile Cetii, drumul pana la bai este lejer, numai bun si pentru seniori.
Tot in zona sunt Cheile Rametului, cu un traseu pe alocuri mai dificil dar mergeti pe el doar cat puteti, daca doriti inainte de a porni pe chei puteti vizita Manastrirea Rameti.
Cam la vreo 20 de km de pensiune este localitatea Aiud unde puteti vizita cetatea din localitate. Din Aiud mai putei merge vreo 25 km pe drumul judetean 107M pana in localitatea Rametea, prima impresie când ajungi în satul Rimetea este că păşeşti într-o altă lume, demult uitată, când vezi chiar de la intrarea în sat, casele albe cu ferestre şi obloane verzi din lemn, neschimbate de cateva secole. Aici locuitorii au păstrat tradiţia arhitecturii vechi şi unice din secolul XIX, care atrage foarte mulţi turişti din străinătate.
Pana sa ajungeti la Rametea puteti vizita în apropierea satului Colţeşti ruinele unei cetăţi cu o istorie îndelungată de peste 700 de ani - Cetatea Colţești cunoscută și sub denumirea de Cetatea Trascăului.
O zi buna.
Typo. Mulțumesc de semnal!
„Google dă 4 ore jumătate și pentru traseul Satu Mare - Andrieșeni”
nu stiu care e fazza cu orele dar cred ca ai vurt sa spui Arieseni. pentru distanta Satu Mare - Andrieseni ,google arata mai multi km (fata de Vatra Dornei - e si normal) dar si un timp de aproape 8 ore.

„as sugera o cazare in Garda Seaca la Cabana Inima Muntilorr (unde am fost cazati 4 nopti) ”
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.
Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)
In vara aceasta am fost in zona Garda, Arieseni o saptamana si as sugera o cazare in Garda Seaca la Cabana Inima Muntilorr (unde am fost cazati 4 nopti) sau la Cabana Mircea, lanaga Inima Muntilor unde a fost colegul @puiutea. E o zona foarte linistita, cu peisaje deosebite, cu un parau peste drum de cabana, aer cum nu am mai respirat de mult timp. In drumetie pe jos se pot vizita pesterile Coiba Mica, Coiba Mare, Ghetarul Vartop, Izbucul Taut, Izbucul Cotet Dobresti, catunul Casa de Piatra. Cu ajutorul masinii se poate face un circuit Pestera Poarta lui Ionele, Cheile Odarcusei, Poiana Calineasa (cu micuta bisericuta), pestera Scarisoara.
Daca va musca nu stiu cine si coborati in Arieseni, situati se complica, pentru ca aveti foarte multe pesteri, cascade, alte obiective turistice naturale. Oricate veti putea vizita in timpul pe care il aveti la dispozitie, tot va vor ramane foarte multe pentru o alta viitoare ocazie.
Atentie ca in zona Apusenilor sunt probleme cu semnalul la telefon sau la WI-FI. Calitatea slab a semnalului pe noi nu ne-a deranjat deloc, iar cand am avut nevoie neaparata am apelat la telefonul meu (in reteaua DIGI), care a avut semnal peste tot si de calitate. De fapt postul de radio DIGI FM a fost cam singurul receptionat in zona.
Numai bine si calatorii placute!
Cu ceva mai mulți bani - dar și alte condiții -, Hotel Dorna în Vatra Dornei.
Mai departe de dvs., preț încă mai mare, dar maximum de confort - Voroneț Blue, nu departe de Gura Humorului.
În areal sunt o grămadă de pensiuni bune. Zona Vatra Dornei e mai pentru mișcare, în afară de mers pe munte sau schi (iarna, dar telescaunul merge și vara și e chiar fain), altceva nu prea e de făcut (un amic de acolo spune că localnicii pot fi găsiți ori la biserică, ori la crâșmă). Zona Gura Humorului oferă mai mult - plimbări pe dealuri, pârtie, dar și obiective de vizitat, Parcul Ariniș cu piscină etc.
„pensiunea Apuseni Wild ar corespunde cerintelor, am fost acolo asta-vara si e fain”
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.
Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)
cam la ce distanta de Satu Mare sa fie ''cistigatorul''?
Nu cred ca in 3 zile /4 nopti o iei la vale pina pe Valea Oltului sau prin Retezat/ Rucar-Bran.
Eu ti-as sugera sa te orientezi spre zona Arieseni sau Vatra Dornei mai aproape de localitatea declarata ca si domiciliu, presupunand ca de acolo pleci.
Am câteva propuneri care ar corespunde în mare măsură cerințelor:
- pensiunea Muntele Verde (vezi impresii), din Săticul de Jos, comuna Rucăr, jud. Argeș. Pensiunea se află într-o zonă superbă, în Parcul Național Piatra Craiului. Se pot face plimbări în zonă, la Bran sau în Câmpulung Muscel.
- pensiunea Subcetate, din comuna Polovragi, jud. Gorj (vezi impresii). În zonă se pot vizita Cheile Oltețului, Peștera Polovragi, Peștera Muierilor, mănăstirile Polovragi, Arnota, Bistrița, Hurezi, Dintr-un Lemn, dar si Căsuța Întoarsă din Poienari;
- cabana Izvorul Rece, tot din comuna Polovragi (vezi impresii), o locație retrasă, la poalele muntelui;
- pensiunea Livada Amely, din satul Galeș, jud. Sibiu, în Mărginimea Sibiului (vezi impresii). Aveți posibilitatea de a vizita Muzeul de icoane pe sticlă din Sibiel, sau Sibiul cu toate obiectivele sale;
- pensiunea Elia din satul Sohodol, comuna Bran (vezi impresii), situată într-un loc retras, în zonă având ca obiective principale Castelul Bran și Cetatea Râșnov;
- pensiunea Retezat, din satul Clopotiva, comuna Râu de Mori, jud. Hunedoara (vezi impresii). Pensiunea este situată într-un loc de vis, la poalele Munților Retezat, în apropierea multor obiective turistice deosebite: Ulpia Traiana Sarmisegetuza, Mănăstirea Prislop, rezervația de zimbri de la Slivuț și multe altele;
Gânduri bune!