Răspunsuri încărcate @AFA [p.1 /503]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

CARMEN 27, 14.08.20 02:02»@elidia:  Draga  mea,   eu ți-aș   fi recomandat cu încredere  Hotel Seginus, dar, din păcate anul acesta este închis. Eu sunt în  acest moment în  Turcia, in Lara din Antalya, la hotel Saturn Palace Resort. Totul este un dezastru, sincer, o mare dezamăgire, ultra all inclusive nu este deloc al inclusive, nu te  mai sevesti singur iti pun turcii in farfurie cu portia, masca e cica obligatoriu  prin resort, ... Asa  că  dacă nu-i obligatoriu să să  margi evită anul asta, că vei fi dezamăgită. Eu am mai fost și  la Sherwood Breezes si am fost mulțumiți, dar la Royal Seginus e de vis totul, camerele piscinele foarte multe Am pus 2 filmulețe cu  camerele, e un hotel nou, deschis in 2017, piscinele foarte multe, cu multe tobogane. Recomand, merită toți banii!!
LA CMR Resort Belek / Kemer, UAI nou/renovat, pentru cupluri si tineri - scris de elidia în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 14.08.20 00:22»@Daniela33:  

M-am uitat şi la celelalte hoteluri enumerate de tine să văd cât mai costă anul acesta, preţul fiind un indicator extrem de important. Dacă vei găsi un hotel de obicei foarte scump la un preţ accesibil, ar trebui să te întrebi dacă nu sunt cumva probleme pe acolo. Astfel, Ela Quality şi Sueno Deluxe (vezi impresii) costă acum suspect de puţin, semn că serviciile nu mai sunt cum erau anii trecuţi.

Susesi este un hotel comparabil ca preţ cu Gural Belek, dar nu cred că a fost renovat integral. Poate fi o bună alegere dacă îţi asumi riscul de a primi o cameră cu mobilier învechit, însă suficient de spaţioasă pentru cazarea a patru suflete. Plaja este ok, deşi nu este foarte lată, şi sunt convinsă că au distanţat regulamentar şezlongurile.

Selectum (vezi impresii) nu este încă deschis. Aici ar trebui să alegi între cazarea în clădirea principală, cu lifturile şi aglomeraţia de rigoare, şi cazarea la bungalouri, puţin mai slabă ca şi confort, dar care oferă mai multă intimitate şi posibilitatea reală de a te distanţa de ceilalţi oaspeţi.

Calista şi Rixos Premium Belek sunt dintr-o altă categorie de preţ. Mi se pare prea puţin probabil să fie oferite ca alternativă hoteluri cu 900-1400 euro mai scumpe, dar poate că un agent de turism mai "bătăios" poate să-i convingă.

O variantă interesantă ar fi şi Delphin Be Grand din Lara (vezi impresii), sigur deschis, renovat în urmă cu trei ani şi cu o plajă şi intrare în mare mai potrivite pentru micuţi. Am stat acolo înainte de renovare şi mi-a plăcut.

=

Vezi întâi ce variante alternative îţi oferă agenţia şi putem discuta la concret în funcţie de lista respectivă.

=

Poţi încerca şi să decalezi cu vreo două săptămâni termenul pentru plata finală a sejurului.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 14.08.20 00:00»@Daniela33:  

Eram aproape sigură că Gural Belek nu se va deschide anul acesta, hotelul nemaifiind disponibil pentru noi rezervări pentru septembrie. Probabilitatea maximă este să-ţi ofere relocarea la celălalt hotel Gural aflat în Tekirova, aceasta fiind o practică uzuală în cadrul lanţurilor de hoteluri. Gural Tekirova era mai scump decât cel din Belek cu vreo 10 euro pe zi de persoană la data vizitei mele.

Eu am fost la ambele hoteluri Gural şi cred că aş putea face o comparaţie pertinentă între ele. Gural Tekirova are o suprafaţă mai mare decât Gural Belek, iar distanţarea şi evitarea aglomeraţiei îmi par mai importante a oricând în situaţia actuală. Aquaparkul hotelului din Tekirova este mai mare, mai "aerisit" şi mai bine poziţionat, fiind cam în centrul resortului. Locul de joacă pentru copii este la umbra copacilor şi, la fel, mai mare ca suprafaţă, activităţile pentru copii mi s-au părut mai multe şi mai diverse.

Mâncarea a fost super ok la ambele.

Camerele sunt mai spaţioase la G. Tekirova, dar mai recent renovate la G. Belek.

Plaja face diferenţa, în Belek fiind mult mai ok. La articolele scrise despre cele două Gural-uri vezi impresii şi vezi impresii am postat câte 100 de fotografii, inclusiv cu plaja, iar dacă le studiezi cu atenţie vei observa diferenţele. Plaja din Belek este clar mai bună decât cea din Tekirova, dar intrarea în mare de la G. Belek mi se pare totuşi destul de abruptă pentru copii atât de mici, care, oricum, trebuie însoţiţi şi supravegheaţi permanent de părinţi. Şi atunci la fel de bine pot face baie în mare şi la Tekirova, dotaţi cu papuci de apă, colace, aripioare şi toate cele.

Am insistat pe Gural Tekirova deoarece acesta este cel mai probabil să-ţi fie oferit în compensare. Eu nu aş fi atât de categorică în a-l refuza, Guralul având marele avantaj de a oferi cazare în multe viluţe înşirate prin tot resortul, neexistând o clădire principală, cu lift şi sute de oameni mişunând pe acolo.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Yoda, 13.08.20 22:31»@m liviu:  In legatura cu cele 6 luni, pot spune ca nu e chiar asa. O spun din experienta proprie, ca am luat o amenda in BG (de la o camera fixa, evident). Termenul de 6 luni e pentru intocmirea procesului verbal. Pe urma, au termen un an sa ti-o trimita. Asa e, ca am verificat ce zice legea lor, pentru ca mie mi-au trimis-o acasa dupa aproape un an si jumatate si ma pregateam sa o contest, dar nu s-a putut. Au facut totul la limita.

Daca nu plateai amenda in Turcia, ce faceau? Nu te lasau sa iesi din tara? Se putea plati si in vama, sau numai la PTT? Cand te-a luat radarul, te-a oprit? Cu cat erai peste viteza legala?

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 13.08.20 20:59»@Corina70:  

Nu am motive să reformulez absolut nimic, dar fac efortul să-ţi reîmprospătez memoria

În 10.08.2020, CRP1972 a întrebat:

Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru voi. Daca nu am asigurarea in original si o am doar copie pot sa trec granita cu Turcia si Bulgaria. ​​​

Iar tu i-ai răspuns în aceeaşi zi:

@crp1972:  NU ai nevoie de asigurare în original.   ​​

Puţin probabil să te fi bazat pe o experienţă personală în acest răspuns.

Azi ai afirmat că:​​

@nicole33:  Eu am crezut ca crp întreba despre asigurarea de sănătate, pentru ca despre asta se discuta atunci când el a pus întrebarea.

Crp, despre care asigurare întrebai tu, cea de calatorie (sănătate) sau cea a mașinii? ​

Răspunsul lui CRP1972 a fost:

- asigurarea despre care vorbeam era rca​​

Oricine citeşte dialogurile de mai sus cred că înţelege exact despe ce este vorba​

Poate binevoieşti tu să-mi explici ce "presupuneri eronate" am făcut în ceea ce te priveşte​. Nu aştept scuze din partea ta. Ştiu că ar fi prea mult

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Nasshu, 13.08.20 20:30»@nicole33: 

Atunci poate îmi explici şi mie cum pot printa color un PDF format A4 alb negru

) schimba monitorul, imprimanta (cu una color)/ setarile ei , ochelarii, broker-ul etc.

EU  le primesc (color) pe mail (le listez) si apoi un prieten imi trimite acelasi lucru prin posta. Nu este nicio diferenta intre ''originale''

Când i-am sunat să le reamintesc să-mi trimită mai repede originalul

care 'original'?! ala printat de firma?

Ai vazut pina acum vreo polita RCA semnata in ORIGINAL cu pixul, cu stiloul in fata ta/in prezenta ta?!! Eu nu! si nici stampila pe ea ´´conform cu ORIGINALUL´´

Părerea mea este că originalul Cărţii Verzi

E parerea ta!

Pentru mine in categoria 'original' se incadreaza putine documente: gen  certificatul de nastere, certificatul de casatorie! Adica alea semnate efectiv de cineva in ORIGINAL in fata mea! Restul sunt documente emise ELECTRONIC!

Daca ai probleme cu broker-ul si nu te intelegi cu el la color/alb-negru da-mi un mesaj in privat si iti recomand pe cineva care iti trimite acelasi lucru (si prin posta) ce ai putea lista acasa.

Teoria ca teoria, dar practica ne omoară

posibil, pe tine, pe mine nu!​​​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 13.08.20 20:15»@Nasshu:  

Teoria ca teoria, dar practica ne omoară

Sunt de acord că situaţia RCA-ului în România este de tot râsul şi abia acum s-au trezit să reglementeze acest aspect generator de abuzuri, dar în străinătate lucrurile nu stau la fel.

Copia si originalul : fix - pix atita vreme cit copia este color si fata/erso , nu faci vreo diferenta intre 'original' si copie. Important e sa o ai la tine, de preferat printata + o copie - de rezerva - in caz de doamne fereste! ​​​

Pe bune???

Atunci poate îmi explici şi mie cum pot printa color un PDF format A4 alb negru , pentru că eu asta primesc pe mail imediat ce închei şi plătesc online​​ asigurarea obligatorie. Evident că o listez pentru a avea oricând disponibilă o copie dacă mă fac vinovată de vreun accident să o poată folosi păgubitul, dar niciodată nu-mi va ieşi copia jumătate verde şi cealaltă jumătate albă şi cu text pe verso, iar să mă apuc să o "prelucrez" deja ar fi prea mare consumul de timp şi de resurse.

Spre sfârşitul lunii aprilie am reînnoit destul de târziu poliţa RCA şi în nebunia cu starea de urgenţă firma de asigurări a întârziat cu trimiterea originalului prin curier, ca de obicei. Când i-am sunat să le reamintesc ​să-mi trimită mai repede originalul, m-au întrebat la ce îmi trebuie că doar nu plec din ţară (graniţele erau oricum închise) şi au încercat să-mi bage textul cu poliţa printată sau pe telefon, dar eu nu aveam chef să mă oprească poliţia într-o perioadă cu trafic aproape inexistent şi cu verificări de declaraţii şi alte aiureli şi să depind de bunăvoinţa "organului" , aşa că am circulat cu altă maşină timp de două zile.

​Părerea mea este că originalul Cărţii Verzi este important cel puţin când călătoreşti în străinătate, dar fiecare este liber să procedeze cum doreşte.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Corina70, 13.08.20 20:12»@nicole33:  Și mie mi-ar plăcea sa-ți reformulezi răspunsul. Si sa nu mai faci presupuneri eronate în ceea ce ma privește sau să-mi "pui cuvinte în gura". Dacă poți, desigur. Mulțumesc.  
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 13.08.20 19:51»@Corina70:  

Eu am crezut ca crp întreba despre asigurarea de sănătate, pentru ca despre asta se discuta atunci când el a pus întrebarea.

Mie mi-ar plăcea să cred că glumeşti, atât în cazul răspunsului citat de mine mai sus, cât şi în cazul răspunsului dat lui crp zilele trecute, indiferent de contextul discuţiei de pe acest topic.

Pentru că altfel chiar nu pot să înţeleg cum Doamne Iartă-mă ai putut crede că ar fi vorba de condiţionarea intrării în Bulgaria şi/sau Turcia de existenţa unui document, în original sau copie, nu contează, a cărui existenţă este FACULTATIVĂ, nicidecum obligatorie aşa cum este Cartea Verde a maşinii cu care circuli. ​​ 

Nu doresc să comentez aici utilitatea unei asigurări de călătorie, eu nu plec nicăieri fără o asemenea asigurare, făcută la una din firmele serioase, cu decontare directă a cheltuielilor, dar, chiar dacă închei o astfel de poliţă, să fim serioşi, nu te întreabă nimeni de ea nicăieri, cu excepţia cazului nedorit în care soliciţi asistenţă medicală de urgenţă, dar asta nu este treaba vameşilor sau a poliţiştilor de frontieră​.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Nasshu, 13.08.20 19:16»@crp1972:  -

asigurarea despre care vorbeam era rca, am intrat cu o copie pentru ca nu am avut originalul;

practic nici nu prea exista un orignal la RCA

Ea se emite in format electronic apoi se printeza ori de tine ori de emitent. Semnatura - chiar daca este 'originala' este imprimata pe acel formular. Deci nu este/exista o semnatura facuta 'manual' pe fiecare RCA emis in Romania.

Copia si originalul : fix - pix atita vreme cit copia este color si fata/erso , nu faci vreo diferenta intre ''original'' si copie .Important e sa o ai la tine, de preferat printata + o copie - de rezerva - in caz de doamne fereste!

In Romania poti avea surpriza sa iei amenda de la politie + retinerea certficatului pe motiv ca o prezinti pe telefon - ca declaratia aia din stare de urgenta - functie de buna dispozitie a politistului care te opreste si interpreteaza cum vrea prevederile unui articol din codul rutier care spune cam asa

„prevede obligația conducătorului autovehiculului de a avea asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi, după caz, atestatul profesional,  precum şi celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare” .

 

Asta in conditiile in care poti cauta un vehicul asigurat pe internet daca ii cunosti numarul si seria VIN sa vezi daca are RCA activ si la ce societate. Au fost deja destule cazuri castigate in justitie - timp si nervi consumati - in care solutia a fost ca e suficient prezentarea ei si in format electronic.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
crp1972, 13.08.20 18:58»Am sa incerc sa va raspund tuturor celor care au avut intrebari:

- asigurarea despre care vorbeam era rca, am intrat cu o copie pentru ca nu am avut originalul;

- amendă am luat-o anul trecut in iulie (asa scria pe hârtia primită de la bulgari), daca nu o plateam nu intram în Turcia​​;

- m-am sa scriu cand ma întorc pe 24 impresiile despre Ephesia si Istanbul in care am sa incerc sa merg in Aquapark sau Istanbul. ​​​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Nasshu, 13.08.20 18:03»@Alex_Macedo:  salut! nu stiu daca mai e de actualitate sau nu. Iar nu stiu daca nu cumva ai incercat varianta de mai jos:

Pe site-urile emintentilor de vouchere vacanta sunt publicati si partenerii acceptanti.

Trebuie doar sa selectezi destinatia, tipul voucherului si apoi sa cauti referinte pe net despre ce iti face cu ochiul + telefon dupa.

cardsodexo.ro/retea?_ga=2 ... 6991.1597330557

upromania.ro/parteneri-af ... /harta-afiliati

edenred.ro/ro/comercianti-parteneri

astioa 3 mi-au venit in minte, opr mai fi si alti emitenti. Nu ii stiu ca nu beneficiez de astfel de tichete.

Bafta​​​

LA CMR Tichete vacanta, plata in regim apartament, casa - scris de Alex_Macedo în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
augustin77, 13.08.20 17:37»@Eusebiu2015:  Poiana Horea... doar ca e mult de mers🤦‍♂️
LA CMR Cazare in Apuseni, zona linistita - scris de Practical în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
augustin77, 13.08.20 17:34»@Practical:  iti recomand cu placere un loc superb, in Apuseni. Satul Ghețari din localitatea Gârda de Sus, judetul Alba. Este o zona mirifica, vad ca doresti o zonă împădurită... iti garantez ca asa este acolo. Singura problema ar fi locul de joaca, locul de care vorbesc... este in mijlocul naturii, deci cred ca va fi ceva placut si pt copil.

​O pensiune ok din zona este Pensiunea Scărișoara (aici am fost cazat eu cu familia - vezi impresii).

​Concediu placut✌✌✌

LA CMR Cazare in Apuseni, zona linistita - scris de Practical în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Mari-a, 13.08.20 17:05»Bună ziua!

Vă recomand cu încredere Pensiunea Danciu din Gârda de sus, județul Alba.

​De curând (1-5 august) am fost noi, cazarea cu demipensiune este 240 lei pe zi, mâncarea este foarte bună, porțiile foarte generoase, au loc de joaca pentru copii, parcare suficientă, internet, semnalul la telefon cam slab în toate rețetele, posibilități multiple de vizitare și obiective pe măsură.

Puteți vedea pe contul meu mai multe. vezi impresii

Este multă liniște.

Concediu plăcut!

LA CMR Cazare in Apuseni, zona linistita - scris de Practical în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Lucien, 13.08.20 16:36»Noi, cu ajutorul AFA, am avut un sejur excelent la Pensiunea Ana din comuna Marga. Ea a fost baza de plecare în descoperirea Țării Hațegului și a Munților Retezat.  

Impresiile noastre sunt aici: vezi impresii

Din păcate, pe Google Maps figurează ca fiind” temporar închisă” . Poate nu e tocmai așa.

LA CMR Cazare in Apuseni, zona linistita - scris de Practical în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
ultraviola, 13.08.20 16:18»@Practical:  Buna ziua, va recomand Cabana Diana & Larisa din Arieseni, situata langa padure, intr-o zona foarte pitoreasca, are zona de joaca iar proprietarii sunt oameni tare de treaba.

vezi impresii

LA CMR Cazare in Apuseni, zona linistita - scris de Practical în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Safta Radu, 13.08.20 16:12»Bună ziua.

  Dacă doriți sa ajungeți în Tara Moților, va recomand pensiunea Conacul Samfirei, din comuna Garda de Sus, o pensiune frumoasa, moderna, cu proprietari amabili - vezi impresii.

​In Tara Moților sunt multe obiective de vizitat, ar fi necesare măcar 3-4 zile.

     În jud. Hunedoara, comuna Rau de Mori, sat Clopotiva, va recomand pensiunea Retezat - vezi impresii. Este amplasata în mijlocul naturii, pe malul raului, cu spațiu de joaca pentru copii si restaurant, chiar este un loc ideal pentru încărcarea bateriilor.

     Vacanta frumoasa!

LA CMR Cazare in Apuseni, zona linistita - scris de Practical în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Eusebiu2015, 13.08.20 16:03»Incearca la Poiana Verde, Albac (sau Horia, nu mai retin exact).
LA CMR Cazare in Apuseni, zona linistita - scris de Practical în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
m liviu, 13.08.20 14:32»@crp1972:  Salutare, când ai luat amenda în Bulgaria? Au fost camere fixe de te au înregistrat[?].

​De obicei în 6 luni trebuia sa îți trimită acasă. Știu un caz la o amica!

​În Turcia mi am luat și eu amenda anul trecut în zona Izmir. Cam 170 roni. Pentru viteza. Am plătit la PTT. Păstrez chitanța și acum.

​ În alta ordine lira s a devalorizat mult azi era 8.55 pentru un euro. Primit informații din Istanbul. Motorina pana în 4 roni.

​Mai avem câteva zile și plecam și noi. Drumuri bune la toată lumea și sa fim sănătoși!

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.0152289867401 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată