ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.07.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 13; 7

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

In inima Muntilor Ciucas la Cabana Varful Ciucas

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Rezervare

Pe grupul meu de whatsup pe care anunt regulat drumetii montane pentru cei interesati am postat o invitatie in Muntii Ciucas. De data aceasta aceasta presupunea si cazare de cel putin o noapte in inima muntelui. Fiind initiatorul ideii, m-am simtit dator sa ma interesez de posibilitatile de cazare si mancare de la Cabana Ciucas, de fapt Cabana Varful Ciucas, asa cum se numeste aceasta acum, dupa ce a fost reconstruita si a capatat un look total schimbat pentru cine stie si cabana mica veche de munte care exista aici cu mai bine de 20 de ani in urma. Arata bine rau cabana de astazi.

Am sunat la cabana si am cerit detalii. Majoritatea le veti gasi insiruite mai jos. Mesajul cel mai important a fost ca peste weekend, vara, solicitarea este foarte mare si trebuie sa rezervam daca vrem sa ne bazam pe locuri. Aceasta presupunea un avantaj si un dezavantaj. Avantajul este ca da, ai locul tau rezervat, dezavantajul este ca poate prinzi un week-end cu vreme mai putin prietenoasa la munte, cum am patit in cea mai mare parte noi, si fie pierzi avansul daca renunti, fie iti asumi conditiile meteo.

Rezervarea a devenit ferma dupa ce am platit jumatate din pretul cazarii (una din doua nopti), in cazul nostru 195 ron. Plata am facut-o electronic. Intrucat am mers toata familia cu 2 mari si 2 mici, desi unul din cei mici este mai mare decat unul din cei mari (!), am optat pentru o camera tripla in cabana mare, cu baie proprie si balcon cu vedere la munte.

Situare si acces

In primul rand trebuie spus ca situarea Cabanei Varful Ciucas la altitudinea de 1.595 m, in mijlocul Muntilor Ciucas, prezinta un imens avantaj pentru amatorii de drumetii.

Alt atu este drumul de acces auto foarte dificil. Din DN1A care leaga Ploiestiul de Brasov via Cheia, dupa ce se depaseste statiunea Cheia si se lasa pe dreapta drumul catre Cabana Muntele Rosu, pe care ultima data l-am gasit in sfarsit refacut si asfaltat, se mai continua pe DN pana intr-o curba unde se gaseste si fabrica de ape Keia. Aici se iese dreapta din sosea, atentie nu exista indicator. Este si confluenta Paraului Berii cu Teleajenul.

De aici drumul nu mai este asfaltat. In mod normal, in aceasta poiana larga se lasa masinile intrucat o bariera restrictioneaza accesul auto pe Valea Berii. Nu am sa povestesc povestea barierei in timp, caci exista una. Bariera este amplasata la cca. 200 metri de la iesirea din DN. In dreptul barierei, gasita normal inchis si cu lacat, este un canton si putem citi mai multe informatii. Pe scurt se explica ca de aici incolo accesul se face numai cu masinile de teren ale cabanei, pentru aceasta se suna la un numar de telefon. Acest aspect poate fi discutat si in momentul rezervarii camerei la cabana. In fapt situatia este numai pe jumatate asa, caci in principiu orice vehicul cu tractiune integral, dar musai si cu un sofer care stie sa traverseze pasaje mai dificile, poate urca. Stiam asta de asta toamna - iarna cand am vazut urcand la cabana o Skoda Octavia, in conditiile unui strat de zapada de 1 – 2 cm. Dupa o negociere romaneasca si mentionand ca am rezervare la cabana si ca imi asum parcurgerea drumului cu vehiculul eu 4x4, o Skoda Superb, am primit accesul.

Drumul forestier urca in lungul paraului Valea Berii si trece pe la Fantana Nicolae Ioan si masoara 4 km, cea mai mare parte prin padure. Are mai multe portiuni de urcus sustinut cu diferite posibile obstacole pe drum. In ultima sa jumatate urcusul devine chiar dificil, pe drum fiind amplasate niste traverse de beton perpendicular pe drum, unele langa altele, astfel ca drumul sa nu se distruga de la torenti. Acestia au insa si dezavantajul ca slabesc aderenta pneurilor. La limita superioara a padurii, imediat cum se intra in golul alpin, exista 2 curbe in ac de par, in panta, intre care drumul prezinta o ruptura, nu tocmai usor de depasit. Imediat ce am ajuns la cabana si am parcat intre cabana mica si cabana mare, a inceput de indata o grindina puternica si ne-am bucurat ca am fost norocosi ca am ajuns la destinatie. Bagajele le-am descarcat mai tarziu, dupa ce s-a potolit stihia.

Apelati insa cu incredere la cabana pentru transportul de la bariera pana sus si inapoi. Pentru transport se percepe o taxa de 7 lei / copil si 10 – 15 lei / adult, functie de numarul de turisti per transport. La vale aceleasi tarife.

Camerele. Capacitatea de cazare.

M-am prezentat in cabana mare, la bar, o doamna draguta a venit cu un caiet cu multe insemnari numai de ea intelese. A identificat rezervarea noastra si ne-a dat cheile camerei 6 din cabana mare, situata la etajul 1.

Am urcat bagajele in camera. Camera ne-a placut faorte mult. Era foarte spatioasa si avea un pat dublu si unul simplu. Baia proprie cu cabina de dus si cele minim necesare. Am avut doua balcoane. Unul catre fata cabanei, deasupra acoperisului ce invelea pridvorul, unde am admirat dansul bobitelor de gheata de la grindina, si unul catre un spatiu interior, acoperit, unde se gasea un cuptor, un gratar, niste mese si unde am jucat mai tarziu ping pong.

In camera am avut televizor, dar nu ne-a interesat prea mult, in ciuda vremii neprielnice. In balcoane erau scaune si puteai sa te relaxezi de voie.

Consider ca era destul de curat pentru standardul de cabana.

Sa va ofer si un tablou complet asupra capacitatii de cazare, intrucat am intrat in aceste amanunte pentru a le putea prezenta celorlalti interesati sa ne insoteasca in aceasat calatorie. Exista o cabana mare si una mica.

Constructia mare are 18 camere situate la etajele 1 – 3, ultimul mansardat. Sunt 60 de locuri aici, la mansard fiind o camera de 6, cu dusul la etajul 2. Cabana mica, daca ii putem spune asa, gazduieste 19 persoane in 4 camere cu baie comun.

Iata si preturile: dubla de la 120 la 140, tripla de la 155 la 195, apartamentul de la 200 la 260, camera de 6 locuri de la 250 la 290. Preturi in RON, evident.

Tarifele includ mic dejun 15 RON de persoana. Plaja de preturi se datoreaza diferentierii tarifelor luni – joi si vineri - duminica si cabana mare vs mica.

Pentru tabere si cantonamente si saptamana altfel la copii, dar si pentru actiuni de team-buliding adresate firmelor exista oferte speciale.

Restaurantul

Lista de meniu este prezentata original pe niste tocatoare de bucatarie. Pe prima pagina sunt 6 variante de mic dejun. Daca nu doriti una dintre acestea se poate comanda a la carte.

Mancarea este in generala gustoasa. In cele 3 zile cat am stat aici am comandat mai multe tigai picante (deh sunt langa Vf. Tigaile Mari si Tigaile Mici), mici, ceafa de porc, snitel de pui, ciorbe. Singurul fel de mancare la care am ceva de comentat a fost carnea afumata, care a fost 70% grasime. Altfel, doar pe plus.

Deserturile sunt fala casei. Cap de lista sunt papanasii, care se pot servi simpli, cu smantana sau fel de fel de dulceturi. Nu lipsesc nici clatitele sau dulceturile simple. Mie mi-a placut mult cea de bujori.

Au curs si lichide precum Bere Ciucas sau siropuri de brad, limonade, bujorata. Cafelele si ceaiurile au fost apreciate de cei care le-au comandat.

Se poate manca inauntru sau afara. Accesul la sala dinauntru se face printr-un butoi cu usi. In sala sunt mese din lemn si scaune tot din lemn. Sala este decorata rustic cu funduri de butoaie, care ies din perete, sala fiind impanata cu cateva animale … impanate precum urs, bursuc sau mistret si decorata cu trofee de cerb, capra neagra, caprior, mistret.

Barul este construit dintr-o structura de pietre de munte si o fereastra –deschidere – tejghea. De jur imprejur sunt stergare si farfurii pictate si multe obiecte sculptate din lemn, intre care niste linguri imense. La bar se pot comanda diferite licori, iar ce se serveste la sticla se poate servi direct din cele 2 frigidere.

Afara se mananca la aer curat, daca vremea o permite pe un pridvor mare si lung unde sunt aseazate mese si scaune asemanatoare celor dinauntru. Vederea este catre Valea Berii si Varful Gropsoarele aici vezi impresii.

Preturile sunt rezon. Bravos!

Serviciile

Personalul, marea majoritate a acestuia, este dragut si zambitor, ceea ce face sederea placuta. Noi am gasit cabana arhiplina si anul trecut si acum. Servirea la mese dureaza foarte mult la orele de varf, pe de o parte de inteles.

Atat cazarea cat si consumatia se pot plati cash sau cu cardul. Am sa punctez doar ca diferenta de cazare de la avans pana la suma integrala ni s-a cerut de indata ce am ajuns, iar la mese ni s-a cerut sa achitam dupa fiecare consumatie.

Petrecerea timpului in / la cabana

Vreau sa mentionez mai intai perspectiva superba de la cabana, aceasat fiind situata intr-o poiana larga, la gol alpin, de unde ofera privirii in superb tur de orizont: catre Bratocea, Tigai si Ciucasul ascuns dupa Tigai, Chirusca, Gropsoarele si Valea Berii.

Partea din fata a proprietatii este imprejmuita cu un gard din lemn in care sunt doua porti cu acoperis din lemn, cu acces dublat si peste un parleaz. Curtea are amenajate aleile de acces, in rest este iarba.

Un balansoar, o casuta de copii si o topaitoare stau la dispozitia oaspetilor. In curte te poti imprieteni cu mai multi ciobanesti de pe langa cabana. Chiar si cu o mata (pisica).

Intrarea din fata a cabanei mari se face printr-un butoi, vezi poze. Mai exista o intrare simpla si in spate, de unde este mai facil accesul la camera.

Intr-o camera separata unde aveam vedere din unul din balcoanele noastre, era un gratar si un bar, care insa nu au fost functionale pe perioada sederii noastre. Camera insa da, aici am putut intinde o masa de ping pong, si ne-am desfasurat talentele in acest sport.

Am putut gasi si un joc de table. Aceste optiuni au fost toate gratuite.

Trasee

Suntem in creierul muntilor si cei ce ajung aici vin in marea lor majoritate sa drumeteasca. Va voi prezenta o sinteza a catorva trasee care trec pe la Cabana Varful Ciucas.

1. Cabana Muntele Rosu (1.280 m) – Valea Berii - Fantana lui Nicolae Ioan – Cabana Varful Ciucas (1.595 m)

banda galbena; ca. 2 ore; usor spre mediu; cel mai batut traseu din zona; descris pe larg aici vezi impresii.

2. Cabana Varful Ciucas (1.595 m) – Saua Chirusca (1.567 m) – Saua Gropsoarele (1.663 m) - La Rascruce (1.805 m) – Muntele Rosu (1.766 m) – Statia seismologica - Cabana Muntele Rosu (1.280 m)

cruce rosie, apoi triunghi rosu; ca. 3 ore; mediu

3. Cheia (865 m) - Valea Berii - Fantana lui Nicolae Ioan – Cabana Varful Ciucas (1.595 m)

crucea albastra; ca. 3 ore; usor spre mediu; alt traseu din cele mai batute

4. Cabana Varful Ciucas (1.595 m) – Tigaile Mari – Babele la Sfat - Varful Ciucas (1.954 m) – Saua Tigailor (1.745 m) – Cabana Varful Ciucas (1.595 m) (circuit)

banda rosie apoi cruce rosie; ca. 3 ore; mediu; atinge cota maxima a masivului; detalii aici vezi impresii.

5. Cabana Varful Ciucas (1.595 m) – Saua Chirusca (1.567 m) – Saua Gropsoarele (1.663 m) – La rascruce (1.805 m) – Statia meteo automata - Varful Gropsoarele (1.883 m) – La Lanturi – Poarta de Araman - Varful Zaganu (1.817 m)

Detalii pe acelasi link de mai sus vezi impresii

ca. 3 ore pe cruce rosie, mediu pana la Gropsoarele, apoi dificil

6. Cabana Varful Ciucas (1.595 m) – Saua Chirusca (1.567 m) - Saua Gropsoarele (1.663 m) – Curmatura Stanii (1.435 m) – Izvorul Hotului – Saua Chirusca (1.567 m) - Cabana Varful Ciucas (1.595 m) (circuit)

cruce rosie, apoi triunghi rosu sau nemarcat, apoi banda albastra; ca 3 ore; in general usor

7. Cabana Varful Ciucas (1.595 m) – Saua Tigailor (1.745 m) – Saua Teslei (1.347 m) - Valea Babarunca – Cheile Babaruncai - Cab. Babarunca (908 m)

cruce rosie & triunghi rosu; ca. 4 ore; usor spre mediu

8. Cabana Varful Ciucas (1.595 m) – Vf. Ciucas (1.954 m) - Saua Ciucas – Poiana Dalghiului – Vama Buzaului (790 m)

banda rosie, apoi cruce rosie; ca. 6 ore; mediu

Si daca v-am tentat pentru o drumetie in Ciucas, rezervati cazare la Cabana Varful Ciucas, unde noi ne-am simtit foarte bine si alegeti traseul potrivit voua.

Rog inserare videoclip

https://www.youtube.com/watch?v=KuZikSqSwfs

Multumesc


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 01.07.18 13:33:48
Validat / Publicat: 01.07.18 17:47:57
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 11133 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 poftiti in restaurant
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68900 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

14 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[01.07.18 17:47:21]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[01.07.18 17:48:37]
»

@webmasterX: multumesc

elviramvio
[01.07.18 17:53:47]
»

@Dan&Ema:

Foarte frumoasă, îmi place, probabil că de aia am nimerit primul vot ????

M-a distrat butoiul-uşă, am văzut în Portugalia aşa.

webmaster
[01.07.18 18:46:45]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[01.07.18 19:44:46]
»

@webmaster: multumesc

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[01.07.18 19:47:14]
»

@elviramvio:

Si mie mi-a placut. Erau de fapt doua butoaie prin care treceai. Unul era intrarea in cabana intr-un hol si al doilea din hol in sala de mese.

Si cu gust. Bravo lor!

Imi pare rau ca nu am o poza cu cabana veche sau ca nu am pozat cabana veche care era imortalizata intr-un tablou

Denisa13
[01.07.18 23:00:29]
»

Felicitari Dan pentru articol. Dupa cum bine sti noi am locuit in camera 16, camera de 6 locuri, aflata la mansarda. Nu a fost o camera foarte spatioasa dar nu a fost nici mica. Camera nu are balcon, are 3 paturi duble cu noptiere, un birou, un scaun, televizor, doua cuiere, umerase si toaleta in camera. Camera are si dus propriu aflat la etajul doi. Noi ne-am simtit foarte bine aici. Am apreciat in mod deosebit privelistea si caldura din cabana.

Te-am ajutat cu niste poze cu meniul. Lipseste o fila, abia acasa am observat ca este neclara.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[02.07.18 07:20:28]
»

@Denisa13:

Multumesc, Cristina, pentru completari.

Merita adaugata si caldura, la propriu, din camere. Desi afara a fost vifornita, temperatura scazand pana la numai cateva grade cu plus insotite de vant, ploi, grindina, camerele au pastrat caldura. Sambata au pornit si caldura, desi nu era nevoie, parerea mea.

La meniu e drept am uitat sa fac poze pentru AFA, dar uite ce bine ne-am completat. Multumesc inca o data!

Vacanta frumoasa in continuare! Numai bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
tata123 🔱
[02.07.18 09:28:28]
»

@Dan&Ema: Un loc de cazare bun, prezentat pe îndelete. Poate că e mai bine că această cabană nu este atât de accesibilă, astfel ajung acolo doar iubitorii de Munte, de Natură, în general. E un punct excelent de plecare în traseele menționate în finalul articolului.

Am căutat fotografii vechi ale cabanei de altădată, într-adevăr o schimbare fabuloasă. Am găsit un scurt istoric al cabanei Ciucaș, dar și o imagine din perioada interbelică (emunte.ro/cabana-ciucas-d ... l-de-trei-stele), apoi priviți și o imagine din timpul în care era deteriorată bine (mapio.net/pic/p-16657803).

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[02.07.18 09:54:47]
»

@tata123:

EXCELENTA completarea ta cu istoricul cabanei si pozele cabanei veche. Este o transformare totala.

Eu imi amintesc vechea cabana de creasta, o cabana modesta DE MUNTE insa in rand cu alte cabane din Carpatii nostri din aceeasi categorie. Multe nu aveau si inca nu au apa curenta, toalete inauntru etc. Dar niciodata nu te lasau pe afara. Este o regula nescrisa a muntelui.

Eu ma bucur ca drumul de acces este restrictionat exact din motivele invocate de tine.

Multumesc pentru completari! Numai de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
doinafil
[02.07.18 12:10:40]
»

@Dan&Ema: Frumos articol, Dane! Era cât pe ce să scriu că are toate detaliile necesare unui viitor turist, dar... uite că @Denisa 13 (Cristina), a venit cu completări foarte necesare (referitoare la căldura din camere, la munte, în acest sezon schimbător d. p. d. v. meteo). Bravo ei, v-ați completat reciproc!

Pozele, deademenea, sunt frumoase, chiar și pe ceață!

Felicitări, am votat - ca de obicei - cu drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[02.07.18 15:58:51]
»

@doinafil:

Sarut mana, Doina!

Draguta ca intotdeauna cu complimentele!

La un moment dat am considerat ca am detaliat prea mult si ca nu va citi lumea acest articol decat daca chiar este interesanta sau se documenteaza concret despre aceasta destinatie.

Pentru mine Cabana Ciucas ramane o dovada de cum plati niste oameni de bine cu initiativa, in adevaratuyl inteles la expresiei, o locatie turistica in creierul muntilor.

Si niste oameni cu zambetul pe buze!

Multumesc de ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
DOINITA
[14.07.18 18:45:56]
»

E bine si cand citesti mai tarziu si vii cu votul... 50!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[14.07.18 19:39:33]
»

@DOINITA:

????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Denisa13, doinafil, DOINITA, elviramvio, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂCabana Vârful Ciucaş (1595 m) :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.29243612289429 sec
    ecranul dvs: 1 x 1