ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.06.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brăneşti [IF]
ÎNSCRIS: 30.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2020
DURATA: 4 nopți
Familie
4 AD. + 1 COPII -- v: 4
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Ai grija ce-ti doresti!

TIPĂREȘTE

Daca tot v-am tras pe sfoara si ati citit, unii mai milosi ati si votat, articolul despre primul loc de cazare in acest miniconcediu (vezi impresii), m-am decis sa incerc sa va mai pacalesc o data. Asa ca pregatiti-va sa mai indurati supliciul de a mai citi un articol despre o cazare. Eu v-am avertizat mai demult ca priceperea mea (atat cata mai e) de a scrie articole e departe de exigentele celor obisnuiti cu asemenea citiri.

Pensiunea Inima Bucovinei din Frasin, in tinutul de basm al Bucovinei ne-a fost gazda buna pentru 5 zile si 4 nopti, sau 4 nopti si 5 zile, cum credeti ca e mai corect.

Pensiunea nu am ales-o din prima. Am selectat mai multe posibile locatii, prima data in Zona Vatra Dornei, unde mai fusesem in 2009, apoi am extins zona cautarilor si spre Gura Humorului. Cautam o pensiune care sa aiba in primul rand loc de joaca pentru copii, apoi o bucatarie bine utilata pentru ca urma sa ne preparam noi hrana (micul dejun si poate si cina). Apoi fiind in pandemie, doream o pensiune mai mica, mai retrasa, mai aproape de natura.

Prima optiune a fost pensiunea Saidy din Vatra Dornei, aproape de gara Argestru, pe DN17 si care avea in plus (sau poate in minus) piscina. Din pacate prima data dar in final a fost din fericire in perioada cautata de noi era ocupata toata perioada. A doua optiune, Casa de poveste, aproape de Codrii de la Slatioara a picat din lipsa de raspuns la mailul nostru de rezervare. In final, spre bucuria noastra ulterioara, am gasit la pensiunea Inima Bucovinei tot ce ne doream noi. Pensiunea avea loc de joaca pentru copii, un bazin cu pastravi, o gradinita de circa 2 hectare, unde aveai liber la orice destindere. Vazut, placut, adjudecat!

Nora devine responsabila cu contactarea proprietarului pensiunii, se inteleg foarte repede si convenabil, nu e nevoie de nici un avans, asa ca vom sta la Inima Bucovinei.

Dupa prima zi, cu vizitele despre care v-am povestit (vezi impresii), ajungem putin dupa ora 17, proprietarul pensiunii ne astepta la receptie, ne conduce la camerele noastre, ne instruieste despre folosirea cardului pentru curent, ne comunica programul servirii micului dejun si a celorlalte mese.

Ne instalam in camere si coboram la masa sa mancam o ciorba, care a fost delicioasa. Ne grabim nitel pentru a putea vizita manastirile Humor si Voronet, pentru ca acolo nu program de non-stop.

Acum sa va iau piuitul nitel si sa va descriu cam cum arata pensiunea.

Pensiunea este in orasul Frasin, pe str. Frasin, coordonate 47.53122692N si 25.80087661E, coordonate luate din pliantul de prezentare a pensiunii, pus la dispozitie, impreuna cu mai multe pliante de prezentare a imprejurimilor si obiectivelor de vizitat in Bucovina.

La pensiune se ajunge urmarind indicatoarele din Frasin, care va vor dirija usor spre pensiune. Noi am venit dinspre Gura Humorului, iar dupa intrarea in Frasin, la circa 5-600 metri dupa intersectia cu DJ 177A, spre Ostra, Stulpicani, prin codrii Slatioarei, imediat dupa un bloc cu trei etaje un drum asfaltat (str. Spitalului), care trece pe langa Ocolul Silvic Frasin, apoi printre casele locuitorilor, pana la o intersectie cu str Frasin. Aici, de altfel si pe drum pana la acesta intersectie, virati la stanga pe un drum pietruit, apoi tot la stanga, apoi o curba la dreapta iar la circa 100 de metri veti intalni portile larg deschise care va invita in curtea pensiunii. Veti merge pe o alee pietruita pana in fata pensiunii. Aici va va intampina o cladire frumoasa cu foarte multe flori la balcoane, cu o pajiste care pare imensa, cu un loc de joaca pentru copii mai mici sau mai mare. Cred ca sunt multe parcuri in orase care nu au atatea aparate pentru joaca unor copii ca aici. Veti mai vedea o cladire mai rustica botezata Stana, unde se pot organiza evenimente sau chiar conferinte sau team-building-uri.

Ca sa nu va plictisiti seara aveti la dispozitie un gratar sau un protapdoar sa aveti ce pune pe gratar sau in protap. Puteti sa consumati in picioare pe langa gratar sau protap, dar aveti si mese cu banci unde puteti sta si manca, sau bea mai comod. In curte veti mai gasi balansoare situate in zone mai ferite de soare pentru parinti sau bunici, mese cu banci unde se poate citi, dezlega integrame, sau scrie, juca table, remmy sau sah.

Sa mergem acum spre intrarea in pensiune. Prima intalnire este o terasa cu 6 mese cu scaune si umbrele de soare, unde se putea servi masa, in conditiile de restrictii din cauza pandemiei.

La intrarea in pensiune ne intampina o ursoaica care ofera fumatorilor scrumiere, iar puiul acesteia ne asteapta cu o craca de brad. Dupa ce salutam familia de ursi intram pe usa larg deschisa si observam in dreapta sala restaurantului, cu barul din dotare, iar in spate vedem intrarea in bucatarie. Acum fiind pandemie, deci restaurantul inchis, e destul de greu de apreciat cam cate mese ar fi disponibile pentru clientii pensiunii. Trecem pe langa bar si ajungem la receptie unde ne intampina proprietarul pensiunii.

Pensiunea are patru camere cu balcon la parter. Iar la etaj sunt 6 camere de doua locuri cu paturi twin, fara balcon, iar in capatul holului o camera cu pat matrimonial si balcon, precum si o suita cu balcon. Noi am primit doua camere fara balcon, ceea ce a cam deranjat-o pe sotie care este fumatoare. Dar a putut foarte usor sa coboare pe terasa sa fumeze. Deci care care suferiti de fumarita aveti grija sa cereti camera cu balcon, ca sa nu fiti nevoiti sa coborati la terasa sau in gradina.

Acum sa va povestesc ceva despre camera.

Prima surpriza la intrarea in camera a fost prezenta unei cartele magnetica pentru folosirea curentului electric in camera. Instruirea de folosire a acesteia a durat foarte putin si nu am avut probleme tot sejurul.

Camera era destul de mare, mai ales in comparatie cu camerele din hoteluri, poate mai fitoase, dotata cu tot ce este nevoie pentru un sejur confortabil. Un dulap cu doua usi, incapator, cu umerase pentru haine, rafturi suficiente opentru aranjarea hainelor. In dulap am gasit 2 paturi (de care nu am avut nevoie la sfarsit de august), un uscator de par, halate de baie, prosoape mari si mai mici, prosoape de baie, casti de unica folosinta pentru par, papuci de casa.

In camera, peretele din fata patului era ocupat de un mobilier pe toata lungimea peretelui si care cuprindea o comoda cu sertare, o masa cu un scaun, un minifrigider, spatiu pentru depozitarea a diferite obiecte. In partea superioara a peretelui se gaseste un televizor tip plasma si doua aplice. Patul a carui latime era de 1.80m, flancat de noua noptiere, permitea si adaugarea unui pat suplimentar pentru copil. In cazul nostru nu a fost nevoie, latimea patului permitand nepoatei sa doarma confortabil intre parintii ei. In camera veti gasi suficiente prize pentru utilizarea a diverse aparate electrice de toate felurile. Era sa uit sa va spun ca intreaga camera era mochetata, dar ce pardoseala era sub mocheta nu stiu. Era posibil sa fie podea din lemn sau parchet, dar putea fi si mozaic sau gresie.

Baia e suficient de mare si comoda in folosire. Baia noastra, mai ales era foarte mare, o parte fiind sub scara care urca la mansarda. In ordine, de la intrare, pe stanga era wc-ul cu suportul de hartie igienica„apoi un lavoar rotund si oglinda din dotare, iar in colt cabina de dus, inchisa cu pereti din plexiglas si usa glisanta. Deasupra cabinei de dus exista un ventilator pentru absortia aburilor sau mirosurilor mai putin placute, ventilator care porneste automat odata cu aprinderea becurilor din baie. In dreapta intrarii in baie, sub scara era amenajat un spatiu de depozitare, unde se puteau pune haine, prosoape, etc.

Hai ca mi-am stors prea mult neuronul de serviciu si o sa mai am nevoie de el. Daca am uitat ceva de scris faceti si voi un efort si imaginati-va ce ar mai fi trebuit adaugat. Poate sa va fi spus din ce material erau confectionate cearceafurile sau fete de perna, cu ce erau umplute pernele, ce marca de saltele erau pe paturi, ce paturi erau imbracate in cearceafuri. Poate unii ar dori sa stie ce marca era uscatorul de par, cate trepte de viteza avea, cate canale erau pe cablu la TV, ordinea in care erau in memorie.

Poate ca ar fi fost nevoie sa mentionez diametrul lavoarului, dimensiunile cabinei de dus, dimensiunile gresiei si faiantei. Daca nu m-am documentat suficient la acest capitol va rog sa ma iertati. Eu, inca nu sunt perfect cum ar putea fi altii. Daca ma acceptati asa cum sunt, va multumesc.

Nu stiu ce as mai putea sa va comunic, asa ca

Numai bine si calatorii placute!


despre SERVICII

Proprietarul pensiunii, desi a fost in permanenta in timpul zilei la receptie, a fost discret, dar in acealsi timp preocupat sa ne simtim bine, sa nu plictisim. Am primit multe detalii despre starea drumurilor pe care voiam sa mergem, despre programul de vizitare al manastirilor, sau al Hutulcai. De ospitalitate in Bucovina e un lucru subinteles.

Cu toate restrictiile legate de pandemie servirea mancarii comandate a fost prompta. Daca facem abstractie de cele 4 margarete de clasificare, preturile nu sunt exagerate. Evident ca erau mai mari ca la Casa Afetelor (vezi impresii).


despre CAMERE & COND. CAZARE

Noi am fost multumiti de conditii, gasind dotari pe care la hoteluri de 4 stele nu prea le-am gasit.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Nu am mancat prea des la pensiune, fiind mereu plecati si am mancat in diferite locuri. Ce am mancat ne-a placut, fiind pe gustul nostru.

Trebuind sa plecam zilnic pana in ora 8 micul dejun, care se servea dupa ora 9, l-am pregatit singuri.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Bucovina implica obligatoriu cadru natural deosebit, iar situarea pensiunii la marginea unei paduri de conifere accentueaza aceasta afirmatie.

Alimentele necesare ni le procuram de la 2 hipermarketuri din Gura Humorului (circa 10 km de pensiune), care oricum erau in drumul nostru in fiecare zi aproape.

Daca ar trebui doar o parte din locurile vizitate s-ar umple tot spatiul.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Doar faptul ca nepoata a avut la dispozitie atatea aparate la care sa se joace ar fi suficient pentru nota maxima. Sambata seara am participat la un berbecut la gratar, iar in fiecare seara, in afara de supravegherea nepoatei am facut scurte vizite pe langa pensiune, mai ales in padure.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de liviu49 in 20.06.22 07:50:21
Validat / Publicat: 20.06.22 08:33:36
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în FRASIN [SV]

VIZUALIZĂRI: 607 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviu49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P28 Daca aveti vederea buna veti putea vedea si pastravii .
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

mishu [20.06.22 12:23:43] »

@liviu49:

Daca tot v-am tras pe sfoara si ati citit

cred ca suntem adulti si ne asumam actiunile mai ales ca asa mai aflam cate ceva , asa ca am citit si o sa o mai fac.

Eu v-am avertizat mai demult ca priceperea mea (atat cata mai e) de a scrie articole e departe de exigentele celor obisnuiti cu asemenea citiri.

si aici cred ca felul de a scrie e precum amprenta, fiecare are felulul lui de a scrie, asa incat cui nu-i convine sa nu citeasca.

In final, spre bucuria noastra ulterioara, am gasit la pensiunea Inima Bucovinei tot ce ne doream noi.

cred ca asa trebuia sa fie iar numele pensiunii spune tot.

Acum sa va iau piuitul nitel si sa va descriu cam cum arata pensiunea.

recunosc cinstit ca mi-ar fi placut sa vad poze si din camere, insa pensiunea din descrieri pare minunata (in afara pozele din exterior care arata frumos de tot), felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49 [20.06.22 13:29:26] »

@mishu: Dupa cuvenitele multumiri, poate ca am sa te dezamagesc, dar nu am facut, nu fac si mai mult ca sigur nu voi face poze in camerele unde am fost cazat, cum deasemenea nu voi face poze cu mancarea pe care am mancat-o pe undeva. E ceva care am fost invatat sa nu fac inca din copilarie, iar mai tarziu in scoala de ghizi si nu prea doresc, acum la batranete, sa ma schimb. Pot descrie camerele unde am fost cazat fara probleme, mai ales ca meseria mea initiala are legatura cu constructiile si arhitectura, dar nu voi face poze. Sunt niste regului pe care le-am respectat zeci de ani si voi continua sa fac la fel. Am recomandat tuturor celor care mi-au cerut informatii sa studieze pozele facute publice de locatia respectiva, sau de agentiile de turism. Acolo unde am constatat diferente evidente fata de ce am gasit eu in locatiile respective le-am comunicat celor care mi-au cerut parerea. In cazul celor doua pensiuni pe care am incercat sa le descriu va pot spune, cu mana pe inima ca pozele din saiturile oficiale ale celor doua pensiuni sau ale unor agentii de turism sunt conforme cu realitatea constatata de mine la fata locului.

Am facut si voi face in continuare poze cu exteriorul si ambientul locurilor de cazare, poze pe care le voi face publice.

Numai bine si calatorii placute!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
liviu49, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Inima Bucovinei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060734987258911 sec
    ecranul dvs: 1 x 1