ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.06.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 2 zile
prieteni
5 AD. + 2 COPII -- v: 13; 7

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Hai la drumetie in Muntii Ciucas!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Weekend de iunie in Muntii Ciucas. Weekend cu vreme capricioasa si schimbatoare. In ordinea cronologica inorat, grindina, soare si cald, ceata, vant puternic, soare, inorat, burnita, lapovita, ceata, cer instelat, senin, soare, picuri de ploaie si … spre casa. Cam multa umezeala si frig, veti spune. Da, dar putem vedea si partea plina a paharului, ferestre de soare, placut, aer curat si mai ales peisajele cu nori in miscare care la munte ofera un tablou magnific dupa ploaie.

Iata doua trasee pe care le-am incercat…

Cabana Ciucas (1.595 m alt.) – Varful Ciucas (1.954 m alt.)

Caseta tehnica:

Durata: 1,5 – 2 ore la dus, 1 – 1,5 ore la coborit

Marcaj: banda rosie varianta scurta si directa sau cruce rosie pana in Saua Tigailor, apoi banda rosie

Traseu: mediu ca dificultate

Distanta: 3 km varianta scurta

Intr-o fereastra de timp frumos, credeam noi, la orele 15:15 am pornit de la Cabana Ciucas (1.595 m alt.) spre Varful Ciucas. Planul era sa urcam pe traseul scurt, direct si sa ne intoarcem prin Saua Tigailor. La inceput urmam in comun marcajele banda rosie si cruce rosie, care urca lin, trecem de o balta, hai sa ii spunem mic lac, cu un mic firicel de apa ce se scurgea din el, in care vietuiau mii de mormoloci si ajungem fara niciun efort deosebit la orele 15:45 in saua larga de sub Tigai (1.697 m alt.), unde cele doua marcaje se bifurca. Exact la intrarea in sa, mai multi caini ciobanesti erau la datorie sa apere turma de oi de care raspundeau impreuna cu ciobanul, blocandu-ne poteca de acces. Cu tact si pasind incet ne strecuram printre ei, atat cei mai curajosi cat si cei mai tematori.

In fata noastra sunt Tigaile (sau Tiglaile), niste stanci impunatoare, in special prima din ele. Sunt Tigaile Mari, caci mai exista si unele mici care se pot admira de pe drumul marcat cu cruce rosie.

Alegem sa continuam pe varianta scurta, prin dreapta Tigailor Mari. Vom avea mereu in stanga formatiuni stancoase. Poteca traverseaza zone mai line sau mai pretentioase sau pietroase in urcus aproape continuu dar cu unele exceptii aproape insesizabil. Ma contrazice un valcel pietros. Ceata se lasa tot mai jos, iar noi intram sub un nor de ploaie fina cu ace de gheata, mazariche cum ii spune tata. In zonele mai descoperite, rare totusi, ne mai biciuieste si vantul. Si noi speram la o feresatra de vreme buna!

Dupa ce depasim Tigaile Mari, intr-o mica sa, suntem concentrati sa admiram prin ceata siluetele Babelor la Sfat. Parca sunt imbratisate si se saruta. O fi vreun remediu pentru a razbi in conditiile meteo vitrege? S-au facut orele 16:30.

Continuam in urcus printr-un alt valcel apoi pe o curba de nivel inierbata si iar printr-un valcel care ne scoate in spatele stancilor, intr-o sa, la cota 1.900 m, la baza ultimului urcus de circa 100 – 200 metri mai pieptis de data asta prin pasunea alpina, pana in Varful Ciucas (1.954 m alt.). Lapovita si vantul ne bicuiau acum chiar in plin. Intrucat varful era in ceata am hotarit sa nu mai urcam ultima panta si sa facem cale intoarsa pe drumul pe care am venit. Este 16:45. Am ajuns inapoi la cabana in 1 ora.

Varful Ciucas ofera, cand cerul este senin, o perspectiva deosebit de larga catre Vama Buzaului, catre Culmea Bratocea, in zare pana la lacul de langa Tarlungeni, sau facand roata cu privirea si catre cealalta culme a Ciucasului, creasta Gropsoarele – Zaganu, de care va povestesc mai jos.

Cabana Ciucas (1.595 m alt.) – Varful Gropsoarele (1.883 m alt.)

Caseta tehnica:

Durata: 2 - 2,5 ore la dus, 2 ore la vale

Marcaj: cruce rosie

Traseu: mediu ca dificultate, mai greu daca se continua inca 1 km pana pe Varful Zaganu (1.817 m alt.) in zona expusa unde sunt fixate lanturi de siguranta

Distanta: 4,5 km

Ziua urmatoare, dupa o noapte cu cer instelat, se anuntau conditii bune de drumetie. La 9:35 eram gata de drum.

Traseul incepe de langa Cabana Ciucas (1.595 m alt.) urmand o curba de nivel mai intai printr-o pajiste inierbata apoi prin padure pe coasta Muntelui Chirusca pe sub varful acestuia situat la 1.613 m altitudine. Dupa 30 minute se ajunge in Saua Chirusca la cota 1.567 m Pe acest segment de drum nu mai putin de 4 marcaje ne insotesc: banda rosie, albastra, cruce rosie, albastra. De aici si pana la obiectiv ne va ghida numai cruce rosie.

Si acum devine fain. Desi este o placere de poteca aparent foarte bine conturata, la un moment dat aceasta ne scoate din padure in pajistea alpina, dar abia mai tarziu aveam sa ne dam seama ca am gresit drumul ratand locul unde acesta cotea stanga in urcus prin jnepenis catre Saua Gropsoarele (1.663 m alt.).

La inceput am pus lipsa marcajelor pe seama faptului ca am iesit din padure, dar dupa ce am vazut ca mergem si iar mergem pe niste poteci mai degraba pastorale si tot nu apare niciun semn si mai ales ca nu luam in altitudine asa cum ar fi trebuit conform hartii, am realizat ca am iesit din drumul marcat. Nu a fost moment de panica, intrucat era evident studiind atent detaliile hartii ca poteca marcata trebuia sa fie mai sus si mai in stanga noastra. Am remarcat in curand si un stalp indicator in culme, da, acolo trebuia sa revenim in traseu.

Aceasta abatere de la drum ne-a condus pasii prin niste afinisuri dese. Pacat ca nu era vremea lor acum! Am urcat de-a coasta, pieptis, facand cateva popasuri de tras sufletul, pana am regasit poteca marcata care luase deja linia culmii principale a Muntelui Gropsoarele. Am avut si un avantaj cu aceasta deviere de la traseu si anume faptul ca am scurtat ca distanta o bucata buna de drum.

De acum tot drumul mergand pe culmea dezgolita si beneficiind de o dimineata inca senina aveam sa avem o perspectiva larga asupra imprejurimilor. In urcus poteca ne conduce catre o intersectie importanta de trasee in punctul numit ”La rascruce”, o sa inierbata unde am intalnit o turma mixta de oi si capre de data asta fara caini in preajma. Perpendicular pe drumul nostru, in dreapta marcajul triunghi rosu coboara sustinut catre Cabana Muntele Rosu, iar in stanga triunghiul galben coboara in Valea Paraului Alb prin poiana si cheile acestuia. Suntem deja la 1.805 m altitudine si sunt orele 11:10.

Urmam poteca tot inainte, tot pe culmea Gropsoarele – Zaganu, tot in urcus. Dupa un sfert de ora lasam in dreapta noastra 2 statii meteo automate, incuiate in niste cosmelii metalice, le veti vedea in poze. Avem in fata noastra apropiindu-se de noi, varful cel mai inalt al acestei creste. Nu, nu venea varful spre noi, am fi vrut noi. La orele 11:49 ne fotografiam la stalpul care marca Varful Gropsoarele (1.883 m alt.).

Varful Gropsoarele ofera un loc de belvedere deosebit de bun. La picioarele noastre, catre vest identificam Statiunea Cheia, mai sus Cabana Muntele Rosu si si mai sus Cabana Ciucas, in spatele acestora Culmea Bratocea, care coboara pana in Pasul Bratocea la intersectia cu DN1A, catre nord-vest, in spatele cabanei Ciucas, se inalta maret Varful Ciucas (1.954 m), cel mai inalt din masiv si in fata sa Tigaile Mari unde fusesem cu o zi in urma bicuiti de vremea rea. De pe culmea Gropsoarele catre est se vede perspectiva larga pana in Vama Buzaului si in Valea Buzaului si dupa aceasta, pe fundal, Muntii Buzaului si Muntii Vrancei.

Pentru cine vrea sa continue cu un pasaj spectaculos de traseu, merita sa urmeze directia crestei catre Varful Zaganu (1.817 m). Este un segment mai stancos de drum, care traverseaza 3 ferestre, pe langa mai multe tancuri ascutite. In portiunea numita “La Lanturi” poteca este expusa si parcurgerea acesteia necesita atentie sporita si bineinteles bocanci. Dupa Poarta (Podul) de Arama se ajunge in Varful Zaganu.

Din Varful Gropsoarele am facut cale intoarsa, ne mai ratand marcajul pana la cabana. Am facut insa mai multe popasuri in ciuda picaturilor de ploaie care isi faceau din cand in cand simtita prezenta. Am admirat din nou turma, flori de munte, cum ar fi garofite, bulbuci, clopotei, trifoi. Am cules muguri de brad si ciuperci. Merita amintit ca in luna mai coastele acestor munti se inrosesc de la culoarea covoarelor de bujori de munte (rhododendron). De altfel aceasta explica si toponimia Muntelui Rosu.

Alte informatii generale

Muntii Ciucas, care fac parte din grupa Carpatilor Orientali, sunt accesibili din Cheia si de la Cabana Muntele Rosu, din Pasul Bratocea, din Poiana Stanii si Vama Buzaului, din Babarunca. Traseele sunt in general usoare pana la medii, de la scurte pana la lungi. Sunt unii din muntii in care poti ajunge usor cu mijloace auto la altitudini destul de inalte, astfel incat se reduce mult urcusul propriu-zis pe unele trasee.

Multumesc familiei @Denisei13 care reprezentata prin 3 generatii ne-a insotit in drumetii!

Bucurati-va de munte si de natura! Numai de bine! Pe curand!

Rog inserare videoclip

https://www.youtube.com/watch?v=DaCNk_bhfNg

Multumesc.


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 27.06.18 16:03:58
Validat / Publicat: 27.06.18 17:09:18

VIZUALIZĂRI: 4069 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 In fata cabanei Ciucas - se anunta vreme buna!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50600 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

webmasterX [27.06.18 17:08:28] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Dan&Ema [27.06.18 17:14:58] »

@webmasterX: multumesc

CATAAS [27.06.18 17:27:16] »

@Dan&Ema: Ne-ar încânta și pe noi un astfel de traseu. Ne putem caza in Tușnad să fim aproape? Doar gândul la câinii ciobănești ne ține în loc. Recent ne-am întors de pe Ceahlău unde am avut o întâlnire cu ei... Nu am avut conflicte cu ei, dar ne-au blocat o cale de acces...

Dan&Ema [27.06.18 17:36:30] »

@CATAAS:

Dupa parerea mea sunteti prea departe in Tusnad de aceasta destinatie: Muntii Ciucas. Sunt ceva mai mult de 100 km distanta de cab Ciucas si peste 2 ore cu masina. Daca sunteti matinali defel, este insa ok.

De ce nu vreti sa va cazati chiar la Cab Ciucas? Voi povesti in curand si despre cazarea aici care a fost ok.

Si in Tusnad sunt cazari faine si locuri bune, cum ar fi Hanul Secuiesc unde se si mananxca foarte bine. Ba exista si o unitate de cazare numita Ciucas in Baile Tusnad !

Cainii ciobanesti chiar daca blocheaza drumul / poteca, de fapt marcheaza obiectivul de aparat, nu sunt de obicei agresivi si poti trece printre ei fara sa ii provoci, mergand fara sa te agiti excesiv si bineinteles fara sa deranjezi acustic.

Alegere inspirata!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
CATAAS [27.06.18 19:17:14] »

@Dan&Ema: Pai exact hotel Ciucaș din Tușnad m-am dus cu gândul la posibilitatea de a fi cazați aici și m-am gândit că se ajunge ușor pe munte. Asta in condițiile in care nu am reușit să mă uit pe o harta sa vad unde este situat masivul Ciucaș. Astept cu interes detalii despre cazare la Cabana Ciucaș!

Testosu' [27.06.18 19:18:52] »

@Dan&Ema: plimbarea asta mi-aduce aminte de o plimbare a noastra de acum cativa ani pe Culmea Gropsoare, in cautarea "muntelui rosu" pentru a surprinde inflorirea bujorului de munte, pe o ploaie rece si un vant taios, resimtindu-se pe culme doar vreo 4-5 grade la mijlocul lui iunie. Si tot acum vreo 2-3 ani ne-a prins o furtuna cu grindina, tunete si fulgere chiar sub Vf. Ciucas. Prilej cu care am observat inca odata cum pleaca unii tineri teribilisti in plimbari pe munte. Fara haine de ploaie, fara un minim de echipament adecvat, de multe ori si fara o sticla de apa.

Efectiv au fost la un pas de hipotermie, uzi fleasca in tricouri doar, expusi vantului taios, in conditiile in care temperatura scazuse brusc.

Felicitari pentru drumetii!

Testosu' [27.06.18 19:33:28] »

@CATAAS: Pentru drumetii in Ciucas se poate alege o cazare si in Cheia.

Culmea Gropsoarele si Vf. Zaganu se pot face in circuit cu plecare din Cheia si trecere pe la Cabana Muntele Rosu, iar Vf. Ciucas se poate face fie mergand cu masina pana in Pasul Bratocea si de acolo pe jos putand face si un mic circuit in zona varfului, fie cu masina pana pe Valea Berii si de acolo fie pe jos pana la Cabana Ciucas si mai departe pana pe varf, fie apeland la transportul cabanei, pana la cabana fiind un drum cu panta mare, putand urca doar cu masina cu tractiune integrala, dar si un sofer obisnuit cu drumuri forestiere pentru ca am intalnit pe acel drum si auto 4x4 ce nu reuseau deloc sa urce. Mai e si varianta cu auto pana la Cabana Muntele Rosu si de acolo pe jos.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster [27.06.18 19:45:46] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Dan&Ema [27.06.18 21:01:56] »

@webmaster: multumesc

Dan&Ema [27.06.18 21:17:14] »

@Țestosu’:

Sambata dimineata pe Vf. Ciucas era doar +1 grad si lapovita si vaj mare, real feel negativ. Cand am fost noi dupa amiaza, ne-a biciuit mazarichea aia in fata, noroc ca mare parte din drum eram la adapostul stancilor.

Despre bujorii de munte, acum erau trecuti, cum stii luna lor de inflorire e mai.

La Cabana Ciucas aveau insa papanasi cu dulceata de bujori, sau dulceata simpla la micul dejun, ba am fost servit si cu o bujorata. Nu e vorba de o fata, ci de o bautura alcoolica ????.

Dulceata aduce cu gustul celei de trandafir si mi-a placut, in schimb chestia aia lichida deloc.

Daca vreodata te tenteaza sa vii cu noi da un semn, Mihai!

Numai de bine si drumetii faine! ????☀️⛰

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Denisa13 [27.06.18 21:20:52] »

Felicitari Dan pentru articol. Multumim de invitatie. Inca o data am petrecut doua zile deosebite alaturi de voi. Ma bucur, ca intr-un final, am ajuns impreuna pe un varf.

Ai cumparat apa minerala?

Dan&Ema [27.06.18 21:24:04] »

@CATAAS:

@Țestosu’ ti-a dat un raspuns valoros despre cazari, vezi si punctele de acces pe care le-am numit in articol.

Principalul punct de pornire tinand cont de posibilitatile multiple de cazare este statiunea Cheia cu hoteluri si mai ales multe pensiuni. Cheia este situata pe DN1A la jumatatea distantei dintre Ploiesti si Brasov.

Daca optezi sa fii mai in munte, alege Cab. Muntele Rosu, si daca vrei si mai in munte alege Cab. Ciucas, despre care scriu zilele urmatoare.

Articole interesante despre Muntii Ciucas sunt mai mukte pe AFA, unelebfiind marcate si ca. MG. Vezi experientele lui Testosu si Crazy Mouse. Un articol mai am si eu de anul trecut.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema [27.06.18 21:31:55] »

@Denisa13:

Multumesc, Cristina!

Ma bucur ca ati venit cu noi si sper sa veniti si in urmatoarele ture. Ma bucur ca am ajuns pe un varf, vorba ta! Lasand gluma deoparte, felicitari sibrespect parintilor tai care au facut un efort deosebit, iar Stefi micuta a indurat cu darzenie conditiile improprii din prima zi dar s-a putut bucura din plin de perspectiva frumoasa din a doua zi, de oitele si capritele din turma, de culesul mugurilor de brad.

Imi place mereu veselia ei pura si cum ne-am distrat vreo doua ore din cauza cuvantului cu 2 vocale si 8 consoane pe care trebuia sa il ghiceasca Emi.

Numai de bine! ⛰☀️????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafil [27.06.18 21:47:29] »

@Dan&Ema: Frumos traseu ați ales, Dane, și faptul că l-ați parcurs cu prieteni dragi, a sporit frumusețea lui! Toate pozele sunt frumoase (unele chiar de poster!), și te felicit pentru ele!

Cea mai cea poză, însă, este - de departe - P26!

Toți copiii sunt frumoși și temerari, dacă au reușit să urce până sus, cu voi!

Să vă fie de bine și să repetați „plimbările”! Am votat cu drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema [27.06.18 21:59:56] »

@doinafil:

Mie cel mai mult imi place poza cu peisajul culmii Gropsoarele care apare ca nevotabila (probabil am apasat eu ceva gresit). Si cea cu babele in ceata.

Denisa si Ema au ramas ca de obicei “la baza” si ne-au urmarit o buna bucata de drum de la cabana caci se vedea pana in creasta. Normal ca vedeau niste puncte si niste virgule miscandu-se pe creasta, dar erau punctele si virgulele pe care le cunosteau.

Denisa a iesit putin la pkimbare primprejurul cabanei in prima zi.

Multumim de aprecieri! Sa ne revedem cu bine! ☀️????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Testosu' [28.06.18 07:57:55] »

@Dan&Ema: Daca tot suntem la capitolul bujor, merita incercat si siropul de bujor de munte de la Cabana Cuca, de langa Voina.

Referitor la sincronizarea unei drumetii comune, e atat de dificil de a gasi fereastra libera comuna, dar ar fi tare fain. Poate reusim in viitorul apropiat.

Drumetii faine!

mishu [30.06.18 00:42:00] »

@Dan&Ema: Frumoasa drumetie, felicitari ca mergeti la munte cu copiii, au ce invata. Aici toata lumea iese la plimbare pe carari de munte dupa cum poate fiecare, insa daca ar fi sa aleg un traseu dupa spusele unei batrane de 70 de ani ca ar fi usor, m-as gandi inainte de a porni pe traseul recomandat, au o vioiciune de nu le poti urma.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema [30.06.18 09:32:21] »

@mishu:

Ai dreptate. Usor / dificil, scurt / lung sunt aprecieri relative. Si orientative. Ca si comparatie intre ele traseele, ok.

Mai ramane ca fiecare sa compare cu posibilitatile proprii pe care trebuie sa le cunoasca. Iar daca nu le cunoaste sa le descopere. Si cine-i nou in domeniu sa inceapa de la mic la mare sau de la putin la mult. Si sa stie sa se limiteze dupa posibilitati. Altfel la sfarsit rezulta cel putin o ????.

Daca stim sa ne apreciem si sa gustam din deliciile naturii respectand-o atunci vom gasi si noi si urmasii nostri ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????⛷????????‍♀️????⛰⛰????❤️????????☑️????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Lucien [02.07.18 15:35:52] »

Foarte frumoase peisajele montane, iar panorama (video) din vârf e impresionantă. Pe vreme bună ai ce vedea la mari depărtări. Nu numai între munți (Ciuc și Ciucaș) se face confuzie, ci și între beri (nu că eu aș fi mare cunoscător): bere Ciuc și bere Ciucaș.

Cum cred că berea și Munții Ciucaș sunt destul de clar localizate, voi explica puțin despre Ciuc.

Berea Ciuc se face în Miercurea Ciuc de către Heineken în vechea fabrică de pe vremea comunistă, acum mult mărită și modernizată. În ultimii ani, venind din Ungaria, a mai apărut un producător local în apropiere de Miercurea Ciuc care produce berea Csiki Sor (adică, în traducere, Bere Ciuc), apreciată, în mai multe variante foarte interesante: blondă, brună (ca ursul), cu/din miere de albine și cu afine (din acest an). Desigur că au fost conflicte cu Heineken în privința numelui, dar treburile s-au aplanat.

Munții Ciuc (sau Munții Ciucului) apar numai în jud. Harghita, la est de Râul Olt (cursul superior). Sunt mărginiți la nord de Munții Hășmaș (de care aparțin și Cheile Bicazului), iar la sud de Munții Bodoc (zona Sfântu Gheorghe, tot la est de Olt). Munții Ciucului sunt constituiți din formațiuni de tip Fliș, cu excepția segmentului extrem nordic (în contact cu Munții Hășmaș) care e din roci metamorfice, numiți Munții Nașcalat și prezentați de mine în niște impresii mai vechi. Înspre sud, între Munții Ciucului și Munții Bodoc (tot fliș) este, la est de Olt, între Băile Tușnad și Băile Balvanyos, un masiv eruptiv nou (vulcanite foarte recente) numit Masivul Ciomad care are vestitul lac Sfânta Ana, Tinovul Mohoș și izvoarele și mofetele de la Balvanyos. Masivul Ciomad, chiar dacă e și el la est de Olt, totuși face parte din Munții Harghita, munți de origine vulcanică situați la vest de Olt.

Cred că e foarte limpede (berea) acum

Dan&Ema [02.07.18 15:54:45] »

@Lucien:

Csiki Sor si Szekely Sir daca scriu bine au trecut si pe la papilele mele gustative si le apreciez.

Iar de berea Ciuc ma leaga o campanie de marketing nebuna de a promova cu multi ani in urma berea Ciuc impreuna cu sculele Bosch. Sau invers. A avut un succes nebun nebunia asta! ????

Ciuc e Ciuc si Ciucas e Ciucas cum bine spui.

Peisajele de pe Vf Ciucas le-am ratat din motive meteo extreme, din pacate.

Oricum peisajele montane dupa ploaie sunt fascinante!

Multimesc de ecou

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore [02.07.18 18:54:30] »

@Dan&Ema: P11= Emi și Denisa.

Frumos traseu

Dan&Ema [03.07.18 16:51:41] »

@Zoazore:

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
CATAAS, Dan&Ema, Denisa13, doinafil, Lucien, mishu, Testosu', Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Munții Ciucaș:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.69447183609009 sec
    ecranul dvs: 1 x 1