ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.01.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
LUNA
JAN-2020
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
60.00%
Către satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
72.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

On Plonge - fain amplasat, dar modest

TIPĂREȘTE

In calitate de Expert Gourmand, titlu dobandit la premierea AFA 2017, m-am hotarit sa debutez anul acesta pe al nostru sait cu un articol de papica. Chiar daca sarmalele, fripturile, etc nu pot fi date inca uitarii, si la unii cantaresc inca in burta, eu nu ma plang de supraponderabilitate.

Un 3 Ianuarie in Constanta cerea la pranz ceva de mancare. In urma investigatiei AFA si a parcurgerii recomandarii lui @Mihai18 am ales On Plonge vezi impresii.

Cum se ajunge la locatie?

Restaurantul On Plonge este situat in Portul Turistic Tomis pe limba ingusta de asfalt dintre Marea Neagra si portul pentru ambarcatiuni mici.

Cladirea locatiei este inconfundabila si poate fi recunoscuta de la mare distanta. Este albasatra, are la etajul 2 forma unui “U” culcat pe o parte, invelit in buna parte in sticla si ridicat pe picioarele de la etajul 1. Am ochit-o inca de cand am inceput coborirea pe scari din Piata Ovidiu catre portul turistic.

Pentru ce sa mergi la On Plonge?

Ca sa mananci, ofcors! Mai concret, la On Plonge ar trebui sa mergi pentru fructe de mare si peste. Si pentru meniuri vegetariene. Nu ca nu ai gasi si altceva. Pe Google are nota 3,4 din 5.

Am primit repede meniurile si am bagat o citire a acestora. Nu aveam de gand sa ne indopam, dar ceva acolo sa roada matzul trebuia.

Comanda noastra, aprecierea bucatelor

Nu am putut savura ce am ales din meniu pentru ca supa de midii respectiv hamsii nu aveau decat pe hartie. Inca un minus. Nu servite pe hartie sau ziar, ca-n Turcia, ci doar scrise in meniu, lipsa in bucatarie.

Am comandat o ciorba de peste, eu, un pastrav ajuns de la munte la mare, Ema, si o pizza neitalieneasca, Denisa. De baut 2 x suc la 250 si 1 x limonada. Emi nu a fost cu noi, a avut liber cu baietii.

Servirea a decurs ok. Punem un plus.

Ciorba a fost fierbinte si gustoasa, Ema a mancat tot, Denisa a mancat tot. Risipa zero. Si aici dam un plus.

Aspectul interior

Decembrie fiind, era deschis numai spatiul de la parter, ocupat in proportie de 50-60%. Pe partea cu geamuri ai vedere faina spre portul mic si spre casele dinspre Geamie. Intrucat erau numai mese mari pe acea latura, am ales sa stam la perete, un perete imbracat in imitatie de mozaic, la o masa de trei persoane, langa un decor cu papura.

La unele mese scaunele erau impletite, la altele erau gen minifotolii colorate cu spatar. OK ambele variante.

La interior am gasit insa si un radiator amplasat in sala pe jos, cu scopul sa sufle caldura. Initial m-am incalzit de la ciorba, dar apoi cat am asteptat sat ermine Denisa de mancat, am facut cuie. De frig. Asa ca aici incaseaza un minus.

Locatia a amenajat si un colt de joaca pentru cei mici.

Preturi

Aperitive 20 – 32 lei, ciorbe 13 – 15 lei, midii cu sos de vin 33 lei, caracatite, tentacule etc 20 – 31 lei, peste 20 – 36 lei, pizza medie 27 – 29 lei, desert 11 – 14 lei, cafea 6 – 13 lei, ape 5 lei, sucuri la 250 ml 6 lei, lemonade 11 – 13 lei, beri 6 – 11 lei.

Pe noi ne-a costat 110 lei cu pesches cu tot. Am primit bon fiscal. Se putea plati si cu cardul bancar.

Comparatie

In jurul portului erau mai multe “terase”. Unele erau mai populate si aratau si foarte bine la ochiometru. Dupa fetele si hainele celor asezati, pareau si mai scumpe. Alte restaurant erau goale sau inchise.

Cred ca ce am ales noi, On Plonge, se incadreaza in zona intre locurile cat de cat cautate, nu cele mai scumpe, dar nici ieftine.

Imi imaginez ca vara arata altfel, si atmosfera este si ea mult mai faina, locul avand o intimitate a lui.

Si pentru ca suntem in Constanta am sa reamintesc si alte locuri din oras sau imprejurimi, pe unde am mai umplut burtile si despre care am scris:

- “La Scoica” din Constanta vezi impresii, excelent;

-Pescaria lui Matei din Agigea vezi impresii, excelent.


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 04.01.20 06:20:10
Validat / Publicat: 04.01.20 07:21:12

VIZUALIZĂRI: 1228 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Vedere spre portul turistic prin geamul murdar
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

crismis [04.01.20 08:24:42] »

@Dan&Ema: Un an nou minunat, Dan&family!

Am auzit de On Plonge, nu l-am testat până acum.

Hmm... Am ajuns la concluzia că e bine ca iarna să cam ocolești restaurantele astea ultra-aglomerate în sezonul estival, situate în porturi sau pe faleze... Nu mai au același rulaj ca în timpul verii și-o rasolesc. Destul de recent, am pățit-o și noi cu Malnaș-ul pe care bine îl știi, un loc pe care-l accesăm destul de des vara, în plimbările noastre pe faleză Dunării, ne e foarte la îndemână. Acum vreo lună, la o cină cu finii, ne-am umplut de nervi: icre de știuca nu aveau, de fapt jumătate din meniu nu aveau, fresh-ul de portocale a devenit Prigat (taxat la preț de fresh) etc. Poate la vară să-i mai dăm o șansă!

Hai, că-i vine rândul zilele astea (la scris impresii) unui restaurant din Constanța pe care l-am testat de 2 ori și ne-a plăcut! Ținem aproape!

Dan&Ema [04.01.20 09:58:32] »

@crismis:

Din ciclul iarna nu-i ca vara!

Poate era mai potrivit titlul acesta, dar insemna sa revin la vara si sa apoii sa bag o comparativa. Mai ales ca obisnuiam sa nu public despre vreo mancatorie fara 2 vizite.

Am incalcat consemnul si a iesit adevarul de iarna la iveala. Sunt sigur ca vara e mult mai bine cu aprovizionarea si cu... caldura. ????

Numai bine in noul an si tinem aproape! ????

Mika [04.01.20 13:54:13] »

@Dan&Ema: La On Plonge merg, cred că de când s-a deschis, acum aproximativ 28 de ani. Aveam copiii mici și era, pe atunci, unul din puținele locuri unde se putea mânca pește. Nu era clădirea actuală, aceasta s-a construit mai târziu. Era mereu plin, la orele de vârf era greu să găsești o masă liberă. Deși intre timp s-au deschis, pe litoralul nostru, foarte multe restaurante cu specific pescăresc, noi mergem la acest restaurant ori de câte ori avem drum prin Constanța. Călătorii frumoase și sper să ne revedem pe drumuri de munte!

Dan&Ema [04.01.20 14:27:13] »

@Mika:

La multi ani si sa ne intalnim pe poteci de munte. Daca in ecoul precedent scrism ca iarna nu-i ca vara, acum completez ca muntele nu-i ca marea.

Faptul ca mergi statornic in acest loc, la On Plonge, inseamna foarte mult, este un indicator mai valoros de at articolul meu.

Este al 3-lea semn pe care il primesc ca este un loc foarte cautat vara cand probabil functioneaza la capacitate maxima si aprovizionarea si bucataria si servirea trebuie sa isi arate performantele.

Numai de bine! ????

mishu [30.03.20 22:25:04] »

@Dan&Ema:

In calitate de Expert Gourmand

, am inceput-o rau cu articolele tale, mi s-a facut deja foame. Sunt foarte de acord ca toate mancatoriile pe unde ajungem trebuie povestite, si in mod sigur ai avut dreptate cu " Iarna nu-i ca vara" .

Totusi, ca sa fim optimisti, se poate si mai rau, si ai marcat si tu de fapt plusurile. Sa va fie de bine, felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Dan&Ema, Mika, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Constanța și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057088851928711 sec
    ecranul dvs: 1 x 1