ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.09.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
prieteni
6 AD. + 2 COPII -- v: 14; 7

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Drumetie in Piatra Mare la 7 Scari si mult mai mult

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

8 drumeti

Opt drumeti, componenti ai echipelor @Denisa13, @Dana2008 si @Dan&Ema, s-au prezentat sambata 22.09.2018 orele 9:30 la punctul de intalnire stabilit, la Dambul Morii, pentru o tura in Masivul Piatra Mare. Opt drumeti cu varste intre 7 si 74 de ani! Junioara a fost mai tot timpul in frunte asa ca noi cei tineri de varste medii aveam o motivatie sa nu ne lasam batuti. Seniorul ne impingea din spate si filma superbele peisaje care defilau in fata ochilor nostri. Asa ca cei cu varste intre au tinut pasul, ritmul, s-au incadrat, si nu s-au facut de ras!

Apropierea de munte

Se anunta o vreme faina si asa avea sa fie. Dimineata 10 grade Celsius, la pranz 25, jos la poalele muntelui. Si internetul n-a mintit, vremea a fost impecabila toata ziua, pe parcursul intregii drumetii. Ma bucur mereu cand car pelerinele, caciulile, manusile degeaba in rucsac! De-ar fi mereu asa!

De la Bucuresti am parcurs clasicul DN1 spre Timisul de Jos via Ploiesti – Predeal in 2:15 ore, trafic fluent. In Timisul de Jos chiar inaintea fostei cabane Dambu Morii, se face dreapta brusc peste podetul care traverseaza raul Timis, trecem si pe langa a doua ruina, fosta posta, si cu grija se mai continua vreo 200 metri pe un drum bombardat pana intr-un loc unde pot parca mai multe masini, iar dupa ce acesta se umple, se descurca fiecare cum poate, optiuni exista suficiente.

Aici este o intersectie in Y, noi venind cu masina pe piciorul Y-ului. Urma sa incepem drumetia pe latura dreapta a Y-ului si sa ne intoarcem pe cea stanga. De la pornire pana la sosire este insa o poveste lunga si frumoasa de vreo 15 km.

La 9:20 eram la intalnire cu 10 minute inainte de ora programata.

Am citit informatii de pe niste panouri despre fauna si flora din Muntii Piatra Mare. Aici vietuiesc si sunt ocrotite de lege floarea de colt, bujorul de munte, tulichina mica, gentiana galbena, turta (ce imi place mie scaietele asta!), garofitele de munte (gingasele de ele!), barba ungurului, iar pe picioarele lor sunt cerbul carpatin, ursul brun si rasul. Alte vietuitoare de prin masiv sunt cocosul de munte, pastravul, zglavocul, cleanul.

Revenire dupa multi ani in Piatra Mare

9:40 – start drumetie – banda galbena. Primul segment de traseu se desfasoara de la poiana larga din zona Dambul Morii, unde exista si un chiosc imediat dupa bariera, pe Valea Sipoaia, la inceput pe un drum forestier apoi pe poteca, prin padure. Este o intrare potrivita intr-un traseu de drumetie montana. Ce ice ne-am reunit in grup am socializat bine inca de la inceput ceea ce a adus o atmosfera placuta pe parcursul intregii zile de coabitare in opt pe carari de munte.

Apa paraului era cristalina, inca un semn ca nu a plouat de curand nici mai sus la altitudine. Imi aminteam cum stiam eu acest drum din drumetii demult petrecute si am constatat ca de fapt s-a construit un drum foresteier, in principal paralel cu poteca care aveam sa constat ca urca pana la cabanuta din apropierea Canionului 7 Scari. La un moment dat a coborit pe acest “forestier” un ATV cu saci cu gunoaie, ceea ce inseamna ca exista o preocupare organziata de a pastra curatenia pe acest segment de traseu.

10:10 – Valea Sipoaia – Cascada cu Apa Vie. Hai sa punctam aceasta posibila halta intermediara daca doriti. Noi nu ne-am oprit aici, pentru ca nu simteam inca nevoia de popas, si pentru ca mai aveam drum lung, lung in fata noastra. Intr-o mica poienita este amenajat un loc de odihna cu mese si scaune si de fiecare masa este agatata o punga pentru gunoaie. OK asa.

Cascada este una draguta in poza. Sunt de fapt trei pe firul apei, care pot fi numite cascade. Nu sunt insa inalte sau spectaculoase ci unele oarecare, aflate in proximitatea drumului nostru.

10:30 – Am platit intrarea in Canionul 7 Scari. Am ajuns la cabanuta de care vorbeam. Aici se pot cumpara urmatoarele: in primul rand bilete de intrare in Canionul Sapte Scari, in al doilea rand se poate inchiria echipament pentru tiroliene si nu il ultimul rand racoritoare, manusi, altele.

Sa detaliem putin pentru cei interesati. Pentru a traversa Canionul Sapte Scari lasati la cabana 10 lei pentru fiecare adult si 5 lei pentru fiecare copil. Primiti niste bratari din hartie care vor fi semnate mai apoi de un responsabil cu aceasta sarcina. Asta ca sa nu intrati cu aceeasi bratara de mai multe ori. Canionul este deschis vizitarii intre orele 10 si 17.

Povestea cu tirolienele sta cam asa. De la cabanuta pana in poiana de la Dambul Morii este o succesiune de tiroliene, carea astfel formeaza cel mai lung traseu de tiroliene din tara. Traseul este insa fragmentat, asta inseamna ca in anumite puncte cobori la sol si te urci in alt copac pentru a continua. Traseul de tiroliene urmeaza aproximativ poteca marcata cu banda galbena. Cat am trecut noi, nu am vazut pe nimeni prin copaci sau pe traseele aeriene, astfel ca dau crezare informatiei recent publicate in alt articol ca traseele sunt momentan inchise in asteptarea avizului ISCIR. La cabanuta exista casti, carabiniere, hamuri atat pentru adulti cat si pentru copii. 50 lei traseu complet.

De la cabana se mai urca 5 minute putin mai accentuat pana la o zona plana prelungita cu o casuta foisor din lemn construita deasupra paraului. Primim semnatura cu markerul pe bratari si la orele …

10:45 – Intram in Canionul Sapte Scari sa admiram Cascadele Sapte Scari – highlightul excursiei. Canionul Sapte Scari este sapat de apele paraului Sipoaia in calcare jurasice, care formeaza aici intre pereti ingusti Cascadele Sapte Scari. Traversarea este una deosebit de spectaculoasa si de neuitat, acest pasaj fiind unul din cele mai speciale locuri din tara noastra accesibil publicului larg. Daca aveti rau de inaltime, cugetati de doua ori daca va incumetati sa travesrati canionul, caci traseul va urma de-acum si pana la iesirea din amonte o insiruire de pasaje orizontale si scari verticale, unele fixate la un unghi de 80 grade. Traseul a fost amenajat in anul 2014 de Regia Padurilor Sacele. Cunosc acest canion din vremuri cand aveam prefixul 2 si 3 si pasarelele si scarile se degradaseara, avand la un moment dat segmente lipsa, traversarea acestora ajungand sa prezinte chiar si un anume risc.

Canionul Sapte Scari masoara in lungime 160 metri spectaculosi, avand o diferenta de nivel de 58 de metri. Scara mare are o inaltime de 15 metri spune in toate sursele pe net, dar mie mi se pare mai inalta si mai inspaimantatoare. Canionul, cu cele 7 trepte ale sale, se parcurge in 20 – 30 minute, depinde mult de aglomeratie. La sfarsit de saptamana, catre pranz se formeaza cozi mari, ce pot depasi o ora de asteptare.

Pasarelele metalice, balustardele si scarile sunt sigure si sunt bine intretinute de cei care administrreaza zona pentru care si incaseaza banii de la turisti. Temperatura in canion este usor mai scazuta decat in padure pana aici.

Toti turistii se opresc sa faca poze cu minunatia sapata de apa in stanca de calcar din Piatra Mare, imortalizand fie abruptul, fie caderile de apa sau propriile fete.

Noi pentru ca am fost destul de harnici si nu am prins “blocaje in traficul din canion”. A propos ca masura de reducere a numarului acestora, este permisa numai traversarea canionului din aval catre amonte. La iesirea din canion este semnalizata explicit interdictia de a cobori pe drumul pe care ati urcat. Noi am intalnit un cuplu care incapatanat vroia mortis sa se intoarca tot pe scari. Erau romani!

Intrucat majoritatea turistilor planuiesc sa se intoarca de aici catre punctul de pornire, am sa mentionez ca exista mai multe alternative in acest sens. Cel mai scurt este traseul de ocolire punct rosu (30 minute) care continua in dreapta si care parcurge si o scurta portiune mai abrupta. A doua optiune este in stanga pe triunghi albastru prin Prapastia Ursului un alt spectaculos abrupt ce merita vizitat, unde se practica si aplinismul.

La iesirea din canion am facut un mic popas de o gustare.

Intr-un articol pe net am citit despre canion cum ca:

“Datează încă din mezozoic. Aici a fost iniţial un fund de mare (Theus) unde se spune că au locuit dinozauri. Partea de jos a canionului, care este de culoare galbenă, datează din jurasic, iar partea de sus, din triasic. La această concluzie au ajuns geologii care au făcut săpături şi au analizat fosile descoperite în stâncă. ”

11:20 – Continuam catre Prapastia Ursului fara a ajunge pana acolo – triunghi albatru.

112345672345678

Traseul banda galbena continua sa urce catre Varful Piatra Mare (1.844 m alt.) si Cabana Piatra Mare (1.630 m alt.). Noi am urmat triunghiul albastru in urcus mai sustinut la inceput, dar nu pana in Prapastia Ursului. Poteca se ramifica la un moment dat catre dreapta, atentie! tot marcaj triunghi albastru, intersectie semnalata cu stalp indicator. O urmam. Este un drum de legatura ce ne va scoate in traseul banda rosie, cunoscut ca Drumul Familiar, care urca tot de la Dambul Morii la Varful si Cabana Piatra Mare. O fi fost lupul din poveste pe aceasta scurtatura?

12:15 – Urmam drumul familiar pe banda rosie in amonte.

Un mare avantaj al traseului ales a fost umbra padurii care ne-a insotit in cea mai mare parte a drumului. Suntem chiar in inima padurii, care ofera o alternanta faina alb - negru, deschis – inchis, mai mult inchis (umbra). Unii din noi mai pun fundul pe cate o bancuta intalnita, altii incearca sa scurteze pauzele stiind ca tare lung mai este drumul de parcurs.

12:25 – intram pe Poteca Tiganilor in coborire pronuntata ca sa avem mai apoi ce urca – punct albastru. Marcajul a fost pana aici impecabil. Aceasta noua intersectie este semnalizata cu stalp indicator cu sagetile aferente. Atentie! Aici puteti cadea putin in eroare. De ce? In primul rand noua scurtatura coteste stanga in unghi ascutit si urmeaza un coboris abrupt, scurt e drept, dar asta te duce cu gandul ca oare nu ne intoarcem cand noi trebuie sa urcam si sa mergem inca mult timp inainte? Mai mult, confuzia poate fi sporita de faptul ca vreo 150 metri nu vedem niciun marcaj dupa ce pana acum am fost rasfatati cu abundenta acestora. Cine a furat semnele de pe Poteca Tiganilor? Totusi suntem pe drumul bun, 5 minute la vale si in directie aproape inversa fata de cum am venit pana acum. O fi fost lupul din poveste pe aceasta scurtatura?

12:30 – sansa de a continua la vale direct spre masini sau sa incepem cea mai anevoioasa parte a traseului in amonte pe sub Sirul Stancilor – punct rosu. Suntem intr-o noua intersectie: punct albastru pe care am venit, punct rosu la vale spre Dambul Morii 1 ora, punct rosu la deal catre Pestera de Gheata 1 ora. Aici ne puteam hotari daca planul initial ramane in picioare sau daca turistii s-au saturat de urcat si aleg sa cobrim spre masini. A fost un fel de mix din cele de mai jos caci desi cred ca unii se cam saturasera de urcat si considerand ca inca nu eram nici la jumatatea traseului, totusi, totusi am hotarit sa continuam planul initial, anume la deal spre Pestera de Gheata. Probabil ca de aici incolo ar fi trebuit sa sughit mai des. Au aparut motive multe de a ma boscorodi componentii grupului. Foarte politicosi insa participantii la grup nu au facut-o vocal.

De ce sa ma boscorodeasca pe mine care i-am scos la aer curat? Pentru ca urma sa parcurgem portiunea cea mai grea a traseului. Un urcus pe sub superbele calcare numite Sirul Stancilor, un urcus ce a avut mult mult timp o panta de 45 de grade pe un pamant cu mici pietricele usor alunecos. Bine ca era uscat! Suflu! Suflu! Concurs de gafaieli! Eu personal m-am ocupat in urmatoarea ora si cu scoaterea untului. Din mine. De bine!

Peisajele erau cele care ne redau pentru cateva secunde zambetele pe buze. In afara spectaculoaselor stanci din calcar care mai aveau cate o “scorbura”, am admirat pitoanele unor trasee de alpinism, dar si din cand in cand printre brazi o panorama superba asupra Depresiunii Brasovului.

13:38 – si totusi urcusul asta nesuferit, epuizant si pieptis s-a terminat – punct rosu si banda albastra.

In acest punct am intalnit drumul de culme ce vine de la Varful Piatra Mare (1.844 m alt.). In principiu s-a cam terminat cu urcusul pe ziua aceasta. Mici variatiuni pe tema, asa de munte vom mai avea, dar nesemnificative. Suntem aproape de jumatatea traseului. Mai mergem putin si apar in fata ochilor niste stanci de calcar in dreapta potecii. Am ajuns la …

13:48 – Pestera de Gheata si pauza.

Pestera de Gheata este situata la altitudinea de 1.400 metri si are o lungime de 50 metri. Ea se poate vizita pe o scurta portiune si de turistii obisnuiti, echipati corespunzator si obligatoriu cu lanterna. Aspectul intrarii este stramt si lung, si cu niste praguri ce trebuie urcate. Intrarea foarte stramta nu ii imbie pe majoritatea sa intre in pestera. Nu am facut-o nici noi asa ca nu va spun daca am gasit gheata la frigider sau inghetata in pestera. Ne-am cocotat putin la intrare pentru poze. Am simtit imediat un curent de aer rece in ceafa. Lasand glumita deoparte, in pestera se pastreaza gheata tot timpul anului.

Decat sa ne bagam la rece, am hotarit sa punem fundurile pe iarba la caldurica si sa luam pauza principala de mancat din traista. Ne invitam unii pe altii la un sandwich, la un fruct, doua, la o leguma, la o slaninuta cu ceapa, la o ciocolata. Am mancat si unii de altii. Ne-am energizat si odihnit. Suntem abia la jumatatea drumului, dar de acum era de asteptat sa urmam o poteca descendenta si fara absolut niciun pasaj dificil.

14:15 – aprox. – ne urnim – banda albastra . Urmam poteca bine marcata si bine conturata prin padure pe Culmea Arsa. Lasand oboseala la o parte si faptul ca picioarele mergeau la un moment dat teleghidate, ne bucuram de umbra si racoarea padurii, caci aceasta culme este impadurita, ceea ce face drumetia placuta. Unii dintre noi au auzit morrrr! morrrr! morrrr! , altii au fluierat de zor. Nu e gluma, nu e poezie, e din excursia noastra!

Ne-am mai ascuns printr-un tufis tehnologic si tot asa, tot asa, batem o portiune mai lunga si mult mai monotona decat prima jumatate de traseu.

16:10 – ultima intersectie de poteci inainte de Cabana Bunloc. O intersectie situata intr-o mica poiana plina de urzici, va spune cel ce a mers in pantaloni scurti. Aici exista stalp indicator si ne sincronizam cu poteca ce vine de la Cabana Rentea si care ne insoteste catre Bunloc. Traseul nostru coteste la 90 de grade in acest punct si reintra pentru putin timp in padure, in coborire.

16:15 – Poiana Bunloc. Am mai scazut in altitudine. In Poiana Bunloc am admirat o intindere de branduse de toamna liliachii inflorite. Dar si … niste zburatoare. Ce zburatoare? Parapante si parapantisti planeaza in inaltul cerului si le facem cu mana. In extremitatea cealalta a poienii, imediat dupa varful dealului este punctul lor de lansare dar si capatul superior al telescaunului care nu mai functioneaza si care ar conduce in orasul Sacele, vecinul Brasovului.

Mai traversam putina padure si iesim din nou intr-o zona larga descoperita, pe o proeminenta, de unde se deschide un superb tablou numit Depresiunea Brasovului si muntii din jur. Postavaru, Bucegii, Muntii Taga, hat in zare primele culmi ale Fagarasului, dar si Persanii dupa adanca depresiune brasoveana. Fain tare! Suntem in extremitatea nordica a masivului. De aici chiar numai la vale se poate continua. De altfel in vale se vede…

16:30 – (Noua) Cabana Bunloc

Coborim cu zambetul pe buze tapsanul inierbat pana la cabana, unde numai ospitalitate nu intalnim. Un nene beat turta care pregatea impreuna cu alti cumpalai la fel de turta ceva bunatati la tuci, s-a deranjat sa ne vanda niste apa. Aveam asa o sete in noi. A propos: amanunt important de cand am inatlnit drumul familial, adica din primul treime a traseului, nu am mai intalnit sursa de apa. Asa ca multi dintre noi am calatorit kilometri buni cu bidoanele bine aerisite. Execrabila primirea de la aceasta cabana. Nici nu poate fi numita primire, de fapt. Am baut lichidele cumparate pe iarba in afara arealului lor, am admirat un magar mai civilizat decat cei de ne-au vorbit la cabana.

La drum din nou! Coborim o panta descoperita pe o bucata in care nu se gaseste niciun marcaj pana la ruinele fostei cabane Bunloc, din care a ramas doar cate ceva din postament si fundatie. Stiam ca aici schimbam directia, dar nu am vazut sageti sau indicatoare, caci daca am fi mers tot inainte am fi ajuns in Sacele, nu la masini.

Atentie la orientare pe ceata daca urmati drumul de la Bunloc spre Dambul Morii! Citind cu atentie harta si ghicind un fel de poteca in iarba de partea cealalta a ruinei, am cotit 90 grade la stanga si am coborit in 5 minute intr-un drum lat forestier marcat cu triunghi albastru, drumul pe care urma sa parcugem ultimii 3 km si ceva prin padure de voie pana la Dambul Morii. Pe acest sector de drum intalnim din nou apa, fiind insotiti de un paraias pana in vale. Suntem pe Dealul Morii.

Au aparut si case, adica vile babane si aratoase, semn ca eram tot mai aproape de punctul terminus al excursiei. O bariera, si mai multe case, masini parcate, lume mai multa, cap de linie!

Sinteza

Traseul urmat a fost (in paranteza altitudinea in metri):

Dambul Morii (700) – Valea Sipoaia – Canionul si Cascadele Sapte Scari (1.000) – spre Prapastia Ursului – peste Drumul Familiar – Poteca Tiganilor – Sirul Stancilor – Pestera de Gheata (1.400) – Culmea Arsa – Poiana Bunloc – Cabana Bunloc (1.000) – Dambul Morii (700)

Timp necesar: 8 ore (pentru noi)

Distanta: ca. 15 km

Dificultate: mai degraba greu (mai ales datorita pasajului ascendant de la Sirul Stancilor si lungimii traseului pentru niste montaniarzi fara frecventa saptamanala de drumetii)

Highlight-ul excursiei: indiscutabil spectaculosul Canion Sapte Scari

Va multumesc ca ati rabdat sa cititi pana aici si celor care au onorat invitatia cu participarea - @Denisa13 & Co, @Dana2008 & Co!

@ webmaster: Rog inserare: https://www.youtube.com/watch?v=vW8BGq-Prz8. Multumesc.


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 27.09.18 16:30:38
Validat / Publicat: 27.09.18 20:20:57

VIZUALIZĂRI: 1801 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

29 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P33 Brasovul vazut de la Bunloc
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67600 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

29 ecouri scrise, până acum

Denisa13
[27.09.18 21:15:18]
»

Multumim Dan de invitatie si de companie. A fost o drumetie lunga dar placuta. Cand ati cumparat voi bratari pentru canion noi am ramas afara si am vazut un anunt care informa ca tiroliana nu functioneaza. Motivul nu era specificat. Cu o luna in urma, erau foarte multi care coborau pe tiroliana. Atunci am vazut multi slapi pe deasupra capului, buze rosii, bluze de voal si dantela, etc. Putini erau cei echipati corespunzator. Faptul ca tiroliana nu functiona a fost un avantaj pentru noi caci nu a trebuit sa ne ferim de cei care coboara pe ea.

Cat despre " Mooor, mooor", nu stiu ce sa spun dar sigur am marit pasul si am gasit rapid fluierul.

Am avut o zi frumoasa (mai putin partea din parcare care s-a rezolvat), o companie de exceptie, ne-am facut prieteni noi si avem ce povesti.

Asteptam " data viitoare".

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.09.18 21:29:35]
»

@Denisa13:

Multumim ca ati venit si presupun ca veti mai tot veni! ????

Bine ca s-a rezolvat necazul din parcare.

Altfel multe cuvinte de lauda de la mine pentru Stefi, pentru rezistenta ei, darzenia ei, prospetimea ei si zambetul si rasul ei molipsitor!

Daca am fi gasit si fructe de padure cred ca ne prindea intunericul sau... morrrrrr, morrrrrrr, morrrrrr.

Am sa verific mereu fluierele sa functioneze!

Numai de bine, va pupam pe toti! ????????

mishu
[27.09.18 21:45:21]
»

@Dan&Ema: O drumetie minunata alaturi de o mare familie.

Felicitari, votat cu mare drag.

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[27.09.18 21:58:15]
»

@Dan&Ema: Foarte frumoasă drumeție! Noi nu am ajuns până acum la Canionul 7 Scări și - din păcate - nu a fost să fie nici de data asta... Felicitări tuturor drumeților!

webmaster
[27.09.18 22:15:08]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

AZE
[27.09.18 23:38:10]
»

@Dan&Ema: SB vine din Sibiu(raspuns la ultimul tau ecou care a venit tot cu superbonus)

Fain articol dar mai ales drumetia

krisstinna
[28.09.18 07:35:39]
»

@Dan&Ema: Felicitări pentru excursie, pentru organizare!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[28.09.18 07:50:36]
»

@webmaster: multumesc ????

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[28.09.18 08:35:03]
»

@mishu:

Ma bucur ca familia AFA se regaseste si in drumetii.

Am fost pana acum cu Denisa13, Dana2008, zlatna, Crazy_Mouse, tata123 si ma bucur ca m-ati suportat.

Cine mai vrea sa ma suporte in drumetii, sa imi scrie PM si il adaug pe firul de informatii separat organizat.

Aceste drumetii, la o scara mai mica decat AFA prin Intalnirile anuale sau altele inrtermdiare, unesc oameni care pana atunci nu s-au vazut. Si deodata convietuiesc o zi sau doua dupa un program comun, ajutandu-se la nevoie, asteptandu-se etc.

Toate grupurile si grupuletele de pana acum care au venit cu mine au fost de nota 10 plus.

Numai de bine, Mishu! Te invidiez ca ai padurea si trasee la 10 minute de domitil. !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[28.09.18 08:38:27]
»

@Crazy_Mouse:

Oana si Florin,

Va asteptam data viitoare si rasviitoare si etc.

Merita sa ajungeti la 7 Scari. Este un loc special, o minune creata de Mama Natura.

Sa va alegeti o ora matinala ca sa nu prindeti aglomeratie. Si daca vreti mai mult decta 7 Scari urcati spre Varful Piatra Mare si Cabana Piatra Mare si inchideti o bucla mare pe la Cascada Tamina sau urmati drumul nostru.

Numai de bine! Drumetii faine si voua pe unde hoinariti!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[28.09.18 08:42:01]
»

@AZE:

Multumiri catre Sibiul meu drag!

Faina drumetia, evident de 10 ori mai faina decat articolul. Poate de 20 de ori daca pui si lipsa mea de talent la scriere.

Intrucat am ales un traseu din bucatele de trasee consacrate, am considerat foarte util sa dau toate detaliile referitoare la maracje, bifurcatii, timp, atat in articol cat si in pozele atasate. Sper astfel sa urmeze si altii acest traseu.

Eu m-am inspirat dintr-un reportaj TV.

Salutari dragi unui montaniard!

Numai de bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[28.09.18 08:47:21]
»

@krisstinna:

Multumesc fain frumos Krisstinna!

Organizarea nu a fost complicata. Eu anunt pe whatsup cu cateva saptamani inainte intentia groba zi, destinatie; revin apoi cu detalii si reminder si vedem cine se agata.

Oricine iubeste natura si ar un minim de antrenament (char minim, nu mai mult) este binevenit.

E drept ca imi place acest rol neoficial de initiator si ghid. Stiu multe despre munti chiar daca am facut o pauza. Ma documentez cu drag, citesc si vizionez multe filme desore Carpatii nostri dragi.

Multumesc de ecou. Veniti si voi?

Numai de bine!

Dana2008
[28.09.18 09:47:30]
»

@Dan&Ema: Un articol de nota zece! Ti-as da zece voturi dacă ar fi voie!

FELICITARI pentru articol și domnului George pentru film și fotografii... credeam că voi vedea cel puțin o sută de fotografii!!!

Îți mulțumesc pentru organizare și abia așteptăm următoarea aventură în natură... sper sa nu se arate ursul, ajunge doar să ne avertizeze ca este și el acolo în pădure.

Ai dreptate, prieteniile se sudeaza în momente grele... daca traseul se anunța unul lejer, următoarea ieșire am vrea sa fie ceva mai solicitantă, să crești dificultatea căci ai văzut ca Ștefania de 7 ani era mereu în fruntea plutonului????????

Pe curând, prieten drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[28.09.18 14:19:18]
»

@Dana2008:

Dana, Dan,

Ma bucur ca v-am cunoscut si ca ati venit in aceasta drumetie. Cred ca dupa 15 minute ne simteam de parca ne stiam de ani.

Si eu am admirat si admir cele 2 extreme de varsta care ne-au insotit: Stefi (7) inepuizabila si tata (74), alias dl George, nu ca e tata.

Imi pare rau daca te-am dezamagit in privinta pozelor atasate, dar chiar am fost convins ca undeva dupa a 20-a poza foarte putini le mai parcurg. Mi-a fost insa foarte greu sa vad ce poze selectez si oricum au ramas 30 si ceva. Pentru articol si cei ce vor informatii utile cred ca ajuta mult cele cu indicatoare, asa ca astea au fost destul de multe.

Altfel pozele cele multe si atat de speciale, personale, sunt comoara din posesia individuala a participantilor.

Sigur il conving insa pe tata sa tipareasca mai multe DVD-uri cu drumetia si sa trag una bucata tie.

Sa vina mai repede urmatoarea excursie impreuna!

Numai de bine!

Salutari si lui Dan. Poate vine si o drona data viitoare cu noi, ce spuneti?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[28.09.18 14:46:49]
»

@Dan&Ema:

Esti bun de ghid montan! Şi fecioru-meu face parte dintr-un grup şi, dând la o parte emoţiile celor de acasă, este un hobby care îi aduce foarte multe satisfacţii. Plus ceva febră uneori că de, schimbi scaunul de birou şi cel din masina pe un câţărat de 12 ore, cum a fost sâmbăta trecută că mă luase cu cald când mi-a spus că la 4 dimineata, pe intuneric, dădeau din picioare spre vârful Nehoiu.

Multe trasee să faceţi în grupul ăsta, contează foarte mult la munte unitatea şi spiritul de întrajutorare la nevoie!! Plus acel "hai că poţi " spus cu convingere când unul mai cedează fizic dar şi nervos.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[28.09.18 15:10:33]
»

@elviramvio:

Cred ca Negoiu, ai vrut sa spui. chiar daca exista si Nehoiu. Mi-e dor de Negoiu unde am trait cea mai spectaculoasa aventura montana in culori alb negru.

Acolo este si o creasta foaret speciala Custura Saratii, poate unul din traseele marcate cele mai dificile din tara.

Muntele te invata, te educa, grupul te obliga, te implica. Nu exista drumetie in care sa nu fi bagat ceva la cap. Trebuei sa ai ochi si urechi sa vezi cat de special este fiecare firicel sau zumzet. Sau mormait!

Da, este pasiuen si la mine!

Multuemsc de ecou! Numai de bine!

PS: Pe la 18 - 20 de ani ani cochetam cu ideea de a deveni ghid montan. Oficial, nu just hobby like now!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Denisa13
[28.09.18 15:14:31]
»

@Dana2008: Dana ma bucur foarte tare ca in sfarsit s-a intamplat ceea ce spuneam in primul meu ecou catre tine si anume ca abia astept sa ne cunoastem si sa facem un traseu impreuna. Ne-am simtit foarte bine cu voi si asteptam urmatoarea intalnire.

Asa cum a spus si Dan chimia a lucrat bine si de data asta.

Poate in urmatoarea drumetie il vom cunoaste si pe juniorul vostru.

Pana data viitoare sa auzim numai de bine.

elviramvio
[28.09.18 17:40:50]
»

@Dan&Ema:

Da, Negoiu, mea culpa.

krisstinna
[29.09.18 13:12:23]
»

@Dana2008: De-aia te întrebasem cine mai vine in excursie

Te potrivești perfect cu @denisa13, sunteți minunate amândouă

Mă bucur din suflet că v-ați cunoscut! Ce chimie? Sunteți compatibile din toate punctele de vedere!

Să vă fie de bine!

krisstinna
[29.09.18 13:19:04]
»

@Denisa13: Zilnic te-am pomenit, ți-am multumit pentru cafea, in vacanță

Primul lucru pe care îl fac dimi e cafeaua, ai fost in gândul meu, mereu. Și dacă ai ști că am fost pe unde ați fost voi in urma cu câțiva ani...

Mulțumesc și acum!

krisstinna
[29.09.18 13:26:58]
»

@Dan&Ema: Mulțumesc de invitatie, tare mi-ar plăcea sa o onorez dar...

Am probleme la un picior, e cam șubred și l-am și rănit acum, in vacanță, adică sunt cam șchioapă

Dacă traseele astea se fac cu mașina, atunci sunt pentru domnul C, altfel NU. El merge cu mașina și până la coltul blocului, la magazin

Am fost la 7 scări, eram un pic mai tânăra, m-a bombănit C. TOT drumul, a zis că vreau să-l ucid

Îl mai păcălesc uneori, cred că i se face milă de mine și merge un pic și pe jos

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Denisa13
[29.09.18 16:54:36]
»

@krisstinna: Sa-ti fie de bine cafeaua. Ma bucur ca te-ai gandit la mine.

Stiu pe unde ai umblat.

Prin locuri dragi noua. In ultimii ani am tot fost pe aici Am fost si anul asta 10 zile.

Si eu ti-am urmarit postarile pe facebook. Mi-au adus aminte de vacanta. Ati inchiriat barca?

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[29.09.18 16:58:08]
»

@krisstinna:

Putem alege trasee in care unii merg cu 4x4 pe drumuri de munte altii pe poteca peste culme astfel incat sa ajungem la aceeasi destinatie. Why not? ????

Zoazore
[29.09.18 17:51:58]
»

@Dan&Ema: Uuufff! Stai putin sa-mi trag sufletul! Desi am antrenament de la Casa Dana din Varful dealului (aia cu panta la 45*), tot am obosit putin!

Inedita mini-intalnire AFA! Pe carari de munte, cu prieteni dragi, parca nici drumul nu mai este asa greu!

Dar mie-mi lipsesc personaje! Doar @Denisa13 a fost "in echipa completa"?

Felicitari tatalui tau pentru ambitie, vivacitate si pasiune! Asa va spune si Emi despre tine peste vreo 30-40 de ani!

Felicitari, mini-AFA de munte!

krisstinna
[29.09.18 21:15:27]
»

@Denisa13: Din fericire pentru mine, eu nu am FB

Acela e soțul meu, domnul C

El postează diverse, habar nu am ce, are prieteni de pe AFA “mea”, nu-i știu toți prietenii, doar pe cei de care mă întreabă

Dacă nu mi-am făcut cont nici la rugămintea Mariei, acum nici atât nu vreau, n-am timp și pur și simplu nu m-a atras niciodată

Doamne, am citit despre barca “voastră”, tare mult mi-a plăcut. Nu, noi nu vom închiria in veci o bărcuță, îi e frica lui C. de apă și sigur ne vom răsturna, el cobește mereu. Baie nu face in largul marii, zice că sunt animale periculoase

Eu sunt mai aventurieră, el e cuminte

Vă salut cu drag, pe toți trei

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[29.09.18 21:22:12]
»

@Zoazore:

Nicoleta, ai ghicit sau n-ai ghicit!

Nici @Denisa13 nu a venit foarte conpleta daca permiti aceasta exprimare de nota 3, pentru ca in alte ture au venit si parintii Cristinei ????.

Nu m-am gandit sa consider drumetia o miniintalnire AFA. Tare!

In fapt 2 userite AFA au spus DA propunerii mele devente si obositoare si au venit insotite de cine au considerat si iac-asa ne-am facut 8!

Numai de bine! ????????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[29.09.18 21:23:01]
»

@Dan&Ema: Tare drăguț ești!

Te anunț când mă vindec, deocamdată sunt șchioapă, încerc sa îmi revin, vindecarea durează.

Trist e că trebuie sa merg la o nuntă și nu pot să mă încalț cum vreau, nu pot dansa intr-un picior, o să stau înțepenită la masă, exact ce nu îmi place.

Vor mai fi excursii, cred, indiferent de anotimp

Vă salut cu drag și încă o dată: felicitări!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[29.09.18 21:26:33]
»

@krisstinna:

Multumesc de compliment.

Insanatosire grabnica!

Referitor la dansuri exista si din cele intr-un picior, cazacioc, invartita si nu ma pricep eu prea bine dar mai trebuie sa fie.

Nu vreau sa te necajesc mai mult cu glumita de ora tarzie. Sa te faci bine repede! ????

Numai de bine! Petrecere faina la nunta!

Si alegem un anotimp cand vrei sa onorezi invitatia duala 4*4 vs drumetie.

De bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Denisa13
[29.09.18 22:16:30]
»

@krisstinna: Da, draga mea, tu nu ai facebook dar domnul C nu umbla singur prin lume si uite asa te putem urmari si pe tine.

Mi-am dat seama dupa vot ca ai citit articolul meu despre barca. A fost o experienta super pe care sper sa o repetam. Eu nu sunt o innotatoare buna dar am aripi pentru maini, spre distractia celor mici.

Toate cele bune. Salutari domnului C. Sper sa am parte cat mai curand de povestile lui. Ma fac sa rad cu lacrimi.

Sper sa ni te alaturi intr-o drumetie, fie ea si una 4x4.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, Dan&Ema, Denisa13, elviramvio, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin munţii Piatra Mare:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11391520500183 sec
    ecranul dvs: 1 x 1