ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.11.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
LUNA
OCT-2020
Prieteni
6 AD. + 2 COPII -- v: 9; 10
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Atmosferă și gust la Conacu′ Boierului

TIPĂREȘTE URM de aici

Existența unui restaurant în zona în care mergem în vacanță constituie un element de reușită a acelui sejur, știut fiind faptul că foamea poate strica o zi de concediu. Criteriul existenței unui loc unde să poți mânca este de bază uneori în alegerea unei cazări, mai ales dacă în arealul geografic vizitat aceste restaurante sunt rare. Exact de acest lucru am ținut cont atunci când am ales cazarea din Ponoarele, județul Mehedinți – pensiunea Conacu′ Boierului (vezi impresii).

Restaurantul din cadrul pensiunii este unul cu regim deschis, serviciile de masă se adresează nu numai turiștilor cazați ci și celor dornici să guste din bucatele „boierești” . Astfel, unitatea de alimentație publică e disponibilă în centrul localității Ponoarele, vis-a-vis de Primărie, în apropierea Podului lui Dumnezeu.


despre SERVICII

Restaurantul Conacu′ Boierului pune la dispoziția clienților mai multe spații amenajate cu mese: în curte sunt amplasate câteva mese, lângă stiva de lemne există o mică terasă cu alte mese, în pridvorul pensiunii sunt amplasate mai multe locuri de servit masa, în spatele pensiunii găsim o terasă încăpătoare din lemn, prevăzută cu mese-butoi și grătar. În interior este amenajată o sală de mese frumos decorată, într-un stil rustic colorat, cu șemineu funcțional, grinzi de lemn, banchete tapițate, obiecte ceramice decorative, brâuri pictate cu motive populare, mobilier de lemn tradițional.

Fiind cumva în extrasezon pot spune că personalul a făcut față cerințelor clienților, timpii de așteptare fiind rezonabili. Băieții și fetele, echipați în uniforme, cu mască și uneori mănuși, s-au mișcat rapid, au fost foarte amabili, răbdători și săritori la dorințele noastre. Pe fiecare masă există flacon cu dezinfectant, iar după fiecare grup de clienți se dezinfectau mesele.

Fiind restaurantul cel mai cunoscut și bine apreciat din întreaga zonă, uneori e destul de aglomerat; acum toamna numărul mare de clienți se mută pe week-end și din cauza frigului presiunea crește pe spațiul interior. Este bine să se facă o rezervare, lucru valabil în week-end și pentru cei cazați în pensiune. Se acceptă plata cu cardul, cash sau se poate trece în contul camerei.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Meniul este frumos prezentat în spațiul interior: un fund de lemn inscripționat de care este atașat un carnet cu file de carton, iar pe terasele exterioare meniul tipărit se prezintă sub forma unei broșuri. De pe prima pagină aflăm că: În spatele bucatelor este muncă multă pentru că noi vrem să vă ospătăm cu mâncare făcută în casă, nu cu semipreparate. Cârnații de la garniță sunt făcuți 100% în bucătăria Conacului și afumați în vatra din foișor. Salatele de vinete, icre, pui ori zacuscă sunt făcute tot de mâinile iscusite ale bucătarilor noștri. Turta la fel – nu o cumpărăm de la brutărie; lipiile cu brânză ori papanașii – fie-ne cu iertare, avem rețeta patentată! .

Nu sunt multe feluri expuse în meniu, dar cele gătite acolo sunt bine făcute. Găsim specialitățile Conacului, ciorba Conacului, pește (păstrăv), gustări pe fugă, preparate din carne, garnituri, salate de însoțire, luate cu împrumut de la oraș (paste, risotto, burger), desert și chiar meniuri pentru pitici. Prețurile nu sunt mici, dar reflectă calitatea, iar porțiile sunt suficient de generoase în anumite cazuri.

Fiind un grup mărișor, cu copii între noi, am încercat în cele câteva seri multe din preparatele din meniu. De fiecare dată timpul de așteptare nu a fost mare, bucătăria a făcut față cu brio comenzilor. Mi-au plăcut mult coastele de porc cu cartofi prăjiți cu usturoi și salată (49 lei), de asemenea burgerul cu cartofi și salată – 38 lei (după cum se scrie în meniu: Cedarăm și-l făcurăm și pe ăsta după ce ne tot cerură boierii, da-i bun ca nicăieri altundeva), nu mai vorbim de papanași – un deliciu (18 lei/400 gr). Am încercat și plăcinta cu mălai (17 lei), bună dar nu se compară cu cea degustată în zona Sibiului. De asemenea, comesenii au comandat platouri boierești, ciorbe de fasole și de burtă, piept de pui crispy (Scufița Roșie), grătar de pui/porc etc.

Interesantă este opțiunea de a comanda un coș de picnic pentru cei care vor un prânz în natură.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Ne-am simțit bine în incinta restaurantului, am stat relaxați și distanțați (J), am mâncat preparate gustoase, sățioase, bine gătite. Cafeaua o putem savura la o masă exterioară, în caz de e rece avem la dispoziție și o păturică pe fiecare scaun.

După ce ne potolim foamea putem să pornim la pas prin împrejurimi pentru o digestie corespunzătoare, astfel după câțiva pași în dreapta ajungem la podul natural, iar după mai mulți pași în stânga descoperim Valea Morilor (vezi impresii).

Recomand celor aflați în zona Ponoarele – Mehedinți o oprire la restaurantul Conacu′ Boierului, veți găsi gust și calitate, preparate delicioase și o atmosferă caldă.

Alegeri inspirate!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 08.11.20 21:10:06
Validat / Publicat: 09.11.20 08:34:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BAIA de ARAMĂ.

VIZUALIZĂRI: 599 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Grătarul și afumătoarea de pe terasa exterioară.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42300 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster [09.11.20 09:23:52] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

doinafil [09.11.20 12:55:28] »

Cum altfel ar fi putut fi preparatele , decât „boierești” , la „Conacu' Boierului”?!

Din pozele atașate - care arată foarte bine și apetisante - se intuiește și gustul care, după cum spui, a fost delicios!

Mi-a plăcut „reclama” pe care și-o face restaurantul: 

... pentru că noi vrem să vă ospătăm cu mâncare făcută în casă, nu cu semipreparate...

și, mai departe:

Turta la fel – nu o cumpărăm de la brutărie; lipiile cu brânză ori papanașii – fie-ne cu iertare, avem rețeta patentată! .

... iar mai încolo:

Cedarăm și-l făcurăm și pe ăsta după ce ne tot cerură boierii, da-i bun ca nicăieri altundeva

Cu așa îndemnuri, cum să nu vrei să mergi să-ți potolești foamea la Restaurantul „Conacu' Boierului” ?!

Deocamdată nu cred că vom ajunge curând acolo! (mizeria asta de virus ne împiedică ). Voi ține minte recomandarea ta și, dacă vom ajunge prin Ponoarele, în mod sigur, nu vom ocoli „Conacu' Boierului”!

Felicitări pentru tot!

Aurici [09.11.20 15:15:06] »

Noi am stat la Conacu' Boierului la vreo 2-3 săptămâni de la inaugurare. M-am bucurat mult să văd pozele exterioare pentru că atunci se lucra, fără să fie un șantier, la decorarea curții.

Și la fel de mult ne-a plăcut și nouă mâncarea. Cred (sper), că am lăudat-o și eu la vremea respectivă. Pentru noi a rămas o experiență foarte plăcută, de care ne aducem aminte cu drag.

​Și îmi propusesem să revin pentru pădurea de liliac din apropiere, arie protejată de interes național, dar n-a fost să fie până acum. Poate la primăvară, ce mi-ar plăcea. Așa mi-ai făcut o poftă cu farfuriile astea...

tata123 🔱 [09.11.20 15:32:17] »

@doinafil:  Mmmm... ce zile minunate, departe de aglomerație, de știrile alarmiste. Mâncarea a fost foarte bună, oamenii drăguți, locurile frumoase.

Mesajul din meniu se încheie cu fraza: Ne dorim să vă tratăm ca pe niște boieri, nu doar prin ospitalitate, ci și prin ceea ce vă punem în farfurie, așa că rogu-vă a fi cu îngăduință atunci când avem mulți mușterii. Vă asigurăm că în spatele ușilor robotesc de zor pentru domniile voastre, ajutoarele Conacului. Și am fost tratați bine! Numai bine!

@Aurici: ​Despre pensiune și restaurant numai de bine! Mulțumesc frumos pentru vizită.

@webmaster: Mulțumesc! ​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, doinafil, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Baia de Aramă? :

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071341991424561 sec
    ecranul dvs: 1 x 1