ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.07.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2019
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 14; 8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Noul ZOO Sibiu

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Nou pentru mine, ca nu mai fusesem de mult la Zoo Sibiu! Cert este ca sunt niste modificari remarcabile in bine fata de cum stiam eu ca arata Gradina Zoologica din Sibiu.

Acces

Intrarea 1, cea pe care o stiu de 30 de ani, este cea aflata pe Calea Dumbravii 142, pe drumul ce duce de la Sibiu spre Rasinari – Paltinis, undeva pe dreapta, vis-à-vis de Hilton. Circula candva si un tramvai pe aici care lega Rasinariul de Sibiu.

A mai aparut insa o intrare – asa numita intrarea 2. Ea este marcata corespunzator de indicatoare rutiere. Cum vii pe aceeasi Calea Dumbravii, la giratoriul de dinainte de intrarea 1, dreapta pe Strada Ludos, apoi stanga pe strada Valea Aurie si din nou stanga iemdiat dupa traversarea paraului Trinkbach. Acolo e un spatiu mai larg de parcare care continua cu aleea de acces spre intrare asflatata in lungul paraului pe de o parte si la marginea padurii pe de alta. Se parcheaza si pe aceasta alee. Recomand intrarea 2 daca veniti cu masinile personale.

Parcarea este gratuita.

Biletul de intrare costa 3 lei pentru adulti, respectiv 2 lei pentru copii, studenti si pensionari. Chiar daca gradina zoo nu este foarte intinsa, pretul la intrare mi s-a parut foarte mic, parca era o gluma!

Programul de vizitare incepe la orele 9:30 si functie de luna calendaristica se inchide la intre orele 16 si 20, am atasat un foto cu programul detaliat, pe luni. Parcul zoo este deschis zilnic.

Bun gasit pelicane!

Doar ce trecem de turnichetii de la intrare si in fata noastra de afla coada Lacului GRadinii Zoologice. Pe un gard din lemn amenajaat pe marginea lacului a tinut sa ne intampina maiestuos un pelican superb, alb. Ne-am apropiat de el incet sa nu il speriem, sa ii spunem Bun gasit, pelicane! si sa ne tragem cu el in poze. A fost asa de prietenos, mai mult decat ne asteptam.

Cum am intrat tinem aleea care se deschide drept inainte, avand mereu lacul in stanga. O harta (panou) cu pictograme sugestive ne da indicatiile de orientare. Hotaram sa continuam pe langa lac sis a ne intoarcem in bucla prin dreapta, pe aleea situata mai sus care converge in cea principala aproape de intrarea 2.

Sunt vreo 20 – 25 de specii de animale gazduite la Zoo Sibiu. Nu sunt chiar multe, dar sunt mai multe decat stiam eu. Gradina Zoo s-a extins putin catre intrarea 2, unde s-au construit alei pe care nu le cunosteam, cele pe care am si intrat, dar si cateva pavilioane noi pentru animale.

Aleile sunt curate si indicatoare asezate la tot pasul te ghideaza catre directia aleasa. Pe aleea principala, pe partea stanga a acesteia, este un loc de joaca pentru copii, cu leagane, cu o minitiroiiana si un “paienjenis” de funii impletite pe care te poti catara.

La tot pasul sunt banci si cosuri de gunoi. Exista si chioscuri de unde poti cumparea cate ceva de rontait, baut, inghetate.

Dintre animale ne-a placut lupul alb, aflat aproape de intrarea 2, pe dreapta, cred ca este unul din membrii gradinii care nu erau prezenti cu ani in urma.

Bine de stiu este ca exista si un ghid virtual, o aplicatie care se poate descarca si care te ghideaza si te insoteste si ofera explicatiile referitoare la speciile de animale intalnite.

Ursii erau la locul, sun tuna din atractiile zoo alaturi de lei si pantera / jaguar. Jaguarul dormea cu labele in sus, intr-o pozitie de rasfat, pe pasarela metalica de deasupra aleii pietonale. Golanul!

Pavilionul de pasari exotice este mic, dar papagalii si rudele lor sunt mereu un spectacol agreabil pentru vizitatori. La interior salasluiesc si putinii serpi de aici dar si numeriasele broastele testoase. Maimutele mai reduse la numar ca alte dati, vesele si jucause, se bucura de prezenta copiilor si a celor care le baga in seama.

Sistemul de alei si amenajarile de siguranta sunt bine organizate si asigura o plimbare placuta, fara griji. Au aparut, si acesta este alt plus, si cateva observatoare din lemn, locuri largi, construite pentru a putea vedea animalele sau pasarile de sus, care ofera alte unghiuri de multe ori mai favorabile decat de la nivelul solului.

Pe aleea principal, ajungem destul de repede in dreptul intrarii 1. Aceasta cale de acces este o alee care separa Lacul Gradinii ZOO de Lacul Dumbrava II. Pe acesta din urma se pot inchiria barci si hidrobiciclete pentru o plimbare pe oglinda apei sau pe sub jetul fanatanii arteziene din largul lacului. In aceasta zona este si o terasa unde se poate manca.

AIci am intrat intr-o zona bine cunoscuta noua. Salutam cerbul, urcam pe aleea abrupta in partea de sus, catre aleea paralela din padure, de unde admiram alte animale precum lama si niste capre sau nema de bovine. Aleea supoerioara ofera posibilitatea unei plimbari scurte prin padurea in care daca esti atent poti urmari pasarile care zboara liber si te insotesc cu trilurile lor.

Dupa o plimbare relaxanta de vreo 2 ore, pe o vreme racoroasa de iulie, la numai 20 de grade Celsius, poate nici atat, inchidem plimbarea noastra in locul unde ne-a intampinat pelicanul.

Numai de bine!

 

@webmaster Rog inserare video vessel cu animale youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 16.07.19 16:34:03
Validat / Publicat: 16.07.19 22:09:43

VIZUALIZĂRI: 1205 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Bun gasit, pelicane!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Zoazore [17.07.19 11:28:38] »

@Dan&Ema: Denisa a fost OK? Ma gandeam la experienta cu pescarusul! Ca pelicanul e mai mare si sa nu se fi speriat!

Si tu ai fost un copil printre copii, iar parcul ZOO e frumusel!

nrs † [17.07.19 11:46:04] »

intradevar pretul pare o gluma, mai bine nu il pui de loc

Dan&Ema [17.07.19 14:03:35] »

@Zoazore:

Denisa a fost ok. Pelicanul e in gratiile ei, pescarusul de la Eforie a fost bulangiu ca a ciupit-o asa ca le cam poarta pica la tot neamul lor de pescarusi desi am avut mai multe tentative de imprietenire.

E misto sa fii copil intre copii. Eu ma regaesc in spusele tale. ????

Desi nu e wow, fata de alte zoo, nu am cum spune ca nu mi-a placut la zoo sibiu.

????????????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema [17.07.19 14:06:55] »

@nrs:

Poate ar fi o idee mai buna sa lase intrarea libera. Acum inteleg ca biletul e de fapt un card de intrare pentru scanandu-l treci de turchineti.

Mi-a placut ca e ieftin si cu toate astea arata bine. Mi-a placut ca au facut mai multe amenajari si extinderi, mi-a placut ca nu e foarte intins pentru ca imi amintesc de Berlin unde nu mai putem de picioare, mai ales copiii si cine impongea caruciorul pe vremea aia.

Mi-a placut! ????????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Dumbrava Sibiului - Complex Muzeal Astra, Zoo Sibiu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071110010147095 sec
    ecranul dvs: 1 x 1