ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.10.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
SEP-2022
PREȚ ---- lei
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.33%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 9 MIN

Gurmand sau nu, nu poti rezista - la Cluj se mananca bine

TIPĂREȘTE

Despre ce-am mancat sau nu, despre ce-am baut…. sau nu 😊, urmeaza sa va povestesc acum. O sa fie destul de mult de povestit avand in vedere sa au fost cateva alegeri. Pot spune insa ca se mananca muuult si bine la Cluj, asa ca sa pornim la drum

1. Olivo caffe

Am sa incep cu micul dejun in ziua sosirii la Cluj. Am ajuns in centru si ne-am oprit la Olivo caffe, pagina oficiala olivocaffe.com aflat in Bdul Eroilor nr 7, nu va luati dupa programul din pagina oficiala unde scrie ca deschide la ora 8:00 in timpul saptamanii, poate chioscul din fata cafenelei, cafeneaua deschide la ora 9:00. Cum noi am ajuns cu 10 minute inainte de ora 9:00, nu a fost nici o problema sa mai socializam dar si sa studiem meniul care este afisat si afara.

La ora cuvenita am intrat in local, eu am facut repede si niste poze apoi la rugamintea noastra ni s-au unit cateva mese asa incat am stat toti cei 12 la aceeasi masa. In primul rand s-au comandat “bauturile” : cafele in diverse variante (flat white, cappuccino, latte macchiato) cu sau fara cofeina, ceai de musetel, sau ghimbir cu lavanda (asta am cerut eu). Pot spune ca prezentarea ceaiurilor si a cafelelor este imbietoare, tocmai buna de inceput de zi. Iar ceaiul meu, as mai fi luat inca unul in mod sigur daca doar asta ar fi fost in meniu, iar colegii mei au fost si ei incantati de cafelele lor. In ceea ce priveste mancarea, deviza lor este: “WE COMBINE THE ART OF SEASONAL INGREDIENTS WITH THE TECHNIQUE OF INCREDIBLE TEXTURES TO DEFINE EACH PLATE AS A TRUE MASTERPIECE” si prezentarea chiar este deosebita, asa incat am comandat: Shakshuka (ni s-a parut interesanta asa ca am comandat cativa dintre noi acest fel eu fiind una dintre persoane – un fel delicios pe baza de ou, rosii, ceapa, ricotta, usturoi, cartof dulce, condimente); omleta frantuzeasca cu sparanghel; bruschete cu ton si masline verzi, altii doar cafea si cate un croissant. Produsele au fost prezentate minunat, o sa vedeti asta in poze, si ne-au fost aduse cosulete cu paine prajita.

Pot spune ca este un loc cautat, pentru ca am vazut multe persoane care au venit aici fie chiar sa lucreze savurand o cafea prelungita. Am ajuns si la toaleta (care de cele mai multe ori reprezinta si cartea de vizita a localului) si era intradevar curata.

Dupa primele activitati, unii am dorit sa mergem la cazare si sa ramanem pana la ora de intalnire pentru seara, altii au vrut sa iasa si sa manance de pranz. Pentru mine nu era o optiune valabila din moment ce peste 2 ore aveam sa mananc din nou. De fapt noi mai mancasem intre timp, dupa ultima activitate inainte sa ajungem la hotel, ne-am oprit sa mancam un colac secuiesc sau langosi, asa incat nu mai era cazul de ceva.

2. Joben bistro

Colegii mei care au dorit sa iasa si la pranz au mers la un bistro, Joben Bistro, adresa este Strada Avram Iancu 29, care se recomanda astfel: “Joben Bistro este un local ce ia nastere sub emblema „Steampunk” . Acesta reprezinta un simbol al stiintifico-fantasticului, nou in Cluj, care a devenit proeminent in anii 80-90. Stilul se poate incadra in perioada inventiilor din epoca Victoriana” . Despre Steampunk, acest concept deosebit care a fost o mare dar placuta surpriza pentru majoritatea dintre noi, urmeaza un articol separat si sper sa va placa. Localul acorda o atentie sporita detaliilor, se vede asta chiar si la exteriorul acestui bistro, si ei spera ca prin ceea ce ofera, oaspetii ce le trec pragul sa spuna: „Jos Palaria!” O sa vedeti ca voi mai povesti despre asta, insa toate la timpul lor.

Meniul nu este stufos din cele spuse de colegi, nu stiu ce au mancat pentru ca poze pe grup au pus doar cu bauturile, insa au spus ca preparatele au fost foarte bune. Pe langa asta, le-a placut faptul ca ospatarii purtau jobene.

3 Rochelle

Si a venit seara, locul de intalnire fiind restaurantul Rochelle, aflat in Strada Traian nr. 2, pagina oficiala rochellerestaurant.ro, pagina este insa in constructie, dar vedeti restaurantul fotografiat mai artistic. Mergand spre restaurant (vreo 10 minute fata de hotel), l-am remarcat (nestiind ca acesta va fi restaurantul) ca pe un restaurant unde mi-ar placea sa ajung vara fiind situat pe malul raului Somes, cu o terasa generoasa infrumusetata cu muscate rosii minunate.

Localul in sine este si el atractiv, avand parter si etaj, mi-ar fi placut sa vad locul si fara mesele noastre aranjate, deoarece nu exista un singur tip de scaune, sunt fie scaune obisnuite, sau fotolii si chiar banchete. Pe pereti dar si in local exista tot felul de decoratiuni, exista chiar si un pian (nu stiu daca este si functional sau doar de decor), am ajuns si la toalete (sunt ok), si pot spune ca este un loc atractiv.

Avand in vedere ca eram un grup semnificativ (ne-am strans 32) am fost rugati sa facem o precomanda cu ce ne dorim din meniu si pentru ca multe alegeri au fost similar, in final am scurtat lista de alegeri asa ca alegerile au fost: Fritto Misto cu sos sweet chilli si sos tartar; Penne cu pui gorgonzola si ciuperci; Ravioli cu spanac si ricotta; Risotto cu pui si sparanghel; Paste Carbonara; chicken burger; Penne Quattro Formaggi; File de pastrav cu mamaliga la gratar si salata; Coaste de porc glazurate, cu salata coleslaw, cartofi pai si sos barbecue. In fine, acum nu am facut poze decat in zona mea, unii au fost foarte multumiti de cele primite, altii nu prea (cei cu burgerii s-au plans ca produsele au fost cam reci), eu am avut coaste, pot spune ca a fost ok, nici wow nici bau, marea problema a tuturor au fost cartofii prajiti care se cam racisera, in schimb coastle au fost carnoase si gustoase de la acel sos, iar salata coleslaw buna dar cam putina (adevarul e ca daca nu imi placea consideram ca era destula 😊). Poate inca mai mult decat oricat a contat atmosfera, unii deja se cunosteau de la intalnirea anterioara (colegii mei au fost si in mai la Cluj), iar eu cu ocazia asta i-am cunoscut si pe cei de la Cluj dar si pe cei din Bucuresti (din echipa din Bucuresti cunosteam doar un coleg, pentru ca mai lucrasem cu el in alta companie). De baut s-au baut diverse, cocktailuri (eu mi-am luat Negroni), bere (comerciala obisnuita dar si ceva craft), limonade, cafele, etc, de asemenea si la bauturi am facut ceva poze. Eu insa mai aveam o “misiune” , am vrut sa le fac o surpriza colegilor (si celor din Bucuresti si celor din Cluj) asa incat am pictat niste miniaturi, pe care le-am impachetat si am trecut pe la fiecare sa isi aleaga, si surpriza a fost ca multi dintre ei chiar spuneau ca asa ceva ar fi ales daca ar fi vazut, sau ca astea sunt culorile preferate, a meritat sa muncesc aproape 2 saptamani pentru o surpriza placuta 😊. Intruna dintre poze o sa vedeti cateva din ce au fotografiat colegii

Ora de inchidere a acestui restaurant este miezul noptii, si cum colegii mei erau tineri si nelinistiti, circa jumatate dintre ei a decis sa mearga la “Soviet” , un bar foarte apreciat unde au fos si data trecuta. Asadar am pornit pe pod si am vazut ca nu ne urmeaza o parte dintre colegi, mai ales baietii, si am deslusit misterul: “A desfacut Sebi gogosileeeee!” ca un facut, cativa dintre noi am luat-o nu la pas ci in viteza inapoi la restaurant pe terasa, si aici chiar ar fi fost cele mai tari poze poze posibile (de fapt s-au facut poze dar nu le pot pune). Eram circa 10 persoane, pe terasa restaurantului, dupa ce tocmai mancasem si bausem, in jurul unei mese pe care erau 3 pachete cu gogosi: cu varza, branza sarata si ceapa si cu urda dulce. Si am inceput sa impartim gogosi (cate o jumatate ca doar eram satui insa pofta era mare), ba chiar una dintre colege era cu doua gogosi in mana sa fie sigura ca nu rateaza. Si la vizita anterioara, mama acesui coleg de la Cluj pregatise gogosi si acum la fel, facuse gogosi din 2 kg de faina… … si ce bune au fost.

Si ca sa continui cu gogosile, ce a ramas (trebuiau sa mai guste si cei ce plecasera inainte, dar aveam de dus si la Bucuresti), am luat la hotel si le-am pus pe fereastra iar dimineata mi-am ospatat colegii. Iar ce a ramas am luat spre Bucuresti si au fost binevenite, daca avionul a avut 2 ore intarziere, am imputinat gogosile pastrand pentru colega din Bucuresti doar strictul necesar 😊. Asteptam o noua vizita la Cluj 😊.

4. The Soviet

Asa cum v-am povestit mai sus, cei “disponibili in continuare” s-au mutat intr-un bar, “The Soviet” , pagina oficiala thesoviet.ro, adresa Georges Clemanceau nr 2. Eu am spus pas, am spus ca indiferent la ce ora ma culc eu tot la ora 6.30 ma scol (si asa a fost) sa ca am plecat spre hotel cu inca o colega.

De ce este placut acest bar? Pe langa programul ce permite (aproape) sa vezi rasaritul de soare 😊, felurile de bautura sunt interesante si au denumiri ciudate si am sa dau cateva exemple:

- cartuse (shots) – Zaitsev (votca, zeama de castraveti murati si castravete), si altele, dar asta era mai ciudat

- tradatori – cocktailuri fara alcool: Favoritul lui Trotskii (bucati de grapefruit si apa tonica) sau Checul bunicii (gust de caramel, lamaie, scortisora si merisor)

- raritati – limonadele

- bauturi calde – si aici am sa mentionez doar compot cu ceva alcool.

Normal, si aici s-au distrat pe cinste colegii iar pozele au fost minunate, am sa pun doar cateva poze cu bauturile lor. Si am sa va spun de ce am mentionat compotul usor alcoolizat. Dupa ce s-au delectat cu diversele tarii, si-au zis sa ia si compot, numai ca fiind deja tarziu, dupa o zi lunga, bauturile calde i-au tuflit, asa ca programul s-a incheiat si pe la 2 noaptea ajungea si colega mea in camera (oricum nu putesem sa dorm de toate mesajele pe care le tot trimiteau pe grup 😊)

5. Bulgakov Café

Acest restaurant este situat in strada Inocntiu Micu Klein, nr 17, pagina oficiala cafebulgakov.ro/ro/home-romana. Aici am luat masa de pranz in ziua plecarii, si pot spune ca mi-a placut mult, a fost o alegere inspirata si ca timp, rezonabil fata de hotel (12 minute)

Localul arata intim la interior, insa nu mi s-a parut chiar foarte mare, in schimb terasa este chiar generoasa, asa ca vara o pot umple. Ce am apreciat a fost si existenta unor scaune de copii dar si ceva jocuri pentru ei astfel incat sa ii tina cuminti. Am ajuns si la toaleta, si aici a fost ok. O sa vedeti si pozele pe care le-am facut pana au venit bauturile.

Din meniu avem urmatoarele: gustari, ciorbe, ca la mama, hamburger, gratare, mancaruri pane, salate si muraturi, preparate pentru vegetarieni, deserturi.

Ca bautura, diverse cu sau fara alcool, am testat si aici un Negroni 😊, dar si o limonada cu ghimbir, si cafele pentru doritori.

De mancare s-a luat (din ce am retinut, noi fiind doua mese – 13 persoane): gulas (mancarica si nu ciorba 😊); ciufulici din Carpati (piept de pui pane in cartofi, cu cas, smantana si usturoi si cartofi prajiti); ciolanul maestrului (ciolan fiert si afumat cu branza, cas si smantana cu uturoi, cu cartofi prajiti in coaja, hrean si muraturi asortate); sarmale; falafel (chiftelute din naut cu salata, cartofi dulci prajiti si sos de casa cu iaurt) si inca ceva feluri. In ceea ce priveste desertul, aici a fost mai simplu, la recomandarea locala am luat cateva portii de “vargabeles” si nu vreau sa jignesc localnicii daca nu descriu bine produsul, un fel de budinca dulce de paste, cu stafide, cu topping (generos) de zahar pudra, smantana, gem de afine, si unul dintre colegi (localnic caruia acest fel nu ii era necunoscut) a luat clatite cu branza de vaci si stafide.

Si cam aceasta a fost experienta noastra culinara la Cluj, toate locurile vizitate sau nu de mine au fost apreciate de toata lumea, asa incat sunt convnsa ca alegerea lor a fost potrivita si daca veti ajunge prin Cluj pe la vreunul dintre ele, va invit sa povestiti.

Pana atunci insa va doresc alegeri inspirate si sa ne auzim numai de bine.

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de mishu in 01.10.22 07:52:48
Validat / Publicat: 01.10.22 08:55:36
VIZUALIZĂRI: 733INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CLUJ.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Olivo caffe - interior care arata foarte bine
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34850 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

maryka [01.10.22 09:08:42] »

Doamne ce de bunătățuri! Ce bine că am citit după micul dejun, deși tot mi-au rămas ochii acolo. Arată foarte bine totul, apetisante, prezentare faină, iar localurile super.

Și mie îmi place Cluj-ul, recunosc n-am mai fost de câțiva ani, trebuie musai să revin... chiar și pentru tot ce-am văzut acum... și nu numai!

Să vă fie de bine!

crismisscris / TELEFON [01.10.22 09:14:01] »

@mishu: Adevărul e că e destul de greu s-o dai în bară cu mâncătoriile la Cluj! Chiar vorbeam cu copiii: s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie și e musai să țină ștacheta la același nivel! În plus, se cunoaște că orașul a devenit din ce în ce mai turistic!...

La Joben am fost chiar ieri, o să scriu și eu la un moment dat (și o să pun poze din interiorul fabulos, Steam punk - am aflat și eu ce înseamnă cu ocazia asta). La Bulgakov n-am mai ajuns de mult, de la prima noastră vizită în Cluj, când a dat Milena examen la prima facultate...

Fain peste tot, ce să zic?! Să vă fie de bine și s-o mai comiteți!

mishu [01.10.22 10:11:05] »

@maryka:

Doamne ce de bunătățuri! Ce bine că am citit după micul dejun, deși tot mi-au rămas ochii acolo.

Eu l-am trimis spre publicare inainte de micul dejun, asa ca sa imi fac pofta .

Am avut "ghinionul" ca in doua dintre locuri nu am ajuns (asa ca de acolo doar putin, insa a ajuns Cristina la Joben si o sa ne povesteasca, arata super si la interior), insa m-am scos la celelalte pentru ca am putut sa pun mai multe poze din ceea ce am luat din meniul lor.

Clujul e de vizitat, asa ca trebuie sa il pui in plan din nou.

Multumesc de vizita, ecou si aprecieri.

mishu [01.10.22 10:15:37] »

@crismis:

Adevărul e că e destul de greu s-o dai în bară cu mâncătoriile la Cluj!

cam asa e, si la fel, ai dreptate, trebuie sa tina stacheta sus.

La Joben am fost chiar ieri, o să scriu și eu la un moment dat (și o să pun poze din interiorul fabulos, Steam punk - am aflat și eu ce înseamnă cu ocazia asta).

de abia astept sa aflu mai mult, iti dai seama, colegii mei au privit locul dintr-un singur punct de vedere: mancare si bautura , noi vizam mai multe.

Iar despre Steampunk fii pe faza, maine daca reusesc vorbesc si despre asta, mai am putin de finalizat, poate iti vei incepe dimineata cu el .

In mod sigur as vrea sa revin la Cluj, asa, pentru sufletul meu, sa o iau pe indelete si sa ma bucur de tot.

Multumesc de vizita, ecou si aprecieri, sa te bucuri in continare de ce ofera orasul (daca ieri spuneai ca ai luat masa la Joben inseamna ca esti inca acolo .

webmaster [01.10.22 10:17:44] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mishu [01.10.22 11:52:51] »

@webmaster: Multumesc frumos, o zi minunata!

DOINITA [01.10.22 14:28:38] »

Buna treaba ati facut! Acu' sa va fie de bine si sa "o comiteti"din nou, vorba Cristinei!

Intradevar Clujul merita vizitat macar o data pe an... Daca nu ajungem ,ne multumim cu povestile celor ce ajung si se gandesc si la altii.

Frumoasa mancare ca gustoasa nu pot spune! 😄

mishu [01.10.22 15:53:45] »

@DOINITA: Ce bine a fost și ce as mai repeta. Recomand tuturor sa ajungă la Cluj și sa ii descopere frumusetea dar și bucătăria 👍

Multumesc pentru vizita, ecou și aprecieri.

resita2009 [01.10.22 18:00:12] »

@mishu: votul 20 si-un bine meritat superbonus.

O sa tin cont de recomaandari, la finalul lunii o sa ajung si eu in Cluj-napoca pentru 1-2 zile.

WE COMBINE THE ART OF SEASONAL INGREDIENTS WITH THE TECHNIQUE OF INCREDIBLE TEXTURES TO DEFINE EACH PLATE AS A TRUE MASTERPIECE” si prezentarea chiar este deosebita, asa incat am comandat: Shakshuka (ni s-a parut interesanta asa ca am comandat cativa dintre noi acest fel eu fiind una dintre persoane – un fel delicios pe baza de ou, rosii, ceapa, ricotta, usturoi, cartof dulce, condimente); omleta frantuzeasca cu sparanghel; bruschete cu ton si masline verzi, altii doar cafea si cate un croissant. Produsele au fost prezentate minunat, o sa vedeti asta in poze, si ne-au fost aduse cosulete cu paine prajita.

deja imi ploua in gura... l-am trecut pe telefon cu memento, sa nu uit de el

nicole33 [01.10.22 18:12:25] »

@resita2009:

O sa tin cont de recomaandari, la finalul lunii o sa ajung si eu in Cluj-napoca pentru 1-2 zile...

deja imi ploua in gura... l-am trecut pe telefon cu memento, sa nu uit de el

Bună idee! La chestia asta cu memento pe telefon nu mă gândisem . Valabilă însă doar când ştii data exactă.

Oricum este de reţinut

=

Eu o mai aştept şi pe Crismis cu noi provocări şi cu noi ispite

mishu [01.10.22 21:49:15] »

@resita2009:

deja imi ploua in gura... l-am trecut pe telefon cu memento, sa nu uit de el

de abia astept sa ajungi pe acolo si sa ne spui si tu ce si pe unde ai mancat, variante sunt muuulte si cred ca si foarte bune . Si daca ai ceva timp liber iti recomand articolul de maine, sper ca locul sa ti se para interesant, nu spun mai multe .

Multumesc pentru vizita, ecou si aprecieri dar si pentru SB.

mishu [01.10.22 21:53:06] »

@nicole33: Intradevar ideea cu memento pe telefon este mult utilizata astazi, mai imi pun si eu, insa am vazut ca flacaii mei utilizeaza telefonul mobil mult mai mult. Memento te ajuta pentru ca nu mai stai apoi sa cauti in memorie informatia, insa ai dreptate, cand stii si data exacta e mai usor.

De abia astept sa vad cu ce impresii va veni si @resita2009, deoarece nu pare omul care sa nu faca 48 de ore din 24 .

resita2009 [01.10.22 22:07:54] »

@nicole33:

Bună idee! La chestia asta cu memento pe telefon nu mă gândisem

Oricum este de reţinut

mie imi spui... am lista cu ce trebuie sa vizitez in cluj-napoca-tg. mures etc etc

@mishu

De abia astept sa vad cu ce impresii va veni si @resita2009, deoarece nu pare omul care sa nu faca 48 de ore din 24

Sa vina vacanta... urmez (in mare) traseul tau, Turda... Cluj-Napoca... Tg. -Mures etc

8-9 zile pe aceste meleaguri, sper sa fie vremea cu mine, sa nu am parte de precipitatii la final de octombrie... sa va fac pofta la ce mananc, sa va ploua in gura

mishu [01.10.22 22:15:14] »

@resita2009:

8-9 zile pe aceste meleaguri, sper sa fie vremea cu mine, sa nu am parte de precipitatii la final de octombrie... sa va fac pofta la ce mananc, sa va ploua in gura

ma bucur ca m-ai avertizat, daca vad ca numele tau e asociat cu articol de mancare, il citesc dupa ce am mancat bine de tot mai intai, asa, ca sa nu sufar prea mult .

doinafil [02.10.22 13:07:58] »

Felicitări pentru articol, Mihaela! Este tare plăcut să te întâlnești cu oameni dragi pe care nu i-ai mai văzut demult!

Mi-a plăcut tot ce-am citit și văzut! În mod special mi-au plăcut miniaturile din P49, pe care spui că le-ai făcut tu și le-ai dăruit colegilor! Nu știam că pictezi atât de bine și de frumos! Felicitări opentru talentul tău!

Eu am cumpărat ceva de genul ăsta, dar înrămate, tablouri mici de tot (gen magneți de frigider puțin, puțin mai mari), de la Paris, de la pictorii de pe malul Senei. Erau reproduceri după tablouri celebre pictate de Manet, Monet, Corot. Am și dăruit prietenilor și familiei, dar am păstrat unul, pe care l-am pus în holul de la intrare. Este foarte frumos, ca și miniaturile tale!

Încă odată felicitări pentru tot!

mishu [02.10.22 16:30:28] »

@doinafil:

Este tare plăcut să te întâlnești cu oameni dragi pe care nu i-ai mai văzut demult!

nu-i stiam deloc, lucram in firma de doar 3 luni, si ne mai vazusem doar pe laptop (TEAMS) cu unii dintre ei si atat. Si de asta a fost cu atat mai frumos.

Cat despre miniaturi, a fost frumos, un moment aparte, si mi-ar placea sa pot picta si mai frumos, insa sunt multumita de munca mea.

Multumesc pentru vizita, ecou si aprecieri.

Michi [02.10.22 18:45:35] »

@mishu: Am citit cu plăcere reviewul, m-ai plimbat prin restaurante bune şi fiţoase, glandele salivare şi-au făcut treaba dar varză a la Cluj nu ai mâncat. Eram într-o excursie în grup în 2018 şi după ce am vizitat şi admirat frumuseţile oraşului, normal, ni s-a făcut foame. Pofteam la varză a la Cluj. A fost destul de greu să găsim restaurantul graţie indicaţiilor unui poliţist, pe str. Eroilor 36. Un local modest deschis în 1968, neschimbat de atunci. Se numeşte Vărzărie şi am mâncat cea mai bună varză cu ciolan din viaţa mea, 350 gr varză plus ciolanul 17 lei, să se sature bine două persoane. Am aflat că pt. gust, pun în oală să fiarbă şi o găină grasă. Restaurantul a fost vizitat de regretaţii Stela Popescu şi Arşinel dar şi de Emil Hurezeanu, Emil Boc şi parlamentari. A apărut despre el un articol în revista Vogue. Când mai mergi la Cluj să nu-l ratezi.

mishu [03.10.22 13:37:59] »

@Michi: Despre Varzarie poate va fi cu o alta ocazie, si chiar daca am facut si acasa varza a la Cluj, la mama ei trebuie mancata neaparat.

Cred ca mi-ar trebui ceva vreme sa stau in Cluj si sa incerc toate bucatele de acolo, insa mi-a ramas gandul la palanet si la tartele pe care le-am si vazut, asta ca sa fie chinul mai mare .

Cred ca avem o multime de locuri in tara unde se poate face turism de toate felurile, ecumenic, de vizitare, gastronomic, suntem o tara cu potential adevarat.

Multumesc pentru vizita, ecou si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, doinafil, DOINITA, maryka, Michi, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.156502008438 sec
ecranul dvs: 1 x 1