ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.10.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2019
DURATA: 2 nopți
team-building
7 AD. + 1 COPII -- v: 8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
60.00%
Către satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
60.00%
Către satisfăcător
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
78.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Cabana Dichiu – si de bine si de mai putin bine

TIPĂREȘTE

Situare si acces

Cabana Dichiu este situata in Saua Dichiu, la intersectia DJ713 cu DJ713A, variantele de vara si de iarna ale soselei alpine ce duce spre Piatra Arsa pe Platoul Bucegilor.

Prima optiune este complet asfaltata si parcurge 8,8 km din DN71 pana la cabana, trecand prin proximitatea Cabanei Cuibul Dorului peste Muntele Dichiu si inscriindu-se apoi pe coasta Vanturisului. Soseaua este destul de ingusta, dar ofera panorame superbe dupa ce iese din padure, avand si un punct de belvedere amenajat pentru oprirea masinilor intr-o curba mai larga. Acest sector de la “deneu” la cabana se parcurge cu masina in 15 minute.

Cabana Dichiu

1596 metri este altitudinea unde se gaseste frumoasa constructie noua a Cabanei Dichiu, cu acoperis in 2 pante cu unghi de inclinatie mare.

Cabana Dichiu apartine de comuna Moroieni, judetul Dambovita. Figureaza cu nota 4,2 din 5 pe google.

Cabana Dichiu apartine Grupului Carpat Monatana Serv, care mai administreaza si bazele de cazare Complex Hotelier Galma ***, Tabara Caprioara *, Camping Zanoaga ** si Pensiunea Piciorul Babelor ***.

Cabana Dichiu este clasificata cu 2 stele, probabil in primul rand faptului ca ofera doar grupri sanitare commune amplasate pe holul fiecarui etaj.

Tarif: 50 lei per loc, fara mic dejun inclus. Se poate achita cu tichete de vacanta care sa fie valabile inca cel putin 3 saptamani de la data platii. Incusiv consumatia de la masa se poata achita cu aceste tichete. Pentru servicii si consumatie se inmaneaza factura.

Cabana Dichiu pune la dispozitie 40 locuri de cazare in 10 camere de 2 – 6 persoane.

In jurul cabanei

Perimetrul din jurul cabanei, anume curtea, este ingradita cu un gardulet din lemn, in afara caruia pe partea opusa soselei se poate parca pe o suprafata intinsa nivelata si pavata cu piatra.

In curte am admirat o casuta pentru pasarele, o zona inierbata cu copacei si traversata de alei din placi de beton.

Un loc care se ocupa primul cand este soare, e masa din pridvor unde merita sa stai sa bei o cafea, o bere sau sa mannanci o placinta daca sunt suficiente grade in termometre si nu bate vantul.

In cabana

Grupurile sanitare sunt organizate pe hol. La etajul 1, la barbati acesta se impartea in 3 subspatii: o toaleta, un spalator cu dus si o ghiuveta. Pe jos siroia apa, datorita unei scurgeri la instalatia de la WC, destul de murder din acest motiv.

Camerele se insira la etajele 1 si 2 si 3 sau mini mansarda de mai sus de 2.

Noi am descuiat cu cheia la camera 2 de la etajul 1. Camera 2 este o camera cu 4 paturi, de fapt 2 x 2 paturi suprapuse. Are tavanul mansardat.

Am studiat patul dintr-o privire, constructia lui, imbinarile si am decis ca ma va suporta fara incidente de cedare sub greutate. Patul din lemn era bine construit, simplu si rezistent.

Am tras putin patul de pe pozitia lui initiala pentru a putea inlesni urcarea si coborirea pe scara de lemn construita in partea dreapta a acestuia. Oricum pozitia de urcare / coborire de urmat era “stilul sarpe”, cat mai tarat pe burta si prin miscari in S. Atentie la cap! In afara de tavanul inclinat mai exista in zona patului meu o iesitura in afara bine de evitat.

Cearcaefurile curate. Perna moale pe placul meu.

Pe jos parchet de culoare rosiatic inchis, o fereastra cu perdeluta pe partea apusului. Un dulap, o masa, 4 scaune, un cuier la noi in camera pe inventar.

Antifonare redusa sau inexistenta, se auzea oricine iesea pe usa.

Dupa ce ne-am bagat la orizontala, parcurgand episodul de glume de cabana, am auzit batai repetate si clare la geamul nostru, de la etajul 1 (!). Am concluzionat ca este fantoma pe catalige ramasa incuiata pe dinafara.

Sala de mese si oferta culinara

Sala de mese gazduia vreo 10 mese de 4 locuri la parterul constructiei. Tot aici era deskul multifunctional cu rol de receptie si bar. In bucatarie are acces numai personalul cabanei. In partea opusa usii de intrare era grupul sanitar cu taxa de acces de 2 lei. Intr-un colt un TV suspendat in partea superioara a peretului.

Multe flori in sala de mese si in curte. Vara, cele din curte, sunt puse si mai mult in evidenta decat acum in octombrie.

Masa se serveste a la carte. Exista un meniu de rasfoit si o doamna multitasking de serviciu.

Vedeta meniului se numeste placinta cu branza si stafide.

Micul dejun nu este inclus in pretul cazarii. Preturi din meniu: omletele 10 lei, ciorbele 9 la 12 lei, cotletele, cefele, piepturile de pui, pastramele de oaie 24 - 28 lei, micii 4 lei bucata, deserturile 10 lei, berile 6 la 12 lei.

D-ale comunicarii

Fara semnal de telefon

Retea wireless gratuita, buna

Despre comunicarea cu personalul am o parere contradictorie. In faza de rezervare a camerelor am avut parte de o discutie telefonica destul de repezita, dar pana la urma care si-a atins scopul.

Doamna care era pe baricade la momentul vizitei noastre de 2 zile, ne-a luat putin cam tare, cam aspru; asa era felul dansei, consider.

Sambata dimineata am trecut pe la cabana, am primit cheile de la camera inca de la orele 9:30, multumim, si am comandat 8 placinte specialitatea casei cu rezervare pentru ora tarzie si necunoscuta cand aveam sa revenim la cabana. Doamna a fost draguta si a ne-a felicitat pentru optiunea de rezervare a desertului, caci altfel aveam sanse mari sa vedem placintele doar in lista de meniu. Placintele astea chiar sunt super gustoase, vi le recomand cu tota convingerea.

Seara am revenit pe la orele 17, am trecut scurt prin camera, caci mai aveam o activitate benevola ex-program actiune, surpriza serii, nu o divulg aici si acum.

Dupa momentul surprizei, am revenit la cabana si ne-am prezentat in jur de septe seara in sala de mese. Am fost intampinati cu un mesaj negativ de inchidere a bucatariei, nu va mai servim…. Urat! NU se face asa!

Pana la urma, caci eu sustin ca am reusit sa deschidem o comunicare ok cu doamna de la cabana, am fost serviti cu cate o ciorba de perisoare fierbinte super adevarata. Cu siguranta ca ciorba era “pe stoc” si a trebuit numai incalzita. Pana la urma a fost mai mult decat nimic, dar mai putin decat ne asteptam.

Dupa ciorbe au venit si placintele rezervate.

Pentru acest comportament nepotrivit, doamna invoca programul dansei incarcat si greu, si chiar daca pot intelege ca nu e usor sa lucrezi de dimineata pana seara la cabana, dar asta este rolul pe care ti-l asumi si care cere mai multe ospitalitate de oferit si bucurie de transmis clientilor.

Mai ales ca esti cabana si in regim de cabana iti primesti clientii aproape neconditionat. Dar e clar, Dichiu nu este genul de cabana de munte asa cum le stiu drumetii cu bocanci, este mai debraba o cabana de sosea, care a dat de prea mult bine.

Seara am fost rugati sa incuiem usa, sa nu iesim peste noapte afara ca vine ursul si nici sa nu lasam mancare in masina ca salbaticiunea simte si actioneaza. Multumim, am respectat regulile casei cu incuiatul, corecte de altfel.

Ultimul sfat nu l-am ascultat, dar nici nu am gasit dovezi de violare a portbagajului unde macarea la caserola a stat in conditii optime de temperatura peste noapte. Iar daca ursul a venit la masina, ceea ce nu cred, ca nu au latrat cainii de pe langa cabana, el, domnul urs sau ea doamna ursoaica, nu au stiut sa foloseasca amprenta sa deschida discret usa portbagajului si nici cheia corecta nu au avut-o. Nu, n-a venit ursul, dar clar nu era de iesit noaptea afara inutil.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 26.10.19 07:03:30
Validat / Publicat: 26.10.19 10:00:41

VIZUALIZĂRI: 3705 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cabana Dichiu - vedere laterala
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
[1300 PMA] [600 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55900 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

9 ecouri scrise, până acum

adrianbogdan [26.10.19 11:03:56] »

Buna dimi! Nu pe placul meu din cauza " WC" , da' pentru o cauza frumoasa parca m-as risca si eu o noapte.

Dan&Ema [26.10.19 11:12:43] »

@adrianbogdan:

E cabana si e de 2 stele, stiam ca nu are baie in camera.

Locatia am ales-o datorita amplasarii foarte aproape de zona vizata de actiunile “Si noua de pasa”.

Pretul pentru inoptare a rezonabil pt o cabana de platou si de sosea.

E drept ca baie pe holul e un disconfort pe care majoritatea nu ni-l dorim. Nici eu nu optez de regula pt asa ceva, dar a fost ok pentri scopul definit.

Multumesc de vizita si de ecou! Numai de bine!

????

webmaster [26.10.19 11:15:12] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Mika [26.10.19 11:56:05] »

@Dan&Ema: Inchiderea bucătăriei la ora șapte seara la o cabană de munte nu este posibil. Este singura cabană in zonă, chiar dacă este la șosea. Se vede că nici proprietarii, nici angajații nu sunt oameni de munte. Cred că au construit cabana strict in scopuri profitabile, nu pentru a veni in ajutorul celor care merg pe munte. Ce poate face un drumeț care vine obosit de pe munte pe la 8 seara, nu are nimic in rucsac de mâncare și la cabană i se spune că angajații sunt obosiți și nu il pot servi. Am fost la cabane complet izolate, unde aprovizionarea se face exclusiv cu măgari și ni s-a servit mâncare caldă și băutură chiar dacă am ajuns pe la ora 21.00 (ex. Cabana Podragu). Nota 4 pentru acest gest. In rest, e adevărat ce spui, curat și extrem de cald. Și am mai avut și divertisment cu fantome la geam

Dan&Ema [26.10.19 12:16:22] »

@webmaster: multumesc

Dan&Ema [26.10.19 12:22:55] »

@Mika:

Indeed!

Nota 4 pentru atitudinea fata de turisti, subscriu. In Fagaras la nicio cabana nu am fost tratat respingator in ce priveste 2 blide cu mancare calda si ceva de hidratare.

Dar Dichiul e ceva asa ca si partea astea usor accesibila de Bucegi. Mai cu smecherie in ea.

Buna completarea referitoare la caldura. A fost din belsug, am dat radiatoarele pe low / close, ca se facea sauna.

Mika, multumesc de ecou si de participare si de certificarea fantomei.

Numai de bine si drumetii faine! ⛰????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore [26.10.19 21:25:57] »

@Dan&Ema:

Am tras putin patul de pe pozitia lui initiala pentru a putea inlesni urcarea si coborirea pe scara de lemn construita in partea dreapta a acestuia. Oricum pozitia de urcare / coborire de urmat era “stilul sarpe”, cat mai tarat pe burta si prin miscari in S. Atentie la cap! In afara de tavanul inclinat mai exista in zona patului meu o iesitura in afara bine de evitat.

= să deduc de aici că TU ai dormit sus? Uriașul meu minunat, nu-mi da palpitații!

Eu am dormit la cabană, prin paleozoic! Și avea priciuri și doar O budă!

Dan&Ema [26.10.19 22:03:56] »

@Zoazore:

Da, EU am dormit sus dupa ce m-am tarit in pat ca un sarpe in copac.

Am si poza, dar nu trece de restrictiile GDPR.

Acum ca pot cugeta la rece identific in fapt 2 posibilitati: patul a fost construit temeinic si solid (cum am scris in articol) sau eu am o greutate regulamentara care nu pune sub semnul intrebarii rezistenta patului. ????

Zoazore [26.10.19 22:08:00] »

@Dan&Ema: Sau amândouă!

Bueyyy, dar răi mai sunteți! Să lăsați voi biata fantomă afară-n frig! V-a bătul la geam și voi... nimic! Ooofff!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Dan&Ema, Mika, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂCabana Dichiu (1600 m):

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049710035324097 sec
    ecranul dvs: 1 x 1