ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.09.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
NOV-2019
Prieteni
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Traditie si istorie in bucatarie - Restaurantul Dragomir Niculescu, Bucuresti

TIPĂREȘTE

Credeati ca ati scapat de mine cu vizita la Il Locale? NU! Daca tot este duminica si iesiti la plimbare si poate si la vot, va mai servesc un local aflat cum se spune in buricul targului. Asa cum va mai povesteam si in alte ocazii, am o prietena cu care de obicei incerc sa ma vad cand sunt in Bucuresti, si o rog sa imi trimita propuneri de local, iar eu aleg. De data aceasta castigator la puncte a fost Restaurantul Dragomir Niculescu care este asa cum se si prezinta, Braserie-Delicatese Comestibile casa Fondata in 1878.

Este un restaurant localizat foarte bine, pe Calea Victoriei nr 68-70, peste drum de Magazinul Muzica, foarte aproape de alte obiective de interes din Bucuresti printre care as mentiona doar Palatul Regal si Ateneul Roman.

Acum ar trebui sa va povestesc putin despre acest local, asa cum se lauda, a fost fondat in 1878, insa localul acesta este deschis ceva mai recent, nu stiu insa cand. Despre interior ce pot spune, depinde putin si de gusturi, cand am ceva retineri spun mai degraba interesant, sunt lucruri care mi-au placut, altele insa mi s-au parut putin cam mult, insa o sa vedeti in poze. As putea, folosind termeni moderni sa spun este un “fusion” intre vechi si modern, cu un atrium unde “piesa” centrala este un pomisor cu luminite sclipitoare si un tavan cu multa lumina, totul pe un fond de lumina ciclam-mov... ceva de genul.

La fel si meniul este “reinterpretat” dar despre asta putin mai incolo.

Asadar am fost intampinate de o domnisoara foarte serviabila, ne-a prezentat meniurile si ne-a lasat ceva timp sa alegem, nu ne-a fost foarte greu sa alegem, meniul nu este neaparat foarte stufos, eu insa ma uitasem de acasa pe meniul lor si stiam ce vreau, asa ca am ales astfel:

Eu - Berbecut interbelic cu terci din malai infuzat cu branza de burduf din zona Brasov

Prietena - Faimoasa reteta a lui Dragomir - Placinta de ciuperci cu limba de vita, dar si o salata de muraturi.

Iar de baut am ales un vin roze provenit din Crama Atelier asa cum scria pe sticla – Leat 6500, Cabernet Sauvignon. Vinurile sunt de provenienta Romania, Franta, Italia

V-am spus ca numele bucatelor sunt si ele o combinatie intre nou si vechi, si ca sa va mai dau doar cateva exemple din meniu am sa va mai spun ca aici puteti gasi:

Coaste afumate de porc la garnita si mamaliga coapta

Somn din Delta Dunarii cu scordolea lipoveneasca si infuzie de leustean

Paste de casa cu hribi de padure si carne afumata de mangalita

Paste de casa cu trufe si branza de burduf

Oferta de desert este si ea destul de modesta, dar foarte traditionala: salam de casa, papanasi cu dulceata de visine si infuzie de smantana de casa, inghetata sau coliva.

Cat am asteptat sa vina mancarea (un timp decent de asteptare) am admirat pe pereti poze ale Bucurestiului interbelic, sau chiar si inainte de aceasta perioada, si pot spune ca mi-au trezit ceva sentimente de nostalgie acele poze.

Despre mancare ce pot spune, a fost cum m-am asteptat, foarte gustoasa, si din cate am citit pe net, restaurantul este apreciat deopotriva de turistii romani dar si de cei straini.

In perioada in care am fost noi nu pot spune insa ca era foarte multa lume in local, ceea ce nu m-a deranjat, si cred ca poate fi pus oarecum si pe seama preturilor, care nu sunt tocmai mici, insa macar a meritat. Nu mai stiu exact cat a fost totul, cred ca undeva pe la 250 lei, avand in vedere ca doar sticla de vin a fost 120 lei.

Insa cand esti alaturi de prieteni important este sa te simti bine, ceea ce noua ne-a iesit din plin avand in vedere ca am stat acolo cateva ore.

La plecare ne-am mai plimbat putin pe bulevard pentru ca mai apoi sa luam un Uber, m-a lasat pe mine acasa apoi prietena a mers la ea acasa.

Va recomand restaurantul ca mancare, insa atentie la portofel, asa ca mai intai daca veti dori sa ajungeti acolo cautati preturile, mancarea insa este o buna recomandare.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de mishu in 27.09.20 09:06:34
Validat / Publicat: 27.09.20 09:49:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 518 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P23 Calea Victoriei seara - Restaurantul Dragomir Niculescu, prin restaurant
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30800 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

silvia tudoran [27.09.20 09:59:03] »

Foarte frumos și cochet!

​Denumiri de îți plouă în gură, prețuri pentru străini sau aniversări - dar tot am să-l încerc la vreo ocazie...

crismisscris / TELEFON [27.09.20 18:18:20] »

Colivă?!! Pe bune?!!

Oricum, trendy-flendy restaurantul ăsta, l-am ​reținut!  

mishu [27.09.20 20:17:37] »

@silvia tudoran:  Gandeste-te ca este in buricul targului si strainii trec pe langa ei, iar salariile net diferite nu fac sa conteze preturile. Pentru noi insa da, asa ca pastram localul pentru momente speciale din viata noastra.

Multumesc pentru vizita si aprecieri. ​

mishu [27.09.20 20:22:22] »

@crismis:  Cristina, noi consideram coliva ca pe ceva special in viata noastra, daca insa il tratam ca pe ceva dulce, atunci este un dulce aromat, cu multa nuca si... dulce , iar pentru straini este doar un dulce.

Acum cativa ani am fost la restaurantul lui Dinescu despre care am povestit aici, si acolo ca desert am luat inghetata de coliva. Avea gust de coliva desi era inghetata, insa mie mi-a placut teribil de mult.

Multumesc pentru vizita si aprecieri si cine stie, poate ca le vei trece pragul vreodata. ​

crismisscris / TELEFON [27.09.20 20:23:54] »

@mishu:  Nu zic că nu-mi place colivă, doar că e prima dată când văd un asemenea desert în meniul unui restaurant.  

Zoazore [28.09.20 19:38:47] »

@mishu totul pe un fond de lumina ciclam-mov. ... ceva de genul. = Bate spre fucsia mai degraba!

Berbecut interbelic cu terci din malai infuzat cu branza de burduf din zona Brasov = infuzat? Adica doar oparit? Ce gust avea?

Oferta de desert este si ea destul de modesta, dar foarte traditionala: salam de casa, papanasi cu dulceata de visine si infuzie de smantana de casa, inghetata sau coliva. = nu ma mai mir! Vara asta, la Brasov, s-au "reinventat" celebrele islere! Cu COLIVA!

Si daca ne gandim mai bine, cheesecake-ul este, de fapt, pasca noastra (si nu numai) de Pasti!​

Arata frumos localul, dar cam prea...roz-mov-fucsia pentru gustul meu! O fi atractiv pentru straini (un sfert din pret il face zona!), dar eu singura si de bunavoie n-as intra acolo nici in zi de salariu! E prea... expansiv pentru gustul meu! Asa, el e cochetel!

mishu [28.09.20 21:51:48] »

@Zoazore

Bate spre fucsia mai degraba!

asa e . Cat despre preturi, ai mare dreptate si la fel si eu. Pentru un strain sa manance ceva mai fistichiu la preturi sub piata lui, nici nu mai conteaza. Eu am dat ieri pe o mancare de fast food, adica hamburger cu cartofi prajiti, o supa cu galusca de branza si un suc de la dozator 26 euro. Si la fel, cred ca mai mult de un sfert era pozitionarea localului, la 3000 m altitudine .

Dar o data in viata merita .

Multumesc pentru vizita si aprecieri. ​​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, mishu, silvia tudoran, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.097011089324951 sec
    ecranul dvs: 1 x 1