ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.09.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 4 nopți
team-building
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
60.00%
Către satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
73.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Hotel-cămin pentru cadre didactice și nu numai – Iași

TIPĂREȘTE

Anul 2015 mi-a adus și mult așteptata călătorie în municipiul Iași, vizită pe care o planificam de ceva vreme. S-a ivit ocazia la începutul lunii septembrie să fiu invitat la o conferință la Iași, fapt ce mi-a permis să alerg efectiv în timpul liber către obiectivele turistice principale ale frumosului oraș moldav.

Cazarea nu a fost cel mai bun punct al călătoriei la Iași, dar voi scrie câteva cuvinte despre „hotelul” unde am petrecut patru nopți. Deși voi recomanda această unitate de cazare – pentru nepretențioși și doar pentru pus capul pe o pernă după o zi de călătorit/vizitat –, în Iași puteți găsi locuri mult mai bune la același preț; cazarea a fost ok pentru mine din punct de vedere al amplasării. Unitatea de cazare în discuție se numește Hotelul cadrelor didactice - Iași și aparține de Inspectoratul Școlar Iași. Am observat că oferă camere pentru orice persoană, cu excepția probabil a cazului când este ocupat cu ocazia unor evenimente de specialitate.

Localizare și acces. Hotelul este situat în zona Copou pe str. Octav Botez 2A, în curtea din spate a Casei Corpului Didactic Iași. Deși pare ușor ascuns pe străduțe accesul e destul de facil: de la Gară cu taxiul se ajunge în 5-7 minute (2 km). Puncte de reper ar fi Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” și biserica „Sf. Haralambie”. Pe jos se poate ieși ușor în b-dul Independenței ori în partea opusă pe str. Sărăriei. Sunt maxim 15-20 minute de parcurs până la Bojdeuca lui Creangă sau Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” și vreo 30-40 minute până la Catedrala Mitropolitană.

Descriere. Intitulat „Hotel Cadre Didactice – Corp D” clădirea a fost inaugurată prin anul 2008 și are două etaje și o mansardă. Unitatea de cazare pune la dispoziție 14 camere duble și 23 de camere triple. Dintre acestea doar 21 de camere sunt dotate cu aparate de aer condiționat, cele de la mansardă și etajul 1. Încăperile sunt aranjate de-a lungul unui hol lung, pe stânga și dreapta, gen cămin studențesc. Accesul la etajele superioare se efectuează pe două scări aflate la extremitățile holurilor lungi. Recepția este plasată la parter, acolo fiind amenajat și un mic lobby cu fotolii și tv. Holurile și scările sunt acoperite de mochetă. Un atu este parcarea interioară oferită de hotel (acces cu barieră supravegheat video) precum și prezența non-stop a unui angajat la intrarea în clădire. Prețul cerut este însă cam măricel pentru condițiile oferite: 65 lei/persoană. Nici nu se pune problema unui mic dejun, nu există facilități pentru servirea mesei.

Cameră și baie. Am primit o cameră triplă la etajul 2, fără aer condiționat (nici nu a fost nevoie, vremea fiind destul de răcoroasă). Camera este foarte spațioasă, podeaua acoperită cu mochetă roșie (cam pătată) iar ferestrele sunt acoperite de jaluzele verticale. Un hol mare, din care se intră în baie, facilitează accesul în camera de dormit. Pe hol este amplasat șifonierul cu trei uși (existau câteva umerașe în interior și 3 pături de rezervă) și un cuier cu oglindă. Mobilierul încăperii este alcătuit din următoarele piese: 3 paturi single, 3 noptiere, o masă (într-o tavă erau 2 pahare și o scrumieră), un scaun, o comodă cu un tv lcd amplasat deasupra și un frigider mărișor. Iluminatul era asigurat de plafoniere și veioze pentru fiecare pat. Prize ceva mai puține – aveai de ales între a ține veioza în priză ori a alimenta diversele gadget-uri. Într-un colț al camerei era o pată de la o inundație precedentă. Lenjeria de pat era albă și curată, cearceaful de pat cam micuț. Praf cam mult pe masă și noptiere, iar pe sub pat nu era aspirat bine Baia este spațioasă dotată cu patru prosoape albe, hârtie igienică și un săpunel. Există cabină de duș (lipsește o ușă), sifon în podea și ventilator de aerisire – cam mult praf și nu era spălată bine gresia pe jos. Precizez că părerile îmi aparțin și sunt subiective probabil în ceea ce privește anumite aspecte.

Concluzii. Parcarea interioară este un avantaj major ca și apropierea de anumite obiective turistice ale Iașului. Aspectul general este însă mai mult a unui cămin studențesc astfel că îl recomand doar celor total nepretențioși. Prețul ce reiese pentru o cameră dublă (130 lei) este mare având în vedere că nu se oferă mic dejun.

Iașul e superb însă și voi reveni cu articole edificatoare.


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 16.09.15 12:49:45
Validat / Publicat: 16.09.15 13:23:52
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 11691 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Bijuteria din Iași - Biserica Trei Ierarhi.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[16.09.15 13:23:36]
»

@tata123 - rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=19336.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click pe locul unde e amplasată
    • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
  • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră sus-stânga;
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici.
  • ===

    Mutat în rubrica "Hotelul Cadrelor Didactice T. Vladimirescu, IAȘI" (nou-creată pe sait)

    tata123 🔱AUTOR REVIEW
    [16.09.15 13:42:29]
    »

    @webmasterX - Cred că e vorba de aceste coordonate: 47°10'13.8"N 27°35'06.7"E (47.170515,27.585191), vreo 80 de metri depărtare. Pe varianta Satelit se vede bine Casa Corpului Didactic și în spatele ei hotelul cu acoperiș roșu.

    Hotelul nu conține și denumirea „Tudor Vladimirescu”, este cunoscut drept „Hotelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi”.

    Mulțumesc.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    alinaro
    [16.09.15 14:02:27]
    »

    @tata123 - Poate nu ar trebui, dar cel mai curios mi s-a părut a fi numele hotelului.

    webmasterX
    [16.09.15 14:24:43]
    »

    @tata123 - asta e? click aici.

    Informația cu Tudor Valdimirescu am gasit-o în două, trei locuri aproximativ sub forma :

    Complex Tudor Vladimirescu - Caminul Cadrelor didactice

    Hotelul Cadrelor Didactice T. Vladimirescu 2 **+: 45 lei/zi

    O fi pentru orientarea în zonă? .

    Poate ne lămurește cineva din zonă!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    tata123 🔱AUTOR REVIEW
    [16.09.15 15:02:15]
    »

    @alinaro - Numele provine de la circuitul închis în care probabil a funcționat acest hotel - dedicat cadrelor didactice venite la cursuri de perfecționare ori diferite conferințe profesionale. Acum am observat că se pot închiria camera și la alte categorii de persoane în regim hotelier.

    @webmasterX - Acela e hotelul... acolo se observă intrarea principală, încuiată însă. Accesul se face printr-o stradă laterală, prin parcarea interioară. Cred că nu are legătură cu campusul Tudor Vladimirescu, el se află în curtea Corpului Didactic Iași și este numit conform firmei atașată ca imagine în P04. Aparține Inspectoratului Școlar Județean Iași.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    izabiza
    [16.09.15 20:02:39]
    »

    Hotelul este situat în zona Copou

    .

    Nu e zona Copou.

    Nici în zona T. Vladimirescu. Dar, nici nu știu să vă spun ce zonă e.

    Noi, ieșenii îi spunem - în zona Spitalului de Infecțioase/Casa Corpului Didactic.

    E zona Sărăriei, dacă ar fi să fim mai exacți și vorbind serios.

    Oricum nu știam de acest hotel. Scump, chiar dacă are o poziționare avantajoasă.

    webmaster, asta e documentul în care ai gasit informatia?miculsahist.ro/wp-content ... eniori.2015.pdf

    Daca da, - oferă informații eronate. Doar Hotelul T. Vladimirescu face parte din Campus, Ceramica e in Cartierul Tudor Vladimirescu, dar in afara Campusului. Iar Hotelul Cadrelor Didactice e cum spuneam mai prin Sărărie

    Pe linkul dat de webmaster am reusit doar sa localizez Casa Corpului Didactic.

    Casa Corpului Didactic se află pe Str. Octav Botez, este prima clădire din intersectia cu Străda Sf. Atanasie.

    De fapt Str. Octav Botez e o străduță care face legătura între Sf. Atanasie și Sărărie.

    Din link-ul pus de webmasterX, și confirmat de tata123, hotelul mult discutat e fix pe Sărărie. Complicat, domle, cu coordonatele astea, mai ales că Inspectoratul Școlar e așa secretos și nu-și promovează locatia

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    tata123 🔱AUTOR REVIEW
    [16.09.15 20:14:32]
    »

    @izabiza - Ai dreptate, ușa de acces principală și o parte din curte dă în Str. Sărăriei, iar accesul efectiv se face prin parcare aproape în fața intrării în Spitalul de Boli infecțioase. Cert este că e plasat în curtea din spate a Casei Corpului Didactic, având ca puncte de reper Spitalul și biserica „Sf. Haralambie”. Oricum plăcuța cu numele e amplasată direct pe clădire, nu la stradă - astfel că acolo ajunge doar cine cunoaște Oricum am stat în dubiu între al recomanda ori ba.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    izabiza
    [17.09.15 07:28:24]
    »

    @tata123 - Am înțeles e o locație cu multe fețe

    Oricum, praful și gresia cam nespalata din baie m-au convins, fără niciun dubiu.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinaro, izabiza, tata123 🔱

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044777870178223 sec
    ecranul dvs: 1 x 1