ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.11.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
OCT-2018
prieteni
7 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Cu sau fara usturoi la Garlic cu prietenii - Restaurant Garlic, Bucuresti

TIPĂREȘTE

“După o cină copioasă putem ierta pe oricine” – Oscar Wilde! – O afirmatie preluata din “scriptele” lor si care este cat se poate de valabila.

Este un restaurant pe care de obicei l-am ocolit si asta poate din cauza zonei, este inconjurata de vechi si nou, lucruri frumoase si mai putin frumoase. Asta nu inseamna ca totusi nu mi-a starnit curiozitatea printr-un articol ceva mai vechis scris de Carmen Ion, dar nu ii venise inca vremea. Era insa un loc pe care l-as numi “La Jumate.ro” fiind usor de ajuns si de la mine de acasa dar si de la colegele mele de serviciu.

Am fixat si data si ora, una dintre colege a facut rezervarea si hai acolo. Cum s-a dat si ceasul inapoi, ora aleasa de noi nu mă favoriza sa fac poze in exterior si apoi cu colegele mele de fata, nici in interior.

Masa pregatita pentru noi era pe terasa si am sperat ca pot face acolo niste poze. Insa si mesele de pe terasa erau in marea majoritate ocupate, dar tot am reusit sa fur niste poze. Cum am ajuns totusi putin inaintea colegelor mele, am cerut intai o limonada care a venit destul de repede.

Am avut timp sa studiez si meniul si cred ca as fi comandat cel putin 4-5 feluri. Am sa va prezint (o sa vedeti si in poze) cate ceva din meniu:

- Ciorba de burta, de vacuta, de perisoare, de legume, a la grec, de miel – 10-12 lei

- gustari reci (salata de vinete, salata de icre, zacusca, platou rece 2-4 persoane si multe altele) – 10-80 lei

- gustari calde (bulete cascaval, cascaval pane, carnati proaspeti) – 15-25 lei

- specialitati (snitel pui-porc, pui cu ciuperci, sos de lamaie sau gorgonzola, pastrami la tigaie) – 25-35 lei

- salata (bulgareasca, de pui, Caesar, de ton….) – 25-28 lei (si de remarcat, salatele sunt servite in cosulete gen focaccia) dar si salate smple 7-12 lei

- gratar: pui, vita, porc, berbecut: 25-55 lei si garnituri diverse 7-10 lei

- peste 20-45 lei

- paste 20-30 lei

- pizza 16 lei varianta mica, 23-30 varianta mare

Desert: 12-16 lei

Iar ca bauturi fie tarii, cocktailuri, sucuri, bere si vin,

Mi-a placut foarte mult cum serveau atat tuica cat si vinul, in niste carafe superinteresante care faceau totul si mai atractiv.

Si in sfarsit ne-am intalnit, pupaturile de rigoare, mici comentarii, mici povesti si dupa ce s-a comandat bautura ne-am gandit si la mancare. De baut s-a comandat bere Peroni, limonada, Evervess, vin rosu, mojito apoi mancarea.

Ei, aici a fost piatra de incercare a ospatarului care saracul parea putin depasit de situatie, sa ai 7 femei care mai au si comentarii este prea mult pentru ospatarii romani, si nu fac mofturi, dar ai nostrii de multe ori zici ca se cred la sanatoriu si nu la munca.

Si ca sa va dau niste mici exemple:

- Era sa imi rastoarne paharul cu meniul si tot el spunea: Atentie!

- ne-a adus mujeiul dar fara lingurita, de abia cand ne-a adus cel de-al doilea mujdei ne-a adus si lingurita

- una intre colege care a comandat salata si o placinta cu dovleac i-a spus: “Sper ca nu mi le aduceti pe amandoua odata?! Nu binenteles ca nu! ”... Asa a fost, i-a adus salata apoi diferenta intre cele doua feluri a fost cat a durat drumul pana la bucatarie si inapoi ????, drept care colega mea a cerut placinta la pachet.

Dar sa lasam ospatarul sa nu sughita prea mult ca cine stie ce prostii mai face si sa revenim la ce am comandat noi:

-Salata de post (de fapt fara carne era ideea) la care a adaugat ceva topping de mozzarella

-Paste milaneze,

-pizza diavola mica

-pizza pomodori mica,

-salata Caesar

-pastrama la gratar pe pat de focaccia (a fost belea de belea) si muraturi, cartofi prajiti, sos Garlic (o pasta de masline negre),

-desert: placinta cu dovleac, placinta cu mere, nuga glacee

Sa nu credeti ca scapati asa usor, am sa detaliez putin:

Salatele sunt servite in cosulete de paine (focaccia de fapt) si nu va spun cum inghiteam in sec si la asa ceva si portiile erau destul de mari.

Pastele aratau si ele ok, dar nu ma tentau, facusem cu doua seri in urma niste paste minunate cu dovlecel, creveti si smantana ????, pizza, arata si ea excelent si chiar m-ar fi tentat, insa… …

pastrama arata si mai bine. Portia nu mi s-a parut foarte mare, desi bucata era destul de groasa si te saturai cu ea, chiar daca la cat de buna era ar mai fi mers. Si ca sa fiu sadica in continuare, era servita pe un blat de lemn pe o focaccia astfel incat si pe aia o mancai mai ales ca o mai dadeai si pe ea prin usturoi (scriu si inghit in sec), si mai aveai si putina grasime din aceea dulce de ti se topea in gura, asa ca a trebuit sa mai cerem un usturoi, pentru ca luasem si niste cartfi prajiti.

Este a doua oara in cateva zile cand cartofii prajiti sunt din cei adevarati asa ca nu pot decat sa ma bucur.

Sa ajungem si la desert. La recomandarea colegei care este client destul e frecvent al acestui local, eu am luat o inghetata: Nuga glacee, care am inteles ca este reteta sotiei patronului si pot spune ca a fost pe gustul meu, nimic de reprosat.

Si pentru ca eram curioasa am gustat si din placintele colegelor mele si va pot spune ca daca ajungeti pe acolo le puteti lua cu mare incredere.

Partea cu plata a fost iarasi simpatica, noi am strans banii inainte sa primim nota de plata, astfel incat nota a fost doar o formalitate. Pe bon consumatia noastra (7 persoane) a fost 386.5 lei si consider ca a fost “Pretul corect” (daca va mai amintiti emisiunea concurs).

Ce ar mai fi de spus, in weekend aveti parte si de muzica live si am inteles ca este chiar foarte placuta, si de asemenenea puteti face rezervare avand in pagina oficiala garlic-pub.ro numerele de telefon si inca o informatie utila, restaurantul se afla foarte aproape de teatrul Metropolis unde ne invita de multe ori prietena noastra Mihaela Vulpe.

Am petrecut cateva ore minunate, mi-a facut placere sa fiu alaturi de colegele mele si chiar daca pozele sunt putine si intunecate sper sa va placa la fel si acest filmulet care va prezinta localul youtube


[fb]
---
Trimis de mishu in 01.11.18 14:45:55
Validat / Publicat: 01.11.18 19:20:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 2030 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P26 Restaurant -Pizzerie Garlic - Dar Nuga Glacee, minunata chiar daca pare cam mica
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

nicole33
[01.11.18 21:05:45]
»

@mishu:

Să vă fie de bine!

pastrama arata si mai bine. Portia nu mi s-a parut foarte mare, desi bucata era destul de groasa si te saturai cu ea, chiar daca la cat de buna era ar mai fi mers. Si ca sa fiu sadica in continuare, era servita pe un blat de lemn pe o focaccia astfel incat si pe aia o mancai mai ales ca o mai dadeai si pe ea prin usturoi (scriu si inghit in sec), si mai aveai si putina grasime din aceea dulce de ti se topea in gura, asa ca a trebuit sa mai cerem un usturoi, pentru ca luasem si niste cartfi prajiti.

Da, eşti foarte sadică. Toate arată foarte bine, dar pastrama aia arată demenţial. Trebuie totuşi să-ţi mulţumesc că nu ai comandat şi ciorbă de burtă, pentru că mă destabilizai total.

Ciudată culoare are sosul de usturoi din poza P16.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michi
[01.11.18 21:17:28]
»

Bun reviewul, bună mâncare, bună pofta!

Carmen Ion
[01.11.18 21:42:30]
»

@mishu: Măi Mișulică, da știu că v-ați delectat cu bucate alese.

Bravo vouă!

La cele spuse de tine adaug că pe terasă se poate fuma și în sezonul rece, când e încălzită.

Să-ti fie de bine!

mishuAUTOR REVIEW
[01.11.18 21:43:00]
»

@nicole33: Ce sa-ti mai spun, ca s-au comandat in jurul meu ciorba de burta (la alte mese) de-m venea sa le cer sa ma lase sa le fac poze, dar m-am gandit la tine si la @Zoa .

Cat despre sosul Garlic, la fel am gandit si noi facand asocierea cu Garlic, dar este de fapt o pasta de masline , putin cam sarata pe gusul meu dar care mergea foarte bine cu foccacia.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[01.11.18 21:45:29]
»

@Michi: Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, pastrama si inghetata au fost delicioase .

mishuAUTOR REVIEW
[01.11.18 21:48:49]
»

@Carmen Ion: Da, ne-am delectat si asa este pe terasa se poate fuma si chiar se fuma, erau ceva persoane care trageau tare din trabuc si ma cam gandeam cu groaza ca ma voi afuma si eu, si nu cu bautura, si cand m-am uitat deasupra mea am observat ca terasa nu era acoperita deci eram ca afara, insa fiind atat de cald chiar am stat doar in bluza.

A fost o iesire minunata, mai ales ca am depanat ceva povesti, multumesc pentru vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33
[01.11.18 21:53:40]
»

@mishu:

dar m-am gandit la tine si la @Zoa

Mulţumim, apreciem gestul. Eşti drăguţă şi miloasă.

Cat despre sosul Garlic, la fel am gandit si noi facand asocierea cu Garlic, dar este de fapt o pasta de masline, putin cam sarata pe gusul meu dar care mergea foarte bine cu foccacia.

Recunosc, m-a păcălit denumirea, m-am gândit automat la usturoi, dar nu prea semăna. În general pasta de măsline este mai sărată şi pentru gustul meu, cel puţin aşa am nimerit mereu pe la libanezi.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[01.11.18 22:18:06]
»

@nicole33:

Mulţumim, apreciem gestul. Eşti drăguţă şi miloasă.

sper sa te porti si tu frumos cu mine cand ne vei mai povesti despre astfel de locuri

Zoazore
[02.11.18 12:38:56]
»

@mishu: Mda, m-ai sarit de la ciorba de burta (dar a descoperit @nelu73 la Sibiu o crasma de-ti da si suplimentar in pret) si m-ai trecut pe pastrama? Pai o fi buna, augustetea ta? Ca dupa cum arata, pare buna tare!

rasu-plansu cu ospatarul vostru, dar totu-i bine cand se termina cu bine!

A fost o seara frumoasa, cu prieteni si povesti, dar si cu bucate bune si aratoase!

Sa va fie de bine si sa mai repetati!

mishuAUTOR REVIEW
[03.11.18 00:10:06]
»

@Zoazore: Multumesc frumos, o sa mai repetam, in alta configuratie, intr-un alt local, ca doar prieteni si localuri sunt la greu.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.

Aurici
[04.11.18 00:51:48]
»

@mishu: Am petrecut de multe ori la Garlic și de vreo 3-4 ori am închiriat toată sala, așa că pun și eu umărul și laud locația. Muzică e de miercuri pana duminică, dar formația vine după 9-9,30 seara. În general se pliază după public. Dacă oamenii sunt fără chef le cântă gen cafe concert. În caz contrar atmosfera poate deveni incendiară și petreci o seară de neuitat. Ultima dată am fost și noi în vară ca s-o sărbătorim pe o prietenă din Germania.

mishuAUTOR REVIEW
[18.11.18 20:54:09]
»

@Aurici: Concluzia! O sa mai ajung pe acolo, ca de la mine de acasa e usor. Pana atunci insa multumesc pentru vizita si aprecieri.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, Michi, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.09992790222168 sec
    ecranul dvs: 1 x 1