ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.12.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
SEP-2017
familie cu copii
5 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Acasa la Marele Maestru - Restaurantul Hochmeister, Sibiu

TIPĂREȘTE URM de aici

In timpul plimbarii noastre ne-am intalnit cu fosta partenera a celui mare si dupa calde imbratisari si pupaturi, avand in vedere ca Sibiul ii este destul de familiar i-am cerut o recomandare de un restaurant bun si ne-a spus Hochmeister (nu ca s-ar fi referit la noi ca mare maestru ci asa se traduce numele localului). Normal, a durat putin pana ne-am lamurit exact cum se scrie, ca localizare ne-a dat niste amanunte care nu pareau a spune prea multe atunci insa cand am gasit localul a fost ok.

Am sa va indic adresa si noroc cu tehnologia moderna ca o sa-l gasiti usor, se afla in strada Timotei Popovici nr 9, asa cum spun si ei pe cartile de vizita, colt cu Piata Schiller (daca asta va ajuta daca nu cunoasteti orasul) sau din Piata Mare prin strada Gheorghe Lazar. Dar sa nu va asteptati sa vedeti cine stie ce firma luminoasa si aratoasa, este ceva discret si atragator. Pagina oficiala hochmeister.ro

Asa cum am aflat din pagina de prezentare a restaurantului casa a apartinut lui Martin Hochmeister care in 1790 a tiparit primul ghid al orasului. Cate ceva mai multe am aflat de la prietenul Tripadvisor unde ocupa un loc fruntas, 6 din 192 restaurante din Sbiu, de aici am aflat despre Martin Hochmeister ca a fost primarul orasului si a infiintat cel mai vechi teatru din Romania (Thalia) in 1786 cand tatal lui a fost vizitat de imparatul austriac Iosif al II-lea. Acum am incercat sa intreb prietenul goagal sa vad ce-mi spune si se lauda cu teatrul din Oravita ca fiind cel mai vechi dar spune ca data 1800. Dar nu asta conteaza, ci scopul vizitei noaste mai exact la Martin Hochmeister acasa. Localul este deschis din iunie 2016 si imbina traditionalul cu modernul astfel incat sa iti confere o senzatie de relaxare placuta. Exista si ceva mese pe trotuar insa la caldura de afara am preferat interiorul si dat fiind faptul ca era destul de devreme am fost singurii clienti in interior.

Uitand-ma la poze mi-am adus aminte de scaune si ma gandeam la acele filme western in care cand se certau numaidecat insfacau un scaun si-si inlaturau adversarul pentru cateva minute. Aici ca sa faci acest lucru (in caz de necesitate) iti trebuie forta unui halterofil si ti-ai inlaturat adversarul definitiv. Pe aceste scaune cred ca se poate aseza in siguranta si un elefant, sunt grele la manipulare insa confortabile.

Am studiat indelung meniul (nu ca nu am fi avut dubii la alegere, dar asteptam si copiii) si pentru ca afara era groaznic de cald am comandat cu totii limonada. Limonada a fost excelenta, rece si racoritoare. Cat despre mancare, dupa ce s-a oscilat putin si spre o supa ceva, alegerea a mers spre: bruschete cu rosii, bacon si rucola – 14 lei, snitel crocant cu fulgi de porumb, cartofi cu patrunjel si sos de iaurt – 28 lei, snitel cu susan si salata cuc-cus si branza halloumi – 29 lei; salata pui – 28 lei, pui gratinat cu legume – 24 lei. In final am baut si ceva cafelute – cappuccino vienez, espresso lung, latte machiatto – intre 6-12 lei, total pe bon 205 lei, ceea ce pentru 5 persoane a fost ok.

Despre mancare ce sa spun fiecare a fost multumit de ce a luat, am incercat fiecare de la celalalt, mama a preluat astfel si ideea cu cus-cus care era fiert si amestecat rece cu rosii taiate cubulete mici si ceapa rosie tocata marunt (si putina menta) si a fost excelenta.

Iar puiul meu gratinat cu legume delicius (nu am cum sa va prezint gustul insa o sa-l vedeti in poze). Acum afara cald, noi obositi dupa o zi pe drumuri dar si satui nu am putut decat sa ne taram spre casa, in ritm de melc, dar niste melci multumiti.

La iesirea din local va asteapta pe post de décor o bicicleta purtand insemnele localului, ca un indemn cum sa va deplasati daca ati baut (fara a depasi in schimb masura).

Este un local pe care va invit sa nu-l ocoliti daca va aflati prin Sibiu, si va doresc toate cele bune.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 12.12.17 21:12:49
Validat / Publicat: 13.12.17 09:55:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.

VIZUALIZĂRI: 3681 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Restaurant Hochmeister - pui gratinat cu legume - delicios
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

Zoazore [13.12.17 10:13:05] »

@mishu: Pai nu? Papa bun! Privesc pozele si halesc covrigul (ca nu mai citesc minuni pe burta goala, m-am invatat minte!)

Superbe poze, dar gustul nu se vede, nu se simte, ni-l poti descrie, dar mai bine nu (covrigu-i tot covrig!)

Si cum spune un prieten comun noua: "Rustic elegant! " Mie-mi place.

Sa va fie de bine!

ioan marinescu [13.12.17 15:50:47] »

@mishu: Și relatarea pe care am votat-o este de tipul ”hochmeister”!

AZE [13.12.17 21:40:03] »

@mishu: Mulțumesc

Nu, nu sînt patron pe acolo nici măcar n-am servit masa.

Pur și simplu mulțumesc pentru acest articol în numele unor sibieni care își iubesc orașul.

Din exterior cunosc fiecare crăpătura din această clădire istorică din centrul sibiului, trec săptămânal pe lângă. Pe urmă știu că este un loc deosebit de servit masa, uitându-mă câteodată înăuntru prin ferestrele dinspre Piața Schiller. Ceea ce văd este plăcut ochiului, decor deosebit, lumânări pe mese, văd clienți mulțumiți.

Luminițele de crăciun sînt deja aprinse încă din noiembrie sub grilajele metalice (istorice de asemenea totdeauna mi-au plăcut) agățate pe plantele din jardiniere.

Doar că... domiciliul meu fiind la vreo 5-10 minute de mers pe jos de acolo, cam întotdeauna aleg servirea mesei acasă, dar mă bucur pentru cei care aleg să mănânce aici la Hochmeister

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu [13.12.17 22:00:20] »

@Zoazore: Multumesc, chiar ne-a fost si ne-a placut.

mishu [13.12.17 22:02:20] »

@ioan marinescu: Multumesc, o seara frumoasa.

mishu [13.12.17 22:04:41] »

@AZE: Noi exact asta am cautat, un loc altfel si unde sa ne simtim altfel. Cu tot tumultul din oras intr-o frumoasa zi de toamna, aici era liniste si era bine asa.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

DOINITA [14.12.17 08:47:25] »

Sa va fie de bine, voua, celor care ati mancat si noua, celor care am poftit! Votat cu... pofta!

mishu [17.12.17 22:28:38] »

@DOINITA: Multumesc frumos pentru vizita si vot, dar si pentru urari.

AncaGO [02.09.18 14:47:39] »

Am trecut mereu pe langa locatie in vizitele la Sibiu. Data viitoare o sa ne aducem aminte. Multumesc de articol si de poze!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AncaGO, AZE, DOINITA, ioan marinescu, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sibiu și împrejurimi?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069610834121704 sec
    ecranul dvs: 1 x 1