ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.11.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
NOV-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

In Bucuresti pe urmele lui Burebista

TIPĂREȘTE

Ca sa facem si putina diversificare (asta e scuza mea ca nu am timp mai mult la dispozitie ????), azi va duc la restaurant, desi mai am multe restaurante in urma, am sa il descriu pe cel mai recent, adica un restaurant la care am fost in seara aceasta (daca mai iese pe traseu azi) sau aseara (daca iese din tipar maine ????). Sotul meu are o prietena buna…. suna frumos cu care voiam sa ne vedem (si cu sotul ei) undeva accesibil fata de zona Obor, si am avut o sclipire de inteligenta (mi se mai intampla uneori cand e neuronul odihnit) si am spus “Burebista!” . Ei, sa nu credeti ca m-am gandit la regele dac, ci la restaurantul cu acelasi nume, situat pe Calea Mosilor, nr 195, foarte aproape de intersectia Calea Mosilor cu Bdul Pache Protopopescu, pagina oficiala restaurantburebistatraditional.ro.

Asadar intalnirea era programata la ora 18.00, de acasa plecam la 17.30 pe jos pentru ca: “Mersul pe jos face piciorul frumos!” si am ajuns amandoi in acelasi moment asa incat am intrat impreuna in restaurant. Masa noastra avea pus “Rezervat” pe ea, ne-am luat locurile in primire si am inceput sa sporovaim, nu ne vazusem de vreun an asa ca erau multe de spus, pe meniu nu ne uitam neam desi le-a primit cm ne-am asezat la masa, in fine, ne-am uitat si pe meniu, acum o mica remarca, pe masa sunt acele foite ce servesc si de o scurta informare asupra meniului dar si drept fata de masa, insa se vede ca au avut un stoc cam mare, preturile erau diferite cu circa 2 lei fata de meniu, insa nu a fost nici o problema.

In final am ales, ei, o carafa de 500 ml din vnul casei si o sticla mae de apa minerala (pana la final cantitatea s-a dublat), apoi ca mancare ei au ales mai intai cate o ciorba de verisoare (pardon ???? perisoare) ea cu smantana el cu ardei iute, iar ca fel principal ea mici cu varza (nu va mirati de combintaie, a vrut din amandoua asa ca a iesit combinatia asta), el sarmale cu mamaliguta si ardei iute, dar si o portie de mujdei (nu va mirati nici de combinatia asta). Noi am ales cotlet de porc pe faras (interesanta denumire ????) cu cartofi prajiti si salata de muraturi asortate (sotul) iar eu am luat frigarea padurarului (frigaruie de porc, pui, oaie) cu cartofi prajiti.

Constat ca nu v-am povestit de meniu, mie mi se pare destul de bine asezonat cu aperitive calde/ reci, salate, ciobe – numite dragut in meniu “Zame” , gratar (porc, pasare, bebecut – oaie, vita), peste, mancauri gaite, garnituri.

Exista unele bucate numite foarte dragut: Preferatul regelui Burebista (muschiulet de berbect cu jiu si mamaliguta) – nu stiu ce este jiu, am vrut sa intreb dar am uitat; Inainte de batalie (platou de doua persoane cu coaste, carne la ganita, ciocanele de pui, mititei, cartofi prajiti salata de muraturi asortate); Dupa batalie unul a scapat (muschi de vitel, file de porc, piept de pui, cotlet de berbecut, mititei, cartofi prajiti si salata de varza acra); Preferatul preotului Deceneu (ciolan intreg, crocat, de porc, cu fasole, varza calita si sfecla rosie cu hrean)

Am primit bauturile, am ciocnit sarbatorind astfel bucuria revederii, am facut poze (o sa ne vedeti si pe noi ca sa vedeti ca ne simteam foarte bine) apoi au venit ciorbele. Si ospatarul care a fost de nota 20 ne-a adus si un cos de paine proaspata, dar care fusese pusa putin pe gratar, asa incat (conform obiceiului meu) am luat un colt crocant si am atacat smantana prietenei. Ciorbele au fost foarte bune din cele declarate, apoi la scurt timp au venit si felurile principale, foarte frumos prezentate pe fundulete de lemn, la mine frigaruia fiind pusa pe suport, ce sa mai, prezentare excelenta, si nu a fost doar fata lor, produsele au fost chiar foarte bune asa cum am recunoscut toti.

Putin mai tarziu a inceput si formatia sa cante, trecand apoi sa cante pe la fiecare masa, au cantat bine, insa noi voiam sa vorbim asa ca erau cam prea pe langa noi. Am incercat si toaleta, nimic de reprosat, chiar ok, bila alba.

Apoi ospatarul, discret, ne-a adus din nou un meniu, poate dorim ceva dulce, o cafea, normal ca in final eu si sotul am fost cei ce ne-am sacrificat (norocul nostru ca nu luasem ciorba) asa ca ne-am hotarat la un cappuccino si un café frappe dar si un profiterol, sa ducem aroganta pana la capat. A venit intai cappuccino, ok, a venit si caffe frape, ok si ea, si a venit si profiterolul…... nesimtit de mare, cu greu l-am dovedit amandoi.

La final a venit si amenda 349 lei pe bon, am decis sa platim pe din doua dupa ce am lasat si un baccsis generos pentru ospatar pentru ca merita si am plecat spre casa, tot pe jos, sa mai am jos vreo 2-3 calorii din cele cateva mii acumulate ????.

A fost o seara minunata alaturi de niste prieteni dragi intr-un local care chiar mi-a placut si pe care vi-l recomand si voua.

Alegeri intelepte va doresc si sa ne auzim de bine.


[fb]
---
Trimis de mishu in 22.11.22 23:25:50
Validat / Publicat: 23.11.22 06:57:36
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 461 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Restaurant Burebista - noi doi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

Rodel [23.11.22 11:25:12] »

Interesant conceptul acestui restaurant! Denumirile felurilor de mâncare sunt în ton cu numele lui. Și interiorul arată bine, iar dacă și voi v-ați simțit bine, înseamnă că a fost o seară reușită.

mishu [23.11.22 12:32:17] »

@Rodel: Da, este intersant si chiar a fost o surpriza placuta pentru ca este relativ aproape de mine (20 de minute de mers pe jos, sau cu troleibuzul pe care il iau din capul strazii am 3 statii), si mi-as dori sa ajung acolo si vara sa putem sta pe terasa pentru ca este destul de bine ferita de drumul principal, asa ca ar fi ok.

Cat despre

iar dacă și voi v-ați simțit bine, înseamnă că a fost o seară reușită.

asta a fost sigur, pacat ca nu reusim sa ne vedem dacat o data pe an, pentru ca ei stau la New York, insa poate reusim sa ajungem si noi pe acolo.

Multumesc frumos de vizita, ecou si aprecieri.

elenaadinascris / TELEFON [23.11.22 12:48:21] »

Aoleu!

Mâncarea arată super bine, cel puțin poza cu profiterolul mi-a scăzut glicemia!

Ce mă fac eu acum? ????

Hai să vă fie de bine și să repetați cât mai curând figura! ????

Zoazore [23.11.22 13:24:13] »

@mishu:

nu stiu ce este jiu, am vrut sa intreb dar am uitat;

Am intrebat eu.

In limbajul HoReCa, jiu este juice, sos, de obicei, sau suc. Eu am avut o friptura cu jiu de mere. Am vrut jiul separat, ca eu nu amestec desert cu fel principal.

M-am uitat prin meniu. Preturile nu sunt atat de mari cat m-as fi asteptat pentru Bucuresti si pozitionare.

Dupa ce am trecut prin portiile Tizei, vii si tu acum ... Pai ce fac? Iaurtul e raspunsul!

Interiorul este frumos, rustic, iar denumirile bucatelor sunt atragatoare!

De retinut, cine stie?

Sa va fie de bine si revederea, dar si tratatia!

P19, cea mai tare poza ever!

mishu [23.11.22 14:05:04] »

@Zoazore:

In limbajul HoReCa, jiu este juice, sos, de obicei, sau suc. Eu am avut o friptura cu jiu de mere. Am vrut jiul separat, ca eu nu amestec desert cu fel principal.

ok, nu stiu daca as fi amestecat sau nu, insa avand in vedere ca am ajuns sa mananc snitel (stropit cu lamaie) cu cartofi prajiti cu dulceata de fructe de padure, cred ca totul e posibil .

M-am uitat prin meniu. Preturile nu sunt atat de mari cat m-as fi asteptat pentru Bucuresti si pozitionare.

sa stii ca asa e, diseara merg din nou la restaurant (nu da cu pietre), si am vazut de exemplu la bere pentru acelasi tip de bere, pretul mai mare cu 5 lei, insa asta e, si zona e alta, si mai am multe restaurante inca nepovestite unde preturile au variat divers, sper sa apuc sa le scriu.

Dupa ce am trecut prin portiile Tizei, vii si tu acum... Pai ce fac? Iaurtul e raspunsul!

dupa ce iti rezolvi problemele cred ca nu mai mananci multa vreme iaurt .

P19, cea mai tare poza ever!

multumim frumos .

Multumesc pentru vizita, ecou si aprecieri.

mishu [23.11.22 14:10:10] »

@elenaadina: Da, e de aoleu, cand am vazut profiterolul trebuia sa imi vedeti figura, am zis ca nu vad bine .

A fost minunat, si ma pregatesc pentru urmatoarea iesire... diseara, dar fara sot .

Multumesc pentru vizita, ecou si aprecieri.

Zoazore [23.11.22 14:17:57] »

@mishu:

ok, nu stiu daca as fi amestecat sau nu, insa avand in vedere ca am ajuns sa mananc snitel (stropit cu lamaie) cu cartofi prajiti cu dulceata de fructe de padure, cred ca totul e posibil

Vezi? La asta ma refeream!

sa stii ca asa e, diseara merg din nou la restaurant (nu da cu pietre)

De ce sa dau cu pietre? Si noi mergeam la restaurant. "Noi" cand eram NOI! ????

dupa ce iti rezolvi problemele cred ca nu mai mananci multa vreme iaurt

Nuu! Niciodata nu voi renunta la iaurt si lactate, in general.

adrianbogdanscris / TELEFON [27.11.22 13:59:00] »

Mă, Mishu, Burebista ăsta este vechi de când lumea acolo pe Moșilor, tin minte că în tinerețea mea (mea), nunintrai aici fără programare. Ce... nici in cursul săptămânii nu prindeai o masă la prânz dacă nu te gândeai din timp.

Vă îmbrățișez

mishu [27.11.22 17:33:43] »

@Zoazore:

Vezi? La asta ma refeream!

in ceea ce priveste gemul, m-am obisnuit si pot spune ca imi place, insa aveam unele restauante unde ne dadeau gemul la niste borcanele mici, iti dai seama ca am luat borcanelul acasa ca desert , iar in ceea ce priveste lamaia, am citit pe net de ce se pune lamaie peste snitel, este ceva cu aciditate- alcalinitate si echilibrarea acestora, insa pot spune ca imi place, asa ca de cate ori sunt undeva unde se serveste snitel si lamaie, e o folosesc.

Despre NOI, nu pot spune nimic din pacate , insa ramanem noi ceilalti care iti suntem aproape.

Iar cu lactatele, nici eu nu as renunta la ele, asa ca te cred .

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu [27.11.22 17:36:30] »

@adrianbogdan: Pai, stii cum e? ce e langa casa mai amani, te duci mai departe, am si un restaurant grecesc langa mine pe unde au trecut si @krisstinna si @elviramvio, eu inca nu am ajuns , la Burebista sotul meu a ajuns la un botez (fara minte pentru ca eu eram pe alte meleaguri), insa ma bucur ca am ajuns acum, este un loc unde se mananca bine si convenabil.

Multumesc de vizita, ecou si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, elenaadina, mishu, Rodel, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.0350430011749 sec
    ecranul dvs: 1 x 1