Solicitare CMR / ROMÂNIA - #TURISM MONTAN

Rog traseu si cazare Transalpina!

Trimisă în 31.07.16 15:36
de celesteSR [Bucureşti]
» VIZUALIZĂRI: 7572

In luna august am vrea sa mergem pe Transalpina...

Va rog frumos sa imi spuneti ce obiective turistice si ce posibilitati de cazare avem la traseul urmator

-prima zi... Bucuresti-Rm. Valcea-Horezu -Baia de Fier cu o noapte de cazare in Ranca...

- a doua zi... Ranca -Jina -Sibiu-. Sambata de jos sau sus, cu o noapte de cazare si

- ultima zi va fi Sambata -Bucuresti.

Traseul poate fi modificat in functie de recomandarile voastre... dupa ce plecam din Ranca vrem sa ne oprim la Stana Stefanu si Manastirea Oasa. Va multumim!


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 3
  • BUGET: 500 -- TRANSPORT: auto personal
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri

Dan&EmaTIT[Bucuresti]466r[31.07.16 18:21]

Sarut mana

Variante sunt multe depinde cat vreti sa va abateti din drumul principal. In recoamdarile mele incerc sa va deviez cat mai putin si nici sa nu fie traseul sufocat de multe obiective, dar nici putine...

Ziua 1: Bucuresti - Rm. Valcea - Horezu - Baia de Fier

Obiective: Manastirea Hurezi, Manastirea Polovragi, Pestera Polovragi

Se pot adauga Mn Arnota, Mn. Bistrita, Mn dintr-un lemn, dar e prea mult...

Traseu: Bucuresti - A1 - Pitesti - DN7 -Ramnicu Valcea - pe centura, apoi DN67 pana cu cativa km inainte de Horezu, exista indicatoare, apoi dupa indicatoare cativa km - Mn. Hurezi, pana aici 220 km, ca. 3 ore - se revine in DN67 - pana aproape de Ciupercenii de Oltet, apoi cf indicatoare catre Polovragi pe DJ665, unde puteti bifa Pestera Polovragi, inca 30 km, ca. 30 min, la intersectia din comuna este indicator, si tot acolo este ghidul cu cheia, daca e pestera inchisa si imediat apoi Mn. Polovragi, apoi DJ 665 inca 7 km, 15 min si ajungeti la Pensiunea Andreea Baia de Fier, exista indicatoare.

Nu va recomand cazarea in Ranca pe Transalpina, este parerea mea, sunt terenuri in panta si aglomeratie, spre deosebire de Baia de Fier unde veti gasi la Pensiunea Andreea o curte intinsa, livada, curatenie high class, ospitalitate de nota 10.

Va recomand cu maxima caldura Pensiunea Andreea, unde am "trimis" zilele trecute niste amici. Am fost de 5 ori aici si spuneti cand vorbiti cu dna Miahela M ca sunati din partea lui Dan Alexandroaie.

Ziua 2: Baia de Fier - Ranca - Jina - Sibiu - Sambata de Jos - Sambata de Sus

Obiective: in primul Transalpina care merita mai mute popasuri pentru admirarea peisajelor de pe cea mai inalta sosea DN din tara noastra care atinge costa 2130 metri, apoi pentru ca drumul nu e chiar scurt ca timp cel putin, recomand sa va opriti tocmai la Herghelia Sambata de Jos

Alte optiuni: Vizitarea Sibiului care e o poveste in sine

Traseu: Baia de Fier -DJ665 - Novaci, pana aici 10 km, 15 min - Ranca - Jina via DN67C (Transalpina) -114 km, ca. 2,5 ore (fara pauze) - DJ106E - Saliste - A1 - Sibiu, DN1 - Sambata de Jos, inca 115 km, ca 2 ore - Sambata de Sus Statiunea Climaterica, inca 14 km, 15 min - cazare la Pensiunea Roua Muntilor vezi impresii sau la Vila Sorina vezi impresii

La Sambata de Jos, puteti vizita Herghelia de cai lipitani vezi impresii

Ambele locatii de cazare recomandate sunt super, prima cu toate serviciile incluse, adica si mese, a doua cu acces la bucatarie si autogospodarire.

Ziua 3: Sambata de Sus - Bucuresti

Viztare: Mn. Brancoveanu vezi impresii, Cetatea Fagarasului vezi impresii, Mn. rupestra de la Sinca Veche vezi impresii dar si oricare din celellate obiective pe care le-am prezentat cu linkuri in articolul despre Roua Muntilor.

Traseu: Sambata de Sus - Fagaras 30 km, 30 min via DJ105B si DN1, Fagaras - Sinca Veche - DN1, DJ104A, DJ104E, alte 30 min si alti 30 km - Sinca Veche - Zarnesti - Rasnov - Predeal via DN73A - Sinaia - Poliesti - Bucuresti pe DN1,200 km, 4 ore

se mai pot vizita Cetatea Rasnovului vezi impresii, castelul Cantacuzino in Busteni vezi impresii.

Alegeri inspirate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 7000 PMA (10 voturi)

zlatnaAU[Râmnicu Vâlcea]215r[31.07.16 20:28]

@celeste - Buna ziua.

La Baia de Fier, bănuiesc că mergeţi ca să vizitaţi Peştera Muierior, pentru că ca să ajungeţi pe Transalpina nu este nevoie să ajungeţi la Baia de Fier ci din Novaci mergeţi spre Rânca (sunt o mulţime de indicatoare).

La Horezu puteţi vizita mănăstirea din localitate care este monument UNESCO.

Pe drumul dintre Rânca şi Obărşia Lotrului, nu am fost anul acesta dar drumul era destul de bun, în schimb am fost pe porţiunea dintre Obârşie şi Sebeş despre care pot să vă spun ca este foarte bun.

La Sebeş puteţi vizita Biserica Fortificata (vezi articol) şi dacă aveţi timp puteţi da o fugă până la Alba Iulia ca să vizitaţi cetatea Alba Carolina - este renovata şi arată super.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (7 voturi)

costy69SE[Targu-Jiu]58r[31.07.16 21:38]

@celeste - Între Rm Vâlcea și Horezu puteți vizita: Mânăstirile Bistrița și Arnota, după câțiva km Mânăstirea Hurezi;

- în zona Baia de Fier: peștera Muierilor; la câțiva km Mânăstirea și Peștera Polovragi;

- în Rânca am fost cazat la pensiunile ”Selena” și ”La Mitică” (am scris impresii). Amândouă sunt Ok însă niciuna nu oferă servicii de masă. Cu ceva ani în urmă am servit masa la Pensiunea Tara și a fost ok (cred că @Safta Radu a scris impresii);

- în Sibiu eu nu aș rata Muzeul Brukenthal și Muzeul Astra;

- între Sibiu și Sâmbăta de Sus puteți vizita Castelul de Lut din Porumbacu se Sus și Abația Cisterciană din Cârța;

- recomand cazare în Stațiunea Climaterică Sâmbăta (noi am fost cazați la Pensiunea Belmonte și ne-a plăcut). Zona e frumoasă și sunt multe obiective turistice: Mânăstirea Brâncoveanu; Cetatea Făgăraș, Biserica Fortificată din Cincșor; Biserica Rupestră Șinca Veche; Schitul Șinca Nouă; vâltorile din satul Lisa. Despre majoritatea am scris impresii.

Alegeri inspirate și vacanță frumoasă!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

tata123 🔱POS[București]933r[01.08.16 10:05]

@celeste - Bună ziua și o săptămână ușoară și răcoroasă!

Ați ales un traseu pitoresc care traversează Oltenia de sub Munte, Transalpina, Mărginimea Sibiului, Țara Făgărașului și Valea Prahovei - zone înțesate de obiective turistice importante și pline de peisaje încântătoare. Trebuie să vă alegeți cu atenție obiectivele de vizitat și locurile de popas pentru ca această călătorie să fie una frumoasă, liniștită și relaxantă, nu una „pe fugă”. Am să vă fac câteva recomandări privind traseul, cazările și obiective puțin mai deosebite:

Prima zi: București-Râmnicu Vâlcea-Horezu-Baia de Fier. Consider că o cazare în zona Baia de Fier este mult mai bună decât una în „stațiunea” Rânca: zona e frumoasă, multă verdeață, pensiuni bune unde se mânâncă excepțional. O recomandare ar fi Pensiunea Andreea, dacă găsiți locuri, o unitate de cazare și loc de luat masa excepțional, cu proprietari minunați – ca și @Dan&Ema am poposit în fiecare an acolo (vezi impresii). Găsiți și alte pensiuni bune la Baia de Fier, doar cercetați articolele postate de colegi aici: amfostacolo.ro/romania-pa ... lovragi,95,3668.

În ceea ce privește obiectivele de pe traseu, dacă vă plac mănăstirile încărcate de istorie, care au jucat un rol important în istoria, arta și cultura românească aveți de unde alege: Cotmeana, Govora, Dintr-un Lemn, Bistrița Olteană, Arnota, Hurezi, Polovragi. Dacă aș merge pentru prima dată în zonă eu aș alege Mănăstirea Bistrița și Mănăstirea Arnota (unde își doarme somnul de veci domnul Matei Basarab; priveliștea oferită de înălțimea pe care e situat lăcașul de cult asupra văii e minunată). În acest loc puteți îmbina natura cu istoria și spiritualitatea: cele două mănăstiri, o mică drumeție pe Cheile Bistriței vâlcene (considerate cele mai înguste din țară) și o ascensiune deasupra acestora încheiată cu vizitarea Peșterii Liliecilor ori Peștera „Sf. Grigorie Decapolitul” (în interior se află două bisericuțe; peisajul e superb; traseul pleacă din incinta mănăstirii Bistrița) – poți citi despre toate acestea într-un articol ce l-am dedicat zonei (vezi impresii). Adaug aici, dacă timpul vă mai îngăduie și picioarele vă mai țin, Muzeul Trovanților din Costești și culele din Măldărăști (minunate case boierești fortificate). Importantă e și Mănăstirea Hurezi, monument brâncovenesc de primă clasă. Sunt destul de multe obiective pentru o singură zi – studiați și alegeți.

A doua zi: Baia de Fier-Rânca-Oașa-Jina-Sibiu-Sâmbăta de Sus. Porniți la drum cu forțe proaspete spre Peștera Muierii (care cred că se deschide la ora 09.00 vara) și Cheile Galbenului (vezi impresii). Apoi începeți ascensiunea pe Transalpina, opriți la Muzeul Civilizației Montane Rânca (dacă e deschis, pe platoul aflat înaintea intrării în „stațiune”) și de câte ori simțiți nevoia de a admira atât capodopera naturii, cât și munca omului (dar fără a încurca circulația). După zeci, poate sute de fotografii, vă opriți la Mănăstirea Oașa, situată pe malul lacului cu același nume. Eu aș ieși de pe șoseaua alpină pe la Dobra, urcând pe serpentine către satul Jina (peisaje încântătoare, muzeul local al păstoritului). Deși drumul 106E, care străbate Mărginimea Sibiului, nu vă permite viteze foarte mari, localitățile și peisajele din zonă au darul de a vă bucura ochii și sufletul (prin Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat cu ieșire la Cristian). La Sibiu vă puteți opri pentru a mânca la terasele de pe pietonalul Nicolae Bălcescu (locuri de parcare găsiți în parcarea cu taxă din fața Hotelului Continental ori free în cea din fața Hotelului Ibis).

La Sâmbăta de Sus pot recomanda Pensiunea Belmonte din stațiunea climaterică Sâmbăta (vezi impresii), în mijlocul naturii, administrată de oameni minunați. Pe seară puteți vizita Mănăstirea Brâncoveanu, aflată la doar câteva sute de metri distanță de pensiune.

A treia zi: Sâmbăta de Sus-Lisa-Șinca Veche-Râșnov-Predeal-Sinaia-București. Altă șosea pitorească, ce șerpuiește pe sub Munții Făgăraș, este 104A. Pe acest traseu vă puteți opri la Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche ( http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=69095&d=templul-rupestru-de-la-sinca-veche--fagaras-bv .), eventual la Cetatea Râșnov ori Castelul Bran (depinde dacă le-ați mai vizitat ori nu). Puteți alege un loc de luat masa dintre numeroasele oferte din Bran (vezi impresii), Bușteni sau Sinaia.

Acesta ar fi un traseu bazat pe două nopți de cazare – în descriere am văzut că preconizați chiar trei nopți de popas. Cea de-a treia unitate de cazare ar putea fi Pensiunea Sânziana din Gura Râului (vezi impresii), pentru o aprofundare a Mărginimii Sibiului sau chiar pentru o incursiune în centrul medieval al Sibiului. O altă noapte de cazare o puteți rezerva în zona Bran-Râșnov pentru mulțimea de obiective din zonă (Castelul Bran, satele Peștera și Măgura, Cetatea Râșnov, Cheile Râșnoavei și de ce nu, Dino Park).

Gata că am scris un adevărat articol… sper ca cele relatate mai sus să vă îndrume și să alegeți exact traseul și obiectivele ce vă plac. Sunt informații oferite în cunoștință de cauză, trasee testate personal și obiective vizitate de subsemnatul în ultimii ani. Vacanță plăcută și alegeri inspirate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

liviu49SE[Brăneşti [IF]]44r[01.08.16 16:02]

@celeste - Vad ca ati primit foarte multe sugestii. Vin si eu cu o propunere. Fac de la bun inceput mentiunea ca se refera la cum as face eu acest traseu.

In primul rand as opta pentru trei cazari, in felul acesta fiind timp mai mult pentru vizite, pentru ca sunt atatea locuri de vazut incat mie nu mi-ar fi de ajuns nici o saptamana. Apoi as evita cazarea in Ranca. Am explicat de multe ori de ce nu imi place Ranca si nu vreau sa ma repet. In Baia de Fier gasiti mai multe locuri de cazare, mai ales in zona Pesterii Muierilor. Dar trebuie sa ajungeti acolo, iar pe drum aveti, dupa parerea mea doua variante de vizitare. Fie optati pentru vizitarea manastirilor din zona si care nu sunt putine, fie pentru frumuseti ale naturii. Ca manastiri puteti vizita Bistrita (dupa mine cea mai frumoasa manastire din tara), Arnota, Dintr-un Lemn, Hurezi, Polovragi. Ca frumuseti ale naturii va recomand trovantii de la Costesti, Cheile Oltetului, Pestera Polovragi, Pestera Muierilor. In ambele variate propuse am vizitat obiectivele mentionate, dar as alege obligatoriu Cheile Oltetului si apoi, in functie de timp pesterile si trovantii.

La Baia de Fier, indiferent de cazarea pentru care veti opta (eu am fost de cele mai multe ori la coliba Haiducului, in parcarea de la iesirea din Pestera), cel mai bine se mananca la Pensiunea Andreea.

A doua zi as afecta-o Transalpinei, cu cel putin 6 opriri pentru admirarea peisajelor, dar si manastirii Oasa. De iesit, as iesi prin Jina, in marginimea Sibiului, unde m-as caza. Eu am fost cazat la iesirea din Rasinari spre Paltinis, unde sunt doua pensiuni gard in gard, Alpin si Mioara, asezate la marginea unei padure de munte si in fata cu un parau frumos. Daca timpul va permite puteti vizita Paltinisul, care e la doi pasi, sau in padurea Dumbrava, Muzeul Astra sau Gradina Zoologica.

Ziua urmatoare as folosi-o pentru a vizita pentru a nu stiu cata oara zona mea de suflet. Ati ghicit! Nu pot fi prin zona sa nu vizitez Transfagarasanul. Dupa o scurta vizita prin centrul vechi al Sibiului, prima oprire la Cartisoara, poate aveti noroc sa vizitati casa Badea Cartan. Apoi pe Transfagarasan nici nu mai vorbesc, pentru ca vorbele mele nu vor putea descrie niciodata frumusetea locurilor. Cine se lauda ca poate descrie Transfagarasanul va pacaleste, pozele, pot tine loc de vorbe. Ideal ar fi sa vedeti Transfagarasanul din telecabina, dar daca soferul nu accepta sa se sacrifice si sa urce masina pe sosea la Balea Lac, va veti multumi cu minim 4-5 opriri pana la tunel, iar in coborare spre Vidraru alte 3-4 opriri. De aici la Curtea de Arges (eventual manastirea), apoi Campulung, Zona Moieciu. Pentru cazare v-as sugera Podul Dambovitei sau unul din satele de sub munte, Sirnea, Pestera, Magura, sate pe care va invit sa le vizitati. La intoarcere va sugerez sa evitati valea Prahovei si sa optati pentru Rucar, Campulung, Targoviste, Bucuresti, vizitand in functie de timp, Cheile Dambovicioarei, sau Cabana Voina.

Nu e neaparat obligatoriu sa ganditi ca mine, dar orice varianta ati alege, incercati sa afectati cel mai mult timp vizitarii si admirarii naturii. Pe traseul propus de mine, daca va place natura, in general, sau muntele in special, veti inatalni atat de multe si frumoase peisaje ca fie veti mai intarzia o zi sau doua, fie va veti propune sa reveniti cat mai curand.

Numai bine si calatorii placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

Safta RaduCO[Roșiori de Vede]119r[01.08.16 19:35]

Sărut mânuţele,

Pentru o noapte de cazare la Rânca v-aş recomanda pensiunea Conacul Boierului, locaţie de cazare modernă, 4 margarete. vezi impresii

În zona Sâmbăta de Sus vă recomand pensiunea Stella, lângă mănăstirea Brâncoveanu, cei de aici au un bucătar foarte priceput, găteşte al naibii de bine!

Orice aţi alege, să aveţi parte de zile frumoase la munte!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4550 PMA (7 voturi)

celesteSR[Bucureşti]9r[01.08.16 21:45]

Va multumesc tuturor pentru recomandarile pe care mi le-ati dat... unele sunt adevarate rw-uri...

in mare parte la recomandarile de cazare ne uitasem si noi pe ele...

sper sa gasim locuri la pensiunile respective, avand in vedere ca ne facem rezervari doar pentru o noapte.

Va multumesc siva doresc vacante cat mai placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

tm67bruPA[Timișoara]5r[01.08.16 21:56]

@celeste - sfat: rezervă pe booking - vezi de exemplu pe aici - scapi de posibile refuzuri datorate rezervării doar pentru o noapte

2. Dacă nu ai maşină cu garda înaltă, nu alege nimic din Tău Bistra / Luncile Prigoanei / Poarta Raiului - sunt minim 10 km de drum *îngrozitor* (pietre, câteodată chiar pietroaie, în pantă! - greu imposibil de evitat pietrele)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

  • [8] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.8155529499054 sec
    ecranul dvs: 1 x 1