Solicitare CMR / ROMÂNIA

Mini-tur Maramureş-Bucovina

Trimisă în 12.05.15 14:38
autor alinaroCO [Valladolid]
» VIZUALIZĂRI: 18557

Bună ziua,

De vreo câteva săptămâni încerc să creionez un mini tur prin Maramureş şi Bucovina pentru luna august. Vor fi doar 6 sau 7 nopţi şi în mare cam ştiu ce vreau să vedem/facem (în afară de Suceava, în rest nu am fost niciodată în zonă şi de mult îmi doresc), şi mi-ar veni tare bine să-mi ziceţi dacă trebuie să adaug ceva pe listă sau să vă daţi cu părerea. Am tot citit impresii despre obiective şi cazări, deşi deocamdată nu am decât o pre-rezervare pentru trei nopţi în Maramu’.

Ziua 1. Oprire în Sibiu (l-am ales în defavoarea Braşovului, deci drum pe valea Oltului, Sibiu), vizită oraş, şi cazare în Sighişoara. Aici, dacă ştiţi, m-ar interesa şi o cazare înainte de a ajunge la Sighişoara, presupun că ar ieşi mai ieftină şi nu ţin neapărat să fie în oraş.

Ziua 2. Vizită Sighişoara (dimineaţa) şi drumul până la Telciu, Bistriţa. Cazare Telciu.

Ziua 3. Dimineaţa - Mocăniţa. După amiaza, dacă mai e timp – case memoriale Coşbuc şi Rebreanu. Cazare Telciu.

Ziua 4. Sapânţa, (Sighet), Bârsana, Botiza. Cazare Telciu.

Ziua 5. Borşa – Cascada Cailor în drum spre Gura Humorului, sau direct drum Gura Humorului şi vizită mânăstiri. În cele două zile aş vrea să vedem Moldoviţa, Sucevită, Putna, Voroneţ şi eventual Agapia înainte de plecare. Cazare Gura Humorului.

Ziua 6. Mânăstiri – case memoriale. Cazare Gura Humorului.

Ziua 7. Drum spre casa, cu o eventuală oprire în zona Bran, rămâne de văzut.

Am calculat distanţe cu un echivalent al Via Michelin la noi, sper să fie rezonabil de parcurs.

Aştept, deci, părerile voastre, şi o eventuală cazare în drum spre Sighişoara (de la Sibiu). Dacă mai am nelămuriri, o să le expun pe parcurs.

Va mulţumesc frumos! Deja sunt tare emoţionată, de vreo trei ani tot amân şi se pare că de anul ăsta nu mai trece.


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 6/7
  • BUGET: 1000 -- TRANSPORT: Auto
  • ADULŢI: 4 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 11

Răspunsuri — pag 1 / 2

AvMirceaJR1r[12.05.15 15:27]

Recomand: cazare înainte de Sibiu la Albota (50 km de Sibiu) vizita Sibiu (nu luni) cazare Mărginimea Sibiului (printul Vlad) sighisoara cazare in cetate, gura hunorului (casa Roxana).

Nu ajunge timpul alocat pentru Săpânța, Barsana, Borsa si celelalte.

In caz de cazare la Borsa recomand pensiunea Ancuța. Cascada cailor merita!

Cu stima si vacanța cum va doriți!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

adrian_28_1977PM16r[12.05.15 15:28]

Pe partea de Maramures am mai scris idei de tur, eu fiind originar din maramures. Poti urmari la ecourile mele sau sa imi trimiti mesaj privat daca ai nevoie de indrumari.


MarcelZUC1r[12.05.15 15:30]

@alinaro - fara cazare Telciu. Nu recomand asa ceva.


MiriamGD20r[12.05.15 15:34]

Planul pare bun, cam ambitios. Toate zonele sunt frumoase, merita mult mai mult timp fiecare in parte. in Maramures, la tot pasul ai de vizitat muzee populare, mesteri populari, gospodării tradiționale cu vâltoare - loc de spălat țesăturile prin puterea apei râului etc. Pe acestea le aflați de la localnici. Un sfat pentru mocăniță - sunați cu o zi -două înainte și asigurați-vă că circulă în ziua stabilită. Uneori nu circulă, fie din cauza defecțiunilor, fie pentru că nu se strâng suficienți turiști. vacanță plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ptohSV4r[12.05.15 15:40]

Buna! Am facut turul Romaniei acum 1 an jumatate - in octombrie 2013.

Acum 1 an jumatate drumul spre Borşa – Cascada Cailor era foarte prost si ne-au sfatuit cei din Viseu sa ocolim prin Nasaud si Bistrita... Intoarcerea noi am facut-o din Moldova prin Cheile Bicazului si dupa Cheile Bicazului era drumul foarte prost... e bine sa te informezi ori pe internet, ori la cazarile planificate cum sunt drumurile...

Turul nostru a fost (trec in paranteza ce cazari e posibil sa te intereseze):

ziua 1: Ploiesti - Brasov -Sighisoara (Casa Soare )

ziua 2: Sighisoara -Alba Iulia - Turda

ziua 3: Turda - Cluj

ziua 4: Cluj - Baia Mare - Sapanta (Pensiunea Ileana )

ziua 5: Sapanta - Sighetu Marmatiei - Viseu (Pensiunea Magnolia - e situata pe un deal - drum neasfaltat, dar pietruit)

ziua 6: Viseu - Nasaud - Bistrita - Sucevita (Pensiunea Fagilor )

ziua 7: Sucevita - Suceava - Gura Humorului (Cabana Valentina)

ziua 8: Gura Humorului - Agapia (Padurea de smarald)

ziua 9: Agapia - Durau

ziua 10: Durau - Bicaz - Baile Tusnad (drum prost)

ziua 11: Baile Tusnad - Ploiesti

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nikiGD28r[12.05.15 15:59]

Frumos circuit.

In Sighisoara gasesti destule pensiuni decente pe la 100 lei/noapte. Nu cred ca gasesti ceva mai bine inainte de Sighisoara, doar Danes ar fi, e super ok cazarea, masa si ambientul, insa e clar mai scump. E placut sa bei o bere in piata mica din Sighisoara si sa nu fi nevoit sa te intorci cu masina la cazarea de dinafara orasului.

Apoi te-as sfatui sa mergi pe drumul Nasaud-Bistrita, Vatra Dornei in drum spre Gura Humor. Chiar daca e usor mai lung, e refacut acum cativa ani si in plus mai ai de vizitat Colibita (lacul e superb). Daca nu ai vreo poreferinta anume in Humor, exista cazari agro mai ieftine in conditii excelente (cazare cu baie in camera si masa bio de 5* inclusa=150 lei/zi/2 pers) in Sadova sau Pojorata.

La intoarcere as lasa pe alta data Bran (inteleg ca sunteti din Bucuresti deci puteti merge in orice weekend lejer in 2 ore) si as vizita Cetatea Neamt (Tg Neamt) si apoi ai putea alege traseul pe langa Izvorul Muntelui (o panorama superba de deasupra lacului) spre Cheile Bicazului si Lacul Rosu. Insa trebuie plecat dimineata devreme caci drumul e lung si daca te opresti la cateva vizite, nu scapati sub 11-12 ore pana in Buc.

Concediu placut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicoleta glavanSV2r[12.05.15 16:14]

Buna. Interesant periplul pe care doresti sa il faci prin tara noastra.

1. De cazat noi ne-am cazat in Sighisoara. A fost mult mai ieftin decat in Sibiu. Iti va lua ceva timp sa vizitezi Sighisoara. In Sibiu nu am fost atrasa de foarte multe lucruri, in schimb am urcat la Paltinis. Atentie multe din ceea ce vrei tu sa vizitezi este inchis in ziua de luni.

Ziua 3. Dimineaţa - Mocăniţa. E super cu mocanita. Rezerva locuri din timp prin telefon. Daca ai nenorocul sa pleci cu cea de-a treia mocanita, mai bine nu te mai duce. După amiaza, mai e timp si pt casele memoriale Coşbuc şi Rebreanu. Sper sa le gasesti deschise. Noi am stat cazati in Poienile Izei timp de 3 zile si tot nu am reusit sa vedem totul. Pacat de drumuri, ca Maramuresul e un taram de vis. E plin de manastiri de lemn. Ignora asta numai daca poti mastodontii de beton care se ridica langa vechile biserici de lemn.

Ziua 4. Sapânţa, (Sighet), Bârsana, Botiza. Aici nu vei reusi sa le faci pe toate daca nu iti stabilesti un program fix. La Sapanta (la manastire precum si la cimitir) nu se va sta exagerat de mult. Manastirea era anul trecut in renovare. La Botiza chiar la intrare este un muzeu langa Biserica veche. Mergi si il viziteaza. Apoi urca si la manastirea Botiza. este un taram ca de poveste. Iti va lua ceva timp aici, precum si la Barsana.

Ziua 5. Borşa – La Cascada Cailor se va urca cu telescaunul apoi pe jos cativa km. Putin obositor drumul dar se merita. Noi am urcat dimineata pe la 9 si am coborat pe la ora 4. Si asta fara sa stam prea mult sa lancezim. Aici faci o zi. Va puteti caza in Gura Humorului. Se gaseste cazare si prin ora dar si pe langa manastiri. Si aici iti va lua aproximativ o zi sa vezi toate manastirile. Le vei putea face pe aproximativ toate daca pleci din Gura Humorului dis de dimineata si sa te mai cazezi pe drum spre Bran.

Daca iti mai ramane timp mergi si la cetatea Fagaras. O prefer pe aceea Branului.

Daca vrei iti pot pune la dispozitie poze cu intinerariul nostru de anul asta.

Noi am parcurs anul acesta urmatorul traseu: Galati -Bicaz (cazare pe partea cu Lacul Izvorului) - Piatra Neamt - Tg Neamt - Suceava- Vicovu de Sus (Putna) -Sucevita-Moldovita -Gura Humorului-Borsa-Viseu de Sus (mocanita) -Poienile Izei-Sighetu Marmatiei-Transfagarasean (la intoarcere).

Atentie la drum. Daca vrei cazare in Maramures, nu care cumva sa o iei prin Campulung. Iti vei duce masina la revizie

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

webmaster[12.05.15 16:18]

@ptoh - Numere de telefon, adrese de mail și alte date ce pot fi considerate informații personale nu pot fi menționate în mesajele publice.

Puteți trimite, in schimb, aceste informații prin intermediul mesajelor personale (click pe "nume_utilizator", apoi pe linkul TRIMITE MESAJ PERS - e afişat cu roşu în usercard-ul acelui utilizator)...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

RossoNerroPA39r[12.05.15 16:25]

Ieri m-am intors dintr-un periplu asemanator

A. Sibiu, o saptamana alocata (cazarea a fost la Ramada, exceptional (cel mai bun din Sibiu):

O zi - vizitare muzee centru (7 la numar)

Cate o zi pentru cetatile/bisericile fortificate, patrimoniu UNESCO, aici am vizitat o ”duzina”

- Zona Sebeș – Sibiu: Boz – Câlnic – Gârbova – Miercurea Sibiului – Apoldu de Sus – Cristian – Cisnădie – Cisnădioara – Gușterița – Hamba – Ruși,

- Zona Târnavelor:Valea Viilor – Mediaș – Moșna – Biertan – Valchid – Sighișoara – Saschiz – Apold,

- Zonă Hârtibaciu – Olt - Agnita – Dealu Frumos – Iacobeni – Cincu – Hosman – Cârța,

- Zona Rupea: Cloașterf – Mașendorf – Viscri – Rupea – Homorod – Câța – Roadeș – Archita – Dârjiu,

- Țara Bârsei: Brașov – Sânpetru – Prejmer – Hărman – Bod (da, ăla cu cea mai scăzută temperatură din România) – Rotbav – Codlea – Ghimbav – Vulcan (plus Casteul Bran e că în zonă).

- O zi pentru vizitarea Muzeului Etnografic al Transilvaniei - ASTRA, de luat masa in restaurantele muzeului, vizitarea gradiini zoologice, etc.

O zi pentru muzeul icoanelor pe sticla din Sibiel si vizitarea Muzeului de etnografie și folclor din Orlat.

B. 3 zile alocate pentru zona Cluj, cazare Ramada (prost):

- Turda (salina - a nu se rata), Cheile Turzii,

- o zi pentru Muzeele din Cluj (daca aveti timp treceti si pe la muzeul aurului din Brad),

- o zi pentru relaxare pe zona Lacului Beliș-Fântânele.

C. 3 zile alocate pentru zona Maramuresului (cazare H Carpati, bunicel), astfel :

- o zi la mănăstirile: Rohia, Mogoșa

- o zi pentru zona Săpântei (cimitirul vesel, Certeze, Negresti Oaș, Seini, baia mare),

- o zi pentru relaxare/pescuit (Firiza -Lacul de acumulare -, Mogosa, Valea Izei, etc).

Intoarcerea a fost prin Timisoara & Craiova (tot o saptamana).

Daca doriti informatii despre starea drumurilor, vi le ofer cu placere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

MonaJR2r[12.05.15 16:35]

Daca alegi totusi de la Bistrita sa te intorci prin Vatra Dornei, nu trebuie sa ratezi

1. Colibita-din Prundu Bargaului-aprox 20km, sau din muresenii Bargaului (aprox 15km dar drum mai prost)

2. masivul Rarau cu Pietrele Doamnei- din Pojorata aprox 12km drum modernizat de vreo 3 ani.

3. Din Campulung Moldovenesc sunt 2 variante de a vizita manastirile din nord. Prima ar fi sa mergi Vatra Moldovitei (mrea Moldovita) -pasul Palma- mrea Sucevita -Mrea Putna-Marginea (cu ceramica neagra) -Radauti (gradina Zoo) -Mitocul Dragomirnei (cu Mrea Dragomirna- este la intrare in Suceava dinspre Radauti) -Gura Humorului-mrea Humorului, mrea Voronet si parcul Arinis-. A doua ar fi in sens invers de la Clung inspre Humor, dar din moment ce ti-ai propus sa te cazezi la Gura Humorului... Oricum, traseul total ajunge la aprox 250km.

OBS Intradevar, drumul din Borsa spre Clung moldovenesc este pentru off road-l-au mai peticit, dar pe 65km te pune la incercare.

In Borsa am stat la Pensiunea Pietrosul-deosebita-vezi pe turist. info.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

alinaroCOAUTOR SOL22r[12.05.15 17:16]

În primul rand... uau!! Ce de răspunsuri! Vă mulţumesc mult tuturor.

@AvMircea - Nu vreau două cazări în zonă. Sibiul aveam în gând să-l vedem (deşi e mult spus, va fi mai mult o plimbare de câteva ore) în prima zi, şi să dormim seara în sau lângă Sighişoara. Vă mulţumesc pentru îndrumări.

@adrian_28_1977 - O să citesc reviewurile dvs. Numai bine!

@MarcelZ - Chiar cazarea din Telciu o am pre-rezervată, îmi puteţi spune de ce NU Telciu? Mulţumesc.

@Miriam - Ştiu că e puţin, dar nu putem mai mult. Vrem măcar să cunoaştem zona, chiar dacă nu o vom lua la pas aşa cum cu siguranţă merită. Cât despre Mocăniţă, am reţinut sfatul. Mulţumesc frumos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

alinaroCOAUTOR SOL22r[12.05.15 17:22]

@ptoh - Mulţumesc pentru idei/cazări. Citisem deja despre starea drumului spre Borşa - Cascada Cailor, de aceea o am în paranteză sau cu varianta plecării direct spre Bucovina.

Mini-turul nostru va fi mai scurt, eu voi încerca să merg cât de cât cu o schiţă, şi eventual cu ceva planuri B pentru orice eventualitate.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dan&EmaTIT466r[12.05.15 17:32]

Tura bine gandita, se vede ca te-ai documentat, asta nu inseamna ca nu exista si alte variante. Un comentariu legat de aproximarea timpilor dupa via michelin: trebuie sa mergi sustinut si fara pauze sa te incadrezi in acei timpi, deci depinde de stilul de condus. Personal cred ca sunt cam multe obiective pe o unitate de timp limitata.

Ref cazari in zona Sibiu recomand Printul Vlad din SIbiel (vezi impresii) si puteti vizita Muzeul icoanelor pe sticla; ref Sighisoara, nu recomand cazare in cetate (vezi impresii), dar mai ales dupa ce am vizionat un reportaj TV care arata cum primaria a dat autorizatii fara sa tina cont de pastrarea si conservarea cladirilor componente ale cetatii si este pacat sa distrugem ultimul oras - cetate european medieval locuit facand din case pensiuni cu termopane! Pe viitor eu unul voi tine cont si nu ma voi mai caza in cetate.

Iar cea mai tare cazare in Maramures (daca renunti la Telciu, unde nu cunosc) este pentru mine Secret Garden, langa BAia MAre, 4 stele, standard, relax etc, super (vezi impresii). Secret Garden merita din plin!

Alegeri inspirate! Sa faci cazarile din timp!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

alinaroCOAUTOR SOL22r[12.05.15 17:34]

@niki - Mulţumesc mult!

Înţeleg că nu merită să caut cazare în apropiere de Sighişoara. Oricum, am trimis deja câteva solicitări de preţ în oraş, sper să găsesc ceva mulţumitor.

Din nou sfatul cu drumul pe la Vatra Dornei, deci de reţinut serios. Renunţăm atunci la Cascada Cailor (unde oricum aveam ceva îndoieli, pentru că tatăl meu are probleme de circulaţie şi se deplasează destul de încet) şi punem pe listă Colibiţa, despre care voi căuta imediat informaţii.

Punctul de plecare este sudul Argeşului, iar la Bran mă gândeam să oprim pentru unul din membrii grupului, care va fi în premieră în Ro, restul am fost de câteva ori. Dar este posibil să renunţăm, ideea cu opriri prin zona Moldovei, dacă tot suntem în zona, este tentantă.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nikiGD28r[12.05.15 17:39]

Apropo de cazari, intervin pentru ca am mai vazut si mai sus un comentariu al domnului care se cazase la Ramada si Carpati. Total de acord in ce priveste calitatea serviciilor (la Ramada Sibiu am mancat cel mai bun mic dejun din tara; am stat de vreo 10 ori acolo asa ca imi permit sa dau verdictul).

Insa pentru genul asta de circuit parca mai degraba m-as caza la pensiuni agroturistice pentru a intra in atmosfera si ambientul local.

Plus ca daca stii sa alegi gasesti cazare decenta si mancare proaspata facuta din produse naturale. Evident ca pretul e mult mai mic fata de hotel.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

alinaroCOAUTOR SOL22r[12.05.15 17:44]

@nicoleta glavan - Super detalii, îţi mulţumesc mult! Cum spuneam şi mai sus, ştiu că e timp puţin, dar nu am fost niciodată în Maramureş şi vreau să ajung acolo, atât cât îmi permite timpul.

Am notat sfatul cu Mocăniţa, vom încerca să mergem cu prima, cu rezervare din timp. Mă voi uita şi de muzeul de la Botiza.

Când spui drumul prin Câmpulung, cred că te referi la Borşa - Cârlibaba - Câmpulung Moldovenesc, nu? Se pare că va pica varianta cu Cascada Cailor; vom avea o maşină închiriată...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

alinaroCOAUTOR SOL22r[12.05.15 17:48]

@RossoNerro - Mini-turul nostru coincide doar un picuţ cu super-turul dvs, dar vă mulţumesc mult. Presupun că drumurile din zona Sâpânţa sunt ok, din ce am citit până acum. Dacă puteţi confirma (Sapânţa, Bârsana, Botiza), v-aş fi recunoscătoare.

Cât despre cazări, aşa cum tocmai a spus şi Niki, vom merge la pensiuni, nu la hoteluri.

Aţi făcut un tur de forţă, felicitări!

Mulţumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

alinaroCOAUTOR SOL22r[12.05.15 17:53]

@Mona - Mulţumesc. Eu mă gândeam că dacă renunţăm la Cascada Cailor şi ajungem cât de cât devreme la Gura Humorului, poate am putea vedea cetatea de scaun. Sau casa lui Porumbescu... Şi a doua zi de dimineaţă să mergem direct la Putna şi să începem de acolo în jos cu câte mânăstiri putem vedea.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

alinaroCOAUTOR SOL22r[12.05.15 17:57]

@Dan&Ema - Salut, Dan, şi mulţumesc de răspuns. De fapt eu am exagerat timpii gândindu-mă la starea drumurilor.

La Baia Mare nu vom ajunge acum, poate altadată. Vreau să fac cazările cât mai repede, da, ca să nu am surprize.

Vacanţe frumoase şi ţie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

adrian_28_1977PM16r[12.05.15 17:58]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Dan&EmaTIT466r[12.05.15 19:24]

@alinaro: din ce stiu drumul de la borsa la campulung moldovenesc este plin de cratere

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

RossoNerroPA39r[12.05.15 19:43]

@alinaro - In zona Sapantei drumul este extraordinar de frumos (de fapt in toata zona de frontiera - atentie la roaming (Ucraina) extraordinar de scump (orange) cu suisuri si coborasuri spactaculoase, curbe sinuoase, si cel mai important... NIMENI pe sosea.

In zona: Ocna Sugatag - Calinesti - Valeni - Barsana, drumul este groaznic "bombardat"... pe o portiune de ~ 10 km se pune un strat de piatra sparta pentru terasament cale ferata (45-65 mm) pericol de intepat anvelopele este iminent (am patit-o). Zone nesemnalizate cat cuprinde, trafic destul de anevoios. Nu incercati varianta spre Cavnic... este mult mai rau. Cand urcati pe Munții Gutâi aveti grija - curbe deosebit de periculoase, greu semnalizate, asfalt precar, se cere abordat cu deosebita atentie.

Intrare Cimitirul Vesel = 5 lei, fotografiatul tot atat... Atentie sa nu va "pice' vre-o tigla (acum se pun tiglele pe acoperis... foarte colorate) pe undeva. Mozaicurile biserici sunt foarte reusite.

Intrare Muzeu Barsana = 1 leu, fotografiatul tot 5 lei. Sper ca au inflorit macii... sa mergeti in zona toaletelor (dreapta sus) au niste pauni frumosi inchisi intr-o voliera... la fel si la Rohia (foarte mult s-a schimbat asezamantul).

Cam atat, vacanta placuta va doresc. TCB.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

ElissaSR13r[12.05.15 21:15]

@alinaro - traseul este un adevarat tur de forta

- Atentie la drumul din Pasul Prislop (Borsa), este foarte rau, asta doar daca nu a fost reparat in aceasta iarna.

Si revedeti cazarea la Telciu - inseamna sa faceti in fiecare zi drumul dus-intors, ceea ce insemna o pierdere de timp.

Incercati un circuit prin Maramures - cum ar fi: Bistrita, Baia Mare - Sighet- Viseu- Bistrita. Se gasesc cazari si in Vadul Izei si in Barsana.

Din Ardeal in Moldova este bun drumul prin Pasul Tihuta (Bistrita - Vatra Dornei), si deasemenea este foarte bun dumul Sighisoara - Tg. Mures- Bistrita, Beclean - Baia Mare. Mai aveti timp sa analizati si pana la urma dvs decideti.

Ceea ce v-ati propus este minunat, si nu va doresc decat vreme buna, voie buna si "vant bun la pupa".

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

tata123 🔱POS976r[12.05.15 21:33]

@alinaro - Un plan ambițios, concentrat, în două zone românești tradiționale foarte bogate în obiective istorice, religioase, naturale. Așa cum ai precizat va fi probabil doar o trecere în revistă a principalelor obiective turistice și o încercare de formare a unei opinii. Sper să fie o impresie cât mai bună fiindcă anumite zone sunt superbe. Timpul, deși pare îndestulător, e scurt. Prezența persoanelor în vârstă va mai îngreuna deplasarea în anumite locuri.

Ziua 1. Se poate opri 30 min pe Valea Oltului (mănăstirile Ostrov ori Cozia) cu perspective asupra râului. Vizitati centrul Sibiului, se cunosc principalele atracții din piețele și pietonalul sibian. O cazare ok se poate dovedi Motelul LG de la ieșirea din Mediaș către Sighișoara.

Ziua 2. Vizită Sighişoara – aproximativ vreo 3-4 ore, depinde dacă vreți să și mâncați ceva. Pentru persoanele vârstnice mai greu de urcat în Turnul cu Ceas și pe Scara școlarilor (panorama e totuși frumoasă de sus de pe deal). Căutați parcare cât mai aproape de intrarea dinspre Turnul cu Ceas. Drum spre cazare Maramureș. Noi am avut cazare la o pensiune din Ferești, lângă Vadul Izei. De altfel, valea Cosăului cu satele sale este una din cele mai tradiționale zone păstrate în Maramureș.

Ziua 3. Mocăniţa de la Vișeu. Din câte am citit (nu am apucat să ne plimbăm acum câțiva ani din cauza ploilor – inundații, podețe rupte, copaci căzuți) plimbarea ocupă o zi întreagă și starea de oboseală e accentuată la întoarcere, astfel că este posibil să doriți a merge direct la locul de cazare.

Ziua 4. Obiectivele menționate sunt plasate în direcții relativ opuse. Săpânța cu al său Cimitir Vesel și mănăstirea Săpânța-Peri, plus Memorialul Durerii și Muzeul Satului Maramureșean din Sighetul Marmației (dacă vă pasionează domeniile) sunt grup într-o parte; mănăstirea Bârsana, și mai ales Botiza în cealaltă parte. În funcție de locul de cazare ales, aș alege unirea mănăstirii Bârsana cu biserica din Budești (Unesco), vâltorile din Călinești și Ferești și eventual biserica din Desești (Unesco). Pe valea Cosăului mai întâlniți gospodării și porți autentice.

Ziua 5. Dacă „săriți” peste Borşa – Cascada Cailor, care e mai dificilă pentru persoane vârstnice (dar nu exagerat) puteți merge direct spre Gura Humorului. Drumul e post, dar peisajele sunt frumoase – valea Bistriței Aurii e superbă. Aruncați un ochi și prin Ciocănești. Dacă vă mai rămâne timp-lumină și energie, și dacă vă cazați în Gura Humorului… bifați și mănăstirea Humor.

Ziua 6. Mânăstiri – Putna și Chilia lui Daniil Sihastrul sunt situate cel mai departe. Restul sunt plasate într-un circuit: Voroneț, Moldovița (și aici există o mocăniță cu un traseu mai scurt), Pasul Ciumârna, Sucevița, Marginea (atelierele de ceramică neagră), Arbore, Solca, Humor.

Ziua 7. Întoarcere spre casă cu trecere pe la Humulești, Cetatea Neamț, Mănăstirile Agapia și Văratic…... apoi ieșire spre E85 (e mai rapid).

Părerea mea e că mai trebuie inclusă o noapte undeva pe acest traseu. Va fi o vacanță frumoasă, un adevărat tur de forță. Baftă!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

MarcelZUC1r[12.05.15 21:45]

@RossoNerro: cazare la Ocna sugatag pensiunea Holiday


webmaster13[12.05.15 23:17]

@alinaro - Sunt convins ca va fi o vacanta frumoasa, recunosc nu am avut rabdare sa citesc toate ecourile, doar o sugestie am, cer scuze daca a mai scris cineva, un muzeu unic si deosebit, se afla in Baia Mare, Muzeul Florilor de Mina, nu trebuie ratat daca ajungeti si in acest oras.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dana_anton_62SV8r[12.05.15 23:18]

Nu stiu daca ajung 7 zile pentru acest traseu...

Am parcurs in 2013 un traseu asemanator in 10 zile: Bucuresti-Suceava (cazare la Pensiunea Rapsodia 2 nopti); din Suceava am facut traseul Radauti - Putna - Sucevita - Moldovita - Voronet - Humor - Dragomirna = o zi.

Sunt multe de vizitat si in Suceava: Cetatea, Manastirea... Apoi Suceava - Iacobeni - Viseul de Sus (cazare la Pensiunea Stancuta 2 nopti).

Neaparat sa mergeti cu mocanita! Viseul de Sus - Barsana - Sighetul Marmatiei - Sapanta - Negresti Oas - Baia Mare.

Recomand Pensiunea Pictorilor din Baia Mare.

Intoarcerea a fost Baia Mare - Dej - Beclean - Reghin - Targu Mures - Sighisoara - Brasov - Bucuresti.

In Sighisoara recomand Pensiunea Sighisoara, str. Costache Negruzzi 13, unde am revenit.

Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

webmasterX[12.05.15 23:23]

@dana_anton_62

(cazare la Pensiunea Rapsodia 2 nopti);

(cazare la Pensiunea Stancuta 2 nopti).

Recomand Pensiunea Pictorilor din Baia Mare.

In Sighisoara recomand Pensiunea Sighisoara, str. Costache Negruzzi 13, unde am revenit

Pfff... ne-am bucura să putem citi impresiile tale măcar de la o parte dintre pensiunile nominalizate mai sus — scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

danitaGD9r[13.05.15 08:44]

Recomand cazarea de la Humor, Pensiunea Carmen Silvae. In rest, vacanta placuta si astept impresii detaliate!


  • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 53 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.95382380485535 sec
    ecranul dvs: 1 x 1