ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.05.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 09.08.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2013
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Pestera Ialomicioara - O 'bijuterie' a naturii

TIPĂREȘTE

Pestera Ialomicioara

Dupa ce am vizitat zona cuprinsa intre Lacul Bolboci si Platoul Padina am facut un popas mai mare pentru a vizita Pestera Ialomicioara Am lasat masinile sa se odihneasca…... si am purces la pas toata Poiana Horoabei indreptandu-ne spre urmatoarea destinatie: Pestera Ialomicioara (sau Pestera Ialomitei - una dintre cele mai cunoscute si totusi cele mai putin vizitate pesteri din Romania). Drumul pana la pestera se parcurge foarte usor deoarece se merge la pas prin padure, pana in apropierea urcusului ce duce la schitul calugaresc. Am uitat sa mentionez ca la intrare se afla “Mânăstirea Ialomiței”, un Schit ctitorit de cativa calugari destul de generos unde va puteti reculege in liniste sau sa culegeti informatii despre istoria locului... asta daca nu doriti vizitarea pesterii sau suferiti de claustrofobie.

Pestera Ialomicioara se afla in Cheile Ialomitei, la circa 1500-1600m altitudine. Am platit intrarea (8 lei / persoana) la calugarii Manastirii si am intrat in pestera. Pestera Ialomicioara este electrificata siamenajata (trepte de lemn protejate cu balustrada). pentru siguranta dumneavoastra va recomand a avea la purtator cel putin o lanterna (noua ne-a folosit foarte mult deoarece s-a interrupt furnizarea curentului electric de mai multe ori si in repetate randuri – dupa o saptamana am aflat ca cel ce “ opera mecanismul de furnizare a electricitatii…. era unul din membrii grupul nostru ce se intelesese cu calugarii Manastirii pentru a crea atmosfera de basm” si…… cresterea adrenalinei) precum si incaltaminte adecvata traseelor montane (exclus incaltamite office sau cea de sport. Pestera se afla situata pe un singur nivel de aproximativ 480 de metri, dintre care doar 400 sunt accesibili turistilor.

Pestera Ialomicioara este alcatuita din mai multe sali si coridoare inguste (calcaroase) ce duc pana in mijlocul muntelui. Aceasta cuprinde mai multe grote: Grota Mihnea Voda cel Rau, Pasajul, Grota Sf. Maria, Grota Decebal, Fundul Pesterii si Altarul - aici exista o cruce din lemn si numeroase icoane.

Aici ma opresc de comentat si las imaginile sa vorbeasca......

La intoarcere am preferat sa trecem pe versantul celalalt pentru diversificarea traseului turistic, dupa ce coborati panta, imediat pe partea stanga sunt ceva trepte din beton…ce ocoleste drumul principal (marcat turistic) pe care ati venit, punctul final fiind tot platoul Padina. Dupa voia buna si timpul exceptional…... am recuperat autovehiculele din dotare si ne-am intors pe unde am venit. Directia Sinaia.

Va recomand tuturor sa vizitati Pestera Ialomicioara aceasta este de o frumusete “rapitoare”. In incheiere va doresc sa aveti vacante frumoase, mult soare si voie buna. Toate cele bune.


[fb]
---
Trimis de RossoNerro in 27.05.13 14:28:21
Validat / Publicat: 27.05.13 18:30:29

VIZUALIZĂRI: 4552 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RossoNerro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Platoul Padina - Valea Horoabei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

vlad2005
[21.10.13 10:38:19]
»

Drumul cum a fost? Am inteles ca s-a asfaltat o portiune in zona Lacului Bolboci...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
RossoNerro, TraianS, vlad2005
Alte impresii din această RUBRICĂPeștera Ialomiţei / Ialomicioara:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069097995758057 sec
    ecranul dvs: 1 x 1