Solicitare CMR / ROMÂNIA - #TURISM MONTAN

5-6 zile la munte

Trimisă în 01.08.17 01:22
autor dansysroSV [drobeta]
» VIZUALIZĂRI: 2875

Vreau sa ies in natura 5-6 zile

Ma intereseaza o pensiune (casa, vila, cabana...) cu demipensiune sau pensiune completa, iar in zona sa pot face zilnic ceva trasee nu prea grele si sa mai si vad cate ceva (lacuri - pesteri - grote - cascade - bolovani - paduri...). Bonus daca e la margine de padure, pe langa o garla si liniste/izolare cat cuprinde

De exemplu m-am uitat putin pe zona Retezat la sud de Hateg, dar astept si alte recomandari... (Parang, apuseni

Apropo de masa, habar n-am ce preturi se practica, dar rasfoind pe net am gasit la un moment dat o cazare (nu mai stiu unde) care specifica si preturi pentru masa, asta insemnand 140 de persoana pe zi, pe langa pretul cazarii, ceea ce e exorbitant pentru asteptarile mele, se ducea spre 600 pe zi la 3 persoane

Din pacate pe siteurile de cazari marea majoritate dau doar pret cazare...

Eu as cauta sa ma incadrez in 300 pe zi cu totul, oare vreau prea mult?

Sper ca nu e prea vaga cererea mea!

ca sa sintetizez:

+ recomandari zona (cu masina din Craiova sa ajung intr-o zi lejer)

+ recomandari pensiuni (numele daca e gasibila pe net sau telefon pe privat daca e cazul)

merci merci merci


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 5-6
  • BUGET: 1500 + (cazare-masa) -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 (13 ani)

Răspunsuri

Safta RaduCO127r[01.08.17 06:01]

Buna dimineata,

La un buget de 300 de lei pe zi, va incadrati fara probleme la o cazare in Marginimea Sibiului. Va recomand doua pensiuni din Gura Raului: Andreea si Hanzu Maria Ileana.

La pensiunea Andreea o camera tripla costa 100 de lei pe noapte, iar la Hanzu Maria Ileana pentru un apartament platiti 130 lei pe noapte.

Ambele pensiuni ofera demipensiune, iar mancarea va costa 150 de lei pe zi pentru 3 persoane.

Ca obiective de vizitat, aveti in primul rand Sibiul, Paltinisul nu e la distanta mare de Gura Raului, cam 20 km., puteti vizita muzeul de icoane pe sticla de la Sibiel, muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, barajul de la Gura Raului etc.

Multa inspiratie in alegerea locatiei potrivite!


neeneeGD3r[01.08.17 06:01]

@dansysro:

Salut

iti recomand zona Sambata de sus, faci 5-6 ore daca alegi varianta valea Oltului sau poti alege varianta Transfagarasan, mai lunga ca timp dar cu privelisti spectaculoase.

zona e linistita, plina de istorie si corespunde bugetului (pentru varianta demipensiune)

iti recomand trei pensiuni, care ofera masa:

Nicodora- au restaurant, sunt langa padure

Roua Muntilor-restaurant, piscina

Montana-nu au restaurant dar se gateste pentru turisti (e cea mai mica dintre cele 3)

le gasesti pe toate pe net

referitor la obiectivele din zona gasesti infornatii pe Afa si o sa fac doar o enumerare succinta:cetatea Fagarasului, valtorile de la Lisa, manastirea Brancoveanu, bisericile fortificate sasesti din partea nordica a Oltului, abatia din Carta

in perioada 17-20 august sunt zilele cetatii la Fagaras

va doresc o vacanta placuta


sunflowerSE54r[01.08.17 08:36]

Buna dimineata! Dacă alegeți zona Marginimii puteti petrece timp pentru sanatate la Ocna Sibiului, apele sale sarate sunt miraculoase, iar distanta e de cca. 20- 25 km.

Totodata, pe drumul spre Sebeș veti putea vedea Cetatea Calnic, monument Unesco.

Vacanta cu soare si bucurii!


zlatnaAU215r[01.08.17 09:17]

@dansysro: Bună ziua.

V-aș recomanda pensiunea Casa Lacului din Mălaia. Mălaia este o localitate între Brezoi și Voineasa. Pensiunea este așezată pe malul lacului Brădișor, având acces direct la lac. Curtea este mare, cu foișoare, loc de joacă pentru copii. Gazda este de treabă. Cand am fost noi ne-a întrebat ce dorim să ne gătească pentru cină.

Noi am făcut o plimbare de vreo 2-3 ore la cascada Scorușu, după unii cea mai mare din țară. Despre cascadă am scris un articol (vezi impresii) pe larg.

Alte trasee destul de ușoare, sunt cele pe valea Latoriței spre lacurile Petrimanu și Galbenu. Puteți vizita stațiunea Voineasa, care din păcate e cam părăsită.

De la Craiova puteți ajunge la pensiune venind pe Transalpina și ați mai împușcat un iepure.

Distracție plăcută.


tata123 🔱POS974r[01.08.17 09:21]

@dansysro: Bună dimineața,

Bugetul alocat unei zile de cazare + masă este suficient pentru anumite locuri. Va fi mai greu să găsești locuri de cazare în luna august la cele mai bune pensiuni din diferite zone.

Așa cum s-a mai scris mai sus, una din zonele bune ar fi Mărginimea Sibiului unde găsiți o pensiune bună pe malul Cibinului: pensiunea Sânziana din Gura Râului (vezi impresii). Zona este magnifică: Cheile Cibinului cu barajul Gura Râului, Sibielul (Muzeul de icoane pe sticlă, colecția din remiza de pompieri, schitul Sibiel), Jina (peisajele pastorale, Muzeul păstoritului), cetatea Câlnic, Rășinari, cetatea Cisnădioarei, biserica fortificată din Cisnădie, chiar Râpa Roșie din Sebeș ori cetatea Alba Carolina. Nu mai scriu despre multiplele obiective din Sibiu, situat la o aruncătură de băț.

Aproape de voi este Oltenia de sub Munte cu salba sa de obiective naturale (peșteri: Polovragi, Muierii; chei: Bistrița, Oltețului; trovanții de la Costești) sau antropice (mănăstiri, culele de la Măldărăști, muzeul satului de la Curtișoara). Sunt locuri frumoase de cazare în zona Horezu, Polovragi sau Baia de Fier (de ex. pensiunea Andreea unde găsiți mânacre bună și condiții de cazare așijderea; vezi impresii).

Ați putea să vă îndreptați atenția și spre zona Olănești-Călimănești-Căciulata sau zona Curtea de Argeș (Vidraru, Transfăgărășanul, cetatea Poenari, obiectivele din orașul Curtea de Argeș).

Alegeri inspirate!


dobrescufloriSV1r[01.08.17 10:22]

Buna ziua! VA recomand pensiune Alex Padis. Ide Ponor.

Presiunea se afla in Padis IDe Ponor o zona foarte frumoasa si linistită. Puteti vedea pe facebook detalii despre ea.

Eu acolo am rămas surprinsă de condițiile si mâncarea excelența. vezi impresii

Pensiunea este foarte frumoasa si oamenii cum doar in Apuseni găsesti!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (9 voturi)

zlatnaAU215r[01.08.17 13:51]

@dansysro: Mi-am adus aminte de o altă pensiune aflată la munte, une noi ne-am simțit foarte bine, este vorba de pensiunea Otilia, din Rășinari, județul Sibiu. Noi am fost aici de Crăciun în 2016, ne-am simțit foarte bine.

Rășinariul este satul lui Octavian Goga și Emil Cioran, case în care au trăit aceștia sunt încă în sat.

Din Rășinari ajungeți foarte ușor în stațiunea Păltiniș de unde puteți parcurge mai multe trasee montane.

Tot aproape de Rășinari este Sibiul unde puteți vizita foarte multe obiective turistice. Aș aminti doar Grădina Zoo, Muzeul Satului Astra, Centrul Vechi, Muzeul Brukental etc.

Drum bun.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6300 PMA (9 voturi)

costy69*SE58r[01.08.17 18:15]

@dansysro: Eu vă pot recomanda următoarele pensiuni:

1) Belmonte din Sâmbăta de Sus, este situată chiar la marginea pădurii, iar prin fața acesteia trece un pârâu, așa că liniștea este asigurată.

În zonă sunt multe obiective turistice, așa că nu vă veți plictisi: Mânăstirea Brâncoveanu, izvorul și schitul Părintelui Arsenie Boca; Aventura Parc din satul Drăguș; Herghelia din Sâmbăta de Jos; Cetatea Făgăraș; Mânăstirea rupestră și Schitul Sf. Ierarh Nectarie de la Șinca Veche; Mânăstirea și Biserica din lemn de la Șinca Nouă; Biserica Evanghelică Fortificată din Cincșor, ”La Vâltori” din satul Lisa, unul din puținele locuri din România unde mai puteți vedea întreg procesul de prelucrare a lânii.

Atunci când am fost eu cazat aici gazdele nu asigurau servicii de masă, dar sunt multe pensiuni unde puteți servi masa.

Oricum, gazdele vă vor ajuta cu tot ce aveți nevoie: recomandări despre obiective turistice, locuri de servit masa, hărți, pliante, CD-uri, etc.

2) Pensiunea Hanzu Maria Ileana din satul Gura Râului (Mărginimea Sibiului). Aici puteți mânca foarte bine (multe produse sunt din propria gospodărie) la prețuri decente.

Nu am decât cuvinte de laudă și despre gazdele de aici, iar obiective turistice sunt suficiente.

3) Pensiunea Crinul Alb din satul Desești, jud Maramureș. E adevărat, este situată destul de departe de Craiova, dar dacă eu am ajuns lejer din Tg-Jiu cu mașina într-o zi și dumneavoastră puteți ajunge.

Aici puteți avea pensiune completă, mâncare f. bună, prețuri bune, gazde de treabă, obiective turistice f. multe.

Am scris review-uri despre fiecare dintre cele 3 pensiuni, precum și despre obiectivele turistice din zonele în care sunt situate.

Alegere inspirată și vacanță plăcută!


fraPA25r[02.08.17 10:20]

Probabil ca ati fost deja, dar eu recomad si zona Bucegi. Nu stiu cat de departe e de dumneavoastra.

Se poate merge pe Omu, cu telecabina. Se poate face traseul catre 7 izvoare, care dureaza 1h30 maxim (dus), se poate merge la lacul Bolboci, se poate vizita Pelesul etc.

Cazari sunt sute in zona, dar si preturi sunt de toate felurile.

Ar fi si zona Bran, Zarnesti. La fel, destul de departe de dumneavoastra si nu stiu daca ati mai fost. Castelul, cetatea de la Rasnov, dino parc de la rasnov, Prapastiile Zarnesti, rezervatia de ursi, Pestera cu lilieci etc.

Si in zona asta sunt multe cazari...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

cristianamSR32r[03.08.17 16:11]

Villa Gobbel din Bran ar putea fi o alegere. vezi impresii.

Cazarea este in jur de 125 lei/noapte cu mic dejun inclus. Se afla in mijlocul padurii, paraul iti asigura muzica necesara unui somn linistit iar accesul se face pe un pod care te sperie initial, dar dupa ce il treci respiri usurat (ideea e sa nu ai o masina prea joasa). Se poate comanda mancare de la un restaurant-pizzerie din zona.

Ca puncte de interes turistic: Castelul Bran, Muzeul Vama unde se afla mobilierul original din Castel (in castel mobilierul este adunat de prin anticariate, se vede ca nu are nici o treaba cu familia regala), muzeul satului branean, rezervatia de ursi de la Zarnesti, cetatea Rasnov, Pestera Cetatii, Dino Park

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

  • [11] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.6051139831543 sec
    ecranul dvs: 1 x 1