ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.09.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Alba Iulia
ÎNSCRIS: 23.08.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2014
DURATA: 1 nopți
[rog selectati]
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Mireasmă sibiană în tonuri burgheze - Casa Burgheză

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Motto: ”Și gerul ne taie și hai în odaie,

Din albele-omături să mergem sub pături!” ;)

Sibiul este în genere un loc pe care ori de câte ori l-ai vedea, tot mai vrei să-l revezi, este un loc în care am locuit timp de 4 ani având răgaz pentru a-i străbate străduțele și a-i devoala farmecul, un loc în care am revenit poate de sute de ori și de care eu nu m-am săturat niciodată. Amplasat genial, în ”buricul târgului”, în mijlocul țării, în minunata Transilvanie, Sibiul atrage și seduce, reușind să ridice turismul la superlativ.

Pentru că toamna bate la ușă și odată cu ea, vine timpul perfect pentru city-breakuri, m-am gândit să scriu câteva cuvinte despre Pensiunea Casa Burgheză din Sibiu, un loc unde m-am odihnit și mi-am răsfățat din plin papilele gustative, mai ales că pensiunea nu este încă prezentă pe AFA și, pe cuvânt că merită! :) Cu atât mai fermecătoare a fost cazarea cu cât în perioada șederii aici, la Sibiu era în plină desfășurare feericul Târg de Crăciun cu ale sale zeci de căsuțe doldora de bunătățuri și suveniruri.

Cocheta pensiune Casa Burgeză este situată la mansarda unei construcții noi, renovate în culori pastelate, vesele. Este ferită de forfota orașului, dar destul de aproape de centru, într-o plimbare lejeră, la ceas de seară, am făcut până in centrul acestui fermecător oraș medieval aproximativ 15 minute. La întoarcere am luat un taxi din zona Teatrului și până să ne dezmeticim bine, eram deja la poarta pensiuni, cred că am făcut maxim 3 minute.

Este administrată de o familie de vârsta a treia, iar din discuțiile cu proprietara am înțeles că întregul concept a fost gândit și proiectat de fiul dumnealor.

Prin designul interior și prin decorațiunile eclectice este potrivită și pentru turiști mai pretențioși. Pensiunea nu este propriu-zis luxoasă, dotările moderne existente fiind domolite de câteva piese de mobilier rustice, specifice satului transilvănean.

De data aceasta am ajuns la Sibiu pentru a parcurge un curs, iar pensiunea am ales-o pentru că era doar la o stradă distanță de locul în care timp de două zile mi s-au încins creierii. :) Nu există indicator la poartă, nu mai rețin exact de câte camere dispune pensiunea, noi am primit o cameră la mansardă, alături de ea, erau încă alte două camere, dispuse circular oarecum, asemeni razelor solare, în jurul bucătătriei cu aspect de living, unde am servit micul dejun. Poate mi-a plăcut atât de mult, deoarece, am fost singurii clienți pe acel palier, am apreciat enorm aerul de intimitate, confortul calduros și mai ales, așa cum am specificat încă de la început, faptul că le-am oferit un răsfăț deplin papilelor noastre gustative. Pe masa mare din bucătăria–salon, doamna ne-a pregătit o tavă maaare, ardelenească, ticsită cu produse de patiserie dintre care unele pregătite în casă: fursecuri, prăjiturele, sărățele, covrigei, mere, bombonele, din care seara, la o cană de ceai fierbinte – mergea și un vin fiert :) - am tot ciugulit până ne-am ghiftuit.

Amplasament exact: Str Fochistilor, Nr. 11, GPS: N 45.7867300 E 24.1679820. Ca o picanterie, în vecinătate locuiește președintele țării. :)

Generalități

În decembrie anul trecut, tăblia de la poartă nu are încă așezată, dar cred că între timp acest aspect s-a rezolvat. Noi ne-am dat seama că am ajuns la destinație după numărul casei.

Pentru a ajunge la cameră, am străbătut curtea micuță, cu grătar și cuptor, am urcat scările spre un etaj superior și iata-ne ajunși pe o terasă micuță și cochetă, cu o masă țărănească, cu laviță acoperită cu blană de miel și cu covoare vechi, țesute în casă de mâini harnice și talentate. Lăicerele sunt vechi, vopsite în verde, sau nude cu picturi albastre, adevărate piese de muzeu. Atât curtea, terasa cât și întreaga pensiune sunt foarte bine întreținute, se vede cu ochiul liber, încă de cum treci pragul de la poartă că gazdele iubesc munca și nu precupețesc niciun efort pentru ca bunurile lor să fie bine ganțe-ghibir, cum spune neamțul!

Livingul bucătărie este spațios, comun celor trei camere, dispuse oarecum circular, în jurul lui. Aici se poate servi orice masă și micul dejun. Toate dotările sunt la îndemâna turiștilor. Există facilități de preparare a cafelei, cafea naturală și ness, ceai ambalat, cumpărat din comerț sau vrac, 8 borcănele cu ceai natur, fiind puse la dispoziția fanilor acestei aromate licori, apreciate de mine, mai ales în serile friguroase, cum a fost cea în care am poposit la Pensiunea Casa Burgheză. Apa la dozator, ceai, cafea, veselă, tacâmuri, un prăjtor de pâine, un filtru de cafea, frigider, toaster, plită, cuptor cu microunde... cam acestea sunt dotările bucătăriei. Pardoseala este de gresie, pe lângă masa mare, cu șase scaune dispuse de jur împrejur, mai există câteva scaune acoperite de patina timpului, în ton cu câteva decorațiuni interioare cu specific săsesc, vechi.

Micul dejun a fost un rasfăț total, ne-am delectat cu preparate savuroase, cu gusturi pure, tradiționale. Cum eram în perioada Postului Crăciunului, ni s-au oferit și bucate de post și de dulce. Ceai, cafea, ouă fierte, mezeluri, branzeturi, ciuperci la cuptor, iaurt, margarină, unt, dulcețuri pregătite în casă, miere de albine, cereale, măsline, pișcoturi, pateu de post, legume proaspete: roșii, castraveți, ardei, ketkup preparat în casă, ketkup din comerț, muștar, cârnaț – cam astea au fost bunătățile oferite la micul dejun, toate gusturile fiind satisfăcute. Mai mult decât necesar.

Camera este în primul rând interesantă. Peretele pe suprafața căruia e lipit patul matrimonial are aspect de zidărie, e căptușit cu cărămidă aparentă, tavanul este cu labriuri, ușa de lemn, grinzi de lemn. Două noptiere cu veioze rotunde, tip glob, un mic birou, un scaun fotoliu, dulapul încăpător – pe care nu l-am folosit, un tv micuț, răcitor, întregesc atmosfera intimă, pe care cu greu îți vine să o părăsești. Pe jos parchet și câteva covoare țărănești, întregesc atmosfera tradițională.

Baia e modernă, interesantă, îmbină gresia cu lemnul, cu dotări în ton: toaleta, o chiuvetă rotundă, cabina cu dușul rotund, solar, uscător de păr, gel de duș și săpun lichid, cască pentru păr. Rafturile sunt din lemn lăcuit, suportul de la chiuvetă la fel. Totul e curat, ambientul respirând un aer burghez, tihnit.

Nu aș putea încheia reviewul fără a scrie câteva vorbe despre gazde, persoane calde și calme, cu mult bun simț, mereu la dispoziție fără să agaseze, prezența lor fiind nevăzută mai tot timpul.

Conexiunea la internet este excelentă.

Noaptea am petrecut-o în pace, liniștea este atotputernica stăpână a locului, iar dimineața, am luat în piept sarcinile zile, părăsind Casa Burgheză, care ne-a încântat prin serviciile de cazare și masă oferite, făcându-ne să savurăm din plin mireasma unei seri de iarnă cu tonuri burgheze.

Vă rog să atașați următoarea piesă: https://www.youtube.com/watch?v=gXQj13MhJ4o


[fb]
---
Trimis de sunflower in 05.09.15 11:44:13
Validat / Publicat: 05.09.15 14:24:17
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1396 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sunflower); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Pensiunea Casa Burgheză - ciugulim până ne ghiftuim! :)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX [05.09.15 14:22:41] »

Mutat în rubrica "Pensiunea Casa Burgheză, SIBIU" (nou-creată pe sait)

= = =

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

= = =

Mulţam fain.

Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

Rofri [05.09.15 17:35:47] »

Review-ul tău mi-a adus aminte că și noi am stat acolo acum vreo doi ani, tot o noapte, și ne-a plăcut la fel de mult. Ați avut noroc să fiți singuri pe palier; când am fost noi erau toate cele trei camere ocupate (mai au un apartament la parter). Nu ar fi fost nici o problemă, dar dimineața, la micul dejun (care e într-adevăr fabulos), am fost nevoiți să stăm - trei cupluri de străini - cu toții la aceeași masă. Vrând-nevrând tot trebuie să schimbi câteva vorbe și devine stânjenitor, mai ales că nu suntem noi ăia care socializează ușor și se pare că nici ceilalți nu erau...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sunflower [05.09.15 17:53:01] »

@Rofri - da, aveți dreptate! Am apreciat enorm intimitatea, deși eu sunt genul ” vorbăreață” și nu eram stânjenită... La momentul respectiv chiar mă gândeam cât de norocoasă sunt și cât de tihnită stau într-o ditamai locație! Poate vă decideți să scrieți câteva cuvinte despre pensiune, chiar merită. Mie mi-a plăcut mult. Oricum, până acum, la Sibiu am avut parte doar de cazari faine! Și de oameni deosebiți!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema [06.09.15 18:06:49] »

Mi-a placut introducerea ta in sezonul rece si recomandarea acestei cazari in Sibiu. Si cum dupa scurat vizita alataieri la Alba Iulia, dupa care am ramas deosebit de placut impresionat de lucrari; le de restaurare si de zona pietonala, m-am hotarit sa vin cel mai probabil in noiembrie un weekend plin la Alba Iulia dar in care vreau sa agat si orasul meu de suflet, Sibiul. Asa ca ai venit la timp cu zapada asta timpurie!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sunflower [07.09.15 09:24:21] »

@Dan&Ema - dacă aveți nevoie de ghid, cu multă plăcere ne oferim! Cât despre zăpezi în plină vară... cam asta era starea dorită atunci în Sibiu, din păcate, nici atunci nu a fost zăpadă!

Dan&Ema [07.09.15 11:07:47] »

@sunflower: multumim

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Rofri, sunflower

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066077947616577 sec
    ecranul dvs: 1 x 1