Solicitare CMR / ROMÂNIA

Circuit Moldova-Delta-litoral

Trimisă în 12.07.16 14:46
autor Daniela33PM [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 2008

La inceputul lui august am planificat un circuit cu masina Timisoara-Moldova-delta Dunarii-litoral-zona Bran. Cam 15 nopti de cazare.

Am deja cazarea in Delta si in Simon asigurata (ultima saptamana a circuitului)

Vom pleca sambata, Timisoara-Alba Iulia-Vatra Dornei ne cazam aici sau urcam la Gura Humorului dupa vre-o 10 ore de condus, 600 km.

O sa mergem in Moldova pentru ca sotul meu isi doreste de mult timp. Eu nu sunt fana turismului religios, chiar deloc as spune, asa ca ce altceva mai putem vizita in zona? Ma intereseaza trasee mai usoare prin munti, peisajele in special. Anul trecut am fost in Maramures si nu am fost deloc impresionata de obiective (Sapanta-un kirch, mocanita-plictiseala cu peisaje dezolante, copaci taiati, mizerie) insa mi-au placut Barsana si bisericile de lemn strict arhitectural si pentru liniste si pace. De Pasul Tihuta, Transraru, telegondola din Vatra Dornei, Zimbrăria Dragoş Vodă , Cetatea de Scaun stiu... In zona stam cam 4 zile (cred ca o sa ne cazam in Gura Humorului ca pare un punct bun de plecare spre obiective)

Ne deplasam apoi pe litoral pt 3 zile, cred ca in Eforie, ma tenteaza si cazarea la cort pe la Tuzla sau Corbu/Vadu dar nu stiu sigur daca ai voie sa campezi. Din pacate, conform planului pe litoral o sa fim in weekend, 5-7 august, cand e cel mai aglomerat

Apoi in Delta cazare la Complex Turistic Comorile Deltei, 4 nopti si de aici deplasare la Simon pt 2 nopti, apoi spre Timisoara

Ca sa intelegeti de ce am ales un circuit asa larg... Moldova pt sotul meu, delta ptc am castigat aici un sejur, litoralul nostru ptc nu l-am vazut niciodata iar la Simon am iar cazarea asigurata.

Asadar intrebari:

-ce mai pot vizita prin Moldova/Bucovina inafara manastirilor? La vizitat ma refer si la trasee montane sau peisaje frumoase si racoroase Ar trebui neaparat sa rezerv de acum cazarea? As prefera sa nu o fac si sa ne oprim pe unde ne va placea mai mult (anul trecut am dat-o in bara cu o cazare in Ocna Sugatat, o statiune groaznica pentru mine!!)

-in Delta ce pot face 3-4 zile? Vreau sa vizitez cat mai mult pentru ca nu stiu daca o sa mai ajung vreodata... unde gasesc preturi ok pt barci, fac si localnicii excursii? Merita sa merg pana la Sulina? Cazarea va fi prin mijlocul deltei, in Gorgova, comuna Maliuc.

-pe litoral, sa ma risc cu campingul in Tuzla/Vadu/Corbu? Din cate stiu nu e legal campatul pe plaja... mai e si varianta cazarii prin Eforie. Mie mi se par aberante preturiele pt litoral, 150 lei o camera dubla amarata la o pensiune?? Sau 500 lei minim all inclusive la un hotel de 3 stele... preturi de strainatate pentru salarii de roman! de asta am mers eu de 6 ori in Grecia pana acum. Oricum as vrea sa vad litoralul, in cele 3 zile nu prea cred ca o sa stam la plaja prea mult, nu ma atrage marea noastra, sunt adepta Adriaticii, Mediteranei, etc cu apa cristalina. Dar cine stie?? Poate o sa-mi placa! Trebuie sa studiez terenul si pt anii viitori daca vom avea un bebe.

-cazarea la Simon, am mai fost in zona, am vazut Branul, ce anume as mai putea face? Un traseu mai usurel prin munti, poate?

Chiar daca nu pare, sa stiti ca am citit muuult dar tot nu stiu cum sa fac sa iasa bine.

Cred ca asta e singurul concediu in care merg fara sa am asteptari prea mari dar am zis sa incercam acum ca daca vine un bebe... mai greu cu masina primii ani.


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 15
  • BUGET: 3000 lei -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0

Răspunsuri

costy69*SE58r[12.07.16 22:27]

@Daniela33 - Câteva ponturi pentru Moldova:

- Cetatea neamțului, Tg Neamț;

- Casa memorială & parcul tematic Ion Creangă Humulești;

- Cheile Bicazului;

- Cetatea de Scaun a Sucevei;

- Casa memorială Mihai Eminescu de la Ipotești;

- Palatul Culturii Iași.

În apropierea localității Șimon:

- Cetatea Râșnov;

- Cheile Grădiștei;

- Biserica Fortificată de la Cristian;

- puteți merge la Brașov sau Bușteni.

Vacanță plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

zlatnaAU215r[13.07.16 10:43]

@Daniela33 - Dacă ajungeţi la rezervaţia de Zimbrii de la Vânători-Neamt, în drum puteţi vizita Cetatea Neamtului, apoi Casa Memoriala Ion Creangă de la Humuleşti.

Mergand mai departe de la rezervaţie ajungeţi la Lacul Bicaz, de aici puteţi urca pe Durău şi Ceahlău.

După ce coborâţi de pe munte puteţi merge pe Cheile Bicazului la Lacul Rosu.

Sper că v-am fost de folos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5250 PMA (8 voturi)

tata123 🔱POS975r[13.07.16 11:08]

@Daniela33 - Ați ales un adevărat tur de forță prin România ce include zone turistice fantastice. Așa cum spui și tu interesele voastre sunt diferite și va trebui să echilibrezi obiectivele vizitate pentru a fi echitabil pentru amândoi. Eu zic că aveți de unde alege în acest periplu pe meleaguri românești. Încerc să vă dau câteva sugestii:

1. Moldova:

* Circuit de o zi: Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc - Pasul Trei Movile - Moldovița (mănăstire) - Pasul Ciumârna - Sucevița (mănăstire) - Marginea (ateliere de ceramică neagră) - Solca (mănăstire) - Cacica (salina) - Gura Humorului. Pe traseu mai puteți opta pentru o plimbare cu mocănița de la Moldovița (traseu de trei ore dus-întors), vizită la Muzeul Ouălor Încondeiate din Moldovița (moldovitaturistica.ro/obi ... -turistice.html), la Muzeul „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc sau Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina situat în Gura Humorului. Peisajele montane se împletesc cu mănăstirile medievale și cu muzee inedite pe acest traseu.

* o incursiune la Mănăstirea Putna și Chilia lui Daniil Sihastrul, cu o deviere în orașul Rădăuți (manastirea Bogdana, grădina zoo, muzeul etnografic, herghelia și hipodromul Rădăuți - se poate vizita în grup).

* un circuit drăguț de o zi ce combină turismul religios cu cel montan se poate face în partea nemțeană a Moldovei, adică: Agapia (mănăstire) - Mănăstirea Sihla (Peștera Cuvioasei Teodora) - Mănăstirea Sihăstria - Mănăstirea Secu - Mănăstirea Neamț - Cetatea Neamțului - Humulești. Între Agapia și Mănăstirea Sihăstria se merge pe un drum forestier bun, prin pădure - din loc în loc se deschid priveliști montane deosebite.

2. Delta Dunării:

* o excursie la Sulina cred că e interesantă: vă puteți plimba pe faleza dunăreană a orașului, apoi puteți admira plaja de nisip de la Marea Neagră. Obiective în oraș: Farul Vechi - muzeu, turnul de apă, cimitirul maritime (unde alături de monumentul atribuit unui pirat se află și monumentul unei prințese; un amalgam de religii), Palatul Comisiunii Europene a Dunării (primaria-sulina.ro/turism ... farulvechi.html).

3. Litoral:

* pe drumul dintre Tulcea și Constanța vă puteți abate pe la Cetatea Enisala - peisaje dobrogene deosebite.

4. Bran:

* incursiune pe culmile din jurul satelor Peștera și Măgura.

* Prăpăstiile Zărneștiului.

* schitul Bran.

* excursie pe Cheile și la Peștera Dâmbovicioara - Brustureț.

Eu spun că veți fi încântați de locurile vizitate, de peisajele ce se vor derula prin fața ochilor, de bunătatea unor oameni, de mâncarea specifică zonelor de cazare.

Informații despre multe din obiectivele enumerate mai sus găsești chiar pe AmFostAcolo.ro

Trebuie doar să aveți inima deschisă și să nu vă enervați din orice

Vă doresc o vacanță plăcută, interesantă și relaxantă!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

liviu49SE44r[13.07.16 16:18]

@Daniela33 - Sunteti de felicitat, mai ales pentru intentia de a vizita asemenea locuri, atat de frumoase, atat de diferite. Pentru ca o parte din zonele propuse le-am vizitat de mai multe ori de-a lungul timpurilor, incerc sa va dau cateva sugestii.

In prima zi de la Timisoara, Alba Iulia, Vatra Dornei, v-as propune ca, din toata saracia de timp, o ora sa afectati parcurgerii Cheilor Bicazului, dar numai pe jos. Sigur ca aveti posibilitatea ca in 10 minute sa traversati cheile. Ar fi insa cea mai mare greseala posibila. Cheile Bicazului pot fi vazute numai pe jos! Vizitarea din masina va va face sa nu vedeti nimic din ce merita vazut. Indiferent ce va vor spune altii, cel care nu a facut cel putin o data, pe jos, Cheile Bicazului nu poate fi considerat un vizitator al cheilor.

Cazarea v-as sugera in Vatra Dornei, care este o foarte buna placa turnanta pentru excursii in Bucovina. Ma voi referi numai la obiective vizitate de mine si as incepe cu manastirile Moldovita, Sucevita, Putna, cu intoarcere prin Solca (biserica lui Tomsa Voda) manastirea Arbore, Manastirile Voronet si Humor. O alta zi v-as sugera sa afectati unei excursii pe cursul superior al Bistritei, cu vizitarea satului muzeu Ciocanesti, manastirea Prislop, din pasul cu acelasi nume (1456 m altitudine). Calitatea precara a drumului poate constitui un pretext tocmai bun pentru mai multe opriri pentru incarcarea plamanilor cu aer proaspat pe malul Bistritei. Peisajul merita! Nu pot sa nu va recomand apoi o plimbare prin pasul Tihuta (hanul lui Dracula, manastirea de langa han, cea mai inalta cruce metalica) pentru a ajunge intr-un loc feeric. Este vorba de lacul Colibita, situat la peste 900 m altitudine. V-as sugera sa mergeti la Colibita in ultima zi de cazare, pentru ca s-ar putea sa va placa atat de mult incat veti dori sa mai ramaneti cateva zile acolo. In ultima din cele 4 afectate sederii in Vatra Dornei v-as recomanda o vizita in zona statiunii Durau, cu o urcare pe Ceahlau, obligatoriu. Vine vremea sa parasiti Bucovina spre Delta si va sugerez ca drumul spre Delta sa-l afectati unei vizite in zona Neamtului. In functie de timpul pe care il aveti puteti vizita Cetatea Neamtului, manastirea Neamt, casa memoriala Ion Creanga, Humulesti, apoi manastirile Agapia (pictata de Nicolae Grigorescu) Varatec (mormantul Veronicai Micle, in apropierea manastirii).

In Delta Dunarii pe langa cele sugerate de colegi, v-as sugera o zi la Gura Portitei, locul unde marea se contopesete cu Dunarea, intr-un peisaj de vis.

Pe litoral, al carui admirator nu prea sunt (decat sa stau doua zile la plaja la mare, mai bine merg intr-un picior, o saptamana, pe platoul Bucegilor), va recomand un loc unde se poata campa fara probleme. Este vorba de plaja de la Vadu/Corbu, unde „ civilizatia „ inca nu a patruns. Daca sunteti ceva mai fitosi si doriti cazare in hotel, va recomand statiunea Venus, dar trebuie sa faceti rezervare din timp, pentru ca in acea perioada este foarte aglomerat.

In sfarsit in zona Simon va recomand cu toata raspunderea pensiunea Iozefina, in Moeciu de Jos, mai retrasa de balamucul din soseaua nationala. Veti avea parte de odihana si, mai ales, mancare din belsug si foarte variata la preturi bune, din gospodaria proprie. De acolo puteti afecta o zi pentru cetatea Rasnov, pestera Cetatea Rasnov si in continuarea drumului, Poiana Brasov, cu o drumetie obligatorie pe Postavarul. O alta varianta este un drum in prapastiile Zarnestilor, cu o drumetie de la Fantana lui Botorog pana la cabana Curmatura (1600 m), sau un drum in niste sate putin mai retrase, dar de o frumusete iesita din comun. Este vorba de Sirnea, Pestera, Magura, Fundata, Fundatica.

Cam aceasta ar fi recomandarea mea, recunosc, foarte sumara, pentru concediul pe care vi-l propuneti. Oricand va stau la dispozitie cu detalii, mai ales despre Bucovina.

Numai bine si calatorii placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

  • [4] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.48160195350647 sec
    ecranul dvs: 1 x 1