Solicitare CMR / ROMÂNIA

Concediu in Banat + Transalpina

Trimisă în 10.08.16 10:20
autor nicoleta glavanSV [Galati]
» VIZUALIZĂRI: 4646

Buna ziua.

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu sugestii, trasee, pensiuni, locuri de vizitat din zona Banatului si pe Transalpina.

Suntem din Galati si am dori ca la dus ca parcurgem Transalpina iar la revenire din concediu sa revenim pe Transfagarasean.

Sunt cateva puncte de vizitare pe care am dori sa le vedem (Cascada Bigar, Clisura Dunarii, Baile Herculane + Transalpina) dar daca se poate am dori, de la cei care au fost in zona sugestii cu privire si despre alte puncte de atractie, locuri de cazare, locuri unde se manaca bine, sugestii de traseu, eventual daca ar fi probleme, starea drumurilor etc...

Va multumesc anticipat tuturor celor care imi pot da sugestii.


  • PERIOADA: septembrie -- NOPŢI CAZARE: 6-7
  • BUGET: 3000 lei -- TRANSPORT: masina
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0

Răspunsuri

Deborah77PM7r[10.08.16 10:28]

tata123 🔱POS975r[10.08.16 11:28]

@nicoleta glavan - Buna ziua,

Mă bucur că ați alocat acestui traseu schițat în mare de Dvs. mai multe zile și nopți de cazare – ar fi fost foarte greu de înfăptuit doar în 3-4 zile. Și pe deasupra sunteți în concediu, nu trebuie să goniți nebunește pe șoselele patriei.

Iată câteva sugestii din care puteți extrage ceea ce vă place ori se află în aria Dvs. de interes. Sunt recomandări și linkuri către locuri vizitate de mine în ultimii ani și descrise în articole AFA.

1. În prima zi ar fi circa 500 km de parcurs între Galați-Slobozia-A2-Centură București-A1-Pitești-Râmnicu Vâlcea-Baia de Fier. Bucățile de autostradă v-ar ajuta să mai economisiți timp. În zona Horezu-Polovragi-Baia de Fier găsiți o mulțime de pensiuni și vile drăguțe pentru o cazare decentă. Recomand Pensiunea Andreea din Baia de Fier, condiții bune și mâncare excelentă la un preț bun (vezi impresii). Începând de la Râmnicu Vâlcea vă puteți opri la diverse obiective turistice care acoperă diverse categorii: religioase (mănăstirile Govora, Dintr-un Lemn, Bistrița, Arnota, Hurezi, Polovragi), istorice (culele de la Măldărești și casa Ion Gh. Duca), naturale (Muzeul Trovanților din Costești, Cheile Bistriței oltene, Peștera Polovragi, Cheile Oltețului, Peștera Muierilor)

2. Urmează Transalpina, spectaculoasă șosea montană, pe care veți efectua numeroase opriri pentru fotografii și admirarea peisajelor – popas la stâna Ștefanu de pe traseu unde se poate mânca, la Mănăstirea și Lacul Oașa. Traseul parcurs ar fi de aproximativ 160 km între Baia de Fier-Rânca-Obârșia Lotrului-Sebeș-Alba Iulia. Din Sebeș vă puteți abate câțiva kilometri spre alt fenomen natural spectaculos: Râpa Roșie (vezi impresii). Recomand o cazare de două zile în Cetatea Alba Carolina unde aveți ce vizita (vezi impresii).

3. Ar urma etapa Alba Iulia-Orăștie-Hunedoara/Deva, circa 80 km – dar cu densitate mare de obiective turistice, cu o cazare în perimetrul ultimelor două orașe. Din Orăștie (vezi impresii) puteți trage o fugă la cetatea-capitală dacică Sarmizegetusa Regia – drumul a fost recent asfaltat. Apoi puteți alege între Castelul Corvinilor (vezi impresii) din Hunedoara sau Cetatea Devei.

4. Din zona Hunedoarei puteți urma ruta spre Hațeg-Oțelu Roșu-Caransebeș-Băile Herculane, circa 175 km – cazare în Herculane găsiți destul de ușor. Pe acest traseu aveți la îndemână vechile biserici de piatră (vezi impresii), Mănăstirea Prislop, rezervația de zimbri de lângă orașul Hațeg, Biserica Densuș, capitala romană a Daciei: Sarmizegetusa Ulpia Traiana. Din zona Băilor Herculane, despre care a scris recent @Carmen Ion, puteți efectua o incursiune pe drumul 57B către Izbucul și Cascada Bigăr, Rezervația mulinologică Eftimie Murgu și Cheile Rudăriei (vezi impresii) sau o călătorie pe linia ferată Anina-Oravița.

5. Următoarea zi o puteți aloca excursiei pe Clisura Dunării, urmând traseul Băile Herculane-Orșova-Eșelnița-Șvinița. O plimbare cu barca prin Cazanele Dunării e obligatorie (vezi impresii), dar și o incursiune cu automobilul pe malul Dunării până la fortificația Trikule sau o ascensiune pe Ciucaru Mic/Mare pentru imagini de neuitat.

6. Pentru întoarcere ați putea urma varianta Băile Herculane-Drobeta Turnu Severin-Motru-Târgu Jiu-Horezu-Râmnicu Vâlcea-Curtea de Argeș, în jur de 270 km, cu o cazare în Curtea de Argeș. Din nou pe traseu aveți de unde alege opriri la felurite obiective: cetatea medievală a Severinului (vezi impresii), Mănăstirea Topolnița (vezi impresii), operele lui Brâncuși din Târgu Jiu (vezi impresii), Mănăstirea Curtea de Argeș.

7. Zi dedicată Transfăgărășanului, șosea alpină care oferă senzații „tari” (vezi impresii). Aș urma ruta: Curtea de Argeș-Bâlea Lac-Cârțișoara-Făgăraș-Brașov, cu o cazare în orașul de sub Tâmpa.

8. Ultima etapă ar fi Brașov-Târgu Secuiesc-Lepșa-Focșani-Galați, circa 270 km prin peisaje superbe. Se pot vizita: Cetatea Prejmer (vezi impresii), Mănăstirea Lepșa și Cascada Putnei (vezi impresii).

Mmmm…. un program destul de încărcat și o mulțime de obiective din care trebuie să selecționați. Vă doresc alegeri inspirate și o vacanță minunată.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6300 PMA (9 voturi)

Gratian*GD6r[10.08.16 11:51]

Buna ziua,

Va scriu un traseu care dupa parerea mea este destul de interesant:

Pornire : Galati, Ramnicu Sarat, Buzau, Ploiesti, Targoviste, Pitesti, Ramnicu Valcea, Horezu, Ranca (Transalpina), Targu Jiu, Drobeta Turnu Severin, Baile Herculane.

La plecare : Baile Herculane, Caransebes, Hateg, Sebes, Sibiu, de aici urcati spre Cartisoara (Transfagarasan), iar spre Galati mergeti spre Ramnicu Valcea, Pitesti, Targoviste, Ploiesti, Buzau, Ramnicu Sarat, Galati.

Legat de cazare, eu zic sa cautati pe net atunci cand va hotarati pe care ruta vreti sa mergeti si cu siguranta veti gasi.

Concediu placut, ati ales o destinatie foarte frumoasa de vizitat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

zlatnaAU215r[10.08.16 12:26]

@nicoleta glavan - La Herculane va sugerez sa mergeti pe traseul Craiova-Severin, drumul este foarte bun. Daca mergetipe Targu Jiu ultim 10-15 kilometri sun mai prosti. In Herculane noi am stat la pensiunea Bellevue, este ok din toate punctele de vedere, are piscina, curte, gazde primitoare. La Orsova puteti vizita Manastirea Sf. Ana.

Pe Transalpina sa mergeti pana la capat in Sebes, putei sa va opriti la Manastirea Oasa, in Sebes vizitati Biserica Evanghelica apoi veniti pe Valea Oltului si urcati Transfagarasanul de la Curtea de Arges, unde puteti vizita manastirea din localitate, apoi Cetatea Poienari la care trebuie sa urcati cam 1000 de trepte, apoi barajul Vidraru.

Va doresc Concediu placut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

nicoleta glavanSVAUTOR SOL2r[10.08.16 12:55]

@tata123 - Buna ziua

Va multumesc pentru sugestiile facute.

Punctul 3,4-partial si 8 au fost facute in acest an.

3 si 4 in iarna iar pctul 8 weekendul trecut.

Ramane sa imi fac o lista cu celelalte obiective enumerate de catre Dvs, pe care nu doresc sa le ratez.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicoleta glavanSVAUTOR SOL2r[10.08.16 12:59]

@zlatna - Multumesc pentru sugestii.

Transfagaraseanul e drumul meu de suflet. Ma reintorc la el de oricate ori pot.

Cetatea Poienari e o minune. Peisajul de sus iti taie rasuflarea


liviu49SE44r[10.08.16 14:19]

@nicoleta glavan - Ma bucur ca v-ati hotarat pentru un concediu adevarat, alocat vizitarii unor locuri deosebite. Eu mi-as permite sa va sugerez doua trasee, in functie de tipul de turism preferat. Prima varianta de traseu cuprinde vizitarea unor fumuseti create de natura, care se gasesc din belsug pe acest traseu.

Ziua 1. Plecarea din Galati, spre o zona din curbura Carpatilor, mai putin laudata, dar care este deosebit de pitoreasca. Deci mergeti spre Focsani, iar de acolo pe DN 2D, spre Lepsa, Ojdula, Tg Secuiesc. Puteti vizita cascada Putna, Cheile Tisitei, apoi o foarte frumoasa padure de pini si molizi. La iesirea din Tg. Secuiesc puteti alege un drum mai putin circulat, spre Covasna, prin Zabala, apoi spre Sita Buzaului si Brasov, ori mergeti direct la Brasov. Daca acest drum vi se pare prea lung, sau ati mai fost pe el, ar mai fi varianta prin Buzau, Hehoiu, Siriu, Intorsura Buzaului, apoi spre Brasov, cu o escala la Barajul Siriu si putin mai sus de baraj mausoleul Eroilor din Primul Razboi Mondial.

Daca timpul va permite faceti o scurta vizita prin centrul Brasovului, daca nu, continuati pe DN 73 spre Campulung cu o prima cazare in satele de sub munte, Sirna, Pestera, Magura. Eu personal m-as feri de Bran sau Moieciu, din cauza aglomeratiei si galagiei. In satele amintite veti gasi si cazare si mancare fara probleme.

Ziua 2. Daca seara nu ati avut timp sa vizitati si sa admirati frumusetea peisajelor din aceste sate, nu plecati mai departe pana nu le vizitati. Dupa ce le-ati vizitat, plecati spre Campulung, faceti o mica abatere din drum pana la cabana Voina, apoi mergeti spre Curtea de Arges, de unde va continuati drumul spre cel mai frumos drum din tara : Transfagarasanul (daca puteti urca pana la cetatea poienari ar fi un bonus deosebit). La vizitarea acestuia nu fiti zgarciti cu opririle si oana la Cartisoara, cel putin 6 opriri sunt obligatorii. Altfel nu veti vedea mai nimic din frumusetea peisajelor. Dupa ce v-ati saturat (nu cred ca va veti satura, eu nici dupa cateva zeci de drumuri nu m-am saturat) mergeti spre Sibiu pentru a doua cazare la iesirea din Rasinari, spre Paltinis. Acolo, la marginea unei paduri de brazi, pe malul unui parau, veti gasi, gard in gard, doua pensiuni (Alpin si Mioara), cu restaurant si piscina.

Ziua urmatoare trebuie alocata obligatoriu Translpinei. Din Sibiu aveti varianta de a intra pe Transalpina prin marginime, prin Jina, prin niste locuri deosebit de frumoase, apoi pe DN 67C, cum este denumita oficial Transalpina, spre Obarsia Lotrului, Ranca, Novaci. Va sugerez pe cei circa 100 de kilometri cat veti merge pe Transalpina, cel putin 4 opriri sunt obligatorii : Lacul Oasa, cu imprejurimile, Obarsia Lotrului, 2-3 opriri in golul montan pentru admirarea unei magnifice panorame a Parangului, Comuna, sau statiunea Ranca, asa cum mai este numita. Eu personal nu o consider statiune ci o asezare intr-un loc deosebit de frumos, la poalele muntelui Papusa. Continuati drumul spre Novaci, iar de acolo pe un frumos drum veti ajunge la Baia de Fier. Pentru cazare, mai ales in apropierea pesterii Muierilor, veti gasi mai multe pensiuni, unele si cu restaurant. Eu va pot recomanda, cu caldura pensiunile unde am fost cazat sau am mancat boiereste. Este vorba de Pensiunea Casa Iancului, aproape de iesirea din pestera, sau Pensiunea Andreea, situata in comuna, dar unde se mananca cel putin la fel de bine ca la mama acasa. Daca timpul va permite si ajungeti pana in ora 18 puteti vizita pestera Muierilor, un drum de destindere prin Cheile Galbenului, daca nu, programati-o obligatoriu pentru a doua zi.

In ziua urmatoare veti ajunge la Baile Herculane, pe Traseul Baia de Fier, Tg. Jiu, Hobita, Tismana, Cerna, Baile Herculane, dar ar fi pacat de cel de sus sa mergeti direct, fara sa mai vizitati ceva. As selecta o parte din obiectivele turistice pe care le-am mai vizitat pe acest traseu si pe care vi le recomand. Deci de la Baia de Fier repeziti-va 10 km la Polovragi, unde aveti de vazut Pestera Polovragi, Cheile Oltetului, de acolo la Tg. Jiu (monumentele lui Brancusi, casa memorial Ecaterina Teodoroiu), apoi va continuati drumul pe DN 67A, Hobita (casa memoriala Constantin Brancusi) ,,drum spre Cheile Sohodolului), Baia de Arama, apoi pe Valea Cernei pana la Herculane, unde de asemenea aveti multe posibilitati de cazare, recomandate si de colegii mei.

In zona Herculane rezervati o zi unei vizite pe clisura Dunarii, unde veti avea foarte multe de vazut, o zi unei vizite prin muntii Banatului. Din pacate eu nu am ajuns in zona muntilor Banatului, dar colegii de pe sait au multe descrieri ale acestor locuri.

Numai bine si calatorii Placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

costy69*SE58r[10.08.16 15:04]

@nicoleta glavan: Fata de obiectivele recomandate de @tata123 as mai adauga urmatoarele:

- daca va hotarati sa ajungeti in Tg. Jiu, pe langa operele lui Constantin Brancusi, la 10 km de Tg. Jiu este Muzeul Arhitecturii Gorjenesti din satul Curtisoara;

-in Fagaras si apropiere: Cetatea Fagaras; Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus; Biserica fortificata din Cincsor; Manastirea rupestra si Schitul Sf. Nectarie din Sinca Veche; Schitul Sinca Noua; Abatia Cisterciana din Cartisoara;

-locuri de servit masa in Fagaras: Casa Terra si Restaurantul Bulevard (am scris despre amandoua).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

liviu49SE44r[10.08.16 20:40]

@nicoleta glavan - Un moment de neatentie a fost de-ajuns ca sa uit de faptul ca trebuie sa va intoarceti si acasa. V-am adus pana in Herculane si v-am lasat acolo. Ce veti vizita in zona, v-au spus colegii si mai puteti citi si alte articole despre minunata zona a Banatului. (v-as sugera un excelent set de articole scrise de @vega06, despre excursia sa in zona, @carmenion despre Baile Herculane)

Ehei si dupa ce ati vizitat ce se poate vizita, mai bine zis ce ati reusit sa vedeti, cred ca este cazul sa reveniti acasa. Pentru ca oricat de frumos ar fi pe unde mergem in excursii sau in concediu, tot acasa ar trebui sa ajungem intr-un final. Asa ca m-am gandit ca si intoarcerea spre casa sa fie un prilej de a mai vizita cate ceva si nu o goana pe sosele pentru a ajunge acasa cat mai repede.

Pentru intoarcere m-am gandit sa traversati muntii pe un alt culoar, poate mai salbatic decat altele. Este vorba de DN 66 A, Baile Herculane, Campul lui Neag, Lupeni, Petrosani, apoi pe DN 7A, Obarsia Lotrului, Voineasa, Brezoi, DN 7, Rm. Valcea, Curtea de Arges, Bucuresti, de unde cred ca va descurcati sa ajungeti acasa. Sigur, fata de varianta scurta (Tr. Severin, Craiova, Pitesti, Bucuresti, DN 2Galati), poate parea prea lung, prea obositor, implica mai multe opriri, respectiv cazari. Motive se pot gasi din belsug! Daca aveti rabdarea sa cititi articolele colegilor despre frumusetile pe care veti avea ocazia sa le intalniti si veti strabate aceste zone, veti uita de toate aparentele, neajunsuri in abordarea acestui traseu.

De la Baile Herculane veti urca pe valea Cernei, veti intalni lacul Prisaca, apoi dupa intersectia cu DN 67 D (pe unde ati venit de la Tismana), prin Cerna Sat, ajungeti la Lacul de acumulare Iovanu, pe langa care veti continua drumul spre Campul lui Neag, in valea Jiului. Drumul este foarte serpuitor sa spun asa, mai ales pe marginea lacului si urca pana la cota de circa 1350 m la Piatra lui Iorgovan. Drumul incepe sa coboare, fara a pierde din frumusetea peisajului, spre izvorul Jiului de Vest si o data cu aceasta intram in muntii Retezat. Alti munti, alta frumusete. Serpentinele sunt inlocuite de curbe largi si portiuni de aliniament, printre munti de o parte si alta. Ajungem de acum in tara huilei, cata se mai extrage din acesti munti si dealuri. La intrarea in Campu lui Neag, pe partea stanga ne intampina lacul cu numele localitatii, iar pe partea dreapta Lacul Valea de Pesti. Pana la intrarea in Uricani, primul oras pe care il intalneste Jiul de Vest in drumul sau spre intalnirea cu fratele sau de est, se trece prin Valea de Brazi, de un pitoresc deosebit. Dupa satul Barbateni, intram in Lupeni, simbolul exploatarii miniere de huila din Romania. Din Lupeni aveti ocazia de a urca in statiunea Straja, iar de acolo se poate trece, prin pasul Valcan in Oltenia. In mod sigur nu veti avea timp pentru acest drum pe toata lungimea lui, dar o urcare pana in statiune, iar acolo o mica plimbare pe munte nu strica. Dupa aceasta reumplere a plamanilor cu aer curat, se continua drumul prin Paroseni (pe partea stanga este termocentrala), Vulcan, Aninoasa, Iscroni, si in sfarsit Jiul de Vest isi intalneste, la Livezeni, fratele de est, formant Jiul, care strabate un fermecator defileu, spre Bumbesti Jiu. Un excelent articol al colegei @mogly, care este localnica, va va prezenta mai bine decat mine zona pe care am incercat sa v-o descriu, bazat pe amintirile dintr-un drum anterior in zona. Va continuati drumul pe DN 66, intrati si apoi traversati municipiul Petrosani, capitala neoficiala a zonei miniere a Jiului. Dupa ce treceti prin centru, urcati spre Institutul de mine si va inscrieti pe DN 7A, spre Voineasa, Brezoi. Daca timpul va permite, trageti o fuga pana pe Parang sa va mai odihniti si sa va reincarcati bateriile. Aici @mogly, de asemenea, va poate fi cel mai bun ghid, fiind din zona.

Drumul continua spre Voineasa, dupa ce treceti de Obarsia Lotrului, lacul de acumulare Vidra, care alimenteaza cea mai mare hidrocentrala de pe raurile interne. Aici @ puiutea a scris mai multe articole despre zona, pe care va sugerez sa le cititi. In mod sigur va vor fi de folos. Cred ca prima cazare ar fi de preferat in zona Voineasa, unde sunt multe posibilitati de cazare si de masa.

Ziua urmatoare veti merge spre Brezoi, apoi pe DN 7, spre Rm. Valcea, de unde va sugerez sa mergeti pe DN 73C, spre curtea de Arges iar de acolo spre Pitesti, Bucuresti si apoi Galati.

Dupa cum ati remarcat traseul propus de mine va recomanda vizitarea frumusetilor create de natura si pe care nu totdeauna reusim sa le pastram si sa le transmitem urmasilor, asa cum le-am primit de la inaintasii nostri.

Pe acelasi traseu se mai pot vizita si frumuseti create de mana omului, unele pastrate de sute de ani. Pe scurt, in ordine ar fi manastirea Lepsa, bisericile fortificate din Prejmer si Harman, Biserica Neagra, Sf. Nicolae in Brasov, cetatea Rasnov, castelul Bran, mausoleul Mateias, manastirea Curtea de Arges, centrul istoric al Sibiului, MuzeulAstra si Gradina Zoologica in Dumbrava Sibiului, manastirea Oasa, Polovragi, Tismana, schitul Straja, manastirea Cozia. In functie de timpul de care dispuneti puteti combina frumusetile naturii cu cele create de om, sau opta pentru o parte din ele.

Sigur ca traseul propus de mine nu trebuie acceptat ca atare. Este varianta pe care as adopta-o eu in situatia dvs. Dvs. sunteti singura persoana care va decide, dupa ce veti culege cat mai multe imformatii, pentru a va ajuta sa luati o decizie.

Va doresc numai bine si concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

  • [9] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.5996401309967 sec
    ecranul dvs: 1 x 1