Solicitare CMR / ROMÂNIA

Locatie pentru drumetii montane pe trasee mai usoare

Trimisă în 19.09.24 15:05
autor liviu49SE [Brăneşti [IF]]
» VIZUALIZĂRI: 437

Astept recomandarile voastre pentru o locatie situata la circa 3-4 ore de Bucuresti, in zona montana.

Membrii grupului sunt mai putin plimbati pe munte si as solicita niste trasee mai usoare pentru drumetie.

Multumesc mult!


  • PERIOADA: septembrie -- NOPŢI CAZARE: 2
  • BUGET: 3000 -- TRANSPORT: auto propriu
  • ADULŢI: 6 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 12, 15

Răspunsuri

valentinagPM11r[19.09.24 15:46]

2 trasee foarte usoare (dupa parerea mea) si aproape sunt cele la cascada Urlatoarea si la cascada Spumoasa. La ambele se pleaca din Busteni, din spatele telecabinei. Este un pic la inceput abrupt urcusul, apoi traseu prin padure.

Si la Canionul 7 scari este traseu usor, mai lung dar nu foarte dificil.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

liviu49SEAUTOR SOL44r[19.09.24 16:07]

@valentinag: Daca as avea un elicopter personal as merge La Sinaia sau Busteni, iar acolo m-as descurca singur fara probleme. Problema este ca se merge cu doua autoturisme si dupa experienta de acum o luna nu cred ca mai risca cineva valea Prahovei.

Traseele propuse merita refacute (pentru mine) sau facute pentru ceilalti din grup.

Multumesc pentru sugestii!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

abancorSECONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA28r[19.09.24 16:25]

Mă gîndesc la Piatra Arsă, unde se ajunge cu mașina, pe asfalt. Iar drumețiile pe Platoul Bucegilor sînt destul de ușoare, în sensul că diferența de nivel e mică și potecile sînt accesibile. În plus, obiectivele sînt din categoria grea - Crucea, Babele, Sfinxul, Vf. Omu. Spre Vf. Omu e destul de mult de mers, dar cu un popas suficient de lung la cabana Omu, vă odihniți cît să ajungeți cu bine înapoi. Iar spre Cruce e un mic prag mai greu de trecut, totuși nimic imposibil.

Tot în Bucegi mă gîndesc că vă puteți caza și în zona Bolboci - Padina - Peștera, și acolo se pot face ceva plimbări lejere, inclusiv pe platou, dar pentru platou depindeți de funcționarea telecabinei Peștera - Babele.

Altă variantă ar fi Cabana Vîrful Ciucaș. Aici nu se ajunge decît cu 4x4, dar nu e problemă, mașina se lasă la drumul național, iar cei de la cabană vă pot transporta pînă acolo cu mașinile lor de teren. Sau puteți merge pe jos, aproape tot drumul e un macadam prin pădure, dar înainte de cabană este un urcuș abrupt. Eventual puteți chema mașina de la cabană numai la acel urcuș. De la cabană se poate ajunge lejer pe Vf. Gropșoarele (1 traseu) și pe Vf. Ciucaș (2 variante de traseu, una lejeră, una cu puțină dificultate la urcarea printr-un vîlcel secat, peste bolovani).

Și Piatra Arsă, și cabana Ciucaș, au cazare în camere cu baie. La Ciucaș e nevoie de rezervare din timp, deseori e plin, probabil și la Piatra Arsă.

csnpiatraarsa.ro/hotel-piatra-arsa

cabana-varful-ciucas.ro

N.B.: abancor este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

ChloePR125r[19.09.24 16:53]

Pentru drumetii usoare, zona mai ofertanta decat zona Branului, nu cred ca exista . Eu zic ca, odata incheiata perioada de vacante, se mai elibereaza si DN1

Propuneri de drumetii usoare in zona: Valea Simonului (lasat masina la bariera) si mers pe drum forestier pana la monument, pe langa rau; satul Poarta: lasat masina la baza drumului care urca spre partie si mers pe drum forestier, pe langa rau; Valea Tisei: lasat masina la biserica si mers pe sosea+drum forestier pana la manastirea Bran; Dealul Balaban (pana la Hanul Balaban); unul din traseele de aici, sunt foarte pitoresti si sunt marcate cu niste omuleti colorati, te poti orienta usor: jurnaldecalatorie.ro/tras ... na-bran-moieciu; satul PEstera: lasat masina la Casa Folea si mers pana la Saua Joaca sau in circuit pana la biserica din vale; Zarnesti - Cheile (Prapastiile Zarnestiului); Bran - Bradul Inalt - Valea Sohodol; Moeciu de Sus - Valea Bangaleasa; drumetii prin toate celelalte sate: Fundata, Fundatica, Magura, Predelut etc

Toate cele de mai sus sunt propuneri de drumetii, nu de trasee montane. Dar pot fi puncte de plecare spre traseele montane din Bucegi sau Piatra Craiului

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

valentinagPM11r[20.09.24 10:47]

Mai aproape de Bucuresti, decat zona Busteni, nu stiu ce sa zic. Mai departe poate Cascada Lotrisor, pe valea Oltului, sau la Olanesti sunt niste trasee prin padure. Toata zona Voineasa, plimbat prin zona. Spre Moldova la Cheile Tisitei si Cascada Putnei...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

tata123 🔱POSCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA973r[23.09.24 16:16]

@liviu49: Colegii au propus majoritatea traseelor de drumeție de pe o distanță de circa 3 ore depărtare de București. Mai doresc să adaug și eu câteva, poate nu cele mai ușoare, dar pitorești :

*** Drumul între Vulcana Băi și Mănăstirea Bunea (vezi impresii) - acum șoseaua e asfaltat, traversează o pădure, mănăstirea e situată într-o poiană drăguță. *** Drumeție la Chilia lui Ambrozie (vezi impresii) - de altfel în zona Pietroasele sunt multe zone unde se pot face scurte drumeții: Biserica Dintr-o Piatră, Vârful Istrița, locul descoperirii Tezaurului de la Pietroasele etc.

*** Drumul ce străbate Cheile Brustureț din zona Dâmbovicioara (vezi impresii). În același areal geografic interesantă e și zona Pietrei Dragoslavle, prin Șaua Prislop.

*** Cascada Urlătoarea din Vama Buzăului (vezi impresii). Aici puteți lega minivacanța de rezervația de zimbri, lacul Siriu, cascada Cașoca, vulcanii noroioși din Berca, schitul Cetățuia (urcare de la mănăstirea Ciolanu) etc.

*** Drumeție între cabana Voinea și cabana Cuca, în zona Câmpulung Muscel (vezi impresii). De altfel, în zonă sunt multe obiective turistice, începând de la Mănăstirea Nămăiești la Mausoleul Mateiaș, de la castrul Roman Jidova la Muzeul Automobilului, și multe altele.

Poate v-am dat vreo idee...

Numai bine!

N.B.: tata123 🔱 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

  • [6] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.50630807876587 sec
    ecranul dvs: 1 x 1