Solicitare CMR / ROMÂNIA - MOLDOVAîncărcată de pe telefon!

Obiective in judetul Neamt

Trimisă în 20.04.18 21:27
autor corn55geoSV [Ramnicu Vâlcea]
» VIZUALIZĂRI: 4728

Buna seara, profitand de zilele libere, am ales sa vizitam judetul Neamt. Rugamintea este de un traseu cu manastirile si obiectivele din judet.

Cazarea este in Tg. Neamt.

Traseul este Rm. Valcea - Cheile Bicazului - Piatra Neamt - Tg. Neamt. Intoarcerea va fi pe partea cealalta la lacului Bicaz.

Multumesc pentru eventualele informatii.


  • PERIOADA: 28.04-30.05 2018 -- NOPŢI CAZARE: 2
  • BUGET: Cazare asigurata -- TRANSPORT: Auto
  • ADULŢI: 4

Răspunsuri

abancorSECONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA28r[20.04.18 22:28]

Uite o schiță de traseu, care cuprinde numai obiectivele - vedetă.

Sîmbătă mergeți întins (lăsați Cheile Bicazului pentru la retur) și opriți eventual la Mănăstirea Bistrița, înainte de Piatra Neamț, apoi opriți pentru o scurtă vizită în Piatra în centru, vizitați bisericuța, poate muzeul Cucuteni. Între timp probabil ați mai oprit deja și pentru prînz, deci se cam face tîrziu, porniți spre Tg Neamț și pe drum vizitați mănăstirile Văratec și Agapia (aici ar fi bine să nu ratați muzeul). Apoi mergeți la cazare, că deja e seară. În funcție de timp, se poate renunța la Bistrița, la muzeul Cucuteni, la Văratec, dar după mine, Agapia și oprirea în centrul Pietrei Neamț sînt obligatorii.

Duminică vizitați Humuleștiul (casa natală Creangă), Cetatea Neamțului, mănăstirea Neamț și rezervația de zimbri. Undeva între astea poposiți pentru prînz. Spre seară puteți merge cu mașina și spre mănăstirile Secu și Sihăstria. E un drum mai sălbatic și pitoresc, duce numai la mănăstiri. Dacă nu vă interesează, puteți sări rezervația de zimbri, sau unele dintre mănăstiri.

Luni porniți spre casă. Cu opriri pe la lac, la baraj, prin Cheile Bicazului, cu un prînz probabil la Lacu Roșu, ajungeți în Rîmnic spre seară.

Locurile sînt frumoase, mîncarea e bună, vacanță plăcută!

N.B.: abancor este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

ElissaSR13r[21.04.18 06:48]

@corn55geo: traseul e foare frumos, cu multe obiective de văzut.

Eu, ținând cont ca ziua de 1 mai e libera, as fi luat în calcul și pe aceasta în miniexcursia din Moldova. E o zona cu peisaje frumoase, ca oriunde in Romania, in care istoria se împletește cu poezia, în care poți pasi pe urmele lui Stefan cel Mare, Eminescu, Sadoveanu... Toate sub oblăduirea semetului Ceahlău și ale sale legende cu Baba Dochia.

La traseul propus as mai adauga Casa memoriala Sadoveanu din Vânători Neamț (pe drumul care duce la Manastirea Neamt), precum și Manastirea Petru Voda, pe drumul dintre Târgu Neamț și coada lacului Bicaz.

Când veniți de la chei spre Piatra Neamț, după ce treceți de intersecția cu Manastirea Pångarați, pe partea dreapta sunt lacuri pe care plutesc zeci de lebede și rate sălbatice.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

corn55geoSVAUTOR SOL1r[21.04.18 07:46]

@abancor: Multumesc mult pentru traseu,

am omis sa scriu ca plecam vineri dupa amiaza pe la 16 din Rm. Valcea cu oprire la Frumoasa, jud. Harghita, ca sa nu pierdem aproape o zi pe drum.

Inca o data multumesc. Cornel G.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

corn55geoSVAUTOR SOL1r[21.04.18 07:49]

@Elissa: Multumesc Elissa, am sa tin seama de indicatiile tale. Cornel G.


LucienSE105r[21.04.18 09:19]

Pentru-că eu sunt și din Neamț și din Harghita și pentru-că știu ca pe propriul buzunar cam tot ce se întămplă turisitic pe aici, propun următoarele obiective susținute de videoclipuri personale (cu multe informații în subtitrări):

1. Frumoasa - Gheorgheni - Lacu Roșu (acum este încă înghețat) - de la 300-400 m mai jos de Lac coborâți din mașină (cu excepția șoferului) și coborâți serpentinele Cheilor Bicazului pe jos 1-2 km: youtube

2. Mănăstirea Bistrița (parcă ctitorită de Alex. cel Bun, 1 km înainte de Piatra Neamț

3. Piatra Neamț:

- telegondola (plecarea de lângă Gară): youtube

- Curtea Domnească cu biserica domnească (a lui Ștefan. cel Mare, în centru)

3. Târgu Neamț:

- Casa memorială Ion Creangă (în Humulești, la intrarea dinspre

Piatra Neamț, cu un parc etnografic și de povești alăturat

- Cetatea Neamțului: youtube

- Muzeul etnografic Nicolae Popa din Târpești (ceva deosebit, de la Casa Creangă înainte câțiva a kilometri): youtube

- Muzeul de istorie al orașului

4. Turul mănăstirilor (o excursie fascinantă, de o zi întreagă):

- Târgu Neamț - Măstirea Neamț (vreo 15 km, are și o gropniță cu multe oase, întrebați; muzeul mănăstirii; un muzeu al lui Mihail Sadoveanu în apropiere)

- înainte cu 1 km de Mănăstirea Neamț este Zimbrăria Dragoș Vodă, un fel de parc zoologic

- vă întoarceți spre Tg. Neamț, dar după Zimbrărie faceți la dreapta spre vest și de la Leghin la stânga spre mănăstirile Secu și Sihăstria (cu chilia muzeu a părintelui Cleopa; un cimitir deosebit; o biserică cu picturi fascinante, dar nu cele două din zona centrală, ci în lateral-dreapta cum intri în mănăstire)

- abia de aici începe aventura: întâi vă informați de starea drumului, forestier, și dacă este în regulă, urcați în vârful muntelui la Mănăstirea Sihla youtube și neapărat la peștera sfintei cuvioasei Teodora, ceva de nedescris: youtube. Mănăstirea Sihla este singura ”nepoleită”, cu har, autentică, neturistică

- de la Mănăstirea Sihla coborâți la Mănăstirea Agapia youtube. Aici vedeți picturile lui Grigorescu și muzeul mănăstirii

- daca aveți timp vizitați cu o abatere de 2-3 km Schitul Agapia Veche (locul original al Mănăstirii Agapia, viață monahală autentică)

- de la Mănăstirea Agapia se poate merge direct la Mănăstirea Văratec pe două variante. Cea mai scurtă, pe un drum forestier peste deal (2-4 Km, trebuie interesat de starea drumului). A doua, sigură, prin satul Filioara (nu ajungeți la drumul Piatra neamț - Tărgu Neamț). La Mănăstirea Văratec vizitați și muzeul și mormântul Veronică Micle youtube. Înainte de Mănăstire sunt Codrii de Argint

5. Altă variantă, care împarte mănăstirile în 2 etape și care se încadrează logic, continuu, traseului propus este următoarea:

- Piatra Neamț - Bălțătești - Mănăstirea Văratec - Mănăstirea Agapia (scurtătura prin Filioara) ± Schitul Agapia Veche - Humulești cu Casa Creangă ± Târpești (cu muzeul etnografic Nicolai Popa) - Târgu Neamț (Cetatea Neamțului)

- Târgu Neamț - Zimbrăria Dragoș Vodă - Mănăstirea Neamțului - Leghin - Mănăstirea Secu - Mănăstirea Sihăstria - retur la Leghin - treceți muntele prin pasul Petru Vodă (în satul petru Vodă, abatere dreapta câțiva kilometri, este mănăstirea unde a trăit un alt mare părinte al ortodoxiei românești) - ajungeți la Poaia Largului (cu stânca Piatra Teiului) de unde, spre casă puteți să reveniți pre sud prin Bicaz - Cheorgheni, spre vest prin Borsec (vizitați stațiunea, izvoarele și Grota Urșilor youtube) - Toplița - Tg. Mureș sau, dacă aveți timp. spre nord pe Valea Bistriței până la Vatra Dornei și întoarcere spre Transilvania spre orașul Bistrița prin Pasul Tihuța...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 7000 PMA (10 voturi)

corn55geoSVAUTOR SOL1r[21.04.18 10:56]

Foarte buna expunerea Dvs. Am mai fost in Moldova acum 10 ani si ni s-a facut iarasi dor de acele locuri minunate. Multumesc mult. Cornel G.


zlatnaAU215r[21.04.18 11:04]

@corn55geo: Am petrecut prin 2012 două zile superbe în judeţul Neamţ.

Anul trecut am fost pe Cehile Bicazului şi te avertizez că drumul e cam prost cu multe gropi, dar peisajul parcă te face să uiţi de ele.

Alegand acest traseu, poţi începe cu mănăstirea Agapia, apoi Văratec, la Tg. Neamţ, cetatea Neamţului, şi Humuleştiul cu casa memorială Ion Creangă, apoi mănăstirea Neamţului, rezervaţia de zimbri de la Vânători, casa memorială Mihail Sadoveanu.

Pornind pe malul lacului Bicaz, mai puteţi vizita mănăstirile Secu şi Sihăstria.

Sper că v-am fost de folos.

Drum bun.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

corn55geoSVAUTOR SOL1r[21.04.18 14:09]

@Lucien: Lucien, multumesc ptr raspuns, este mai mult decat complet.


RodelsiaUC1r[21.04.18 17:06]

In jud. Neamt sunt multe de vazut: munti, lacuri, chei, manastiri, muzee, parcuri naturale, etc. Depinde ce va intereseaza.

La Tg Neamt mai puteti vedea Cetatea Neamtului si in apropiere, lacul Cuejdel, putin cunoscut, dar deosebit de frumos, in genul lacului Rosu. Puteti vedea Cheile Bicazului, cheile Bicajelului, cheile Sugaului si Lacul Rosu. Manastiri sunt f multe, dar cele mai importante sunt Agapia, Neamtului, Varatec, Sihla, Sihastria, Pangarati, Bistrita.

Puteti merge pe Ceahlau, sau doar in statiunea Durau. Puteti merge la barajul Bicazului si la Izvorul Muntelui, la Izvorul Alb sau pe drumul ce leaga Bicazul de Vatra Dornei pt a admira lacul Bicaz.

Puteti face o plimbare cu vaporasul pe lacul Bicaz.

Va doresc sedere placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

corn55geoSVAUTOR SOL1r[22.04.18 09:57]

@Rodelsia: Multumesc pentru indicatii. Sunt pretioase. Cornel G


sosetutaUC1r[22.04.18 12:52]

Cetatea Neamt este închisă in fiecare luni.

Dacă vizitați Parcul Natural Vanatori veți putea vizita și zimbraria fără a plăti intrarea (este inclusă in biletul pentru Parc).

Spre mănăstirea Agapia, pe partea dreapta este un izvor cu apa potabilă, loc de luat masa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

dan popaGD1r[22.04.18 15:06]

Prin Chei s-a asfaltat, iar in rest sunt portiuni cu asfalt denivelat, fara gropi. Cand pleci la drum sa iei in considerare faptul ca cei mai multi au liber si pleaca in excursie, deci pe la Lacu Rosu va fi foarte aglomerat.

Cand ajungi in Bicaz, dinspre Lacul Rosu, la intersectie vireaza la stanga si viziteaza barajul Bicaz (poate pana ajungeti il ecologizeaza, daca nu... vedeti civilizatia romanilor).

De asemenea recomand sa traversati cu masina barajul si sa coborati in port (pe langa 'Cristina'), sa vedeti hotelul plutitor si sa va plimbati cu vaporasul pe lacul Bicaz.

Dupa voiajul pe lac si dupa ce ati urcat scarile de la hotelul plutitor, va recomand sa intrati in restaurantul de pe stanga si sa mergeti pana pe terasa din spate unde sa savurati niste papanasi deliciosi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

corn55geoSVAUTOR SOL1r[22.04.18 19:29]

@dan popa: Multumesc mult celor care mi-au dat indicatii f. pretioase. Am sa tin seama de ele. Cornel G.


ghetusorinUC[22.04.18 22:06]

@corn55geo: buna seara,

deci incercam: daca veniti prin cheile bicazului, pina sa ajungeti in orasul bicaz (la 4 km de oras) si daca este foamea MARE va recomand sa opriti la pastravaria CHEITA SI NU O SA REGRETATI, pastrav prajit cu mamaliga si usturoi si un peisaj minunat.

Continuati drumul catre bicaz si piatra neamt si aveti posibilitatea sa vizitati pe traseu doua minastiri

1. Minastirea pingarati (sint indicatoare)

2. Minastirea bistrita (sint indicatoare)

Ambele deosebite

In piatra neamt: curtea domneasca a lui stefan cel mare cu turnul si biserica (duminica s-a sarbatorit aici inplinirea a 527 ani de la atestarea documentara a localitatii).

De la gara din piatra neamt punctul de plecare cu gondola pe muntele cozla de unde o sa aveti parte de o panorama generala a orasului si toata zona muntoasa catre muntele ceahlau cu lacurile de acumulare construite pe bistrita (va recomand o urcare dupa amiaza ora 18.00 pe zi si coborirea pe inserat ca sa vedeti piatra neamtul luminat (sper sa aveti vreme cu soare).

In tirgul neamt cetatea de scaun a lui stefan cel mare, minastirea neamt, si mai sint in zona minastirea agapia de maicute, minastirea varatec.

La intoarcere cu plecare din tg. Neamt catre poiana largului pe traseu este minastirea petru voda unde se afla mormintul parintelui iustin un calugar foarte iubit si cunoscut in toata tara.

De la poiana largului puteti traversa podul peste bistrita si sa mergeti la statiunea de la poalele ceahlaului, durau, unde se afla si o minastire foarte frumoasa.

Traversati din nou bistrita si mergeti catre barajul de la bicaz pe malul lacului de acumulare, iar in port se pot face plimbari cu vaporasul pe lac.

Apoi din bicaz pe traseul pe care ati venit prin cheile bicazului, eventual cu un pastrav afumat de la cheita, la pachet.

Drum bun si pofta buna. Sorin G Piatra Neamt.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

tata123 🔱POS976r[23.04.18 09:02]

@corn55geo: Bună ziua,

Planificarea unei incursiuni de două zile într-o zonă bogată în obiective de tot genul este destul de dificilă; alegerea unui mix de obiective, pentru a nu vă plictisi, cade în sarcina Dvs. Eu vă pot sugera câteva din cele mai importante, dar și aglomerate totodată.

1. Venind dinspre Cheile Bicazului aveți de ales între două mănăstiri istorice, Pângărați și Bistrița nemțeană; recomand o scurtă oprire la Mănăstirea Bistrița (vezi impresii), o adevărată cetate mănăstirească ctitorită de Alexandru cel Bun la începutul secolului al XV-lea drept necropolă domnească.

2. În orașul Piatra Neamț aveți de ales între o plimbare cu telegondola, pentru peisaje de ansamblu, o oprire la Turnul lui Ștefan cel Mare și la Biserica Domnească sau o vizită la Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni/Muzeul Memorial „Calistrat Hogaș”. Noi am urcat la cetatea dacică de la Bâtca Doamnei - Petrodava (vezi impresii) – nu sunt prea multe vestigii descoperite, dar peisajul e de vis.

3. Din zona mănăstirilor nemțene, pe lângă cunoscutele Văratec, Agapia, Neamț, Secu, Sihăstria, Sihla, pot să îți recomand Schitul Horăicioara (vezi impresii) – un lăcaș de cult situat într-o zonă naturală mirifică. Un drum la Mănăstirea Sihla, la Peștera Sfintei Cuvioase Teodora, traseu accesibil auto este interesant din punct de vedere peisagistic.

4. Orașul Târgu Neamț vă oferă spre vizitare „cetatea vulturilor” – Cetatea Neamț -, dar și casa memorială de la Humulești a mareului povestitor Ion Creangă ori casa memorială „Veronica Micle”.

Alegeri inspirate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

fraPA25r[23.04.18 11:18]

Eu fac doar o mențiune: am citit recent într-un ziar local că cetatea neamțului va fi închisă vreo două săptămâni-o lună pentru reabilitare, lucrări de întretinere.

Nu rețin exact perioada, dar ar fi bine să verificați înainte de a o include în itinerariu dumneavoastră.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

corn55geoSVAUTOR SOL1r[24.04.18 17:47]

Va multumesc la toti care mi-ati dat indicatii pretioase. Am sa tin cont de ele. O seara placuta la toti AFA.


onesti60GD3r[26.04.18 08:54]

@corn55geo: Buna ziua! Raspund cu oarece intarziere deoarece solicitarea dvs a ajuns in spam pe mailul meu si abia acum am vazut-o. Va recomand cu toata caldura sa vizitati zona Neamt si Suceava, nu veti regreta absolut deloc. Peisaje deosebite, obiective turistice incantatoare, oameni primitori, mancare buna. Am sa atasez si eu 2 poze cu o harta turistica a Moldovei, gasita intr-o benzinarie din P. Neamt, si va mai atentionez de situatia unor drumuri pe care sa le evitati:

-155F - Izvorul muntelui-Durau-Ceahlau este inchis, impracticabil, cratere in asfalt

-DN 15-Baraj Izvorul Muntelui-Poiana Largului se poate circula, dar cu foarte mare atentie, drum cu gropi si portiuni unde terenul a luat-o la vale, dar peisaje frumoase

-in rest, Dn15B si 15C sunt bune. Am fost in zona in primul weekend dupa Paste, asa ca nu cred ca s-au schimbat multe. La iesirea din Brasov spre Tg Secuiesc, desi este drum european, primii 15 km sunt ca pe luna, ocolesti 2 gropi si cazi in a treia. Groaznic. Va urez minivacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

onesti60GD3r[26.04.18 09:12]

@onesti60: vad ca nu pot sa atasez pozele, asa ca va trimit la articolul meu unde sunt postate Pensiunea Total Ceahlau -NT


  • [20] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.64375305175781 sec
    ecranul dvs: 1 x 1