Solicitare CMR / ROMÂNIA - #TURISM MONTAN

Transalpina

Trimisă în 19.06.14 08:51
autor TriculiciUC [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 3181

Nu am fost inca pe Transalpina si as vrea daca, din cei care au facut traseul stiu cat timp se face de la intrare pana la iesire (in mod real nu de pe harti estimative) si de unde se poate baga benzina ca sa nu ramai in "pana prostului" in acest peisaj mirific.

Specific ca nu vreau sa ma cazez acolo ci doar sa trec si sa ma opresc doar cat sa admir peisajul si sa servesc masa.


  • PERIOADA: 7 iulie 2014
  • BUGET: 1000

Răspunsuri

Dragoș_MDAUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA211r[19.06.14 09:06]

Dinspre sud, ultima benzinărie este în Novaci; dinspre nord, la Sebeș. Așadar, dacă nu ai destul gaz să ajungi din Novaci la Sebeș, ai pus-o! Nu recomand coborârea gravitațională pentru a face economie, decât cu mașini cu tracțiune hibridă sau exclusiv electrică (dar astea oricum se descurcă și fără benzinării, dacă dau măcar de o priză). Riscul de a rămâne fără frână și direcție e prea mare.

Pentru a lua masa, eu unul m-aș opri la restaurantul pensiunii Valea Mariei, dar nu e singura opțiune. Se poate și pe partea cealaltă găsi ceva, în Oașa sau spre Sebeș.

Ca timp - faci exact atât cât vrei, că nu mergi la curse. Și chiar dacă ai vrea, n-ai loc de alți turiști sau și mai rău, de diverse utilaje, dube și camioane.

O estimare (fără opriri) ar fi cam de trei, poate chiar patru ore, mers (foarte) lejer.

N.B.: Dragoș_MD este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

traian.leuca †AUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA69r[19.06.14 09:25]

Transalpina de la Novaci la Sebeş (140 km) se poate traversa în cca 4 ore cu opriri de 10 minute la Rânca, Urdele Mari, Obârşia Lotrului, Oaşa etc.

După mine adevărata Transalpină este de la Novaci la Obârşia Lotrului (cca 50 km), traseu ce se poate parcurge în 2 ore cu popasuri cu tot. De la Obârşia se poate coborâ la Voineasa, Brezoi, Râmnicu Vâlcea (porţiuni de drum mai puţin bun) sau se poate urca la Petroşani.

N.B.: traian.leuca † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

tata123 🔱POS976r[19.06.14 10:14]

Într-adevăr partea cea mai frumoasă și spectaculoasă este între Novaci și Obârșia Lotrului. Eu am parcurs-o și integral, cu ieșire spre Jina și până la Obârșia Lotrului cu ieșire spre Voineasa. E frumos peisajul și spre Voineasa.

Depinde de fiecare în cât timp parcurge traseul - în 3 ore cu doar câteva opriri scurte ori 4-5 ore cu opriri mai lungi (pentru fotografii, contemplare, meditație, vizita la Mănăstirea Oașa). Nu mai vorbesc de cazul când vrei să faci câțiva pași pe versanți pentru a observa șoseaua din alte unghiuri.

Important e să prinzi vreme frumoasă, fără ceață și ploaie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

PPP974273GD10r[19.06.14 17:31]

Stimate Triculici,

Informatiile concrete (statii benzina, distante, etc), care se gasesc pe net, nu are rost sa le copiez dar cateva obs. subiective pot sa fac.

Peisajul este mirific dar pt a-l savura trebuiesc indeplinite niste conditii. Vremea trebuie sa fie buna: ceata, ploaia, etc fac de prisos excursia.

Masina trebuie sa fie in stare excelenta, sa te poti baza pe ea, sa nu-ti creezi probleme nici tie dar nici participantilor la trafic. Nu are rost sa transformi traversarea Transalpinei in raliu, cum din pacate am vazut; trebuie sa conduci chiar regulamentar, pastrandu-ti banda. Greselile pot fi fatale, neexistand parapeti si posibilitati de refugiu.

Masinile joase sunt dezavantajate, soseaua, desi f buna, este inaltata fata de margini dar sunt f. putine locuri de refugiu, unde poti parasi comod si in siguranta soseaua, pt a admira peisajul. In aceste locuri sunt chiar asezate masini in coloana, lumea face poze, zburda pe sosea desi vizibilitatea este obstructionata de curbe.

Nu trebuie impus un interval de timp pt a strabate Transalpina, peisajul merita tratat cu respectul cuvenit si trebuie profitat din plin de priveliste.

O cafea fierbinte in termos sau un ceai, un pachetel cu o gustare, o patura sau scaune de camping (daca aveti loc in masina), un flacon cu apa pt spalat mainile, etc. va vor face sa popositi mai mult si sa va bucurati de priveliste in putinele locuri cu spatiu generos.

Nu veti gasi indicatoare, nu veti sti unde sunteti decat din cunostintele de pe net. Veti gasi in vf. de munte (nu stiu denumirea), un platou betonat cu mai multe benzi, plin cu tarabe care ofera fructe, branzeturi, etc.

ATENTIE! Igiena este precara atat la pastrarea si transportul produselor cat si la curatarea mainilor vanzatorilor. Exista bidoane sau flacoane cu apa in spatele tarabelor improvizate dar si gunoaie imprastiate.

Toalete, macar ecologice, nu am vazut ceea ce inseamna ca vanzatorii care stau de dimineata pana seara "la job" nu au necesitati fiziologice. Turistii nici atat!

Pe Transalpina nu sunt popasuri, terase iar prin Ranca am trecut dezamagita de aspectul de cladiri inghesuite, de santier.

Drumul pe Transalpina trebuie savurat! Soferul trebuie sa fie cu experienta dar nu teribilist. Sunt portiuni in care urci si aproape ca nu vezi drumul, doar botul masinii. Categoric ca soferul nu va putea admira peisajul decat la popasuri. Aparatul foto sau (si) camera de filmat nu trebuie sa lipseasca din dotare.

Cele mai periculoase zone nu le-am putut admira decat din mers, negasind loc de refugiu. Acum 2 ani, cand am fost eu pe traseu, se mai lucra in unele portiuni sau mai bine zis se simula. 4-5 muncitori, parca uitati pe sosea cu lopata in mana, dadeau randamentul lor maxim.

Unele margini de drum, venind dinspre Sebes, cu resturi de materiale de constructie, cu copaci uscati si crengi adunate de ploi si vanturi, izvor nesemnalizat si neamenajat, cu apa minunata care abureste sticla, asteapta o mana de gospodar.

Va doresc excursie placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

haiducGD6r[22.06.14 01:20]

Am fost pe Transalpina in August 2013 cu doua masini: Renault Classic si Opel Vivaru de 9 locuri. Masini inchiriate cu cutie de viteza manuala. Amandoi soferi avem masini cu cutie de viteza automata, dar nu am avut probleme la condus. Desigur ca cu masina personala pe care o cunosti bine nu trebuie sa fie probleme.

Cum e scris inainte, partea spectaculara a soselei e dela Novaci la Obarsia Lotrului.

Pe unele locuri nu e asfalt dar treci fara probleme.

Cea ma infricasitoare portiune e urcusul la pasul Urdele unde ai impresia ca urci pe o partie de schi de unde sar schiorii. Portiunea e ingusta, in panta, fara parapeti si urci in sus fara sa vezi dupa varf. Aici m-am rugat la cer sa nu vie o masina din sens opus. : -))

Inca o portiune inervanta a fost unde au sapat santuri si acolo franezi, accelerezi, franezi, accelerezi........ cati-va k"m .

Dupa pasul Urdele, unde incepe padurea e pe partea stanga Stana Stefanu, loc minunat de luat masa cu producte dela stana. Peste drum gasesti un izvor cu apa rece si cristalina numai buna de umplut o sticla. Pentru ca stana foloseste apa izvorului se controleaza calitatea apei odata pe luna.

Familia dela Stana Stefanu a deschis de cateva luni si un restaurant in Novaci cu produse dela stana.

Dupa stana incepe o coborare lunga lunga si putin plictisitoare/monotona pentru ca treci prin padure si nu mai ai privelisti deschise. Sunt privelisti tipice soselelor montane romanesti ca si acelea dela lacul Vidraru spre Curtea de Arges.

Recomad sa ai in masina o cutie mare de plastic petru a cumpara o caldaruta cu afine. Au fost cele mai proaspete si gustoase afine din Romania.

Transalpina e splendita si sper ca au s-o termine impreuna cu reabilitarea Transfagarasului.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

PPP974273GD10r[24.06.14 08:43]

Buna ziua,

Revin cu o informatie "proaspata", necesara potentialilor turisti pe Transalpina: s-a anuntat ca Transalpina este oficial inchisa circulatiei, fiind un santier in lucru, fara marcaje si parapeti, un pericol pt participantii la trafic. Cine merge pe Transalpina o face pe proprie raspundere iar amenzile sunt pana la 680 Ron.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dragoș_MDAUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA211r[24.06.14 08:44]

@PPP974273: și sursa informațiilor este... ?

Nu de alta, dar aici se spune că e „Liber pe Transalpina!” (12.06.2014).

Că drumul NU este încă oficial deschis circulației publice pentru că nu s-a încheiat încă reparația sa, e altă poveste, binecunoscută de ani buni.

De amenzi, n-am auzit, decât (eventual) pe perioada de iarnă dacă urci fără lanțuri spre Rânca.

Dar există riscul de accident, iar asigurările NU vor despăgubi șoferii ghinioniști pentru că (într-adevăr) nu i-a forțat nimeni să umble pe o porțiune de drum nedeschisă circulației publice.

N.B.: Dragoș_MD este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

tata123 🔱POS976r[24.06.14 08:47]

Probabil din Adevarul. E un articol la rubrica Stiri locale din Ramnicu Valcea


  • [9] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.96202492713928 sec
    ecranul dvs: 1 x 1