ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.03.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploiești
ÎNSCRIS: 06.03.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 17 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Linişte, confort, peisaj de vis

TIPĂREȘTE

Au trecut câteva zile de la întâlnirea anuală AFA de la Slănic Moldova şi mi-a mai trecut din starea aceea de beatitudine datorată excelentei petreceri. Când eram la masă la hotel Dobru, mi-am adus aminte de o frumoasă pensiune din satul Dobra, comuna Şugag, judeţul Alba şi m-am hotărât să scriu un review despre ea, pentru că merită din plin.

Amplasarea

Pensiunea se numeşte Silva Dobra şi, aşa cum am arătat mai sus, se află în Dobra, un sat de munte aflat la aproximativ un kilometru de la şoseaua transalpină 67C Novaci, Sebeş. Pentru a ajunge în Dobra, din 67 C se face le la dreapta pe drumul ce duce la Jina, Poiana Sibiului, A1.

Pensiunea se află chiar la şosea, în prima curbă, pe malul unui râuleţ de munte. Zona este foarte frumoasă, liniştită, înconjurată în toate părţile de păduri verzi şi multă vegetaţie. Cele mai apropiate oraşe de aici sunt Alba Iulia la 35 km şi Sibiu la vreo 40 km. Pe transalpină sunt cam 90 până la Rânca.

Pensiunea

Oferă cazare într-un cadru natural superb şi într-o atmosferă primitoare numai bună pentru distracţie şi relaxare. Este formată din două corpuri de clădire noi, este înscrisă pe booking din august 2016 (am fost printre primii oaspeţi) şi are o medie a notelor de 9,2. Are camere de două trei sau cinci locuri. Unele camere au şi balcon.

-Clădirea principală are 7 camere cu un număr de 18 locuri, toate cu baie proprie, televizor cu ecran plat şi transmisiune prin satelit, internet prin wireless, frigider şi bar. Tot aici se găseşte recepţia, o sală de mese şi o bucătărie comună.

-Clădirea anexă are 4 camere cu un număr de 8 locuri, cu aceleaşi dotări ca cele din clădirea principală. Aici se află şi restaurantul pensiunii şi bucătăria. În faţa restaurantului se află şi o mică terasă acoperită, iar lângă ea un mic loc de joacă pentru copii.

În partea dreaptă a clădirii principale se află o terasă rustică, acoperită, în care pot încăpea până la 20 de persoane. Se poate folosi pentru a savura masa (şi) de la restaurant, pentru a bea o cafea sau... alte lichide. Tot aici se află o masă de şah, se poate juca remi, table, iar la ”un pahar de vorbă” se pot depăna poveşti la răcoarea serilor calde de vară (aşa cum am făcut noi :) ). În cursul zilei se poate juca şi tenis de masă.

Lângă această terasă, pe malul râului, se află amplaste două şeminee pentru grătar, ambele acoperite şi dotate cu tot ce trebuie. Interesant este că unul din ele are şi o butelie cu gaz şi arzător, pentru cei care se grăbesc să facă friptura mai repede. În faţa şemineelor avem o mică fântână arteziană cu o statuetă antică, iar prin iarbă pitici şi broaşte de ornament. Toate aleile, începând cu cea principală de la intrare, sunt străjuite de flori şi arbuşti ornamentali.

Camera

Pentru că în mica noastră excursie am fost două cupluri, am avut o cameră la parter şi una la etaj, ambele cam la fel din toate punctele de vedere. Noi, fiind născuţi mai devreme, :) am ales-o pe cea de la parter din faţa terasei de 20 de locuri.

O cameră mare, de o curăţenie exemplară, mobiler nou, perdele şi draperii din mătase foarte frumoase. Pardoseala din lemn mochetată, patul dublu matrimonial mare şi confortabil, aşternut din mătase, lenjerie impecabil de curată. În stânga şi dreapta patului veioze frumoase din pânză brodată. Semnalul de internet foarte bun, la fel şi cel de telefon, deşi pensiunea este înconjurată de dealuri din toate punctele cardinale.

Baia

Nu chiar mare, dar curată şi dotată cu prosoape, hârtie, săpun, şampon şi uscător de păr. Instalaţiile sanitare noi şi în bună stare de funcţionare. Cabina de duş cu uşi batante, chiuveta cu mască şi sertare pentru articole de toaletă. Apă caldă non-stop furnizată cu ajutorul centralei proprii din cadrul pensiunii. O notă aparte a băii a constituit-o tapetul, care te relaxa ori de câte ori intrai în baie.

Parcarea şi recepţia

Parcarea se află în faţa clădirii principale într-un perimetru bine delimitat. Este suficient de mare pentru cele 11 camere ale pensiunii. Cei care veneau în tranzit la restaurant am văzut că parcau şi pe aleea betonată de la intrarea în curtea pensiunii. Recepţia se află în clădirea principală, nu are bar ca la hotel, dar are o canapea din piele pentru relaxare cât timp se fac formalităţile de cazare. Este deschisă non-stop, deşi ziua recepţionera mai are şi alte sarcini pe la restaurant.

Personalul

Am avut ocazia să schimbăm câteva impresii cu mai multe persoane din cadrul pensiunii. Prima a fost recepţionera, care a fost tare amabilă şi ne-a informat despre pensiune şi împrejurimi. La fel şi fata care ne-a servit la restaurant, serviabilă şi mereu cu zâmbetul pe buze. Chiar şi cu o doamnă bucătăreasă am făcut câteva glume când, în drum spre toaletă, am nimerit la... bucătărie.

Ca o concluzie, ne-am simţit tare bine la această pensiune. Toţi am fost de acord că ar fi trebuit să mai stăm măcar o zi la Silva Dobru.

Vacanţe cât mai frumoase!


[fb]
---
Trimis de traian.leuca † in 26.03.17 17:06:15
Validat / Publicat: 26.03.17 19:03:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSALPINA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2272 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (traian.leuca †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Poarta de intrare la pensiunea Silva Dobra din satul Dobra, comuna Şugag, judeţul Alba.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 73300 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 17.60 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    webmaster26
    [26.03.17 18:18:46]
    »

    @traian. leuca: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    traian.leuca †AUTOR REVIEW
    [26.03.17 18:25:21]
    »

    @webmaster26: Sunt corecte!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    crismis
    [26.03.17 19:43:38]
    »

    @traian. leuca: He, he, am o rezervare facuta pt o noapte pt august la aceasta pensiune (vrem, ca idee, sa coboram Transfagarasanul si apoi sa urcam Transalpina), dar copiii mei sunt inca foarte nehotarati (care, daca si cu cine) ne vor insoti... Sper sa nu fiu nevoita sa renunt la ea pana se vor decide ei, mai ales acum, ca zice si domnu' Traian ca e ok!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    traian.leuca †AUTOR REVIEW
    [26.03.17 19:51:43]
    »

    @crismis: Și pentru mine aceată pensiune a fost parte a unui traseu Sâmbăta de Sus, Transfăgărășeanul, Novaci, Rânca, Obârșia Lotrului, Șugag.

    Mulțumesc pentru vizită!

    marius gaudi*
    [27.03.17 17:01:36]
    »

    Arata foarte bine pensiunea, e si bine pozitionata... o varianta de cazare de luat in seama.

    Maestre nu ne-ai zis nimic de mancare, e curcubeu pe cerul gurii sau... se putea si mai bine?

    traian.leuca †AUTOR REVIEW
    [27.03.17 17:38:11]
    »

    @marius gaudi: La restaurant am fost serviţi doar cu desert şi lichide.

    Am ajuns la pensiune pe seară, iar de mâncat o făcusem la "Stâna lui Ştefanu" (parcă aşa îi zice) aflată pe şoseaua transalpină 67 C, la coborârea spre Obârşia Lotrului.

    Eram ghiftuiţi după o tocăniţă de oaie +mămăliguţă cu brânză, pe care le recomand celor ce parcurg această şosea.

    Mulţumesc pentru vizită!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster
    [09.05.17 19:00:37]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis, marius gaudi*
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Silva Dobra:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064582109451294 sec
    ecranul dvs: 1 x 1