Solicitare CMR / ROMÂNIA

Cazare in Bucovina

Trimisă în 19.07.16 23:25
autor camybugnariuGD [Reghin [MS]]
» VIZUALIZĂRI: 5299

Buna seara.

Am stabilit impreuna cu sotul meu si inca o familie de prieteni, ca in august, sa vizitam Bucovina.

Am inopta la Putna, dar am gasit pe net 6-7 pensiuni.

Poate veniti voi cu ceva ideii despre ce putem vizita in zona, unde putem servii masa si unde am putea innopta.

Multumesc!


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 1
  • BUGET: 500 lei
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri

Floryn81AUCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA399r[20.07.16 00:59]

@camybugnariu - Voi încerca să schițez un răspuns referitor la solicitarea ta, întrucât am mers în Bucovina atât în 2014, cât și în acest an. În urmă cu doi ani ne-am cazat pentru trei nopți la vila Doina din Voroneț, iar în acest an am mers la pensiunea Pietrele Doamnei din Pojorâta, unde am rămas de vineri până duminică. Ambele locații sunt OK, oricum noi nu am petrecut prea mult timp în cameră.

Referitor la obiective sper să te pot ajuta mai mult:

-dacă vă cazați la Putna, puteți vizita în vecinătate mănăstirea Putna și chilia lui Daniil Sihastrul;

-în apropiere de orașul Gura Humorului se află mănăstirea Voroneț și mănăstirea Humor, ambele putând fi vizitate într-un timp relativ scurt datorită distanței mici dintre ele;

-în orașul Gura Humorului noi am vizitat Muzeul obiceiurilor populare din Bucovina. E foarte frumos amenajat acest muzeu, iar explicațiile date de muzeografă te fac efectiv să retrăiești toate acele tradiții arhaice reconstituite cu ajutorul exponatelor. O plimbare prin Gura Humorului poate fi o altă posibilitate de a petrece câteva ore într-un mod plăcut.

-mănăstirea Moldovița și mănăstirea Sucevița ar putea fi și ele încluse într-un tur de forță de o zi alături de celelalte lăcașuri de cult enumerate mai sus, însă prea mult timp pentru altceva nu v-ar mai rămâne la dispoziție;

-dacă ajungeți în zona Moldovița, în apropiere puteți vizita Muzeul Internațional al ouălor încondeiate ”Lucia Condrea”; un obiectiv interesant, aveți ce vedea acolo. Tot în Moldovița vă puteți plimba cu mocănița Huțulca; noi nu am mai avut timp, însă pe AFA există câteva articole despre această mocăniță.

-o experiență interesantă este și coborârea în salina Cacica, unde este indicat să purtați o haină în plus; trebuie știut că în salină miroase puternic a petrol, așadar mirosul va intra în hainele purtate. Nu există lift sau vreun mijloc de transport pentru intrarea în salină, coborârea se face pe mai multe scări, câteva sute de trepte în total.

-la aproximativ jumătate de oră de mers cu mașina de Gura Humorului se află localitatea Ciprian Porumbescu (fostul sat Stupca) unde se pot vizita Casa memorială și Muzeul ”Ciprian Porumbescu”. Dacă aveți timp, merită să faceți o vizită acasă la marele nostru compozitor, cel care a părăsit atât de tânăr această lume.

-în ceea ce privește localitatea Pojorâta, o vizită aici este recomandată celor care doresc să străbată Transrarăul și să parcurgă unele trasee montane din apropiere. Cadrul natural este cu adevărat spectaculos.

-în apropiere de Pojorâta este orașul Câmpulung Moldovenesc, unde se poate vizita Muzeul ”Arta Lemnului” sau Muzeul Etnografic ”Ioan Grămadă”. Am vizitat ambele muzee și am rămas impresionați de frumusețea exponatelor.

Mai există și alte obiective la fel de interesante în Bucovina, eu am enumerat doar o parte dintre ele. Evident că nu le puteți vizita pe toate într-un timp scurt, însă vă puteți stabili câteva priorități. Ca o părere personală (subliniez, e doar opinia mea), dacă ar fi să mai ajung în Bucovina și să vreau să vizitez cât mai multe obiective, aș căuta o variantă de cazare în zona Gura Humorului; acolo există numeroase locații de cazare și de luat masa, aș avea de unde alege, iar distanțele față de multe dintre obiective sunt relativ mici.

Sper ca informațiile de mai sus să vă fie cât de cât de ajutor! Indiferent de alegerile pe care le veți face, vă doresc un sejur reușit! Și nu uitați, așteptăm impresiile voastre la întoarcerea acasă!

N.B.: Floryn81 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

sorynneaguPM39r[20.07.16 09:11]

Noi plecam peste 5 zile (pentru a 5 oara) in Bucovina.

Daca nu vreti neaparat sa va cazati in Putna, va recomand o pensiune in Sadova, in apropiere de Pojorata. Se numeste Casa Stefanel. Acolo ne vom caza pentru a 3 oara. vezi impresii. Pana sa descoperim aceasta pensiune ne-am luat " teapa " de vreo 2 ori cu diverse locatii.

Camerele sunt spatioase, toate cu baie, curatenia este desavarsita, mobilierul este de moda veche dar este in perfecta stare. Pensiunea are o veranda foarte mare si o curte spatioasa. Privelistea este de vis, comuna fiind situata la poalele Obcinelor Bucovinene.

Daca doriti mancare traditionala, d-na Rodica (gazda) este o bucatareasa desavarsita (sotia mea este bucatar-sef la un restaurant din Bucuresti si a apreciat foarte mult bucatele oferite). Preturile sunt mai mult decat decente.

De vizitat in Bucovina sunt multe obiective. Manastirile Voronet, Moldovita, Sucevita, Dragomirna, Putna, Cetatea de scaun a Sucevei, mocanita Hutulca (anul acesta o sa mergem si noi pentru prima oara), atelierul de ceramica neagra de la Marginea, Transraraul, chilia lui Daniil Sihastrul si multe altele.

Sper sa va ajute informatiile si sa ne impartasiti la sosire impresiile din concediu!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

iulianicAPLCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA576r[20.07.16 09:27]

@camybugnariu - Nu pot indica pensiuni la care ați putea găzdui la Putna, dar vreau să spun că fără o rezervare prealabilă n-ar trebui să ajungeți acolo mai ales în luna august.

Cândva, în august, pentru că de Sf. Maria aveam o zi liberă în plus, am fost la Putna dar nu am rămas acolo pentru că nu mai era nici o cameră liberă la nici o pensiune. Pentru amănunte, citește vechiul meu articol Hai in Bucovina!

Cu greu, în cele din urmă am găsit o cameră (cu baia comună) la DAGIDA – hotel pentru tineret aproape de Sucevița.

Ce să vizitați? Păi, cât mai multe dintre mănăstirile bucovinene, chilia Df. Daniil Sihastrul de la Putna, Cetatea lui Ștefan de la Suceava… depinde cât timp aveți la dispoziție.

Călătorie frumoasă!

N.B.: iulianic este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

CATAASSR52r[20.07.16 13:00]

Puteți lua în calcul varianta să vă cazați chiar la Mănăstirea Putna. Au camere de 2 locuri cu baie proprie și camere cu mai multe locuri. Trebuie să luați legătura cu ei din timp, vara sunt mai solicitați, pentru rezervare. Număr de telefon găsiți pe net. Puteți servi masa chiar la ei, dacă nu vă deranjează.

În drum spre Putna, vă puteți opri pe drum în localitățile Vicov-Bivolărie unde sunt mulți producători de încălțăminte, unde vă puteți ,,încălța” la prețuri ff bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

redmari108PM13r[20.07.16 16:44]

Manastirea Putnea este cea mai nordica dintre toate manastirile din Bucovina, este cam izolata de celelalte si veti fi departe de inima Bucovinei.

Intre Gura Humorului si Campulung Moldovenesc se afla comuna Vama, un colt de rai, cu cateva pensiuni superb pozitionate, peisaje de vis.

Noi am stat la MUGUR DE FLUIER. Ne-am simtit excelent, o curte imensa plina de flori, foisoare, paraul care susura, pensiunea amenajata in stil traditional, dar elegant si de calitate superioara.

Cat despre mancare... esti dependent de toate bunatatile pe care le fac acolo, nu mai e nevoie sa mananci in alta parte.

Nu veti regreta daca mergeti acolo. Insa trebuie rezervat din timp, caci au multe solicitari.

Puteti citi parerile pe AMF [AmFostAcolo, sau AFA - notă webm]/i]], toate sunt la superlativ.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

baronPM10r[20.07.16 21:08]

Buna seara! Cred ca pentru vizitarea Bucovinei cel mai bine ar fi sa va stabiliti Cartierul general undeva in apropierea orasului Gura Humorului.

Cu siguranta o varianta ar fi si Putna dar zona pe care v-am propus-o este mult mai dezvoltata din punct de vedere turistic.

Ca si varante de cazare testate de mine ar fi Pensiunea Lidana in apropiere de Vama, Pensiunea Inima Bucovinei in Frasin sau Perla Bucovinei in Voronet. Acestea sunt locatii in care veti fi tratat ca prieten si veti beneficia de servicii foarte bune. Ca si servicii de masa toate aceste pensiuni sunt la inaltime.

In privinta obiectivelor turistice cu siguranta puteti face trasee catre renumitele manastiri din zona dar si catre alte obiective turistice.

Daca va doriti o vacanta activa puteti sa va catarati prin copaci in parcul Arinis sau sa sa va balaciti in piscina acoperita sau descoperita din acelasi parc.

Va doresc sa aveti o vacanta frumoasa in care sa puteti descoperi caldura oamenilor din aceasta frumoasa zona.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

liviu49SE44r[21.07.16 14:58]

@camybugnariu - Fiind din Reghin, sunteti relativ aproape de Bucovina, circa 200 de km. Daca ce am citit eu, o noapte de cazare, este adevarat, pentru a prinde cat mai multe obiective turistice, v-as sugera o cazare in Gura Humorului, la un hotel sau pensiune. Atentie, ocupati-va din timp de rezervarea cazarii, pentru ca in august sunt mari probleme cu cazarea in zona.

Pana sa ajungeti la Gura Humorului, va recomand traseul Reghin, Toplita, Borsec, Tulghes, Ceahlau, Chiril, Transraraul, Gura Humorului. Drumul are circa 240 kilometri si usor se poate face in 5-6 ore de mers, cu opriri pentru admirarea naturii. Dupa cazare, cred ca puteti vizita cele doua manastiri din apropiere, Voronet si Humor. A doua zi, la intoarcere, va sugerez sa mergeti spre Margina, cu o escala la Salina Cacica, apoi pe drumul spre Sucevita si apoi Moldovita, alte doua frumoase manastiri cu fresce exterioare.

Daca timpul va permita, de la Margina puteti trage o fuga pana la Putna, unde va asteapta manastirea si chilia Lui Daniel Sihastru. Si daca se intampla sa va prinda ora pranzului cand va intoarceti de la Chilia lui Daniil Sihastrul, chiar la intrarea in sosea, pe dreapta va asteapta un restaurant cu o ciorba bucovineana cu afumatura pe care o veti tine minte toata viata. In mod sigur nu veti mai avea nevoie de felul doi (o tochitura pe cinste), pentru ca un castron cu ciorba va va potoli foamea pana ajungeti acasa.

Dupa vizitarea manastirii Moldovita, ideala ar fi fost o plimbare cu Hutulca, dar tare mi-e teama ca timpul va fi dusman si cu dvs. cum a fost si cu noi. Dar nu-i nimic va asteapta alte frumuseti. De la Vatra Dornei va continuati drmul spre Bistrita, prin pasul Tihuta, cu al sau celebru han al lui Dracula. O mica pauza acolo si cateva poze sunt bine venite. Va continuati drumul si de Prundu Bargaului, trageti o fuguta pana la Colibita, un loc cu o frumusete deosebita. Cat va permite timpul, bine ar fi sa fie mai mult plimbati-va pe malul lacului si luati o portie zdravana de aer curat de la peste 900 de metri altitudine. Cand va veti indura sa plecati de la Colibita drept spre Bistrita, de unde nu mai aveti nevoie de ajutorul meu sa ajungeti acasa.

Ca sa va necajesc putin, fiind atat de aproape va sugerez sa va faceti timp, macar 5 zile si sa va cazati la Vatra Dornei, iar de acolo in fiecare zi cate o excursie de 200-300 km va va face sa nu mai doriti sa plecati. Eu am fost 7 zile la Vatra Dornei, am fost in fiecare zi in alta excursie, dar nu am vazut nici jumate din ce as fi vrut sa vedem.

Pana atunci numai bine si calatorii placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

MagdutaJR2r[21.07.16 21:37]

@camybugnariu - Buna eu am fost cazata in Vatra Dornei pret convenabil la Pensiunea Elenuca in perioada 18-25 Iulie bucatarie utilata cu tot ce este necesar loc pentru gratar (poti cauta review-ul postat de mine este detaliat acolo). vezi impresii

In Vatra Dornei gasesti 3 hipermarketuri de unde poti face aprovizionarea.

Am cumparat excursiile de la agentiile locale, o excursie de 1 zi la Manastirile din Bucovina pret 75 lei/pers, a doua in Maramures - 65 lei (Manastirea Barsana ti-o recomand un loc minutat care nu trebuie ocolit daca ajungi in Maramures, Sapanta) si a treia de o jumatate de zi pret 35 lei pe Transrarau.

Din pacate excursiile organizate se fac numai sambata si duminica deoarece au spus ca in cursul saptamanii nu au solicitari turistii fiind la tratament.

Oricand iti pot oferi informatii suplimentare daca ai nevoie.

Concediu placut, petrecere frumoasa!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Dan&EmaTIT466r[24.07.16 08:13]

Eu iti recomanda Casa Vero situata in localitatea Vama, departe de zgomot si poluare si unde gasesti ospitalitate. In articolul de mai jos vezi impresii gasesti ultimele noastre impresii de acolo. Mai gasesti un articol si mai vechi (articolul meu de debut), daca doresti. In articol gasesti si toate recomandarile tiuristice din zona, multe cu linkuri de prezentare amanuntite.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

alimuresanCH[24.07.16 18:39]

Da, de acord cu localitatea Vama. De aici poti vizita usor Humor, Sucevita si Voronet, relativ aproape si muzeul Lucia Condrea (frumoase si multe ouale incondeiate). Eu am stat 2 ani la rand la pensiunea Casa Calin (2013 si 2014) si am fost super multumita. Casa rustica, curatenie, mic dejun satios, ti se gateste din lista de bucate traditionale pana pe la ora 22. (cel putin asa era cand am fost noi) Daca au ramas asa merita vizita. De la sosea nu este departe dar se pierde intre celelalte pensiuni vecine. Oricum sunt multe pensiuni frumoase in apropiere. Nu are pagina de prezentare pe booking ci direct pagina ei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [10] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.72557592391968 sec
    ecranul dvs: 1 x 1