ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.01.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2021
DURATA: 1 zile
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 10 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

În vizită la Grădina zoologică - Zimbrăria ”Dragoș Vodă” din județul Neamț

TIPĂREȘTE

La începutul acestui an ne-am hotărât să plecăm de acasă pentru câteva zile. Am decis repejor că vom vizita Ținutul Neamțului, întrucât nu mai fusesem de câțiva ani pe acolo. Unul dintre locurile unde ne-am propus să ajungem a fost Zimbrăria” Dragoș Vodă” , obiectiv pe lângă care trecusem fără a opri în urmă cu mai mulți ani.

Grădina zoologică - Zimbrăria” Dragoș Vodă” se află în apropiere de Mănăstirea Neamț, iar pentru a ajunge acolo am trecut prin orașul Târgu Neamț și am continuat pe DN 15B. După vreo 10 kilometri, am observat indicatorul spre Mănăstirea Neamț și am intrat pe drumul secundar spre dreapta către acest lăcaș de cult (DJ 155C). Peste câteva clipe am sosit la intrarea în parcarea de la zoo.

Era ora 14.40, iar în parcare se aflau doar alte trei mașini, semn că nu erau prea mulți vizitatori în acel moment. Am trecut pe lângă un stand cu suveniruri și ne-am îndreptat către casa de bilete. Tarifele sunt: 8 lei/adult și 5 lei/copil, iar în cazul unor grupuri mai mari de 10 persoane se achită 5 lei/adult și 3 lei/copil. În ceea ce privește programul de vizitare din această perioadă, zoo se poate vizita în intervalul orar 08.00 - 16.00.

Am achitat 21 de lei în total și am intrat pe aleea principală.

Pentru început, pe partea dreaptă, am ajuns în dreptul spațiilor unde sunt găzduite păsările. Am văzut porumbei, fazani, câțiva păuni, dar și niște găini pitice foarte simpatice (parcă moțate olandeze se numesc).

Dincolo de spațiile păsărilor se afla o cușcă părăsită (din ceea ce am aflat, acolo stătea ursul în urmă cu ceva vreme). În acest moment, nu locuiește niciun urs la această grădină zoologică. Următoarea locuință este aceea a mistrețului; când am ajuns la zoo, mistrețul dormea, dar când ne pregăteam de plecare, porcul mistreț era ieșit în țarcul lui, așa că am reușit să îi facem câteva poze.

În vecinătatea mistrețului este găzduită o familie de nutrii. Panoul informativ amplasat pe țarcul lor ne-a prezentat câteva informații despre acest animal (care seamănă cu un șobolan mai mare): nutria este un mamifer rozător semiacvatic, originar din America de Sud. Nutria mai este numită Castor de Chile sau Biber de baltă și trăiește în colonii. O nutrie adultă cântărește între șase și zece kilograme.

Trei țarcuri de mari dimensiuni găzduiesc muflonii, cerbii comuni și căprioarele, respectiv cerbii lopătari (aceștia din urmă au coarne impresionante). Animalele păreau bine îngrijite și aveau fân în spațiile amenajate special pentru hrănirea lor.

În cel mai mare țarc sunt găzduite vedetele acestei grădini zoologice, respectiv șapte exemplare de zimbru. Cinci dintre aceste animale dormitau pe pajiște, la oarecare distanță față de aleea de vizitare, iar alți doi zimbri se aflau la ieslea acoperită de lângă gard (locul unde mâncau), spre încântarea noastră, dar și a celorlalți câțiva vizitatori. Ne-au bucurat pentru că am avut ocazia să admirăm de aproape aceste impunătoare animale, reintroduse cu destulă dificultate pe meleagurile românești (după ce în secolul al XIX-lea dispăruseră complet din pădurile României din pricina vânării lor în exces). Pe marginea aleii de vizitare există un foișor în care am urcat și noi; de acolo se deschide o panoramă și mai frumoasă asupra țarcului unde sunt găzduiți cei șapte zimbri.

Un panou informativ aflat în vecinătate prezintă câteva detalii despre istoricul zimbrăriei. Aflăm că această grădină zoologică a fost înființată în anul 1968, iar un an mai târziu a fost populată cu trei zimbri aduși din Polonia. În 1974 se nasc doi zimbri în captivitate, iar după un an toți cei cinci zimbri reușesc să evadeze, rupând gardul șubred al țarcului (au fost găsiți și aduși cu dificultate înapoi). Zimbrii de aici au fost folosiți la realizarea câtorva filme istorice, un exemplu în acest sens fiind pelicula” Ștefan cel Mare - Vaslui 1475” .

Tot în cadrul acestei rezervații se află un număr de trei iazuri (le remarcasem și noi dincolo de gard) - este vorba despre Iazul Zimbrilor, al Cerbilor și al Căpriorilor.

Noi am zăbovit mai mult de o oră pe aleile de la acest zoo. Ne-a plăcut faptul că ne aflam practic într-o pădure, iar în țarcurile din jur am admirat câteva animale sălbatice. Pentru băiat (dar și pentru noi) a fost o experiență frumoasă și ne-am propus să mai mergem acolo atunci când vom ajunge din nou în zonă. Animalele păreau a fi bine îngrijite și aveau suficientă hrană, ceea ce este un lucru normal (și îmbucurător).


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Cu cinci minute înainte de încheierea programului de vizitare am plecat spre mașină. Ne-a făcut plăcere să vizităm Grădina zoologică - Zimbrăria” Dragoș Vodă” , motiv pentru care recomandăm acest obiectiv!

Toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 13.01.21 22:46:04
Validat / Publicat: 14.01.21 08:27:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VÂNĂTORI-NEAMȚ.

VIZUALIZĂRI: 3403 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Zimbrul - un animal legendar, readus pe meleaguri românești.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34850 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [14.01.21 08:58:28] »

Animalele sunt la fel de interesante, dar peisajul este dezolant în vreme de iarnă și fără zăpadă. Imaginea de la intrare - P01 - mi s-a părut extrem de tristă fără mașini parcate acolo de-a valma, fără larma copiilor nerăbdători, bucuroși că sunt aduși acolo.

​Altfel, trebuie remarcat și aspectul pozitiv: lipsa aglomerației. Poți privi în voie, oricât, tot ceea ce-ți place. E drept că nici vara, cu mai mulți vizitatori, nu ești stânjenit în interior. Parcă mai mare stresul (atunci când am fost noi acolo) a fost în exterior, în zona cu parcare, tarabe cu suveniruri și sucuri.

Sper că ți-a plăcut incursiunea în Neamț, ținutul copilăriei mele. ​

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [14.01.21 10:33:02] »

@iulianic:  Chiar dacă peisajul nu a fost prea atrăgător, nouă ne-a plăcut mult să vizităm această rezervație. Am respirat aerul curat din mijlocul acelei păduri și ne-am relaxat plimbându-ne pe aleile din jur, fără a interacționa cu prea multe persoane. Știu că ați vizitat acest loc anul trecut și că decorul natural era altul, însă a fost bine și așa. Citisem pe undeva că la acest zoo existau în trecut lupi și urs, dar acum aceste animale nu se mai află acolo (și poate că este mai bine, cel puțin pentru ele).

Da, ne-a plăcut incursiunea pe meleaguri nemțene! O plănuiam de mai multă vreme și acum s-a materializat, așa că trei zile ne-am plimbat prin zonă. În ceea ce privește zăpada, am găsit-o pe lângă Lacul Roșu, dar deja am trecut în județul vecin!

Mulțumesc pentru lectură și pentru ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂParcul Natural Vânători-Neamț / Rezervația de Zimbri 'Dragoș Vodă':

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079149007797241 sec
    ecranul dvs: 1 x 1