ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.09.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 1 zile
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 10 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Lespezi și Cornul Călțunului - pe două vârfuri semețe din Masivul Făgăraș

TIPĂREȘTE

Pentru că în ultima perioadă am citit pe AFA mai multe impresii despre drumeții, m-am hotărât să scriu prezentul articol pe aceeași temă. Drumeția pe care urmează să o detaliez este una dintre cele mai frumoase și este, cu siguranță, cea mai dificilă din acest an. Munții Făgăraș au reprezentat destinația noastră de la finalul lunii iulie, iar ținta aleasă a fost zona de creastă, mai precis două vârfuri semețe din România: Lespezi și Cornul Călțunului.

Pentru o mai bună înțelegere a ceea ce voi prezenta, trebuie spus că în țara noastră există 13/14 vârfuri de peste 2500 de metri înălțime: Peleaga și Păpușa în Masivul Retezat; Parângul Mare în Masivul Parâng; Moldoveanu, Viștea Mare, Negoiu, Lespezi, Cornul Călțunului, Dara, Hârtopul Darei și Vânăt (o) area lui Buteanu în Munții Făgăraș; Omu și Bucura Dumbravă (numit și Vârful Ocolit) în Masivul Bucegi. După unele păreri, pe această listă selectă intră și Vârful Capul Morarului (2501 metri) din Bucegi, dar în jurul lui sunt opinii pro și contra, întrucât se află aproape de Omu și nu arată ca un vârf distinct, ci mai degrabă ca un dâmb, fără o diferență de nivel semnificativă față de mult mai cunoscutul său vecin.

Să revenim la drumeția noastră către coloșii Lespezi și Cornul Călțunului! Cele două vârfuri sunt uneori numite” gemenii Făgărașului” , alții spun că reprezintă un vârf dublu, cert este că priveliștile sunt grozave de acolo de sus dacă ai parte de o zi frumoasă. Oricum, este indicat să arunci o privire la prognozele meteo pentru o astfel de drumeție, altfel s-ar putea să ai parte de surprize majore, nu neapărat plăcute!

Traseul nostru către cele două vârfuri a pornit din zona Piscul Negru de pe Transfăgărășan, iar marcajul urmărit a fost” punctul roșu” atât la urcare, cât și la coborâre. Pe site-urile de specialitate, această drumeție este considerată una medie ca dificultate, pentru noi a fost dificilă. Dar am reușit să atingem vârfurile și să revenim cu bine la punctul de plecare, poate cel mai important lucru!

 

Drumeție Piscul Negru - Vârful Lespezi; Vârful Cornul Călțunului și retur - reperele temporale și alte informații:

Ora 07.20 - plecarea din parcarea de la Piscul Negru.

Ora 08.20 - am ieșit din pădure în golul alpin; ne apropiam de stâna din Lespezi.

Ora 08.30 - eram la stână. Am mai urcat câteva minute și am luat o pauză de 15 minute.

Ora 12.00 - am ajuns la bolovanul de sub Vârful Lespezi și am luat o pauză de vreo 35 de minute. Acolo am mâncat.

Ora 13.45 - Vârful Lespezi! Uraaa!

Ora 14.10 - am plecat spre Cornul Călțunului; am ajuns pe acest al doilea vârf în 20 de minute, pe traseu nemarcat, expus, dar totuși vizibil.

Ora 14.30 - Vârful Cornul Călțunului! Din nou, uraaa!

Ora 15.00 - am revenit pe Lespezi și am început coborârea pe același traseu.

Ora 15.35 - am lăsat în urmă bolovanul de sub Lespezi.

Ora 17.20 - am revenit la stâna din Lespezi.

Ora 18.20 - final de drumeție.

11 ore dus-întors și o diferență de nivel semnificativă - circa 1320 de metri pe sens, având în vedere că zona Piscul Negru se află la aproximativ 1200 de metri altitudine.

Am parcurs cam 10 kilometri dus-întors, distanța este relativ mică, dar urcarea continuă, de multe ori cam abruptă, ne-a stors de vlagă. Pe acest traseu nu am găsit vreo sursă de apă!

 

Știam dinainte la ce urma să ne înhămăm, așa că am căutat să fim cât mai aproape de intrarea în traseu, pentru a pleca dis-de-dimineață către vârfuri. Ne-a ieșit parțial, am dormit o noapte la cort pe Transfăgărășan, la câțiva kilometri mai sus de Piscul Negru. Ne-am trezit puțin înainte de ora 06.00, doar că am mai zăbovit până am strâns cortul (parțial strâns, mai bine zis mototolit în portbagaj):)

Cert este că pe la ora 07.00 ne aflam la Piscul Negru, unde ne-am echipat corespunzător. Am încălțat bocancii, am luat cu noi cinci litri de apă, am luat fluier, haine largi, pelerine de ploaie, șepci, mâncare în rucsac, bețe de drumeție și am pornit la drum. Poteca și-a arătat imediat intențiile: după câțiva pași am început să urcăm, iar această urcare continuă avea să se sfârșească tocmai pe Lespezi! Ufff! Greu la deal...

Am trecut pe lângă o construcție părăsită (pare a fi intrarea într-o mină sau ceva de genul ăsta) și am stat cu ochii după marcaje, în vreme ce poteca urca susținut printre copacii falnici. Denumirea de Lespezi și-ar putea găsi o explicație și prin faptul că poteca este aproape peste tot acoperită cu pietre mai mici sau mai mari, ceea ce necesită o atenție sporită. În fine, am mai trecut printr-o poieniță, am mai oftat un pic, am mai ocolit un trunchi de copac căzut și iată-ne în golul alpin cam după o oră de la plecare! De acolo practic începea greul, chiar dacă vârful se vedea deja!

Am mai urcat vreo câteva minute și am trecut cu grijă pe lângă stână, încercând să nu deranjăm dulăii aflați în partea opusă a țarcului. Chiar dacă oile erau plecate, la stână mai erau vreo doi căței, dar și un cioban. Nu am avut nicio problemă, astfel că ne-am văzut încetișor de drum. Cu fiecare pas făcut, în spatele nostru priveliștea se deschidea tot mai mult. Încurajați de vremea excelentă și mângâiați de un vânt domol, am tot urcat pe Piciorul Lespezilor. După vreo două ore de la plecare am început să facem pauze scurte și destul de dese, iar printre tufișurile din jur mai ocheam câte o afină. Până pe vârf, acest traseu alternează porțiunile înclinate cu cele mai domoale, însă peste tot se urcă. Soarele ardea destul de tare, doar că am avut noroc pentru că am mai găsit stânci uriașe în lateralul cărora ne bucuram de un pic de umbră.

Pe traseu ne-au depășit câțiva iubitori ai muntelui cu o condiție fizică mai bună, dar nu a fost vreo problemă! Noi nu ne propusesem să batem vreun record, pur și simplu am vrut să vedem dacă putem atinge vârful.

După mai bine de patru ore de la plecare, am ajuns la prima zonă mai expusă a traseului și anume bolovanul de sub Lespezi. Din ceea ce am mai citit, acest obstacol se traversează iarna prin escaladare, iar vara se ocolește prin partea dreaptă. Este o porțiune nu foarte dificilă, dar unde trebuie atenție sporită întrucât hăul este la doar un pas greșit distanță. Ne-am cățărat puțin, am coborât abrupt câțiva pași și iată-ne trecuți cu bine de imensul bolovan!

Era timpul pentru o nouă pauză, mai ales că stânca ne-a oferit un loc la umbră chiar după ce am depășit-o. Am stat acolo mai bine de 30 de minute, am mâncat, am băut apă și ne-am refăcut cât de cât forțele. În dreapta noastră se vedea tot mai mult din zona de creastă, inclusiv cunoscutul pisc Lăițel, cel care îi pune la încercare pe drumeții care” atacă” Negoiu dinspre Bâlea.

În fața noastră se arăta impunătorul Lespezi, parcă tot mai stâncos și mai arogant, părând a ne transmite că nu se va lăsa ușor cucerit! Și așa avea să fie, căci ultima porțiune este cea mai abruptă dintre toate, iar noi eram foarte obosiți; cu toate acestea, am reușit să ajungem pe Lespezi, lângă roza cea verde, un simbol al acestui pisc. În acest timp, norii s-au cam adunat deasupra noastră, dar prognoza s-a confirmat, în sensul că am scăpat neplouați.

Ne-am odihnit puțin, am schimbat câteva impresii cu alți patru turiști aflați pe Lespezi în acel moment și apoi am început sesiunea de fotografii. Era probabil unul dintre acele momente” o dată-n viață” , așa că nu ne-am zgârcit cu pozele. Am mai făcut câțiva pași în dreapta deoarece știam că ceva fain se ascunde la marginea hăului - este vorba despre frumosul lac Călțun (aflat la 2135 de metri altitudine). Lacul are suprafața de 7751 metri pătrați, dar privit de la peste 2500 metri altitudine părea un strop albastru într-o lume de piatră.

Roza Vânturilor, simbolul Vârfului Lespezi, este un monument ridicat în data de 15 mai 2005, ce pune în evidență altitudinea maximă a piscului, respectiv 2517 metri. Apare și aici o discuție, întrucât la vreo doi metri este trecută cu vopsea altitudinea de 2522 de metri (pe care am mai întâlnit-o prin diverse surse de informare). Poate cineva care știe mai multe amănunte ne-ar putea lămuri...

Tot de pe Lespezi pot fi admirate Cornul Călțunului, impunătorul Negoiu (al doilea vârf din România după Moldoveanu), iar în direcția opusă am recunoscut Vânăt (o) area lui Buteanu, dar și trapezul Viștea Mare-Moldoveanu. Se vedea chiar și o parte din lacul de acumulare Vidraru!

 

Trecerea de pe Lespezi pe Cornul Călțunului (porțiune expusă, nemarcată)

Consider că pasajul nu trebuie abordat de către cei care au rău de înălțime! Pentru că ajunsesem atât de aproape de încă un vârf semeț, am zis să îl” atacăm” , să vedem dacă ne iese... Întrucât soția era în continuare foarte obosită, a ales să rămână pe Lespezi, iar eu și cu băiatul ne-am înarmat cu foarte multă atenție și am pornit către Cornul Călțunului. Cele două vârfuri sunt despărțite de o spintecătură, dar se poate ocoli cumva pe la baza ei pentru a ajunge pe Cornul Călțunului.

Am coborât preț de câteva minute oarecum perpendicular pe Piciorul Lespezilor, apoi am dat peste niște momâi (grămezi de pietre) care ne-au ajutat să ne orientăm mai bine. Chiar dacă zona este înclinată, am parcurs-o relativ repede cu cel mic de mână; consider că atunci când stâncile sunt umede, zona prezintă un real pericol pentru oricine, indiferent de experiență.

Am ajuns apoi la un pasaj care ne-a condus în hornul dintre cele două vârfuri și de acolo am urcat prin stânga, ajungând destul de repede pe Cornul Călțunului. Ei bine, aș spune că acestui vârf i s-ar potrivi și mai bine denumirea de Lespezi! Zici că a avut loc o explozie acolo, vârful este format exclusiv din bucăți uriașe de stâncă, împrăștiate în toate direcțiile.

Au urmat bineînțeles pozele cu indicatoarele de vârf, acestea menținând controversa de pe Lespezi; un indicator spunea că ne aflăm la 2505 metri, iar celălalt la 2510 metri altitudine. Mă rog, important e că ne aflam la 2500+ :)

Am admirat încă o dată frumosul lac Călțun, apoi Negoiu, în timp ce mami ne făcea cu mâna de pe Lespezi. Nu am zăbovit mai mult de câteva minute pe Cornul Călțunului și ne-am întors pe Lespezi folosind același pasaj de trecere dintre vârfuri.

 

Coborârea de pe munte nu a fost deloc ușoară, chiar dacă am ieșit mult mai bine cu timpul. O bună bucată ne-am temut și de ploaie, ceea ce ne-a făcut oarecum să fim mai sprinteni, dar oboseala își spunea cuvântul, astfel că pe ultima parte ne pierdusem elanul. Când ne-am apropiat de stână am observat că oile reveniseră acolo, dar încă o dată cățeii ne-au dat pace, chiar dacă ne văzuseră. Probabil că sunt obișnuiți cu turiștii, deși nu m-aș baza niciodată pe asta!

Deoarece norii acoperiseră aproape complet cerul, iar în depărtare se auzeau tunete înfundate, am intrat în pădurea întunecată cu speranța cu mașina nu mai este chiar așa departe. Porțiunea a fost ciudată, am parcurs-o cu teamă și vorbind întruna, fluierând uneori, fiindu-ne frică să nu ne apară cumva Moș Martin în cale. Am avut iarăși noroc, ursul ne-a scutit de alte emoții și nu a apărut, iar zgomotul mașinilor aflate în trecere pe Transfăgărășan ne-a spus că suntem aproape de final. Așa avea să fie, în câteva minute eram la mașină, rupți de oboseală, cu gleznele și cu genunchii praf, dar hei! tocmai ce coborâsem de pe Lespezi!


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Concluzii - Pentru noi a fost o adevărată provocare” să ne luăm la trântă” cu un asemenea traseu. Nu suntem chiar începători, dar nici nu suntem foarte antrenați, facem acest lucru din plăcere și încercăm mereu să ridicăm ștacheta. După cum am mai spus, a fost o drumeție grea, însă zona de creastă din Făgăraș dă dependență, așa că nu ar fi exclus să ajungem pe acolo din nou în următorul an.

Toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 28.09.20 18:47:37
Validat / Publicat: 28.09.20 20:19:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL FĂGĂRAȘ.

VIZUALIZĂRI: 725 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Am ajuns la bolovanul de sub Lespezi. Am traversat cu grijă prin partea dreaptă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43400 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

MikaPHONE
[28.09.20 20:50:55]
»

@Crazy_Mouse:  Felicitări! Un traseu dificil pe care l-ați parcurs cu bine. Asa e, Fagarasii dau dependenta. Sunt munți care au de toate, vârfuri 2500+, trasee spectaculoase, priveliști de vis. Va admir ca mergeți împreună cu copilul, ca îl duceți pe orice traseu. Felicitări! Cu siguranță că fi un muntomani adevărat! Fotografii foarte frumoase, cu ambele vârfuri. I ca o dată, felicitări!  

Floryn81AUTOR REVIEW
[28.09.20 21:00:14]
»

@Mika:  Mulțumesc! Așa este, un traseu dificil, mai ales pentru noi! Am ales să îl luăm și pe cel mic pe tot felul de trasee (ori mergem cu toții, ori stăm acasă), iar în această vară am avut surpriza că juniorul începe să facă față chiar mai bine decât noi. Am trecut împreună cu băiatul pe Cornul Călțunului și nu s-a temut mai deloc. Am mers de mână, am fost atenți și am trecut cu bine peste pasajele expuse; nu avem niciunul rău de înălțime.

La vârsta de 10 ani, Darius stă destul de bine ca palmares montan 2500+: a fost pe Buteanu anul trecut, iar în acest an pe Lespezi, Cornul Călțunului, Omu, Bucura Dumbravă și Capul Morarului. Mai aveam în plan Moldoveanu cu Viștea, am avut vreo două șanse, dar nu s-au aliniat planetele. Oricum, muntele va fi tot acolo și anul următor!

Mulțumesc încă o dată pentru lectură și pentru ecou! Numai bine!

adrianaglogoPHONE
[28.09.20 21:21:36]
»

@Crazy_Mouse:  Ce imi place sa citesc articole despre trasee montane! Si mai ales din Fagaras. Noi am batut Fagarasul in lung si-n lat, din Pitesti era aproape. Imi amintesc de prima tura de creasta, dupa Custura Saratii si vf. Negoiu am coborat pe Strunga Dracului, spre Caltun. Era 23 august si a nins ca iarna, 20 cm. Am dormit in refugiu, dublu peste capacitatea lui. A doua zi, soare!

Floryn81AUTOR REVIEW
[28.09.20 21:39:32]
»

@adrianaglogo:  Pentru noi Masivul Făgăraș este mai departe, de aceea ajungem prin zonă mai ales vara, când putem lega mai multe zile de concediu. Anul trecut am urcat prin Șaua Caprei spre Buteanu, am avut noroc de vreme foarte bună, iar anul acesta am recidivat cu Lespezi și Cornul Călțunului. De regulă, atunci când am mers pe Transfăgărășan am rămas câte două-trei zile în zonă, timp în care am abordat și câte un traseu montan. Să sperăm că la anul vom reveni pe alte poteci făgărășene, așa ne-am dori, sănătoși să fim până atunci cu toții!

Mulțumesc pentru lectură și pentru ecou! Numai bine! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[28.09.20 22:15:23]
»

@Crazy_Mouse:  Chiar ma gandeam daca flacaul a mers cu voi si uite ca asa a fost. Cred ca de la varsta frageda trebuie dusi copiii pe munte si sa se obisnuiasca cu ei. Pe mine ma duceau parintii cand eram mica, la 5 ani urcam Jepii Mici cu ei. Cat despre flacaii mei, din pacate weekendurile aveau alta destinatie si nu prea le au cu drumetiile, insa asta e.

Am mai spus, si o repet, am tot respectul pentru cei ce fac drumetii pe munte, ati facut o drumetie minunata, felicitari, votat cu mare drag. ​

Dana2008PHONE
[28.09.20 22:43:01]
»

@Crazy_Mouse:  FELICITĂRI!!!...

Înmulțite cu 10 la puterea infinit pentru juniorul vostru curajos și brav!

Tot respectul pentru cucerirea acestor vârfuri dificile. Noi le-am tot amânat din cauza răului de înălțime, iar pe junior nici nu mă gândesc să-l duc încă. Mai aștept să mai crească, coborârile sunt foarte dureroase. L-am plimbat anul acesta pe la înălțimi mai mici.

Poate la anul le vom bifa și noi dacă suntem sănătoși. Am adnotat articolul că să-l consult la nevoie.

Făgărașii sunt impresionanți și minunați! Sunt îndrăgostită de acești munți.

Drumeții plăcute! Numai bine!

Michi
[28.09.20 23:17:10]
»

@Crazy_Mouse:  Splendid review deşi m-a pus puţin în încurcătură. Vara asta s-a scris mult despre munţii Făgăraş. Eu i-am străbătut de la Voila- Sâmbăta cu coborâre  spre oraşul Victoria sau urcând de la Victoria- Tărâţa- Podragu, uneori Viştea- Moldovanu cu coborâre pe la Bâlea. Alteori cu piciorul şi rucsac în spate de la Bâlea Lac la stânga lacul Capra şi Vânătoarea lui Buteanu sau la dreapta Călţun vârful şi lacul Călţun, -era pe undeva şi Paltinul, Lăiţa- spre Negoiul, coborând pe Strunga Dracului sau a Doamnei sau nu, mai departe spre Avrig. V-aţi prins că asta era distracţia duminică de duminică, uneori şi sâmbătă (ptcă lucram în mediu toxic) în anii de stagiatură 1958-1961. Ce m-a pus în încurcătură a fost traseul transfăgărăşanului care nu s-a pliat pe amintirile traseelor mele. Nu-mi aduc aminte de denumirea de Cornul Călţunului ci simplu vârful Călţun şi lacul şi deloc de Lespezi deşi n-aş fi putut ajunge la Negoiul dacă nu treceam pe acolo. Sunt 60 de ani de aunci, nu erau ghiduri de citit şi foarte posibil să fi uitat unele denumiri dar bucuria urcatului pe munte nu se poate şterge oricât de depărtată ar fi în timp...

Floryn81AUTOR REVIEW
[28.09.20 23:31:24]
»

@mishu:  Băiatul merge cu noi peste tot. Că mai încolo va continua să meargă sau nu pe munte, asta va fi opțiunea lui. Deocamdată noi încercăm să îi insuflăm dragostea de munte, plecând de la ideea că un copil trebuie scos cât mai des în natură. În ceea ce îi privește pe băieții tăi, să știi că nici noi nu am fost fani munte pe la 20 de ani; pe atunci mai degrabă iubeam marea și mergeam cât de des puteam. După 30 de ani am început să urcăm tot mai des pe munte.

​@Dana2008: Așa este, am spus și eu, cele două vârfuri au câteva porțiuni expuse, atenție la răul de înălțime. Mai ales trecerea către Cornul Călțunului este dificilă din acest punct de vedere.  

Băiatul duce bine asemenea drumeții, chiar mai bine ca noi. Îl antrenasem oricum înainte prin câteva ture mai lungi, dar pentru asemenea trasee oricum nu poți spune niciodată că te-ai pregătit suficient.

Mulțumesc pentru lectură și pentru ecouri! Numai bine! ​​

Floryn81AUTOR REVIEW
[28.09.20 23:39:59]
»

@Michi:  Este posibil ca în trecut Cornul Călțunului și Lespezi să fi fost privite ca unul și același vârf. Piscurile sunt considerate a fi un vârf dublu deoarece distanța dintre ele este mică. Totuși, există acea spintecătură care le separă cumva și care face ca trecerea dintr-o parte în alta să fie dificilă. Am găsit și eu denumirea de Călțun pentru Cornul Călțunului, totuși cea de-a doua este în prezent mai des utilizată.

Să știți că lecturez cu admirație astfel de ecouri ​despre urcatul pe munte din urmă cu mai mulți ani, când nu exista nici echipamentul de azi și nici mașinile nu puteau ajunge atât de departe în inima muntelui.  

Mulțumesc pentru lectură și pentru frumosul ecou! Sănătate multă vă dorim! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterPHONE
[29.09.20 08:06:04]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, Michi, Mika, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă masivul Făgăraș:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.1044180393219 sec
    ecranul dvs: 1 x 1