ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.01.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2017
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Weekend de iarnă în Poiană

TIPĂREȘTE URM de aici

În weekendul trecut am petrecut un minisejur în stațiunea Poiana Brașov, destinație unde nu mai ajunsesem din vara anului 2014. Nu a fost un sejur plănuit de multă vreme, așa că înainte cu vreo două zile de a pleca am început să caut pe internet o posibilitate de cazare cât de cât convenabilă ca preț, știut fiind faptul că în această perioadă hotelurile sunt destul de ocupate iar prețurile în Poiana Brașov sunt, în general, mari și foarte mari. Am reușit să fac o rezervare pe booking la hotelul Royal (unde aveam să ne simțim bine, după cum v-am prezentat în articolul despre unitatea de cazare) și vineri dimineața am pornit la drum...

Drumul – Am ales variante diferite pentru drumul la dus și întoarcerea acasă. La plecare am optat pentru DN10, adică am mers ”pe Siriu”, așa cum zicem noi. Drumul a fost complet deszăpezit, iar peisajul de vis. O să vă convingeți din cele câteva fotografii, noi nu mai avusesem ocazia să trecem pe acolo când lacul de acumulare Siriu era înghețat. Duminică, la întoarcerea acasă, ne-am hotărât să mergem pe la Târgu Secuiesc-Ojdula-Lepșa-Focșani; pe acolo am mai trecut în urmă cu vreo 6 ani, dar atunci mai era o porțiune de drum neasfaltată la Ojdula. Acum și acest drum este impecabil: șoseaua șerpuiește în urcare și în coborâre prin munții Vrancei, printre brazii încărcați de nea. De la Târgu Secuiesc până la Lepșa ne-am întâlnit cu doar trei mașini, așadar putem spune că am fost singuri pe acest drum superb. Ruta de la întoarcere (având ca punct final municipiul Râmnicu Sărat) a fost cu aproximativ 40 de kilometri mai lungă decât drumul la dus.

Poiana Brașov, ce am făcut acolo – Păi, am ajuns la hotel pe la ora prânzului, dar mai aveam de așteptat până să primim camera (check-inul era la ora 15.00), așa că am scos săniuța din portbagaj și în câteva minute cel mic zbura pe derdeluș. Am folosit un derdeluș improvizat aflat în apropierea pârtiei Bradul, cu plecare de la marginea pădurii. Locul a fost destul de aerisit vineri, însă sâmbătă s-a aglomerat; oricum, cu puțină atenție la cei din jur, ne-am distrat fără să punem pe alții în pericol. Spun asta întrucât am văzut două persoane care s-au accidentat destul de serios în cele trei zile petrecute de noi acolo. Pentru cei care nu vin cu săniuță de acasă, există posibilitatea închirierii din apropiere; pentru o sanie se plătea 20 de lei/zi. Pentru tubing (acele colace umflate care se folosesc pe pârtie) tarifele erau pentru o oră de utilizare: tubing single – 20 de lei/oră; tubing double – 30 de lei/oră.

Pentru cei care vor să se dea cu sania sau tubing într-un loc amenajat, există posibilitatea de a intra în Parcul de aventuri ”Season Hill” din apropiere. Există spațiu pentru săniuș și câteva trasee pentru tubing și, cel mai important, este amenajată un fel de scară rulantă (o bandă mai bine zis) pe zăpadă care înlesnește urcarea pe pârtie. Am aruncat o privire peste gard și o să atașez câteva poze, însă nu am mers acolo la săniuș deoarece tarifele sunt cam mari (părerea noastră) – de exemplu, pentru o oră de acces în parc un adult plătește 25 de lei, la care se adaugă alți 15 lei dacă optezi pentru urcarea pe bandă. Pentru 3 ore de acces în parc, un adult plătește 45 de lei, la care se adaugă alți 25 de lei pentru banda de urcare. Există tarife și pentru o zi întreagă, dar și separat pentru copii (le-am fotografiat și voi atașa poza). În ceea ce privește programul de la ”Season Hill”, de luni până joi parcul funcționează în intervalul 10.00-18.00, iar vineri, sâmbătă și duminică în intervalul 10.00-20.00.

Să revenim la ceea ce am mai făcut noi pe acolo... Sâmbătă dimineața (puțin după ora 09.00) ne-am hotărât să urcăm pe munte cu telecabina sau cu telegondola (în funcție de instalația care ar fi fost mai puțin aglomerată). În Poiana Brașov funcționează în această perioadă două telecabine, dar și o telegondolă + plus alte câteva telescaune sau teleski.

Prima noastră opțiune a fost telecabina Capra Neagră ce pleacă de lângă pârtia Bradul. Am optat pentru ea deoarece era un pic mai aproape de hotelul nostru (în 10 minute am ajuns acolo). De fapt, este impropriu spus că am ajuns acolo, pentru că am văzut coada de la depărtare și ne-am hotărât să plecăm spre telecabina Kanzel, deoarece tot din acea zonă pleacă și telegondola, așadar (speram noi) acolo ar putea fi ceva mai liber! Am urcat pe strada Poiana Soarelui, trecând pe lângă multe unități de cazare cochete, și am ajuns după vreo 15 minute în apropierea telecabinei Kanzel. Surpriză! Una neplăcută, pentru că am dat de cozi mai mari decât cea de mai devreme. La gondolă se avansa totuși destul de repede, însă problema era că la casa de bilete era mare aglomerație. Am cântărit un pic situația din priviri și nu ne-am dat bătuți; nici nu am fi putut face acest lucru, îi promisesem băiatului că vom urca pe munte!

Am optat pentru coada de la telecabina Kanzel și am prins locuri ”la mustață” la a patra cabină. Nu ne-am uitat la ceas, însă apreciez faptul că am stat la acea coadă vreo 35-40 de minute. Măcar acolo nu au fost cozi separate pentru cabină și pentru cumpărarea cartelelor, ci am achiziționat cartelele atunci când am ajuns în sala de așteptare în dreptul casieriei. Am optat pentru cartele dus-întors, plătind câte 35 de lei pentru un adult și 17 lei pentru cel mic (pentru copiii mai mici de 6 ani accesul este gratuit).

În câteva minute aveam să parcurgem cei 2449 de metri (lungimea traseului) de la stația inferioară (aflată la altitudinea de 1040 de metri) până la stația superioară (cota 1733 metri). E frumos cu telecabina, păcat totuși de faptul că geamurile cabinei erau foarte murdare, astfel că la urcare nu am reușit să facem decât vreo două poze, însă niciuna prea grozavă. Prin porțiunile de geam ceva mai curate am putut vedea dedesubt schiorii pe pârtii, dar și brazii înzăpeziți sau stațiunea Poiana Brașov care se făcea tot mai mică în vale.

La sosirea în stația superioară, am realizat imediat faptul că sus pe munte temperatura este mai scăzută, însă eram bine echipați, astfel că nu am suferit din cauza frigului. Dacă termometrul digital aflat la telegondolă arăta jos în stațiune 4 grade (cu aproape o oră mai devreme), pe munte erau -6 grade. Cu toate acestea, a fost grozav acolo sus, mai ales că nu prea erau nori, ceea ce ne-a permis să admirăm împrejurimile până la mulți kilometri depărtare și să facem o grămadă de fotografii! Pentru că în zonă erau și destui schiori, am avut permanent grijă să îi evităm, pentru ca nici ei și nici noi să nu avem de suferit!

După câteva minute petrecute în jurul stației de telecabină, ne-am hotărât să urcăm până sus pe creastă; pas cu pas, am străbătut cărarea bătătorită -transformată acum în pârtie- și am ajuns în locul de unde am putut vedea Predealul în depărtare. De acolo, aveam două opțiuni – să ne întoarcem la stația telecabinei Kanzel sau să mergem pe creastă către stația telecabinei Capra Neagră, pentru a reveni cu aceasta din urmă în stațiune. Văzând că vremea este în continuare bună, am optat să continuăm plimbarea pe munte, către stația superioară a telecabinei Capra Neagră. Până acolo am făcut alte 25 de minute, dar nu ne-am grăbit deloc, ci ne-am oprit de mai multe ori pentru fotografii.

După aproximativ o oră de plimbare pe vârful muntelui, am considerat că ar fi bine să coborâm în stațiune, tocmai pentru a nu risca vreun guturai (noi ca noi, dar îl aveam și pe cel mic în echipă). Ca o mică restanță, mi-aș fi dorit să urc și pe vârful Postăvarul, aflat la câteva sute de metri de stația superioară a telecabinei Capra Neagră, însă nu am vrut să mai întârziem. În plus, m-am mai cocoțat pe acest vârf vara în urmă cu doi ani și ceva, astfel că am amânat acest plan.

Dacă la urcarea cu telecabina am stat destul de mult la coadă, la coborâre am avut o surpriză cât de poate de plăcută! Am fost singuri în toată cabina! Doar noi și băiatul de la întreținerea telecabinei! Poate vă întrebați cum a fost posibil?! Păi, majoritatea celor care foloseau cele două telecabine pentru urcare, urmau să coboare de pe munte pe schiuri sau cu placa, aşa că s-a nimerit ca numai noi să dorim atunci să coborâm. A fost o experiență super, deoarece ne-am putut muta de la o fereastră la alta, încercând să nu ratăm nimic! Către finalul traseului, telecabina Capra Neagră trece pe deasupra pârtiei Bradul, iar oamenii se zăreau la început ca niște furnicuțe și apoi din ce în ce mai mari, odată cu apropierea de stație. Concluzionând, este foarte frumos iarna pe munte, însă ar fi indicat să urcați cu telecabinele sau cu telegondola din Poiana Brașov în timpul săptămânii, când nu este foarte aglomerat (mai ales dacă nu schiați, ci doar vreți să admirați împrejurimile de acolo de sus, așa cum am făcut noi) !

O altă posibilitate de petrecere a timpului liber în stațiune este reprezentată de Centrul de Agrement și Divertisment din Poiana Brașov. Găzduit de o clădire masivă construită recent în apropierea pârtiei Bradul, acest centru a fost locul unde am mers atât vineri seara, cât și sâmbătă seara. Am stat câte aproximativ o oră și jumătate în fiecare seară acolo și ne-am ocupat timpul jucând biliard (în prima seară), însoțindu-l pe cel mic la jocuri electronice sau bând câte un suc.

Fiind vorba despre un loc dat recent în folosință și despre care (sper să nu mă înșel) nu există până în prezent impresii pe site, voi încerca să-i fac o scurtă prezentare. Centrul de Agrement și Divertisment are amenajări pentru turiști atât la subsol (sala de jocuri electronice), la parter (barul, mesele de biliard, pistele de bowling, sala de escaladă), cât și la etaj (câteva mese de ping-pong). Tot la etaj am văzut niște indicatoare spre sala de minigolf, însă nu am mai mers acolo întrucât eram singuri pe tot etajul. Există și alte spații goale care probabil că vor mai fi amenajate în timp.

Așa cum v-am spus, în prima seară am ales biliardul; există la parter 3 mese, însă nu a fost deloc aglomerat, pentru că nu prea erau doritori. Pentru o oră de biliard am plătit 20 de lei. Mesele de biliard sunt așezate în apropierea pistelor de bowling, unde tariful era de 10 lei/persoană/joc. În ceea ce privește jocurile electronice de la subsol, acestea funcționează cu fise în valoare de 3 lei. La toate aceste zone de distracție se poate ajunge trecând prin dreptul barului (unde există mai multe mese cu câte 4 fotolii fiecare). Și pentru că tot am amintit de bar, vreau să detaliez câteva prețuri: un espresso – 7 lei; un cappucino vienez – 11 lei; moccacino – 14 lei; french coffee – 16 lei; ciocolată albă/neagră – 10 lei; ceai – 6 lei; Coca-Cola/Fanta/Sprite și alte sucuri la 0,33 l – 7 lei; bere Tuborg/Carlsberg la 0,33 l – 7 lei etc.

Dacă barul este situat la parter în partea stângă a clădirii, în partea opusă tot la parter se află sala de escaladă. Există acolo doi pereți opuși amenajați pentru această activitate, unul cu niște frânghii coborâte și altul fără; pe jos sunt numeroase saltele, așa că dacă voi dori vreodată să merg acolo pentru cățărări am unde să cad :) Alte lucruri nu vă pot spune deoarece nu mă pricep deloc la escaladă, însă voi atașa câteva fotografii din care cei interesați să-și dea seama de ceea ce pot găsi acolo. În ceea ce privește tarifele pentru sala de escaladă, un copil mai mic de 14 ani va plăti 10 lei/oră, iar un adult va plăti 15 lei/oră. Echipamentul se închiriază separat. Din ceea ce am putut vedea în lista de tarife, există și posibilitatea de a plăti 100 de lei/zi și de a avea acces la toate facilitățile centrului întreaga zi.

În incinta Centrului de Agrement și Divertisment din Poiana Brașov sunt amenajate și săli de conferințe sau de expoziții. Programul de funcționare a Centrului de Agrement este: Luni – Închis; Marți – Duminică, între orele 12.00-22.00.

Poiana Brașov – impresii generale: Nu am mai fost iarna la munte de vreo 7-8 ani, așa că ne-a fost dor de o astfel de ieșire. Iar brazii aceia acoperiți de zăpadă ne-au convins să ne programăm anual de aici înainte un astfel de sejur. Așadar, cadrul natural merită în mod cert nota 10!

În ceea ce privește prețurile, un lucru vreau să punctez: cu cât te apropii de pârtie, cu atât prețurile cresc. De exemplu, un pahar de vin fiert costa 5-6 lei pe la chioșcurile din zona centrală a stațiunii, în timp ce la dugheana de lângă pârtia Bradul prețul era de 8 lei. Tot acolo lângă pârtie sunt sandvișuri de vânzare, prețurile oscilând între 12 și 16 lei. Un produs pe care îl cumpărăm de fiecare dată când mergem în concediu la munte este kurtos kalacs; l-am găsit și în Poiană la un chioșc de lemn vis-a-vis de parcul de aventuri ”Season Hill” la prețul de 12 lei și era foarte-foarte gustos (am cumpărat în fiecare zi). Recomandăm, mai ales pe cel cu nucă!

Alte prețuri pe la chioșcurile de pe strada principală și din apropierea pârtiei: 5 lei țuica fiartă/50 ml; sucuri la 0,5 l – 6 lei; apă plată la 0,5 l – 5 lei; meniuri cu ceafă de porc/pulpa de pui/piept de pui + cartofi prăjiți + 0,5 l Coca-Cola – 22 de lei. Restaurantelor nu le-am trecut pragul în această scurtă ieșire, așa că nu vă pot detalia prețuri. Oricum, în general (știu că nu e o noutate) prețurile în stațiune sunt mari, mai ales în plin sezon de iarnă!

Două aspecte negative aș avea de completat din acest scurt sejur: primul constă în faptul că trotuarele din zona centrală a stațiunii erau pline de zăpadă. Și când spun pline, efectiv scoteai un picior și băgai altul! Am reușit să mă ud la picioare, deși am bocanci destul de buni cu talpa înaltă! Celălalt lucru care nu mi-a plăcut se referă la anumiți turiști: faptul că sâmbătă stațiunea s-a aglomerat (așadar și zona pârtiei), iar la săniuș apăruseră unele specimene care nu țineau cont de nimeni și de nimic! Pur și simplu se aruncau pe sanie și zburau la vale urlând și (uneori) lovind cu sania pe alții. Noi am fost foarte atenți și am preferat ca sâmbătă să folosim o parte laterală a derdelușului pentru a nu păți ceva pe-acolo!

Acestea fiind spuse, vă recomand să vizitați iarna stațiunea Poiana Brașov, în primul rând pentru cadrul natural de vis! Voi atașa la acest articol mai multe fotografii din sejurul nostru care să completeze cele prezentate mai sus!

Vă doresc tuturor sejururi cât mai reușite în continuare!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 23.01.17 16:27:28
Validat / Publicat: 23.01.17 21:37:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în POIANA BRAŞOV.

VIZUALIZĂRI: 4158 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 La plecare am mers către Brașov pe DN 10, iar lacul de acumulare de la Siriu ne-a oferit primele priveliști de vis!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50150 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

mishu [23.01.17 22:29:14] »

@Crazy_Mouse: Pe masura ce citeam articolul imi doream sa termin mai repede de citit si sa trec la poze. Si am avut dreptate sa fiu asa nerabdatoare, pozele sunt minunate.

Felicitari, votat cu mare placere.

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [24.01.17 10:38:10] »

@mishu: Mulțumesc frumos! Și noi am revăzut fotografiile făcute la Poiana Brașov de mai multe ori după ce ne-am întors acasă și (dacă am mai găsi câteva zile libere) ne-am dori să revenim acolo chiar în această iarnă. Dacă nu se va putea însă, probabil că următoarea noastră ieșire va fi cea de la Slănic Moldova, pe care o așteptăm cu nerăbdare (indiferent dacă vom mai avea parte de ceva zăpadă sau nu).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
cloverina [24.01.17 13:15:51] »

@Crazy_Mouse: Foarte frumos articolul. Îndrăznesc însă o părere contrarie. Am fost și noi în Poiană până în Crăciun, într-o zi normală a săptămânii. Acea pârtie de săniuș și tubbing, Season hills (nu îi știam numele, căci nu am fost atentă), nu mi se pare că are niște prețuri de speriat. 55 lei/zi pentru un adult înseamnă acces toată ziuaaa, cu posibilitatea de a ieși și de a intra înapoi, dar mai ales cu posibilitatea de a te folosi de toate facilitățile lor: săniuțe, tub de o persoană, tub dublu, făraș. Bineînțeles la banii ăștia s-ar mai adăuga 30 lei dacă vrei să te urce banda, ca să nu obosești o zi întreagă. Dar dacă ai la dispoziție chiar o zi, poți lua câte pauze dorești. Numai pentru utilizarea tubbingului atâtea ore cu orice tip de colac îți dorești mie mi se pare un preț rezonabil față de închirierea pe oră în diverse locații. Plus că te plictisești de tubbing, treci la sanie sau invers.

Încă un lucru vreau să îl adaug (parcă sunt avocatul diavolului). Siguranța este de mare preț acolo, din câte am observat într-o zi normală (poate în weekend sau sărbători nici nu fac față). Angajații te ajută să te ridici din colac, sunt mereu cu ochii pe tine și mai ales pe copii, îndrumă oamenii astfel încât să se evite accidentele.

Per total, noi am petrecut doar o oră acolo, însă am fost mulțumiți și chiar uimiți de servicii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [24.01.17 14:02:14] »

@cloverina: Ei uite, asta cu posibilitatea de a intra și de a ieși de câte ori vrei pe parcursul unei zile schimbă destul de mult situația (recunosc că nu am fost prea atent și mi-a scăpat acest amănunt cu privire la Season Hill). Noi nu am stat mai mult de două ore și ceva la fiecare tură pe derdeluș, pentru că cel mic trebuia schimbat, altfel ar fi răcit. Așa că această informație chiar ne este utilă, dacă nu acum măcar pentru la anul.

Iar siguranța pe derdelușul improvizat era sublimă, dar lipsea cu desăvârșire (mai ales sâmbătă, când a fost foarte aglomerat).

Mulțumesc pentru completări, pe mine m-au lămurit cu privire la anumite aspecte despre Season Hill!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Utube CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [25.01.17 11:28:46] »

Bună ziua, scriitorule!

Felicitări pentru excursie și pentru articol!

Ai dreptate referitor la prețurile produselor: acestea cresc pe cum te apropii de pârtie sau de orice alt punct de interes iar asta nu se întâmplă doar la noi în țară: am întâlnit această practică peste tot în lume pe unde am circulat.

Referitor la nesimțirea unor concetățeni, aici nu există leac de bun simț ci numai aplicarea de amenzi. Cum spunea un marcant om politic german: "Nu există popor civilizat ci numai popor amendat! "

O zi bună!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
calatorul [22.04.17 20:01:02] »

@Crazy_Mouse: Multimim pentru impresiile si informatiile impartasite, m-am bucurat sa regasesc Poiana si iarna, ca de fiecare data la locul ei.

Ma pregatesc sa o revad acum primavara de 1 Mai si daca vremea e buna o sa incerc si eu drumul de la o telecabina la cealalta, multumesc pentru idee. VAcante frumoase!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, cloverina, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂPoiana Brașov, așa cum am văzut-o eu...:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074086904525757 sec
    ecranul dvs: 1 x 1