ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.05.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
MAY-2018
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La Ciorbărie

TIPĂREȘTE

Vă plac ciorbele? Dacă da, vă invit în împărăția ciorbelor! Nu vă așteptați însă să vă duc în cine știe ce restaurant elegant, cu mari pretenții. "Ciorbărie" este un lanț relativ nou de… restaurante? E cam mult spus. Mai curând de mici locații unde se mănâncă sau de unde se pot lua preparate la pachet pentru a fi consumate acasă sau la birou.

Cum am aflat de Ciorbărie? În metrou am văzut o doamnă cu o pungă pe care scria "Ciorbărie". Mirată de acest cuvânt cu un înțeles simplu, dar nemaiauzit de mine, bănuind că e vorba de o "mâncătorie" - cum se mai spune pe aici, pe AFA - am accesat internetul și am aflat adresele a trei Ciorbării din București - Dorobanți, nr. 73, Mihai Eminescu, nr. 114 și Academiei, nr. 39-41. Nu știu dacă nu cumva sunt mai multe.

Tot internetul mi-a pus în față meniurile mai multor zile, unele chiar din anul precedent, din care am dedus că Ciorbărie este cu adevărat o împărăție a ciorbelor. Oferă în fiecare zi mai multe feluri, unele românești, mai cunoscute, altele inspirate din bucătăria internațională, despre care nici nu am auzit vreodată. Patru feluri de bază - Ciorbă de burtă, Supă vită gulaș, Ciorbă de perișoare și Ciorbă de fasole - le putem găsi în fiecare zi.

Când am hotărât să mergem să testăm, măcar să vedem despre ce este vorba, intrând pe site-ul lor în ideea de a vedea meniul, doar apăsând pe un anumit buton, soțul meu a primit mesaj pe Facebook cu meniul zilei curente. L-am salvat și îl voi atașa.

Am fost la Ciorbăria din Calea Dorobanți, nr. 73. Am găsit-o cu ușurință, dincolo de clădirea ASE, pe aceeași parte a străzii. Acolo... șoc! La parterul unui bloc vechi, lângă o fostă casă de amanet acum camuflată cu rogojini, am descoperit Ciorbăria. Într-o încăpere mică, decorată cu frumoase farfurii de ceramică, uriașele oale pline cu ciorbe calde își așteptau clienții. Cele câteva scaune înalte (gen bar) în dreapta și în stânga intrării, așezate lângă niște polițe fixate în zid care țineau loc de mese, sunt singurele locuri în care poți servi ciorba în interior. Afară, pe trotuar, în zgomotul mașinilor, de o parte și de alta a ușii deschise de la intrare, mai sunt două măsuțe. Totul era ocupat atunci când am ajuns noi acolo. Erau și persoane care așteptau, în picioare, să se elibereze vreun loc. În interior... coadă. Oamenii veneau, comandau și plecau cu ciorba la pachet, în casolete speciale, pentru a fi consumate acasă sau la birou. Am stat o clipă în cumpănă. Plecăm sau mai așteptăm? Curând, s-a eliberat una dintre mesele de afară și am luat loc deși îmi displace total să mănânc în aceste condiții. Nu-i vorbă, nici în interior nu mi-ar fi plăcut în principal din cauza căldurii, apoi din cauza condițiilor cam improprii pentru a servi o ciorbă. Am trecut peste aceste inconveniente. În fond, venisem la Ciorbărie să văd cum este și tocmai asta făceam.

Comanda se dă în interior, lângă lista cu meniul zilei și cu prețurile fiecărui preparat, iar plata se face la sfârșit, cash sau cu cardul.

Eu am comandat o ciorbă de perișoare, iar soțul meu o cremă de năut cu ghimbir. Porțiile, destul de mari, ne-au fost aduse la masă însoțite de crutoane și de o felie de pâine. Pălinca (50 ml) a fost ceea ce i-a deschis apetitul soțului meu, iar eu mi-am completat masa cu o plăcintă cu mure care mi-a fost adusă într-o casoletă, deci simplu de luat la pachet în caz de dorință. Ciorbele au fost cu adevărat bune. Curioasă pentru că nu mâncasem niciodată așa ceva, am gustat și eu crema de năut cu ghimbir. Mi-a plăcut, dar mai mult mi-a plăcut aroma de leuștean proaspăt din ciorba mea cu perișoare.

Fotografii în interior? Mă jenez întotdeauna să fotografiez oameni care mănâncă, iar la Ciorbărie, în spațiul acela foarte restrâns, mi-a fost cu neputință să prind în imagine scaunele înalte și oamenii cu fața la perete sorbindu-și ciorba. Am cerut permisiunea să fotografiez oalele acelea mari cât niște cazane pentru că mi-au plăcut în aliniamentul lor, fiecare cu polonicul aferent.

Nota de plată. Am fost la Ciorbărie, am consumat ciorbe, iar de pe nota de plată lipseau taman ciorbele. Aveam de plată doar o felie de pâine (1 leu), o plăcintă cu mure (7 lei) și o pălincă (10 lei). În timp ce eu fotografiam, soțul meu s-a dus la casă și a remediat greșeala. Au fost adăugate ciorba de perișoare (12 lei) și crema de năut cu ghimbir (12 lei). Așadar, atenție la nota de plată! Greșeala se poate produce și în sens invers.

Mai trebuie să menționez că Ciorbăria face și livrări la adresă, dar numai pentru o comandă minimă de 45 lei. Alte detalii nu cunosc.

Concluzii

La vremea prânzului, atunci când foamea amintește oricărui muritor că trebuie să mănânce, Ciorbăria este luată cu asalt. Funcționarii de la instituțiile din jur dau năvală aici pentru că știu că vor găsi o ciorbă proaspătă, gustoasă și - deloc de neglijat - la un preț bun. Cât am rămas acolo, am văzut mașini oprind în fața Ciorbăriei. Cineva cobora, comanda și apoi pleca cu pachetul.

Apreciez că Ciorbăria este un loc în care veți găsi întotdeauna o ciorbă bună, gătită după toate regulile artei culinare. Cei fiţoși, care strâmbă din nas la conceptul de "mănâncă și pleacă repede", nu au ce căuta acolo, dar ar trebui să știe că ciorbele sunt cu adevărat bune. Cel puțin cele pe care le-am încercat noi.

Este adevărat că Ciorbăria este un local mic și nu prea comod, de aceea, funcționează în special pe principiul "take awai".

Acum, la final, trebuie să v-o spun și pe asta. Două doamne în vârstă trecând prin fața Ciorbăriei. Una îi spune celeilalte: "Stai, dragă, să văd ce au ăștia aici!" Intră și iese repede spunând: "Cu 12 lei îmi fac ciorbă pentru trei zile."


[fb]
---
Trimis de iulianic in 07.05.18 19:55:49
Validat / Publicat: 07.05.18 22:20:21
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1783 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Ciorbărie - Unitatea din Calea Dorobanți, nr. 73. Ciorba de perișoare.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25850 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

adrianaglogo
[07.05.18 22:31:34]
»

@iulianic: Ceva asemanator ni s-a intamplat la Valencia. Pe nota nu erau trecute bauturile, in valoare de 11 E. Cand le-am spus ca e ceva gresit, s-au uitat cam urat, asta m-a suparat un pic. Cand au vazut ca ei erau in pierdere, nu stiau cum sa ne mai multumeasca.

doinafil
[07.05.18 22:49:31]
»

@iulianic: Arată foarte apetisante cele două farfurii! Cred că am să merg acolo să iau și eu o supă cremă de năut cu ghimbir și cu crutoane! N-am să plec, însă, fără să iau și o plăcintă cu mure, pentru acasă.

Cred că acest gen de „mâncătorii” vor avea mare succes în viitor și că se vor înmulți, cum s-au înmulțit și „La plăcinte”.

Numai că dacă „Plăcintele” au prețuri, relativ, mari, „Ciorbăriile” le vor face o concurență pe măsură, având în vedere prețurile rezonabile, cel puțin acum, la început de drum!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[08.05.18 08:23:36]
»

@iulianic: O denumire care atrage, românii - în general - fiind consumatori de ciorbă de toate felurile. Am observat (parcă) anul trecut micuțul local specializat de pe Calea Dorobanți, oalele de dimensiuni mari atrăgându-mi atenția. De fiecare dată când am trecut pe lângă Ciorbărie, mai ales la orele amiezii, erau clienți destui. O recomandare bună.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[08.05.18 09:02:30]
»

@adrianaglogo: De mulțumiri sincere a avut parte și soțul meu. Ne-ar fi stat pe conștiință cele două ciorbe neplătite dacă remarcam greșeala acasă și nu le-o mai sesizam.

@tata123: Într-adevăr, la orele prânzului, coada la Ciorbărie se lungește până pe trotuar. Oamenii știu că ciorbele sunt bune. Mai ales pentru că meniul zilei se cunoaște încă de dimineață (prin internet), consumatorii care știu ce vor, vin, comandă, iau și pleacă rapid.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[08.05.18 09:05:55]
»

@doinafil: Ciorbăria este un loc de unde să cumperi și să pleci. Este deficitară la capitolul spațiu de servire, de aceea n-aș recomanda nimănui să consume ciorba acolo. Noi am rămas pentru că voiam să vedem cum este. Din acest punct de vedere nu mi-a plăcut la Ciorbărie. Când a trebuit să dau notă, am fost foarte încurcată. Pe site, la "Bucătărie și masă" se notează la un loc restaurantul, bucătăria și condițiile de servit masa. Dacă aș fi putut, aș fi notat preparatele cu FB, iar condițiile de servit masa cu nu mai mult de "nemulțumit".

Și vreau să-ți mai spun ceva. Dintre toate ciorbele prezente în meniul zilei de ieri, Ciorba de burtă a avut cel mai mare succes (deși nu ne interesa, atunci când am ajuns noi acolo nici nu mai era), urmată de crema de năut cu ghimbir.

Zoazore
[08.05.18 17:57:13]
»

@iulianic: Ciorba ta de perișoare m-a destabilizat total! Arată de-mi vine să iau o lingură și s-o atac!

Cea a soțului nu mă prea inspiră. Nu-s fan ghimbir, iar năutul îmi place doar ușor prăjit!

Localul este unul de ”înghite și pleacă! Altul la rând! ”, dar ca și concept de catering, fiind cantitate mare, e de luat în seamă!

”La Plăcinte” este altceva! Alt stil, alte produse, alt concept! Nu cred c-ar putea fi rivale!

Pentru acasă nu v-ați comandat?

iulianicAUTOR REVIEW
[08.05.18 19:02:33]
»

@Zoazore: Nici eu nu sunt fan ghimbir, dar soțul meu da. Îi place picant. Uneori, în loc de cafea, își face ceai de ghimbir. La Ciorbărie, crema de năut cu ghimbir a fost a doua de pe listă care s-a terminat (după ciorba de burtă). Semn că există cerere pentru ea.

Într-adevăr, "La Plăcinte" este altceva. Alt stil, alte produse, alt concept… Nu cred că le-aș putea compara mai ales pentru faptul că "La Plăcinte" am fost întotdeauna doar pentru plăcinte și desert.

Dacă am comandat ciorbe și pentru acasă? Nu, n-am comandat pentru simplul motiv că vara consumăm destul de rar ciorbe și apoi… pot face și eu o ulcică cu ciorbă. Cu micii e altceva. Pentru că nu ne place să grătărim, îi căutăm prin alte părți.

mishu
[19.05.18 23:55:13]
»

@iulianic: La Ciorbarie, locatia din Mihai Eminescu este unul dintre locurile frecventate de flacaul meu cel mare care este un mare ciorbar si asa a fost de mic.

Cand aveam musafiri, normal, nu puneam ciorba la masa, dupa ce pleacau intreba: Dar o ciorba nu mancam si noi?

asadar nu avea cum sa rateze o ciorbarie.

Felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, doinafil, iulianic, mishu, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.089009046554565 sec
    ecranul dvs: 1 x 1