ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.08.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 2 ani și 3 luni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

O oază de liniște pe litoralul românesc - Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol

TIPĂREȘTE

Chiar dacă au mai prezentat și alți useri detalii despre acest loc, nu pot să nu remarc și eu liniștea sufletească ce te cuprinde atunci când pășești pentru prima dată pragul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol. Este un loc excelent pentru a fi vizitat de cei care merg la mare și doresc să uite măcar pentru o jumătate de oră de vacarmul litoralului. Asta am făcut și noi la începutul lunii trecute. Fiind cazați în Eforie Nord, am dorit să condimentăm sejurul nostru cu ceva diferit de plajă, baie, plimbare pe faleză ori shaorma. Și am reușit, cu toate că inițial nu știam de existența mănăstirii.

Localizare și acces - Am observat la un moment dat indicatorul situat la intersecția dintre strada Traian și strada 23 August din Eforie Nord care ne anunța că până la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol sunt 6 kilometri. A doua zi dimineață, am intrat pe strada 23 August și în 10 minute am ajuns în fața mănăstirii. Am traversat calea ferată la ieșirea din Eforie Nord, am trecut pe lângă lacul Techirghiol situat pe partea stângă și la intrarea în orașul Techirghiol am cotit către stânga urmând indicatoarele. Mănăstirea este situată pe strada Ovidiu la numărul 5 (stradă pe care se poate parca, mărginită de arbori impunători, care asigură umbră autoturismelor).

Descrierea locației - Încă înainte de a intra în curtea mănăstirii am observat mica bisericuță din lemn care poartă hramul Adormirea Maicii Domnului. Bisericuța, astăzi monument istoric, este construită pe bârne din lemn, iar pictura interioară, realizată pe lemn, este cea originală. Curtea mănăstirii constrastează cu înghesuiala și banalele construcții din beton care parcă te sufocă prin stațiunile noastre de la mare. La fiecare pas făcut pe aleile special amenajate pentru promenada vizitatorilor poți admira arbuști diverși, tufele de trandafiri multicolori sau ghivecele cu flori (mușcate, leandri sau ficuși de diverse dimensiuni). Vegetația este completată de un gazon bine întreținut. Din loc în loc apar arcade de piatră pe care s-a cățărat iedera.

În curtea mănăstirii se află chilia în care și-a dus existența între anii 1976 și 2011 părintele duhovnic Arsenie Papacioc. Pe prispa acesteia se află expus portretul părintelui, iar la intrarea în curtea mănăstirii se află mormântul acestui credincios. Cei care vizitează lăcașul de cult pot aprinde o lumânare sau pot depune un buchet de flori la mormânt. Tot în curtea mănăstirii se află și statuia Sfântului Mucenic Pantelimon, considerat ocrotitorul celor bolnavi, dar și al medicilor; lângă această statuie se află o fântână.

În spatele curții se ridică mândră clădirea cea nouă a mănăstirii, care nu este încă finalizată. Doar demisolul acesteia este amenajat, aici ținându-se slujbele, întrucât bisericuța din lemn de la intrare a devenit neîncăpătoare pentru numărul de credincioși care vin aici la slujbă. Accesul vizitatorilor către clădirea cea nouă se face prin partea stângă a curții, iar la demisol ajungi coborând pe o frumoasă scară din marmură.

În cadrul acestui lăcaș de cult poți să găsești alinare pentru rănile sufletești, dar poți vindeca și anumite afecțiuni trupești. În fosta casă a clerului din incinta mănăstirii funcționează Baza de tratament balnear ”Sfântul Pantelimon”; pentru cei care vin aici la tratament există personal medical de specialitate, iar tratamentele aplicate se bazează pe proprietățile apei sărate și nămolului extras din lacul Techirghiol.

În încheiere, voi recomanda celor care merg pe litoral să viziteze această frumoasă mănăstire; ca argumente pentru această recomandare voi atașa acestui review fotografiile pe care le-am făcut noi cu ocazia scurtei noastre vizite...

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 05.08.12 23:09:24
Validat / Publicat: 05.08.12 23:55:36
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TECHIRGIHOL.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3900 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Privirea blândă a părintelui duhovnic Arsenie Papacioc ne călăuzește pașii pe aleile din curtea mănăstirii.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea Sfânta Maria:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067732095718384 sec
    ecranul dvs: 1 x 1