ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.04.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
APR-2016
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Masa de prânz la restaurantul Insula din Tulcea

TIPĂREȘTE URM de aici

În acest weekend am ales să spargem gheața pe 2016 în ceea ce privește plimbările și ne-am hotărât să vizităm o destinație în care nu am mai mers până acum. Așa am ajuns la concluzia că Tulcea este ceea ce căutam, în consecință iată-ne ajunși vineri după-amiază la destinație. Dar nu despre oraș și despre obiectivele sale vreau să vă povestesc acum, nici despre locația în care ne-am cazat (pentru că vom pleca acasă mâine), ci doresc să scriu despre un restaurant care a mai fost prezentat în urmă cu ceva timp pe site (vezi impresii), unde am servit astăzi un prânz întârziat; este vorba despre Restaurantul Insula de lângă hotelul cu același nume, situat pe lacul Ciuperca din Tulcea.

Noi am ajuns aici pe jos, după o plimbare ceva mai lungă pe faleza orașului; am trecut pe lângă port, dar și pe lângă gara feroviară a orașului și am intrat pe strada Inginer Dumitru Ivanov. Locația este ușor de reperat deoarece, așa cum spune și denumirea, se prezintă sub forma unei insulițe în apropiere de marginea lacului. La micuța insulă pe care se află hotelul și restaurantul cu același nume se ajunge traversându-se un pod asfaltat ce se numește ”Podul iubirii”; balustradele podului sunt pline de vegetație cățărătoare, iar mai multe lăcate ruginite sunt prinse acolo, probabil ca simboluri ale unor iubiri indestructibile.

Buun, să avansăm mai rapid spre restaurant... Asta am și făcut, trecând pe lângă intrarea în recepția hotelului Insula și admirând frumoasele separeuri exterioare ale restaurantului. Cu siguranță vara este foarte frumos să iei masa într-unul dintre aceste separeuri în care lemnul utilizat dă o nuanță tradițională locației, îmbinându-se în mod plăcut cu iarba și cu arbuștii din jur. Am văzut și un foișor supraetajat pe partea dreaptă, chiar înainte de a intra în restaurantul propriu-zis.

Restaurantul are o formă oarecum circulară, în partea stângă aflându-se barul și bucătăria, iar pe cealaltă parte fiind înșirate mesele, unele de patru locuri, altele de șase sau chiar de douăsprezece locuri. Fiind trecut destul de bine de ora prânzului (noi am ajuns aici în jurul orei 14.30), restaurantul era aproape gol; erau ocupate două mese în interior, iar alte câteva persoane se aflau pe terasa exterioară. Ne-a plăcut că nu era aglomerat, eram destul de obosiți și ne-am putut relaxa în liniște până am gustat din bucatele comandate.

După ce am luat loc la masă, un ospătar tânăr ne-a adus două meniuri pe care le-am studiat cu atenție pentru a ne face o idee în general despre prețuri. Aș putea spune că prețurile sunt rezonabile, iar meniul destul de diversificat. Oricum, pentru că ne aflăm la intrarea în Delta Dunării, ne-am hotărât să comandăm în general produse din pește. Comanda noastră a însemnat două porții de storceag din somn, o porție de saramură de șalău, o porție de somn prăjit și o porție de cartofi prăjiți pe care i-a solicitat cel mic. La desert nu am comandat decât o salată de fructe, iar dintre băuturi am cerut două beri Stella Artois fără alcool, alături de un Prigat Nectar pentru copil. Am mai avut ca garnituri mujdei de usturoi, ardei iute și mămăliguță pentru saramura mea.

După ce am dat comanda, ospătarul ne-a adus rapid băuturile, iar mâncarea a venit cam în douăzeci de minute. Am fost mulțumiți de modul în care ne-a servit ospătarul nostru. Au sosit întâi cele două porții de storceag; ne-a plăcut această ciorbă de pește, auzisem denumirea dar nu mâncasem până azi. Și celelalte produse au fost gustoase și consider că porțiile au fost suficient de mari în raport cu prețul plătit. Am stat la restaurant puțin peste o oră, iar la final nota de plată a însemnat un total de 86 de lei.

Am achitat și am plecat, nu înainte de a trece și pe grupurile sanitare, unde mi s-a părut a fi destul de ok.

Și acum, înainte de a încheia prezentul review, voi detalia prețurile mâncărurilor comandate de către noi, dar și a altor câtorva produse pe care le-am zărit în meniu, în timp ce îl răsfoiam până să ne fie adusă mâncarea. Astfel, în meniu am remarcat următoarele produse din pește: storceag din somn – 9 lei/porția; saramura de șalău – 20 de lei/porția; somn prăjit/grătar – 15 lei/porția; crochete de șalău cu paste în sos alb – 30 lei/porția; saramură de crap/somn – 17 lei/porția ori șalău în crustă de alune – 20 de lei/porția. Nu lipsesc nici preparatele din carne de vită, pui sau porc și voi prezenta două-trei prețuri pentru a vă face o idee: escalop de vită în sos de smântână – 40 de lei/porția; ceafă sau cotlet de porc la grătar – 14 lei/porția; tochitură dobrogeană – 19 lei/porția ori saramură de pui – 16 lei/porția.

La capitolul desert, în meniu am văzut mai multe tipuri de clătite (4,6 sau 10 lei, în funcție de umplutura lor), papanașii costau 10 lei, iar salata de fructe pe care am comandat-o pentru junior a costat 7 lei. Berea noastră fără alcool – 6 lei sticla, iar Prigatul celui mic – 5 lei.

În meniu mai există aperitive, minuturi, salate, diverse garnituri, cafea, sucuri, vinuri și alte băuturi (răcoritoare sau spirtoase). Voi atașa câteva fotografii din meniu pentru alte prețuri de la acest restaurant.

Și pentru că tot suntem la capitolul prețuri, la plecare am trecut pe la recepția hotelului Insula și am aflat că acum o cameră dublă costă aici 120 de lei pe noapte fără mic dejun, iar în varianta cu mic dejun inclus prețul este de 150 de lei.

În concluzie, nouă ne-a plăcut Restaurantul Insula, așa că recomandăm această locație!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 23.04.16 22:23:20
Validat / Publicat: 23.04.16 23:39:19
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TULCEA.

VIZUALIZĂRI: 5336 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Foișoarele exterioare ale restaurantului sunt foarte frumoase. Din păcate, este încă destul de răcoare pentru a putea servi masa aici.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

Michi [25.04.16 11:55:01] »

Mi-am notat restaurantul pentru viitoarea noastră excursie în Dobrogea.

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [25.04.16 12:12:21] »

@Michi - Ca să glumesc puțin, trebuie să pregătiți carnețelul Voi încerca în limita timpului pe care îl am la dispoziție să prezint obiectivele pe care le-am vizitat, hotelul unde ne-am cazat și zonele din Tulcea ce nu trebuie ratate.

Dana2008 [28.04.16 14:22:44] »

Foarte bun articolul, mai ales ca vrem sa vedem si noi Delta anul acesta. Pana atunci, ne informam unde sa mancam, dormim ca de vizitat am inteles ca sunt specialisti cu salupe.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dana2008, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Tulcea?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061389923095703 sec
    ecranul dvs: 1 x 1