ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.08.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2020
DURATA: 1 nopți
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 10 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
78.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

O noapte la cort pe Valea Beiului

TIPĂREȘTE URM de aici

Pentru că ne-am propus vizitarea câtorva obiective aflate pe teritoriul Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița, am avut nevoie de o cazare aflată cât mai aproape de acest areal. Tot căutând informații pe diverse site-uri, am aflat că există o zonă de campare chiar pe traseul către Ochiul Beiului. Acolo ne-am propus să ajungem și am reușit acest lucru seara, pe la ora 19.00, după ce întreaga zi ne-am plimbat pe la Cazane și apoi de-a lungul Dunării, către Moldova Veche.

Ne-am temut puțin, gândindu-ne că poate vom fi singuri în pădure, într-o zonă necunoscută nouă. După ce am ajuns, am văzut că acel camping era aproape plin, iar grijile noastre inițiale s-au risipit.

Drumul până la campingul” Valea Beiului” (după cum l-am găsit trecut pe o hartă din apropiere) a însemnat traversarea localității Potoc și apoi continuarea pe drumul îngust spre Podul Beiului. De acolo, am intrat pe drumul forestier spre păstrăvărie, în vecinătatea căreia se află campingul; porțiunea de drum forestier are vreo 5 kilometri și este denivelată, iar gropile erau pline cu apă deoarece plouase înainte. Cu răbdare, am ajuns în acea seară la locul de campare.

Am parcat în apropiere și ne-am plimbat puțin prin camping, pentru a identifica un loc liber unde ne-am putea instala cortul. Întrucât am găsit o astfel de zonă liberă, am întrebat niște persoane deja aflate în camping cum se procedează. Am aflat că vom plăti pentru cort și pentru mașină la cantonul din vecinătate, dar și că ne putem instala fără grijă cortul întrucât nu apar urși prin zonă.

Tarifele pentru campare erau afișate la intrarea în camping: 12 lei/cort pe zi și 10 lei/mașină pe zi.

Am mers la cantonul silvic” Valea Bei” (aflat peste drum de camping), am plătit cei 22 de lei pentru o noapte de campare și apoi am revenit pentru a instala cortul. Nu am primit vreo chitanță pentru banii achitați, dar nici nu am solicitat acest lucru.

Campingul are dotări modeste: un foișor, câteva locuri unde se făcea focul, dar și toalete ecologice (care nu erau ok). Nu există dușuri. Spațiul de campare nu este prea mare, estimez faptul că încap acolo 20 - 25 de corturi. Zona campingului este împrejmuită cu un gard de lemn, iar noi am campat la ieșirea spre păstrăvărie, la câțiva metri de râu.

Dincolo de camping se află o terasă de unde puteai cumpăra câte ceva de mâncare, cantonul silvic (unde am plătit pentru campare), păstrăvăria” Valea Bei” , dar și o cabană frumoasă aparținând de Ocolul Silvic Sasca Montană, respectiv cabana” Valea Bei” (accesul către locație se face prin traversarea unui pod peste pârâul Bei).

Chiar dacă am ajuns acolo destul de târziu, terasa de peste drum era încă deschisă, așa că am cumpărat o porție de cârnăciori, cartofi prăjiți și două beri (aveam la noi hrană rece, dar am trecut puțin și pe la terasă). Am mâncat în camping, întrucât am avut la noi masa pliantă. Din cele afișate, am aflat că la această terasă se poate comanda și păstrăv, dar în acel moment nu mai aveau.

Prețurile de la terasa” K la Bei” erau afișate în apropiere: păstrăvul prăjit costa 30 de lei/300 de grame sau 35 de lei/porția de 350 grame; cartofii prăjiți - 5 lei/porția; doi cârnăciori cu pâine și muștar - 10 lei/porția; trei mici cu pâine și muștar - 12 lei; clătite - 5 lei/bucata; bere - 6 lei diferite sortimente sau apă plată/minerală - 5 lei. Oferta nu este diversificată, dar tot este mai bine decât nimic într-un loc aflat la kilometri buni de orice localitate.

Revenind la noaptea petrecută în acel camping, a fost bine. Ne-am odihnit auzind din când în când susurul pârâului care trece prin spatele campingului; nu a fost frig, întrucât altitudinea la care se află campingul este una destul de mică (aproximativ 350 de metri).

A doua zi ne-am trezit dis-de-dimineață. Roua acoperise corturile, dar am ales să mergem la Ochiul Beiului și la Cascada Beușnița, apoi am revenit în camping și am strâns cortul (se uscase între timp). Am plecat pe la ora 12.00 de acolo, mulțumiți că am putut petrece o noapte în natură, aproape de obiectivele pe care le-am vizitat a doua zi.

Toate cele bune!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 05.08.20 18:02:44
Validat / Publicat: 05.08.20 18:35:09
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SASCA MONTANĂ

VIZUALIZĂRI: 3706 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Prima cascadă a Beușniței.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46200 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[05.08.20 18:33:27]
»

Bună recomandarea!

Mutat în rubrica "Camping Valea Beiului, SASCA MONTANĂ" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mika
[05.08.20 19:08:32]
»

@Crazy_Mouse:   Până in acest an nu am mers cu cortul pe munte, preferând cabanele. Dar recent, am descoperit frumusețea unei nopți petrecute in cort pe munte, in locuri izolate. E frumos și intr-un camping ca cel in care ați stat. Păcat că nu avem mai multe și că nu sunt mai ingrijite (așa cum spui, să aibă toalete curate, dușuri, etc.).   Felicitări pentru ideea de a petrece noaptea in natură.

mishu
[05.08.20 19:13:00]
»

@Crazy_Mouse:  Ma bucur pentru voi ca ati facut aceasta drumetie cu cazare la cort. Am experimentat si eu bucuria de a sta la cort fie la munte, fie la mare si mi se pare o atmosfera extraordinara, oamenii sunt mai amabili (avand in vedere impartasirea aceleeasi pasiuni), insa trebuie sa ai si tot ce iti trebuie pentru a-ti face traiul confortabil chiar si la cort.

Sunt de acord si cu @Mika ca la noi nu prea gasesti locuri amenajate asa cum ar trebui, este genul de turism care are mult de imbunatatit.

Felicitari, votat cu mare drag. ​​

Floryn81AUTOR REVIEW
[05.08.20 19:26:09]
»

@Mika:  După ce am rămas în acest camping, am recidivat. Peste câteva zile am rămas o noapte cu cortul pe Transalpina, în zona Obârșia Lotrului. A fost mai frig, dar nu am înghețat.

Pe la ora 02.00 am ieșit afară din cort și am rămas uimiți de frumusețea miilor și miilor de steluțe care luminau pe bolta cerească. A fost superb, nu mai voiam să intrăm în cort! În plus, la câțiva metri, curgea Lotrul; nu ne venea să plecăm de acolo a doua zi.

Nu a fost ultima experiență; am campat și pe Transfăgărășan, mai sus de cabana Capra, într-o zonă unde campatul este permis contra-cost. Drept să spun, acolo mi-a fost puțin teamă de vreo vizită a lui Moș Martin, dar nu eram singuri. Dimineața am strâns și am urcat apoi pe vârfurile Lespezi și Cornul Călțunului; a fost o experiență epuizantă, dar frumoasă (am plecat în drumeție de la Piscul Negru)!

Vrem să mai ieșim cu cortul în această vară, ne-am reamintit cât de frumos este!

Mulțumesc pentru lectură și pentru ecou! Sănătate întregii familii!

Floryn81AUTOR REVIEW
[05.08.20 19:32:48]
»

@mishu:  Așa este, nu prea avem campinguri care să ofere condiții decente. Iar campingurile de la mare solicită în această vară tarife asemănătoare cu cele de la pensiuni, unde totuși ai un pat și o baie doar pentru tine.

Noi am mai mers cu cortul și în trecut, am renunțat pentru o perioadă (când băiatul era mai mic) , apoi am reînceput să punem și cortul în mașină când plecăm de acasă pentru mai multe zile. Avem multe lucruri care să ne ofere un minimum de confort la cort, cea mai importantă mi se pare salteaua gonflabilă.

Sănătate multă ție și familiei tale! Mulțumesc pentru lectură și pentru ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterPHONE
[05.08.20 20:22:03]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Floryn81AUTOR REVIEW
[06.08.20 13:34:34]
»

@webmasterX:  Poziționarea pe hartă a campingului este corectă.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Mika, mishu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052762985229492 sec
    ecranul dvs: 1 x 1