ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.07.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 5 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 33 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 9 MIN

Hotelul Pârâul Rece din Bușteni - o variantă bună de cazare!

TIPĂREȘTE

Iată că a venit și vara cea mult așteptată, prilej numai bun să plecăm pentru câteva zile la munte. Chiar dacă vremea se anunța destul de capricioasă, am hotărât ca în weekendul care tocmai a trecut să mergem la Bușteni. Destinația am ales-o întrucât aici nu ne-am cazat niciodată, chiar dacă am mai vizitat stațiunea în fugă de câteva ori. Deoarece aveam de valorificat un premiu săptămânal obținut anul trecut pe site (weekend gratuit – motiv pentru care mulțumesc tuturor celor care mi-au citit și mi-au apreciat review-urile :*), mi-am făcut rapid temele, întocmind o listă cu niște unități de cazare fără impresii pe site. Și iată că vineri în jurul orei 17.00, la finalul serviciului, am pornit spre destinație, după ce toată ziua am avut bagajele la ușă și ochii ațintiți spre prognoza meteo. Fiind oarecum indeciși din cauza ploii, am ales să contactăm unitățile de cazare atunci când vom fi siguri de plecare. Și la primul telefon dat norocul ne-a surâs: recepționerul de la hotelul Pârâul Rece din Bușteni ne-a spus că are camere duble libere la prețul de 160 lei / noapte cu mic dejun inclus. I-am spus că ne vedem sigur în jurul orei 21.00, rezervând așadar telefonic o cameră dublă pentru două nopți. După un drum destul de greu (de la Ploiești la Câmpina a plouat torențial, iar de la Sinaia până la Bușteni am făcut 45 de minute mergând în coloană cu viteza melcului), am ajuns cu bine la destinație.

Hotelul Pârâul Rece este o unitate de cazare clasificată la trei stele, locația fiind situată în Bușteni pe DN 1/E 60, iar pe lângă hotel se desprinde din DN 1 strada Valea Cerbului, care te conduce către cunoscuta zonă de camping din această zonă. Având în vedere sensul de mers din Ploiești spre Brașov, hotelul se află pe partea stângă a DN1. Adresa exactă este: bulevardul Libertății, nr. 155. Unitatea de cazare este o construcție cu parter și două etaje. Dacă la parter se află recepția și restaurantul, iar în exterior terasa, la cele două etaje sunt dispuse spațiile de cazare (14 camere duble și două suite). Accesul în hotel se face din strada principală, de unde urci 7-8 trepte până la terasa exterioară a hotelului, apoi ajungi în zona recepției. Conform celor afișate, cazarea în această unitate hotelieră se face începând cu ora 14.00, iar ieșirea până la ora 12.00. La recepție erau afișate tarife mai mari decât cel solicitat nouă (camera dublă - 219 lei) și o explicație pentru prețul mai mic ar putea fi numărul relativ redus de turiști aflați în aceste zile la munte raportat la numeroasele posibilități de cazare din zonă.

Camera dublă în care ne-am cazat este situată la primul nivel al clădirii; accesul către spațiul de locuit se face pe scări, iar holul este larg, astfel că există suficient spațiu să poți căra bagajele fără să le lovești de pereți. Ușa de la intrarea în cameră este prevăzută cu cheie, pe care am primit-o de la recepție în momentul cazării noastre, alături de telecomanda televizorului și bonurile pentru micul dejun inclus în prețul camerei.

Camera în care ne-am cazat a fost spațioasă și curată, fiind prevăzută pe jos cu mochetă curată de culoare verde. La intrare se află un hol micuț, unde se găsește un cuier pentru haine, dar și o oglindă. În partea din față se află baia, iar în partea dreaptă a holului este ușa spre zona de dormit. Am găsit aici un pat matrimonial larg, având o saltea și perne confortabile, pe care ne-am odihnit bine. Tăblia patului se continuă în exterior cu două noptiere mici, unde poți ține un telefon ori vreo sticlă cu apă, pentru altceva nemaifiind spațiu. Deasupra patului se află două veioze mici, dar nefuncționale. Există câte o priză la fiecare margine a patului, un lucru foarte bun ținând cont de numeroasele numeroasele dispozitive pe care le avem cu noi în concediu (laptop, aparat foto, telefoane).

În cameră am avut la dispoziție un șifonier mare în două uși, în care au încăput fără probleme bagajele noastre. Și chiar nu erau puține... Am găsit în acest dulap atât o perie pentru haine, cât și un ac și câteva ațe divers colorate (din fericire nu am avut niciun incident care să ne testeze abilitățile de croitori iscusiți ce suntem :) ). În partea opusă a patului se găsesc două corpuri de mobilier, primul dintre acestea fiind destinat minibarului și televizorului, iar al doilea fiind practic un mic birou cu oglindă. Televizorul este model mai vechi, dar funcționabil, iar diagonala este bună în raport cu dimensiunea încăperii. Dedesubtul său, ascuns în același corp de mobilier, se află minibarul, de unde poți consuma câteva produse; pentru o cât mai bună informare, le voi enumera conform listei de inventar din cameră: Coca Cola, Fanta sau Sprite (doze de 0,33 l) – 6 lei; apă minerală sau plată Borsec (sticle de 0,25 l) – 3 lei; bere Tuborg (sticlă de 0,33 l) – 5 lei sau Stella Artois – 6 lei; vin Riesling (sticlă de 0,25 l) – 10 lei.

În afară de cele prezentate mai sus, în cameră am mai avut la dispoziție trei tabureți și o măsuță de lemn prevăzută cu roți, pe care am folosit-o cu succes ca suport pentru laptop. Fiind o unitate de cazare deschisă non-stop, în cameră există calorifer (bineînțeles, nefuncționabil vara). Fereastra încăperii este ascunsă sub o draperie, iar tâmplăria este din termopan. Trebuie să mai precizez că, în ciuda DN 1 sau a căii ferate din apropiere, noi ne-am odihnit foarte bine, zgomotul în cameră fiind aproape inexistent (atât termopanul, dar mai ales zidurile groase ale clădirii realizează o bună izolație). Pentru a încheia prezentarea spațiului de locuit, voi mai spune doar că încăperile nu sunt prevăzute cu balcoane, ceea ce este un minus, însă dacă aceasta a fost viziunea constructorului, asta este.

Baia camerei are dimensiuni mari, aici găsindu-se chiuveta, toaleta, coșul de gunoi, cabina de duș, dar și un suport pe care am avut la dispoziție patru prosoape albe. Dimensiunea băii este una excelentă, spre deosebire de alte locații unde am întâlnit băi mai mici. La sosire baia a fost curată și am avut la dispoziție hârtie igienică pe suport și săpun lichid. Apa caldă funcționează în permanență și are o presiune bună, iar aerisirea băii se poate realiza foarte bine prin deschiderea unui geam micuț către exterior.

Accesul la internet wireless se poate realiza gratuit în toate spațiile unității de cazare. În camera noastră de la etajul unu am avut semnal excelent, iar parola am găsit-o lângă televizor. Am utilizat conexiunea la internet atât dimineața devreme, când copilul încă dormea, cât și în cele două seri în care am stat aici.

Restaurantul hotelului l-am folosit pentru a servi micul dejun care a fost inclus în prețul plătit pentru cameră. Așa cum am mai spus, restaurantul se află la parter, în partea opusă recepției. Pentru micul dejun am coborât în jurul orei 08.30, acesta putând fi servit începând cu ora 08.00. În meniu există șapte variante de mic dejun, dintre care noi am servit varianta 1 (omletă cu șuncă și cașcaval, brânză topită, roșie, unt, gem porționat, un ceai și pâine) varianta 3 (ochiuri simple, brânză topită, șuncă presată, unt și gem porționate, ceai și pâine) și varianta 5 (omletă simplă, brânză telemea, roșie, gem, unt, cafea, pâine). La micul dejun se poate servi cafea sau ceai, la alegere, iar noi am optat în prima zi pentru ceai și a doua zi pentru cafea. Atât omletele, cât și ouăle ochi au fost bine preparate. Un plus îl constituie și amabilitatea personalului: de exemplu, fără ca noi să solicităm acest lucru, s-au oferit să prăjească pâinea pentru cel mic. Mai adaug timpul de așteptare pentru micul dejun din momentul comandării acestuia – aproximativ 10 minute.

Nu am servit decât micul dejun la restaurantul hotelului + o porție de papanași gustoși la plecare, întrucât aproape tot timpul am colindat prin Bușteni și împrejurimile sale, iar celelalte mese le-am luat cam pe acolo pe unde s-a nimerit să ne apuce foamea. Am mai reținut totuși câteva prețuri din meniul restaurantului de la hotelul unde am fost cazați: mămăliguță cu brânză și smântână – 12,5 lei; ciorbă de perișoare – 7,5 lei; pizza ”Pârâul Rece” – 20,10 lei; bulz ”Pârâul Rece” – 16 lei sau papanași cu dulceață și smântână – 9,5 lei.

În ceea ce privește parcarea, hotelul nu are o parcare propriu-zisă, însă există oarecum un spațiu delimitat pentru acest lucru. Mai precis, pe strada Valea Cerbului care trece pe lângă hotel se poate parca în dreptul unității de cazare, spațiul fiind totodată supravegheat video. Atenție totuși la intrarea aici, întrucât pe DN1 este linie continuă, astfel că dacă veniți dinspre Ploiești ar fi bine să mai mergeți puțin și să treceți de hotel câteva sute de metri pentru a putea întoarce în siguranță, fără a vă expune vreunei amenzi care să vă strice sejurul...

Așa cum am mai spus și când am vorbit despre restaurantul unității, personalul hotelului este foarte amabil. De exemplu, când am predat cheia de la cameră la plecare, am întrebat dacă cele două suite din hotel sunt mult mai spațioase decât o cameră obișnuită. Fără să fiu însoțit, mi s-a oferit cheia de la recepție pentru a merge să văd și o astfel de cameră. Bineînțeles că am profitat de acest prilej pentru a fotografia suita. O altă bilă albă a fost faptul că mi-au eliberat factură fără nicio problemă (total de plată – 327 de lei, tarif în care a mai intrat taxa de stațiune – 1 leu și taxa salvamont 3 lei/ adult). Ceea ce le-ar mai lipsi este un mic spațiu de joacă pentru copii util părinților într-o zi cu ploaie...

La capitolul distracție și relaxare, evident că ar fi foarte multe de spus, doar vorbim despre Bușteni, una dintre cele mai importante stațiuni montane din România. O să încerc să fiu totuși cât mai scurt cu putință... Fie că alegi să te plimbi prin stațiune și să studiezi cu atenție ofertele teraselor, restaurantelor sau diverselor magazine, fie că vrei să vizitezi obiective din zonă precum Castelul Cantacuzino, fie că ești un împătimit al muntelui și vei aborda unul dintre numeroasele trasee montane care pleacă din localitate, cu siguranță nu ai cum să te plictisești aici. Să nu uităm nici de telecabina care urcă din Bușteni până în apropierea Babelor și a Sfinxului. Din această listă de posibilități, noi am optat pentru explorarea stațiunii, pentru câte o vizită la Castelul Cantacuzino și la Mănăstirea Caraiman, dar și pentru o drumeție la cascada Urlătoarea. Dar despre acestea voi vorbi într-un review viitor.

Ajuns la final de review, recomand cazarea la hotelul Pârâul Rece din stațiunea Bușteni. Noi am fost acolo și ne-a plăcut!

Sejururi plăcute în continuare!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 14.07.15 23:05:04
Validat / Publicat: 15.07.15 00:29:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUȘTENI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2277 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Cadrul natural este spectaculos.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25850 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 33.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [15.07.15 00:05:56]
    »

    @Crazy_Mouse: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA/. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

    Mulțumesc.

    Floryn81AUTOR REVIEW
    [15.07.15 00:16:29]
    »

    @webmasterX - Poziționarea hotelului pe hartă este corectă.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Testosu'
    [15.07.15 01:03:29]
    »

    Un vot si de la mine pt un articol care macar incearca sa schimbe parerea mea deloc buna pe care o am despre turismul practicat pe Valea Prahovei.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Floryn81
    Alte impresii din această RUBRICĂPârâul Rece Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.038025140762329 sec
    ecranul dvs: 1 x 1