ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.02.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
FEB-2020
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Fosta pensiune Mara de la Comandău - cazare ok pentru o noapte

TIPĂREȘTE

În fiecare iarnă ne-am obișnuit să mergem la munte pentru a ne bucura de zăpadă. Anul acesta a fost mai dificil de realizat asta întrucât nu a nins mai deloc, iar programul nostru a fost încărcat. La finalul săptămânii trecute ne-am hotărât că a sosit momentul pentru un minisejur la munte. Dar unde?! Pe site-urile de rezervări prețurile erau cam neprietenoase în stațiunile de pe Valea Prahovei. Așa că am decis să mergem într-o destinație nouă pentru noi, iar cazarea urma să o rezolvăm la fața locului, dacă ar fi fost posibil. Am pornit sâmbătă dimineața spre localitatea Comandău din județul Covasna, unde am ajuns după vreo 4 ore de drum. Pe ultima parte, drumul forestier a fost înzăpezit, așa că am condus foarte încet, prudență maximă!

Ajunși la intrarea în Comandău, am dat o tură prin sat, am ochit câteva locații de cazare și am pus mâna pe telefon. Norocul ne-a surâs la fosta pensiune Mara, în prezent o locație fără o denumire anume. Proprietarul ne-a răspuns amabil că mai are o cameră liberă la mansardă, la prețul de 120 de lei pentru o noapte.

Această unitate de cazare se află pe partea stângă, la intrarea în Comandău dinspre orașul Covasna. La prima intersecție virezi stânga (pe drumul spre Gura Teghii și spre Vila Alpin, conform indicatoarelor) și după cam 100 de metri ai ajuns; locația se află la numărul 4 și are afișate la poartă două numere de telefon.

Curtea este largă, așa că există suficiente spații de parcare pentru 7 - 8 mașini, poate și mai multe. Pe una dintre margini sunt amplasate două leagăne de lemn și un foișor, iar pe partea cealaltă a curții sunt spațiile de cazare, dar și sala de mese.

În ceea ce privește cazarea, există patru cabănuțe cu băi proprii, dar și alte șapte camere în incinta cabanei principale. La parterul cabanei principale (în această locație au fost noi cazați) există baie și o cameră cu dușuri. La etajul unu sunt patru camere duble fără baie, iar la mansardă există alte trei camere cu două băi pe hol, având totodată la dispoziție un spațiu comun pe hol. Acolo se află un frigider, un televizor, două fotolii cu măsuță, dar și o altă masă cu patru scaune. Scara către etajul unu nu este foarte dificilă, dar scara spre mansardă este îngustă și spiralată (trebuie mare grijă la fiecare pas).

La mansardă, în stânga holului, este camera nr. 11, iar pe partea dreaptă se află camerele 9 și 10.

Camera nr. 9 este încăperea care ne-a găzduit. Această cameră este modestă, micuță, dar pentru un minisejur ca al nostru a fost în regulă. Camera are pat matrimonial, loc suficient pentru ca noi (doi adulți și un copil) să dormim bine. La mansardă, încălzirea se face cu ajutorul unor calorifere electrice montate pe perete; cel din camera noastră a funcționat foarte bine, așa că am avut căldură din belșug. În cameră se mai află o veioză, o noptieră, dar și un alt suport de lemn, unde am găsit patru prosoape albe și două săpunuri mici. Camera nu are televizor (doar două încăperi la etajul unu ar avea tv, din ceea ce am văzut), dar există trei prize (două duble), așa că am folosit laptopul și am avut unde să încărcăm telefoanele.

Camera este realizată în întregime pe structură de lemn, iar pe jos sunt un covor și două piei de animale.

Baia pe care noi am folosit-o a fost cea din partea dreaptă (la mansardă ne-am cazat noi și încă o familie, așa că am utilizat fiecare câte o baie). Aceste băi sunt micuțe, mai ales pentru că tavanul este înclinat. Chiuveta cu oglindă, toaleta, un recipient cu săpun lichid, un cuier pentru prosop, hârtie igienică și un radiator electric, acestea sunt dotările celor două băi de la mansardă.

În curte, dincolo de cabana principală, se află o sală de mese. În acest spațiu sunt mese pentru aproximativ 20 de persoane. Există aragaz, chiuvetă, veselă, acestea fiind puse la dispoziția turiștilor. Pe pereți sunt atârnate diferite trofee de vânătoare, precum piei de vulpe, colți de mistreț, coarne de cerb sau un vultur împăiat. Această sală este -la rândul ei- bine încălzită.

Prin curte sunt sănii de diferite dimensiuni. Unele dintre ele pot fi tractate cu mașina, altele se pot folosi doar pe pârtie. Chiar dacă am avut săniuța noastră, proprietarul ne-a mai oferit încă una, fără să ne solicite bani. A fost un gest frumos, ne-am distrat pe cinste pe pârtia din sat, iar la final am agățat sfoara de la sanie de mașină și le-am oferit alor mei o plimbare pe cinste pe ulițele acoperite de zăpadă.

Această locație de cazare dispune de conexiune wireless. În sala de mese și în curte am avut semnal destul de bun, la mansardă -în schimb- internetul nu a funcționat deloc. Nici datele noastre nu funcționau, semnalul este slab în general.

La capitolul distracție și relaxare - notă maximă! Pentru noi, care nu văzusem în această iarnă niciun fulg de zăpadă, a fost grozav să ne dăm cu sania, să ne plimbăm pe ulițele înzăpezite, să ne batem cu bulgări și să inspirăm aerul acela curat, ascultând cum zăpada scârțâie sub tălpile bocancilor. Plimbându-ne pe uliță, ne-am întâlnit cu ATV-uri, snowmobile, cu mașini care trăgeau sănii, dar și cu sănii mai mari trase de cai (pentru o plimbare de o oră cu sania trasă de cai se solicită 150 de lei; este prețul total, pentru toate persoanele din sanie).

În concluzie, noi vom reveni cândva la Comandău și recomandăm această unitate de cazare!

Toate cele bune!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 17.02.20 22:34:24
Validat / Publicat: 18.02.20 11:29:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în COMANDĂU [CV].

VIZUALIZĂRI: 1334 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Pensiunea văzută din alt unghi.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55300 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[18.02.20 11:35:07]
»

@Crazy_Mouse: rog aruncă o privire peste următorul link google.com/maps/@45.75649 ... m1!1e3?hl=en-US.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click pe locul unde e amplasată
    • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here? ")
  • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră în partea de jos a paginii;
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici.
  • Carmen Ion
    [18.02.20 11:47:43]
    »

    @Crazy_Mouse: După o fulguială nesemnificativă, care a mâzgălit vreo două zile trotuarele din București, și cu primăvara asta instalată prea de timpuriu, zăpada - fie ea și virtuală - e o imagine tare reconfortantă.

    Unde sunt ninsorile de altă dată?!!

    Felicitări, se pare că ați făcut o alegere de cazare inspirată!

    Floryn81AUTOR REVIEW
    [18.02.20 13:07:30]
    »

    @webmaster26: Coordonatele corespunzătoare acestei locații de cazare sunt următoarele: 45.771552,26.284057

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Floryn81AUTOR REVIEW
    [18.02.20 13:12:59]
    »

    @Carmen Ion: Da, am făcut o alegere inspirată. Am tot adunat informații despre zona Comandău, am mai văzut fotografii postate pe rețelele sociale și am fost convinși că acolo vom găsi zăpadă din belșug, ceea ce s-a întâmplat.

    La noi nu a nins deloc în această iarnă. Am avut parte doar de vânt, aproape în fiecare zi, culminând cu perioada în care s-a emis codul roșu. Se văd și acum efectele acelei furtuni care a rupt pomi, stâlpi și care a dezvelit case.

    Chiar, oare unde-or fi iernile de odinioară?!

    Mulțumesc pentru lectură și pentru ecou! Numai bine!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Lucien
    [18.02.20 13:54:42]
    »

    Spun așa, fără răutate: mă încearcă e emoție teribilă (pozitivă, desigur) când văd că bucureștenii descoperă că mai există turism și în afara Văii Prahovei și a zonei Rucăr-Bran. Și dacă mai ajung și în Secuime, treaba asta e tare de tot! Mai cunosc eu locuri în Secuime unde s-au abonat familii de bucureșteni și nu mai vor altceva. A propos, n-ați avut nevoie de translator? (e o glumă).

    Am citit cu mare interes articolul pentru-că deoarece Comandăul este pe lista mea ”de vizitat”. N-am reușit până acum. Este o zonă izolată situată la capătul lumii, în punctul interior al inflexiunii Carpaților (Orientali cu cei Meridionali, sau invers). Nici austriecii n-au avut curajul să meargă mai departe, în perioada dominației habsburgice înființând aici un pichet de grăniceri, de unde și numele satului de Grenzkommando, maghiarizat în Komandó și românizat în Comandău.

    Pe Valea Zânelor, exact la ieșirea din Covasna, în versantul drept (cum urci) se găsesc rămășițele planului înclinat de la Comandău, o minune a tehnicii prin care lemnul exploatat în zona montană Comandău era coborât în vale printr-un sistem cu vagoane pe șine care valorifica forța gravitației. Pe linia ferată îngustă, forestieră, din lungul Văii Zânelor mai circulă acum (cred că numai în sezonul turistic de vară) o mocăniță turistică. De asemenea, pe vârful unui munte dintre Comandău și Covasna sunt rămășițele unei foarte mari cetăți dacice, cunoscută sub numele de Cetatea Zânelor.

    Așa că trebuie să reveniți și la vară...

    Floryn81AUTOR REVIEW
    [18.02.20 14:43:03]
    »

    @Lucien: Într-adevăr, localitatea Comandău este situată într-o zonă frumoasă, ferită de aglomerația de pe Valea Prahovei. Localitatea este destul de greu accesibilă, ceea ce face ca nu mulți turiști să dorească a ajunge acolo (un lucru foarte bun pentru natură). La Comandău, pe timpul iernii poți merge la pârtie (atât pentru sanie, cât și pentru schi), poți să te plimbi pe ulițele satului sau pe potecile din jur, poți să închiriezi o sanie cu cai pentru o plimbare pe zăpadă. Vara se poate porni în drumeție, cel mai cunoscut traseu fiind acela către Vârful Lăcăuți. Cei care doresc pot vizita Mănăstirea Prodromița.

    Într-o altă ordine de idei, deși mă străduiesc, nu înțeleg referirea la bucureșteni. Am tot umblat în ultimii ani prin Secuime și ne-am simțit bine peste tot. Iar la Comandău nu am avut nevoie de traducere deloc (gazda este cetățean român), iar la magazinul din centru doamna vorbește atât ungurește (cu localnicii), cât și românește (cu ceilalți turiști, majoritatea buzoieni în weekend-ul în care noi am fost acolo).

    La Covasna am fost în urmă cu doi ani și am vizitat Șiclăul (ce a mai rămas din el), am vizitat Balta Dracului și parcul din centru, ne-am plimbat cu mocănița, am coborât la Cascada de sub Șiclău (vezi impresii). Vom reveni în zonă, poate pentru Cetatea Zânelor, dar mai tare ne face cu ochiul ascensiunea spre Lăcăuți!

    Numai bine!

    webmaster
    [19.02.20 09:23:39]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    mishu
    [28.03.20 17:21:14]
    »

    @Crazy_Mouse: Cred ca distractia este ceea ce a contat cu adevarat, iar restul este doar un bonus.

    Felicitari, votat cu mare drag.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Carmen Ion, Lucien, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Mara:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071621894836426 sec
    ecranul dvs: 1 x 1