Solicitare CMR / ROMÂNIAîncărcată de pe telefon!

Traseu Cluj - Transfagarasan - Brasov - Sinaia

Trimisă în 08.08.21 21:01
autor Roxana MadaCH [Cluj-Napoca]
» VIZUALIZĂRI: 5141

Buna, la inceputul lunii septembrie intentionam sa facem o mini vacanta in romania unde sa bifam obiectivele importante pe traseul cluj-brasov-sinaia.

Ne dorim sa traversam si transfagarasanul, va rog sa ma ajutati cu un traseu pentru a putea acoperi toate punctele turistice importante.

Multumesc anticipat


  • PERIOADA: Septembrie -- NOPŢI CAZARE: 3
  • BUGET: 2000 -- TRANSPORT: Masina
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri

liviu49SE44r[09.08.21 08:48]

Eu daca ar trebui sa fac acest drum as alege sa merg spre Turda (vizitare Salina, manastirea Mihai Viteazu), Alba Iulia (vizitare Cetatea Alba Carolina), apoi Sebes pe Transalpina, Pana la Obarsia Lotrului, as recomanda vizitarea cetatii dacice de la Capalna, lacul Obreja de la Capalna, Masa Jidovului (loc de belvedere), Barajul si lacul Tau Bistra, Barajul si lacul Oasa, Manastirea Oasa, pasul Tartarau, de unde se coboara spre Obarsia Lotrului.

Continuati apoi drumul pe Transalpina spre Ranca (cu opriri pentru admirarea peisajului in pasul Muntinu si in pasul Urdele, sau la stana), Novaci.

De aici v-as sugera continuarea drumului spre Rm. Valcea prin Oltenia de sub munte, cu vizitarea pesterilor Muierilor si Polovragi, manastirea Polovragi, cheile Galbenului (dupa pestera Muierilor, cheile Oltetului, de la pestera Polovragi, daca aveti timp manastirile Horezu, Albota si Bistritei.

De la Rm. Valcea va recomand continuarea drumului spre Curtea de Arges pe DN 73C (vizitare manastire) apoi continuarea pe Transfagarasan pana la iesirea in DN1 (opriri, vizite la Barajul Vidraru, statuia, Piscul Negru, Balea Lac, Poarta Genistilor, Balea Cascada, muzeul Cartisoara).

In drum spre Brasov puteti sa va abateti la manastirea Sambata, sa vizitati cetatea Fagaras, iar de la Sercaia sa va deplasati pe DN 73A pana la Zarnesti.

Daca timpul va permite va sugerez o vizita la pestera si cheile Dambovivioarei, sau prin frumoasele sate Sirnea, Pestera sau Magura.

In drum spre Brasov v-as sugera vizitarea in Rasnov a cetatii, pesterii si (daca va atrage) Dino Parc.

Din Brasov la Sinaia drumul si ce se poate vizita nu cred ca mai este o necunoscuta pentru cineva.

Vad ca sunteti tineri, mai tineri decat baietii mei, deci tineretea va va ajuta sa vizitati cat mai multe. Propunerea mea nu este nici varianta maxima si nici cea minima. Eu v-am sugerat ce consider eu ca ar fi neaparat de vizitat. In functie de conditiile de la fata locului puteti adauga sau renunta la obiectivele de vizitat.

Numai bine si calatorii placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

Roxana MadaCHAUTOR SOL[09.08.21 10:02]

Inteleg ca si dvs ne sugerati sa mergem de la curtea de arges spre transfagarasan, am primit recomandari ca ar fi mai frumos traseul pe partea aceasta.

Multumesc pt info, sunt de mare ajutor, chiar luam in cosiderare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

tata123 🔱POSCONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA976r[09.08.21 11:14]

@Roxana Mada:

Salutare! Pe lângă traseul sugerat de @liviu49 și presupunând că ați văzut obiectivele din apropierea Clujului (salina Turda, cetatea Alba Carolina, poate chiar Transalpina) aș sugera un drum ușor modificat:

Cluj Napoca – Turda – Iernut – Mediaș – Sighișoara – Rupea – Brașov – Sinaia – Râșnov – Câmpulung Muscel – Curtea de Argeș – Bâlea Lac – Avrig – Sibiu – Alba Iulia – Cluj Napoca = circa 825 km (google.com/maps/dir/Cluj- ... d46.7712101!3e0)

Obiective recomandate pe traseu:

1. Mediaș – Cetatea Luminii: centrul vechi, Piața Castelului, ziduri și turnuri de apărare, Biserica Evanghelică „Sf. Margareta” (vezi impresii).

2. Sighișoara – scurt tur de cetate (vezi impresii), poate și o urcare în Turnul cu Ceas – inedit muzeu de istorie (vezi impresii).

3. Cetatea Rupea – „melcul fortificat” (vezi impresii)

4. Cetatea Feldioara – „Marienburgul” cavalerilor teutoni (vezi impresii).

5. Brașov și Sinaia – clasicele obiective.

6. Culoarul Rucăr-Bran – poate Peștera Dâmbovicioara (vezi impresii).

7. Mănăstirea Curtea de Argeș.

8. Baraj Vidraru – Transfăgărășan

9. Abația cisterciană Cârța (vezi impresii).

10. Cetatea Câlnic – fortificație patrimoniu Unesco.

Sunt multe variante de drum și, mai ales, numeroase obiective turistice. Depinde de voi ce alegeți să vedeți, ce vă place, cum vă organizați, cât de multe obiective considerați că puteți vedea pe zi, unde alegeți să dormiți.

Vacanță frumoasă!

N.B.: tata123 🔱 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

Roxana MadaCHAUTOR SOL[09.08.21 11:37]

@tata123: Multumesc mult! Foarte buna recomandarea. Asa este, foarte multe variante, o sa incercam sa ne ghidam conform recomandarilor voastre si sa stabilim un traseu


YodaPA3r[10.08.21 10:29]

@liviu49: Cum este drumul pe DN73C? Dar pe DN73A? Amandoua erau cam praf, s-au rezolvat?


resita2009SE67r[13.08.21 11:20]

@Yoda: acum 3 zile am venit eu pe DN73C, de la Curtea de Arges pana in Rm. Valcea, e destul de acceptabil, nu stiu cum a fost inainte dar s-a circulat ok, drum liber, doar eu si cativa motociclisti polonezi pe el.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

YodaPA3r[13.08.21 12:10]

@resita2009: Ok, multumesc. Ultima data cand am trecut eu pe acolo era cam praf, plin de gropi, ca trebuia sa mergi cu 15 km/h si sa faci slalom, mai ales daca ai o masina cu garda la sol normala si nu SUV. Si de liber, era liber, asta era norocul, ca puteai face slalom. Pacat de cadrul natural, exceptand drumul, totul era foarte frumos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [7] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.45842599868774 sec
    ecranul dvs: 1 x 1