Solicitare CMR / ROMÂNIA - MARAMUREȘ / OAŞ

De vazut in Maramures

Trimisă în 29.06.15 19:05
autor adrianaglogoSE [Pitești]
» VIZUALIZĂRI: 11594

Ne-am hotarat brusc sa facem un traseu prin tara, sa revedem o parte din Maramures.

Plecarea va fi peste 2 saptamani si nu am foarte mult timp pt documentare. Asa ca rog pe cei care au vazut cate ceva din traseul propus sa-mi recomande locuri frumoase, despre care se stie mai putin.

Ca de Sapanta, mocanita, Cheile Turzii sau salina Turda stie tot omul. Sunt convinsa ca exista locuri deosebite de care eu nu am aflat si ar fi pacat sa le ratez.

Traseul (inca in lucru) ar fi de 6-7 nopti si ar fi cam asa :

Pitesti – Rm Valcea – Sibiu- Sebes- Alba Iulia -Turda - Baia Mare -Negresti Oas- Certeze - Sapanta –Sighetul Marmatiei – Viseul de Sus – Moisei -Borsa Vadul Izei – barsana -Vatra Dornei- Bicaz -Sovata -Tusnad – Pitesti

Multumesc mult


  • PERIOADA: iulie -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 2000 lei
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri

bobyrodinSR7r[29.06.15 21:46]

@adrianaglogo - tocmai ce am venit din Maramureș aseară și pot să îți următoarele pe traseul tău:

-opreste pe centura orașului Alba Iulia, la restaurantul Mecur unde intr-o atmosferă super vei sevi un prânz deosebit la un preț decent;

- vizitează cascada Cailor din Borșa, cea mai mare cadere de apă din România, aproximatv 45 metri, iar la plecare savurează un păstrăv la grătar de la păstrăvăria de langa telecabina;

- vizitează și mănăstirea Barsana, una dintre cele mai frumoase din țară;

- mănăstire a Sf. Paraschiva din Poienile Izei, f. Veche datată din anul 1600, pentru aceasta iți recomand sa iei ghidul de la biserica nouă aflată peste drum, este o maramureșeană f. Bine informată care îți va explica fiecare pictura din interior;

- in Sighetul Marmației vizitează muzeul Memorialului Victimelor Comunismului și Muzeul Etnografic;

- daca tot mergi la Sovata dute si in Praid la Salină ai ce vedea.

Iti urez vacanță plăcută si dacă dorești o cazare super la o familie de maramureșeni adevărați, îți recomand pensiunea Boroica din localitatea Poienile Izei tocmai ce am scris un rewievs despre aceasta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

adrianaglogoSEAUTOR SOL34r[29.06.15 22:18]

@bobyrodin - Multumesc pt promptitudine. In planul nostru se afla Memorialul, cascada Cailor, Barsana. Nu stiam de Sf Paraschiva, iar la salina Praid Nu ma gandisem, desi auzisem de ea.

De-asta iubesc asa de mult AFA, pt ca doar ce pui o intrebare si iti sar prietenii virtuali in ajutor.

Numai bine

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Cristian_h*PA20r[30.06.15 09:00]

@adrianaglogo - Mânăstirea Râmeţi ai vizitat-o?

Se află între Alba Iulia şi Turda, aproape de Teiuş în apropiere se află şi cheile cu acelaş nume, foarte frumoase, nu trebuie ratat nici Muzeul Florilor de Mină din Baia Mare.

Din Baia Mare văd că vreţi să mergeţi spre Satu Mare pentru a ajunge la Negreşti- Oaş, deci rataţi cea mai frumoasă zonă din Maramureş, mă refer la traseul Baia Mare - Cavnic - Budeşti - Călineşti, este zona cea mai bine păstrată, cu cele mai frumoase biserici din lemn, cele mai frumoase porţi şi cele mai multe gospodării din lemn.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

adrianaglogoSEAUTOR SOL34r[30.06.15 09:41]

@Cristian_h - Muzeul Florilor de mina l-am vazut cand aveam 17 ani!!! (Doamne, adica acum... 40 de ani...)

Am luat nota de sfatul tau si nu o sa ocolesc zona indicata de tine. Nu stiam ca acea parte este cea mai bine pastrata din Maramures.

Multumesc mult.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

tata123 🔱POS976r[30.06.15 09:48]

@adrianaglogo - Zonele alese sunt foarte frumoase și cu o aglomerare mare de obiective. Acum depinde ce vă place în principal să vedeți: obiective istorice (clădiri, monumente, cetăți), muzee, case memoriale, obiective naturale (peșteri, chei) ori religioase (biserici, mănăstiri, schituri). probabil veți încerca un mix între toate acestea și peisajele ivite în drum.

Pe drum spre Maramureș vă puteți opri o oră la Cetatea Câlnic, înainte de Sebeș (monument UNESCO), apoi puteți aloca vreo 3 ore cetății bastionare Alba Iulia (arată foarte bine după refacere). Mănăstirea Rîmeți este într-adevăr deosebită, așezarea geografică e spectaculoasă. Bineînțeles că o vizită la Salina Turda e de neratat, dacă tot treceți prin zonă.

Zona Budești, Sârbi, Călinești, Ferești este una din cele mai autentice și bine conservate areale specific maramureșene: arhitectură, port popular, tradiții. Bisericile de lemn din Budești și Desești sunt drăguțe, mănăstirea SăpânțaPeri se află în apropierea Cimitirului Vesel de la Săpânța. Desigur principalele obiective rămân: Mănăstirea Bârsana, Mocănița de pe Valea Vaserului, Cascada Cailor de la Borșa, Muzeul Satului Maramureșean și Memorialul Victimelor Comunismului de la Sighetul Marmației. Se adaugă bisericile de lemn, monumente Unesco, vâltorile de pe râuri, peisajele superbe și produsele gustoase.

La întoarcere treceți Pasul Prislop (deși asfaltul nu e foarte bun), peisajele sunt superbe, la fel Valea Bistriței Aurii.

O vacanță plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicoleta glavanSV2r[30.06.15 09:55]

Buna. Frumos traseu ai ales. Noi am plecat din Galati spre Piatra Neamt, dar din cauza vremii am schimbat traseul si nu ne-a parut rau. Am mers spre Bicaz pe partea cu Lacul Izvorului.

Cazarea a fost la pensiunea Brenda. Camera a costat 60 lei/noapte (ceva fara pretentii, dar cu un peisaj minunat). Un peisaj mirific. Acolo am facut o plimbare cu vaporasul.

A doua zi am plecat spre Piatra Neamt unde am fost la Cetate. Am plecat apoi spre Gura Humorului unde am vizitat Manastirea Humorului, Voronet.

Un singur lucru ma intristat in tot acest periplu. Totul se taxeaza, dar nimic din acesti bani nu se intorc pentru mentinerea patrimoniului tarii.

De aici am plecat spre Maramures, dar nu prin Campulung, deoarece drumul e foarte rau ci prin Bistrita. Am trecut prin Pasul Tihuta, iar de aici am poposit cateva zile in Poienile Izei la Pensiunea Alina vezi impresii. pretul cazarii la camera cu pat dublu a fost de 50 lei/noapte. Amintalnit acolo niste oameni foarte primitori si cumsecade.

Din Poienile Izei am mers la diferite manastiri; Barsana, Putna, Schitul Manastirii Putna (la vreo 9 km in spatele Putnei), la manastirea Secu, Daniil Sihastru, manastirea Barsana si tot ce se gaseste prin zona. La Botiza trebuie neaparat sa mergi la la micul muzeu de port popular care se gaseste langa biserica veche de lemn. Apoi am urcat si sus in spre varful muntelui la vreo 2km la o alta manastire din Botiza. Acolo ai impresia ca ai pasit in alta lume.

Am mers apoi spre Borsa la Cascada Cailor. Nu care cumva sa o ratati.

In Maramures sunt o gramada de manastiri de lemn foarte frumoase. Pacat ca marea majoritate sunt parasite, iar langa ele s-au construit giganti din fier-beton. Eu una am cautat izul acela de vechi, neatins de mania restaurarii moderne.

O zi am petrecut-o cu mocanita.

Pe mine una Vatra Dornei nu ma infiorat prea mult. De aici am plecat spre Sighetul Marmatiei sa vedem cea mai mare biserica de lemn. Ce ma frapat cel mai mult au fost peisajele si bunatatea oamenilor.

Apoi am fost si la Sighisoara, Turda, Sibiu, Paltinis apoi prin Transfagarasean spre casa. Iti doresc sa ai un concediu minunat.

Noi am stat vreo 10 nopti in acest periplu, iar ca banuti cheltuiti undeva in jurul sumei de 2000 lei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

webmasterX[30.06.15 10:03]

@nicoleta glavan -

Cazarea a fost la pensiunea Brenda.

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)


graclariGD9r[30.06.15 10:57]

La cate sunt de vazut in Maramures, trebuie sa planificati mai multe vizite acolo. Poate aveti timp sa vizitati si Muzeul Tarancii Romane din Dragomiresti. Custozii sunt niste oameni din sat care va vor povesti in grai specific, presarat cu regionalisme, detalii despre felul in care traiau taranii maramureseni in secolul trecut. Noi am trecut de 3 ori prin zona si nu ne-am putut abtine sa nu oprim de fiecare data.

La marginea satului este si o manastire mai putin cunoscuta, cu acelasi nume, se poate urca cu masina. Manastirea e in varfum unui deal si in ea se afla o icoana gasita intreaga in urma unui incendiu. E o atmosfera speciala acolo, lumea lasa bani pe masa si se serveste cu lumanari, noi nu am intalnit pe nimeni prin imprejurimi de cate ori am mers acolo in 2010, 2011 si 2015.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicoleta glavanSV2r[30.06.15 11:30]

@graclari - Adevarat. Muzeul Tarancii Romane din Dragomiresti este un loc pe care si eu il voi vizita de fiecare data cand voi ajunge in zona.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmasterX[30.06.15 11:46]

@nicoleta glavan

Poate aveti timp sa vizitati si Muzeul Tarancii Romane din Dragomiresti.

&

@graclari

Muzeul Tarancii Romane din Dragomiresti este un loc pe care si eu il voi vizita de fiecare data

ne-am bucura să putem citi impresiile voastre- de acolo - scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW


AlpontosUC[30.06.15 16:47]

portiunile foarte proaste de drum sunt intre Baia Mare si Sighet, atat varianta peste Gutin cat si cea prin Cavnic - zone decopertate sau in curs de asfaltare. Drumuri bune sunt de la Sighet spre Negresti Oas si de la Sighet la Moisei. Portiunea Borsa- Pas Prislop- Carlibaba-Iacobeni, pe cat de pitoresc peisajul, pe atat de oribila calitatea drumului.

Daca este timp si vreme buna, se poate face o plimbare din parcarea din pasul Gutin pana pe Creasta Cocosului, ia vreo 4-5 ore, dificultate mica si panorama asupra intregului Maramures Istoric.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

adrianaglogoSEAUTOR SOL34r[30.06.15 17:42]

@Alpontos - Multumesc, importante informatiile despre drumuri.


Alexandra_32JR[01.07.15 11:45]

Pentru ca eu am intarziat cu raspunsul ... ar mai fi de adaugat ceva

Pe drumul spre Cavnic, inainte de Budesti, in satul Breb, Village Hotel, un complex cu case traditionale din lemn, amenajate in acelasi stil rustic (detalii gasesti pe internet).

Si daca veniti din Baia Mare, cum coborati Gutinul, se afla Pastravaria Alex, un loc minunat, unde se manaca peste proaspat!!

Concediu placut si daca te mai pot ajuta cu ceva, cu mare placere!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

adrianaglogoSEAUTOR SOL34r[01.07.15 15:08]

@Alexandra_32: Multumesc. Ar mai fi ceva: cum e drumul in zona la care te referi?


Alexandra_32JR[01.07.15 15:12]

@adrianaglogo - acum se lucreaza la el... destul de "abrupt"


alina.prisecaruGD5r[04.07.15 12:35]

Sper sa nu fie prea tarziu, am si eu cateva sugestii

Sapanta - Cimitirul Vesel si Manastirea Peri (cea mai inalta constructie de lemn din lume)

Sighetu Marmatiei - Muzeul Satului, Muzeul Etnografic, Cimitirul saracilor si Memorialul.

Viseu de Sus - vestita mocanita, Borsa - Cascada Cailor

De la Viseu de Sus prin Sacel poti merge spre Manastirea Barsana (monument inclus in patrimoniu UNESCO).

Concediu placut!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicoleta glavanSV2r[06.07.15 09:39]

@alina. prisecaru - Adevarat. Manastirea Peri este ceva ce merita vazut. Vedeti poate va lasa sa urcati in ea pana sus. Locul te invaluie parca cu tot ce e mai frumos si iti induce o stare sufleteasca nemaintalnita.

Viseu de Sus - Intradevar e vestita aceasta mocanita. Atentie insa. Programativa biletele prin telefon pentru a prinde loc la primele 2 mocanite. Riscati ca celelalte sa ramana in camp si sa nu mai ajunga la destinatie.

Borsa - chiar daca drumurile nu sunt excelente, se merita pe deplin a se vedea Cascada Cailor. Va veti incarca cu o energie aparte, acolo sus pe munte

Manastirea Barsana este un loc minunat e popas. Nu se merita sa se ocoleasca.

Avem in aceasta tara minunata o sumedenie de locuri mirifice de vazut, dar mare pacat ca nu stim sa profitam de ele.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [17] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.46561002731323 sec
    ecranul dvs: 1 x 1