Solicitare CMR / ROMÂNIA

Olănești sau Călimănești?

Trimisă în 27.08.19 10:53
autor dixy99UC [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 5655

Suntem o familie cu copil mic (aproape un an) și am vrea să petrecem câteva zile în Oltenia.

Dintre Olănești și Călimănești-Căciulata, ce ați recomanda?

Ne-ar interesa să avem pe unde să ne plimbăm cu copilul, să fie ceva umbră și să arate mai bine - atât ca peisaje cât și urbanistic.

Am înțeles că și în Olănești și în Călimănești ar fi ștranduri sau piscine, deci nevoia de bălăceală ar fi acoperită.


  • PERIOADA: septembrie -- NOPŢI CAZARE: 3
  • BUGET: 300
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 11 luni

Răspunsuri — pag 2 / 2

ascentSR61r[29.08.19 14:12]

@humano - ce locuri de servit masa pentru un copil sub un an ai recomandat? "O locatie interesanta pentru masa mi s-a parut la Turn, urci niste trepte la stanga din drumul catre izvorul 24. Se aude muzica din drum. Preturile sunt cele mai mici. Eu nu am mancat, dar am consultat meniul si locatia. Incearca intr-o zi . "

Asta?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

adryan225*SV5r[29.08.19 14:20]

@dixy99: atunci vă puteți caza in Vâlcea și puteți vizita și Olăneștiul, și Călimăneștiul! Ba chiar și Sibiul!

Călimăneștiul se intinde de-a lungul străzii principale, numai senzație fe vacanță nu este.

Plus ca nu aveți magazine alimentare, sunt doar două și foarte scumpe!

In Olănești aveți Annabela (cred că așa se scrie) si Diana! Diana are preturi normale și găsiți de toate! Iar copilul sigur va fi incântat de locul de joacă și de părculeț!

Aveți apoi Tisa Spa, 100 lei intrarea de familie pentru 3,5 ore, aveți un intreg etaj de piscine și topogane pentru cel mic!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

humanoJR1r[29.08.19 14:49]

@ascent: Nu stiu cat mananca un copil asa mic si mai ales de la restaurant... Daca problema nr. 1 era copilul, recomanda tu un restaurant specific acestei varste!

La Olanesti chiar am intalnit multi batrani cu nepotii in vacanta. Intr-adevar aveau 2-3 ani.

Daca la Olanesti fiind o statiune mai mare nu ai unde alege, ma indoiesc ca la Calimanesti e o oferta mai bogata.

Eu am mai recomandat si alt restaurant daca recitesti postarea.

In plus, daca sunt obiectiv, cea mai buna pizza Calzone din Romania am mancat-o la Olanesti. Mai citeste in forum si mai vezi si parerea altora despre Calimanesti.

O statiune insirata la marginea drumului, in care nu prea ai ce face...

Nu incerc nicidecum sa influentez unde sa se duca omul.

Daca citesti prima postare a mea, nu m-am exprimat intr-un fel. Am indemnat omul sa citeasca despre cele doua locatii. Dupa ce a ales omul, am spus parerea mea constatata la fata locului. Tu insa ai venit cu indemnul direct.

Apropo: Nunti se mai fac pe la Calimanesti-Caciulata la vestitele hoteluri si turistii sunt lasati pe planul 2?

Fiecare cu parerea si gusturile lui!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

humanoJR1r[29.08.19 15:10]

@adryan225: Mare dreptate ai Adrian. Unii pe aici, fac reclama mincinoasa! Probabil au un scop!


dixy99UCAUTOR SOL[29.08.19 15:16]

@humano: Mulțumesc pentru sfaturi.


ascentSR61r[29.08.19 15:18]

@humano... deja ai intrat in polemica...

Am recomandat Hotel Casa Romaneasca, potrivit pentru copiii de orice varsta, chiar si sub un an, cei care papa piure, orez, copanele... si nicidecum pizza...(despre care recomandare m-am facut ca nu o vad .. ..)

Nu stiu ce rost are intrebarea ta despre... nunti... )

Sa auzim de bine!

Eu, oricum, nu-ti voi mai raspunde, indiferent ce ma vei mai intreba...

Dupa parerea ta, ce si de unde trebuie sa manance un copil asa de mic? Doar din biberon?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

adryan225*SV5r[29.08.19 15:32]

@humano: eu locuiesc in Slatina, si in weekend-uri (nu in toate), merg in Calimanesti sau Olanesti, asa ca pot face o comparatie obiectiva!

in ultima perioada am evitat Calimanestiul, pentru ca principala atractie Aquapark-ul m-a dezamagit, si nu e prima oara. asa pe scurt, apa mizerabila, aglomerat, nu gasesti sezlonguri, etc.

Nu sunt mare gurmand, dar cand pleci cu familia trebuie sa si mananci ceva. am servit masa la terasa Dada, produse scumpe si nu foarte comestibile. degeaba ai muzica si atmosfera daca pleci nemancat!

in schimb, in Olanesti simti ca te odihnesti cu adevarat. de obicei ne cazam la Belvedere, un hotel cu 3 etaje, camera fiind 150 lei, ultima data am fost acum doua saptamani. Belvedere este foarte aproape de spa-ul Tisa!

in fine, fiecare merge unde doreste, insa eu as alege oricand Olanestiul!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

tata123 🔱POS962r[30.08.19 11:45]

@dixy99: Bună!

În toată această ecuație primează confortul și starea de bine a bebelușului. Mă bucur că ai ales Olăneștiul pentru cele trei nopți de cazare. Noi am fost de două ori în stațiune în ultimii ani și ne-a plăcut atmosfera.

Călimăneștiul v-ar fi oferit spațiu de plimbare (de exemplu insula Ostrov sau trotuarul de legătură cu stațiunea Căciulata) și acces la câteva obiective religioase (mănăstirile Ostrov, Cozia și Turnu) sau istorice (castrul Arutela).

Dar trebuie să ținem cont de traficul intens de pe drumul național și, implicit, poluarea aferentă.

Olăneștiul oferă destule spații de plimbare (faleza râului, Aleea Izvoarelor și lacurile cu nuferi) și relaxare (Parcul Central) (vezi impresii). Adulții își pot înmuia picioarele în apa râului Olănești pe o mică plajă improvizată în zona Izvorului nr. 3.

De asemenea, dacă considerați că cel mic rezistă și îl puteți duce până acolo, puteți alege o drumeție ușoară până la Schitul Comanca (vezi impresii), traseu aflat 75% la umbra copacilor.

Așteptăm impresii pozitive din această mică incursiune. Alegeri inspirate!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

dixy99UCAUTOR SOL[30.08.19 13:39]

@tata123: Mulțumesc frumos pentru impresii. Am citit ce ai scris despre schitul Comanca și drumul până acolo pare tentant. Mânăstiri am avea ce să vedem pe aproape: schitul Pahomie, Mânăstirea Dintr-un Lemn sau Mânăstirea Bistrița. Nici mânăstirile Turnu sau Ostrov nu ar fi teribil de departe. Mânăstirea Horezu și culele de la Măldărești le-aș lăsa pentru plecare, pentru că vrem să o luăm pe Transalpina spre Sebeș și Sibiu și oricum am trece pe acolo.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Alina CatalinaJR2r[27.10.19 11:29]

@dixy99: Imi pare rau ca raspund asa tarziu... Votez Baile Olanesti si doar pe ele. Orasel frumos si cochet, curat cu un parc frumos, mobilier stadal simplu si elegant, locuri unde poti manca linistit cu copii. Iar plimbarea pe munte (la pas pe carere sau cu masina) este superba, mai ales in octombrie. De aici am cumparat la preturi bune: cas afumat, nuci, rosii, miere.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

dixy99UCAUTOR SOL[28.10.19 08:20]

@Alina Catalina: Îți mulțumesc. Am fost deja la Băile Olănești. Per ansamblu am fost mulțumiți, am avut pe unde ne plimba. Am trecut și prin Călimănești-Căciulata dar e mai bine că nu am fost acolo, în afară de drumul național pe care este înșiruită localitatea, nu prea ai unde să mergi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

humanoJR1r[29.10.19 08:19]

@ascent: dixy99CH[Bucuresti][28.10.19 08:20]@Alina Catalina: Îți mulțumesc. Am fost deja la Băile Olănești. Per ansamblu am fost mulțumiți, am avut pe unde ne plimba. Am trecut și prin Călimănești-Căciulata dar e mai bine că nu am fost acolo, în afară de drumul național pe care este înșiruită localitatea, nu prea ai unde să mergi. Mai esti pe aici ascent... ?!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ascentSR61r[30.10.19 21:16]

@humano: ar trebui sa fiu online? Nu te inteleg... ai ceva personal impotriva mea? Da, am fost in Olanesti... si... ghici ce?!... Nu mi-a placut!!!... Poti citi impresii... http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=96884&d=la-pas-prin-olanesti-si-imprejurimi--olanesti

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ascentSR61r[30.10.19 21:25]

@dixy99 - imi pare rau pentru concluzia ta. Personal, am fost in Caciulata, la Hotel Casa Romaneasca, cu un copil de 4 ani. A fost mai mult decat ok... si pentru noi si pentru copil. Anul acesta am fost in Olanesti, de curiozitate. http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=96884&d=la-pas-prin-olanesti-si-imprejurimi--olanesti Nu ne-a placut deloc. Am fost la piscina tot la Hotel Casa Romaneasca din Caciulata. Olanestiul nu ne-a oferit nimic, nici macar o masa... gustoasa si la un tarif normal... Gusturile nu se discuta, intr-adevar...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dixy99UCAUTOR SOL[31.10.19 08:14]

@ascent: Pe noi nu ne interesează atât hotelul și piscina, cât împrejurimile. Un loc de cazare rezonabil se poate găsi cam pe oriunde. Noi stăm mai mult pe afară, ne plimbăm, prin Călimănești nu aveam pe unde.

E normal că fiecare să aibe preferințele lui și e bine că există oferte pentru toate gusturile.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

stefan 22UC1r[31.10.19 08:28]

@dixy99: deja s a întins discuția aiurea, părerea mea. Amandoua stațiunile oferă cam aceleași lucruri însă Olănești ul oferă mai multa liniște iar Călimănești ul mai multa distracție și împrejurimi mai atractive la 5 min de mers cu mașina. Depinde doar ce vreți însă va recomand în general jud Vâlcea e in top 5 fără probleme ai de toate.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-46] — din total 46 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.50566911697388 sec
    ecranul dvs: 1 x 1