Solicitare CMR / ROMÂNIA - MOLDOVA

Variante la munte pentru minivacanta de Sfanta Marie

Trimisă în 07.08.18 20:42
autor Claudiu18CH [Tulcea]
» VIZUALIZĂRI: 2834

Buna ziua,

Cum urmeaza o saptamana cu ceva zile libere, ne-am gandit sa mai vedem o bucatica din frumoasa noastra tara.

Mentionez ca suntem pasionati de trasee montane dar fara mare experienta si ca vom pleca din Bucuresti.

Variantele la care ne-am gandit ar fi:

1. Sibiu + imprejurimi (Paltinis, Rasinari, Cisnadie, Cisnadioara).

In aceasta zona transportul ar fi destul de la indemana. Am vazut cateva trasee montane de 2-3 ore cu plecare din Paltinis + traseul Cisnadioara-Rasinari. Ne surade aceasta varianta si pentru ca am petrece 2 zile si in Sibiu, ajungand prima data acolo.

2. Satele Magura/Pestera -si aici zona este una foarte prietenoasa cu cei care doresc o drumetie montana intr-un aer curat. Ca si transport am vazut ca se ajunge relativ usor cu trenul la Zarnesti, iar de acolo un autobuz sau chiar pe jos.

3. Zona Voineasa -Malaia-Aceasta zona foarte bine din punctul de vedere al frumusetii peisajului. Am vazut ceva cascade in zona insa nu stiu exact cum poti ajunge pana in Malaia cu un mijloc de transport in comun.

4. Muntii Apuseni.

5. Piatra Neamt si traseele din zona.

Ne puteti ajuta, va rog, cu cateva sfaturi? Ne-ar ajuta foarte mult cateva pareri pro/contra pentru aceste variante (eventual poate este ceva ce am ratat in zona) sau, de ce nu, altele.

Multumesc. O seara buna tuturor.


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 4
  • BUGET: 150 Lei pe noapte -- TRANSPORT: tren/autobuz
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 0

Răspunsuri

Jimmy1PM4r[07.08.18 21:53]

@Claudiu18: Toate locurile sunt de văzut, dar de departe prefer Sibiul cu împrejurimile, mai ales că ziceți că acolo vă convine transportul in comun. O să vedeți un oraș deosebit de frumos, documentati-va pentru biserica fortificată de la Cisnădioara și căutați cazări ca lumea...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4550 PMA (7 voturi)

Dan&EmaTIT466r[07.08.18 22:00]

Toate cele 5 variante sunt recomandate pentru drumetii usoare sau includ posibile variante usoare.

Pentru zona Pestera Magura (v2) nu ratati o plimbare in Prapastiile Zarnestilor si una la pestera cu lilieci. Ref la mentiunea ca ati spus ca va deplasati cu trenul pana la Zarnesti, nu stiu daca aveti varianta auto de acolo catre destinatia voastra iar daca mergeti pe jos, e ceva, si prin urmare sa nu aveti alt bagaj in afara de rucsac.

Puteti gasi impresii postate de mine despre Prapastii si 2 cazari in Pestera.

Zona Rasinari Paltinis (v1) e iarasi foarte potrivita existand mai multe trasee de drumetie intre aceste puncte si unul de la Paltinis spre Cheile Cibinului sau spre Gatu Berbecului.

In Apuseni o idee buna este sa foti cu baza la Padis de acolo

Aveti mai multe trasee si circuite.

Si daca vreti o plimbare la munte sambata asta la Crucea Caraiman scrieti-mi pe PM si va includ in grupul de whatsup unde prezint lunar propuneri de drumetii (pt incepatori, spre mediu)

Alegere inspirata! ☀️????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 7000 PMA (10 voturi)

zlatnaAU215r[07.08.18 22:03]

@Claudiu18: Bună seara.

Încer să vă ofer cât mai multe informaţii despre zona Mălaia.

Ca să ajungeţi la Mălaia trebuie mai întâi să ajungeţi la Rm. Vâlcea. Din autogara Militari zilnic pleacă autobuze, aproape din oră în oră, spre Rm. Vâlcea. Din Rm. Vâlcea spre Voineasa sunt trei curse zilnice, la ora 10; 16 şi 19, din autogara 1 mai. Mălaia este pe acest traseu.

Vă recomand să vă cazaţi la pensiunea Casa Lacului, noi am petrecut acolo un weekend foarte frumos. pensiuea are o curte mare cu ponton pe malul lacului Brădişor. De aicea puteţi pleca în vizită la cascada Scoruşu, poate cea mai mare din ţară, descoperită publicului larg doar de vreo 3 ani. Drumul până la cascadă este destul de lejer şi nu trebuie echipament special.

În altă zi puteţi face o vizită în staţiunea Voineasa.

Drum bun.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6999 PMA (11 voturi)

ngldaniel76SV1r[07.08.18 22:13]

Salutare!

1. Sibiul e superb, împrejurimile însă nu au trasee de munte foarte aproape, în afară de zona Păltinișului, însă Mărginimea Sibiului merită vizitată.

2. Zona Măgura-Pestera oferă apropiere de munte și toate tipurile de trasee, mai ușoare sau mai dificile (Rezervația Piatra Craiului). Se găsește ușor cazare in satul peștera sau Măgura. Bonus: peisaje de vis.

3. Zonă frumoasă, locuri frumoase (lacul Vidra) trasee multe... copaci puțini. Defrișările au făcut ravagii!

4. Apusenii întotdeauna vor fi în capul listei, cel puțin pentru mine (București) mai greu accesibili, dat dacă puteți acolo veți găsi tot ce căutați: trasee, peisaje, oameni, mâncare.

5. Piatra-Neamț e un oraș frumos, curăț, înconjurat de munți însă împrejurimile le cunosc mai puțin.

Vacanță plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

AZETIT346r[07.08.18 23:49]

@Claudiu18: Bună seara

Așa cum au scris colegii de pe AFA și sînt perfect de acord și eu, toate variantele descrise de Dvs. sînt bune și nu pot scrie decât să le vizitați pe toate.

În schimb acel timp liber care este prea scurt vă va determina să alegeți. Acum fără supărare încerc să promovez Sibiul și încerc să determin să vizitați acest oraș orașul meu natal așa cum este ea pentru că nici un oraș nu este perfect în România și vă scriu: vizitați-l

Condițiile meteo în preajma sărbătorii Sf. Maria se anunță numai bune pentru drumeții, așa că cele mai apropiate și accesibile se află în munții Cindrel iar cele mai spectaculoase care se află în zona cea mai înaltă a Carpaților Meridionali în munții Făgăraș nici aceste trasee nu sînt prea departe unele accesibile și cu transportul în comun.

În lista din stânga veți găsi câteva articole și despre Sibiu+împrejurimi.

Călătorii faine vă doresc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

catamarJR1r[08.08.18 09:13]

Salutare Claudiu!

Îți pot face recomandări spectaculoase de trasee montane, dar problema transportului rămâne încă partial nerezolvată din păcate în România, deși suntem în 2018.

1. Zona Mălaia - peisaj frumos, trasee interesante dar pentru amatori, servicii medii spre slabe, zonă posomorâtă.

2. Zona Sibiu - dacă tot vă convine dpdv al transporturilor, atunci mergeți la Păltiniș și de acolo cereți detalii pentru traseul de Lacul Gâtul Berbecului. Se află în creierul muntelui și nu este un traseu greu, dar foarte spectaculos cu schimbări de peisaj dintre cele mai variate și cu surprize pe tot traseul...

3. Zona Lacul Roșu - Cheile Bicazului - problema transportului nu o cunosc, noi fiind acolo în 2 rânduri cu mașina, dar o dată ajunși aici vei vedea că merită tot efortul... recomand traseul Vârful Ucigașul.

4. Zona Herculane - 7 Izvoare - aici problema transportului este simpla, cazare găsești la tot pasul, dar în schimb este aglomerație în sezon. Că să eviți aglomerația, pe Valea Cernei sunt mai multe pensiuni de unde puteți explora Parcul Național Domogled, iar traseele se pot prelungi pînă în Retezat pentru cei pasionați și pregătiți pentru așa ceva.

5. Zona Petroșani - Valea Jiului - aici puteți găsi cazare relativ convenabilă, dar pentru trasee trebuie să vă țină picioarele, deoarece traseele sunt mai variate cu schimbări dese de nivel. Recomand zona Straja - Lupeni - Uricani.

Studiați toate variantele, inclusiv dpdv al transporturilor și luați o decizie.

În oricare dintre variantele alese, vă veți bucura de mult aer curat și munte.

Așteptăm un reply cu părerile de după călătorie!

Drum bun!

C. B.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

marcvalGD9r[08.08.18 09:27]

@Claudiu18:

Salut Claudiu,

vreau sa ofer cateva informatii organizatorice:

avand in vedere ca acea perioada este libera pentru foarte multi romani cu greu spre imposibil vei gasi cazare si la un pret decent - 150 ron/noapte; Si noi din pacate am ales mai demult cam aceasta perioada pentru un mic concediu si foarte foarte greu am gasit cazare, preturile au urcat cu MULT peste cele de anul trecut (circa 30-40%) din cauza bonurilor de vacanta. Sfatul meu e sa cautati intai cazare si apoi veti decide zona in care sa mergeti in functie de ce gasiti liber.

Daca ar fi sa propun ca mijloc de transport, fara discutie trenul si pentru ca soselele vor fi super-supraaglomerate in aceasta perioada.

Din cele 5 optiuni eu, personal as alege varianta 2, apoi variantele 3,5,4 si varianta 1 in ultimul caz.

Concediu placut si neaglomerat!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

Claudiu18CHAUTOR SOL[08.08.18 10:19]

@marcval:

Am înțeles. Mulțumesc frumos pentru opinii.

Știu ca e foarte greu sa găsim cazare acum, dar acel buget era orientativ. Nu este chiar maximul pe care ni-l putem permite dar voiam sa menționez ca nu cautam ceva luxos.

Diseara încerc sa luam o decizie, mulțumesc tuturor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

catamarJR1r[08.08.18 10:27]

@zlatna: Casă Lacului din Mălâia??? Glumiți sau vorbiți serios?

Sau ați intrat aici doar că să faceți reclama unei pensiuni de toată jena?

Există reguli în acest sens, în caz că nu știați ????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

zlatnaAU215r[08.08.18 11:11]

@catamar: Nu știucum vați simțit dv la Pensiunea casa Lacului-Mălaia, noi cand am fost acolo în anul 2016 ne-am simțit foarte bine. vezi impresii

Colega @Anilu a fost anul acesta și din articolul ei reiese că a fost totul Ok.

M-am uitat acum pe articolele scrise despre acestă locație și înafară de dv. toată lumea a fost mulțumită (poate dv. ați avut ghinion), gradul de recomandare fiind de peste 90 % la toți ceilalți oaspeți ai pensiunii.

Și nu am intrat ca să fac reclamă pensiunii, chiar o recomand, pentru noi totul a fost ok.

Toate cele bune.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2799 PMA (5 voturi)

AuriciAU74r[08.08.18 14:26]

@catamar:

Că să eviți aglomerația, pe Valea Cernei sunt mai multe pensiuni de unde puteți explora Parcul Național Domogled...

Am fost de 3 ori pe Valea Cernei, ultima dată în 2016. În afara unei pensiuni nedată în folosință, valea era absolut neschimbată, ca în urmă cu 15-17 ani când mai fusesem.

Situația în 2016 era așa. Pe toată Valea Cernei am găsit doar căsuțele de camping de la intrarea în Cerna Sat care erau pustii, nici urmă de mișcare acolo, iar la ieșirea din sat, lângă Cheile Corcoaiei, era o pensiune făcută cu fonduri europene, Perla Cernei, dar și ea era pustie. Proiectul, conform panoului, fusese în perioada 2007-2013, noi eram în 2016, dar ea nu fusese dată în folosință.

Deci pe Valea Cernei, până la Cheile Corcoaiei, am găsit în 2016 ceea ce am spus mai sus și absolut nimic de mâncare.

Din acel punct pînă sus, la Izvoarele Cernei, mai sunt vreo 30 de km de drum greu, forestier, la începutul căruia chiar exista un avertisment că doar mașinile 4*4 pot urca. Sus, oricum nu erau pensiuni, ci doar 3 căbănuțe care ți-ar fi oferit un adăpost dacă ajungeai până acolo și o mămăligă cu brânză, dar mergeai la risc.

Eu am intervenit pentru că sunt foarte curioasă dacă în acești 2 ani pe Valea Cernei au apărut multe pensiuni și apoi pentru că nu trebuie să-i recomandăm omului așa un drum din moment ce spune că este cu mijloacele de transport în comun. Nu ai nici o posibilitate de a ajunge cu așa ceva pe Valea Cernei, iar posibilitățile de cazare erau, cel puțin în 2016, extrem de reduse, chiar spre zero. Nu-mi vine să cred că în 20 de ani nu s-a mișcat un fir de praf în zonă și în cei 2 ani de când nu am mai fost eu lucrurile s-au schimbat radical.

Așa că eu zic să fim atenți la recomandări și să nu derutăm oamenii. Și nu mă refer doar la Valea Cernei. Mai sunt recomandări care nu se pretează la mersul cu trenul/autobuzul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

ChloePR125r[08.08.18 15:28]

La optiunile enuntate as mai adauga si statiunea Cheia. Se poate ajunge cu microbuzul din Bucuresti

Traficul pana acolo este relativ lejer, statiunea nu este niciodata aglomerata.

Gasesti pensiuni si locuri de luat masa, ai in Cheia cateva obiective turistice si poti accesa cateva trasee in muntii Ciucas. TRaseele nu sunt foarte grele, dar extrem de pitoresti

Eviti astfel aglomeratia specifica lunii august, bucurandu-te in acelasi timp de munte, natura si aer curat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

  • [12] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.58176898956299 sec
    ecranul dvs: 1 x 1