ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.02.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
DEC-2020
DURATA: 1 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 48 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 10 MIN

Doar o noapte la Rina Sinaia, dar bună

TIPĂREȘTE

Pe 29 decembrie, anul trecut, am considerat că n-o să fim decât noi pe DN1, spre Valea Prahovei. Pentru că cei care făcuseră Crăciunul erau acasă, iar cei care făceau revelionul se pun pe drum pe 30, ne gândeam…. Prin urmare, pentru că am avut o treabă la Breaza și eram așa aproape de Sinaia, am zis să bem un vin fiert și să respirăm puțin aer de munte, urmând să ne întoarcem acasă în aceeași seară.

Logică eronată! Pe 29 decembrie am stat între Nistorești și Comarnic o oră, timp în care simțeam cum îmi crește tensiunea, pentru că noi am tăiat Valea Prahovei de pe listă de mulți ani, din cauză de aglomerație. Nu știu cum suportă cei care zic că stau 5 ore sau 7 ore în trafic, pe o distanță de 120 de km.

În fine…. am stat pentru că waze ne-a păcălit și a zis că ambuteiajul ține 17 minute, pe urmă 30, pe urmă 45… și uite așa s-a făcut ora, dar hai să zicem că n-a fost cel mai nashpa timp.

Ajunși la Sinaia, am parcat în parcarea cu plată din centru, lângă Pizzeria Restaurant Carpați, 10 lei, 3 ore. Ni s-a părut suficient pentru plimbarea noastră. Am luat-o prin parc, pe lângă Cazino, și în sus pe Furnica, spre Peleș. Lălăială multă, vin fiert la Tunuri, în zona Vilei Economat, am dat roată Peleșului și Pelișorului, care erau închise, dar nu țineam să le vizităm pentru că am făcut-o de suficiente ori, ne-am întors pe alte străduțe cu scări și când am ajuns jos deja se înserase puțin.

În drum spre mașină ne-a trecut prin cap că am putea să ne cazăm în acea seară, că doar nu ne plângeau copiii acasă. Nu aveam chef să căutăm și nici să ne îndepărtăm de centru. Ne-am uitat în jur și am văzut Montana, tot închis și în dreapta Hotelul Sinaia. Eu am intrat la Carpați să văd dacă are plăcintă dobrogeană și soțul a intrat la Hotel Sinaia să întrebe de camera libere. Știam că este un hotel scump, atârna greu și perioada, așa că indicația a fost: “dacă o noapte costă până în 350 lei cu MD și parcare gratuită ne oprim, altfel, pe cai și acăsică” .

S-a întors bucuros cu informația că nu mai aveau camere cu balcon, dar nu era musai pentru scopul nostru, însă mai aveau fără, la 345 lei pe noapte cu MD și parcare gratuită și rezervase deja, pentru că ne încadram în ce zisesem.

Adică hotelul ăla atât de lung și cu atâtea etaje nu prea mai avea camere? Păi și pandemia? Am mutat mașina din parcarea de la Carpați, în parcarea hotelului, doar ne-am lăsat bagajele și am pornit într-o altă plimbare, de data asta prin oraș. Singura mea grijă era că n-o să-mi iasă bine pozele cu camera și baia pentru că ne întorceam pe întuneric;). Ce a făcut AFA din noi! N-am pozat în viața vieților mele camere de hotel sau restaurante și mâncare până la AFA.


despre SERVICII

Pentru parcarea gratuită (cu barieră), din stânga hotelului, cum te uiți spre el, am primit un tichet de la recepție, cu care am intrat fără să plătim ceva. Ulterior, am înțeles că dacă rezervi prin booking parcarea costă (în jur de 15 lei/zi).

În pandemia asta eu am fost convinsă că oamenii fac ce am făcut și eu. Evită alți oameni și evită aglomerațiile. Dar, ce să vezi? Parcarea hotelului, care nu este mică deloc, era full și abia am găsit un loc. Ceea ce însemna că și hotelul era plin și asta nu prea îmi convenea. Dar am zis că stăm pe afară până târziu, iar la hotel mergem stict să dormim și nu interacționăm cu nimeni.

Recepția hotelului este foarte mare și frumos decorată la vremea aceea. Elegant și spațios peste tot.

Cele 3 persoane care erau de serviciu la recepție au fost foarte amabile și cu noi dar și cu alți turiști. Am asistat, fără să vrem, la o discuție între unul dintre recepționeri și 2 tineri care căutau un sejur de revelion și mi-a plăcut cum s-a legat discuția și că s-a discutat chiar și de un discount… e bine de ținut minte.

Check-in-ul se face începând cu ora 15 iar check-out-ul până în 12. Ni s-a eliberat bon fiscal pentru cazare și am fost întrebați dacă dorim factură. De obicei, hotelul are recepție non-stop dar în pandemia care nu se mai lasă dusă a avut mai multe servicii restrânse, printre care și acesta.

Dintre regulile pe care le-am citit am mai aflat că locul de joacă și centrul SPA erau închise, piscina, care în condiții normale avea acces gratuit pentru cei cazați era închisă și ea, anumite servicii și facilități erau restrânse sau indisponibile (cum a fost, de ex. serviciul de transfer), dar era posibil și ca serviciile de mâncare și băuturi să fie limitate, ceea ce nu aș zice, parcă.

Chiar la intrare era un bancomat și un birou de schimb valutar, la curs bun (ca la celelalte case din oraș).

Conexiunea la internet a fost bună dar n-am avut timp de așa ceva.

Pentru că hotelul are multe etaje este deservit de 2 lifturi dar nu le-am folosit, noi fiind cazați la etajul 2. În holurile centrale de la fiecare etaj sunt fotolii, pe jos mochete pufoase, iar dacă urci pe scări întâlnești tot felul de tablouri și decorațiuni.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Hotelul Sinaia (de fapt Rina Sinaia) are 8 etaje, sper să nu mă înșel, și mai este și destul de lung, deci multe, multe camere. Tipurile de camere sunt de la duble, tip buget, la suite de familie și prețuri de la 350-400 de lei la 1000 lei pe noaptea de cazare cu MD.

Camera noastră a fost la etajul doi, pe spate, acolo unde nici o cameră nu are balcon, deci sunt multe, multe fără. Am înțeles că hotelul a fost renovat și modernizat și unele camere sunt chiar foarte frumoase dar pe etajul nostru, camerele erau la fel. Am trecut pe lângă câteva unde se făcea curățenie și doar balconul făcea diferența.

Chiar și fără balcon noi am fost mulțumiți de cameră. Am intrat atât de înfrigurați de afară, începuse să și burnițeze și ne-am bucurat când am intrat în camera în care era așa de cald și bine.

Intrarea a fost într-un hol micuț unde era cuierul, dulapul de haine și intrarea în baie. Foarte curat peste tot, pat mare, lenjerie impecabilă, TV, lumina proastă și de la noptiere și de sus, care nu-mi place în drumurile mele, dar de data asta nu m-a supărat pentru că n-am avut timp să facem mare lucru. Pe noptieră era un anunț că economisești bani dacă faci rezervarea direct la hotel, este bine de ținut minte.

Cam tot ce trebuie ca dotări, inclusiv minibar, deasupra lui cană electrică și tot ce trebuie ca să bei un ness sau un ceai, papuci că n-aveam, toate mărunțișurile necesare.

Cum am zis camera a fost fără balcon. Nu ne-a deranjat pentru că spre seară s-a stricat vremea, s-a făcut și frig și a fost foarte scurt ca timp ca să ajungă să ne deranjeze. Nu suntem fumători dar am înțeles că în hotel Sinaia nu se fumează, nici chiar în camerele cu balcon, așa că aviz fumătorilor, dacă aveți vreun gând cu acest hotel.

Baia a fost ok din toate punctele de vedere, puțin obosită ca dotări, cadă cu pereți de sticlă și mi-a plăcut chiuveta cu blat generos. Consumabile suficiente, toate mărunțișurile, de la cască de cap pentru duș, bețișoare…. până la șervețele dezinfectante.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Hotelul are 3 restaurante: The restaurant, cu bucătărie tradițională și internațională, Nargila cu bucătărie mediteraneană și Crama Rina. Pe vremurile astea era deschisă terasa din fața cramei, cu destule mese și încălzitoare, dar a fost imposibil să mâncăm acolo, chiar dacă ne-am învârtit și am tot revenit ceva minute, doar, doar s-o elibera vreun loc. Până la urmă ne-am lăsat păgubași și am mâncat la terasa Bucegi, unde am mâncat de multe ori și ne-a plăcut.

Cum spuneam, de câte ori am trecut prin recepție ne-a uimit faptul că toate spațiile generoase de socializare erau goale. Toată lumea trecea repede, cu masca, ori spre cameră, ori spre afară. Asta am apreciat.

Cum intri, în dreapta pe lângă biroul de schimb valutar ajungi la bar/cafenea, unde, de asemenea, este o zonă foarte generoasă, decorată frumos și amenajată în scopul petrecerii timpului, consumând sau jucând ceva. Mesele erau puse la distanță, dar cu toate astea și aici oameni erau foarte puțini. Însă din cauza parcării pline mi-am dat seama că la micul dejun nu mai scap și așa a fost.

Micul dejun l-am luat în restaurantul hotelului, destul de mare, și cred că hotelul a fost ocupat la capacitate aproape maximă. De altfel, în cameră era un bilețel prin care eram anunțați că din cauza necesității păstrării distanței, intervalul pentru micul dejun este mai lung decât de obicei.

Cu toate că ne-am dus mai târziu, sperând să fie mai liber, am găsit prea mulți oameni înșirați la bufet. Este adevărat că la intrare trebuia să ne luăm mănuși, era dezinfectant, toată lumea era verificată dacă are mască, dar cu toate astea era prea multă lume pe metru pătrat. Mi-a fost cam teamă, așa că am înfulecat la foc automat ceva și ne-am luat cafeaua să o bem în cameră. Inutil să spun că nici vorbă să fac poze la câtă lume se învârtea pe acolo. Nu cred că am stat 15 minute în restaurant.

Altfel, micul dejun a fost tip bufet, destul de variat, cu chestii calde și reci, multe salate, legume, fructe, prăjituri de casă și o cafea foarte, foarte bună.

Nu trebuie să ne mirăm de explozia cazurilor de COVID în țara asta și în lume. Și eu am circulat destul de mult anul trecut și chiar anul acesta a început cu ieșiri, dar am evitat să stau la interior cu oamenii și nu m-am văzut deloc cu gașca mea, cu care mă vedeam foarte, foarte des. Suntem de-a dreptul bolnavi, dar fiecare circulă separat și ne străduim să rămânem cuminți.

La hotelul nostru, în zilele acelea, erau turiști care își începuseră sejurul de revelion, mulți, foarte mulți copii și mi-am spus că trebuie să ai ceva curaj să mergi la masă de 3 ori pe zi, în aglomerația aceea. Ce să mai zic de cele 3 seri festive anunțate pe un ecran la recepție, cu muzică live și invitați speciali….


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Hotelul Sinaia se află în centrul orașului, chiar pe artera principală, foarte aproape de Parcul Dimitrie Ghica, de Castelul Știrbey, pe care îl vizitasem în primăvară, de telecabină, Cazinoul Sinaia, gară, restaurante, cafenele, magazine…... practic de orice ai nevoie pentru un sejur reușit.

Ce ne-a deranjat, în schimb, a fost că în spatele hotelului, acolo unde aveam noi vedere, era cam debandadă, pe alocuri mizerie, care contrasta cu restul. Sunt prea multe camere pe spate și nu este în regulă ca turiștii să dea cu ochii de dezordinea de acolo, pentru că este păcat de ce văd în rest.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Hotelul oferă destule posibilități de distracție și relaxare (restaurante, cramă, seri festive, muzică, dans, SPA, fitness, piscină, locuri de joacă pentru copii, spații foarte generoase de socializare), dar având în vedere perioada prin care trecem, nu aveau un program normal, din păcate.

Eu nu cred că mai dau atâția bani doar ca să pun capul jos seara, dar a fost una din deciziile spontane care ne-a lăsat amintiri frumoase și nu pot să nu recomand acest hotel, mai ales celor care își propun odihnă și relaxare.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Aurici in 15.02.21 18:59:46
Validat / Publicat: 15.02.21 22:05:34
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.

VIZUALIZĂRI: 1938 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Hotel Sinaia la ceas de seară. Ceasul de seară al cazării noastre.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 54650 PMA (din 59 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 48.30 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    9 ecouri scrise, până acum

    k-lator
    [15.02.21 23:21:14]
    »

    @Aurici:

    S-a întors bucuros cu informația că nu mai aveau camere cu balcon, dar nu era musai pentru scopul nostru, însă mai aveau fără, la 345 lei pe noapte cu MD

    Sincer, a fost super deal în vremea aia la Sinaia și știu ce spun, că și noi am fost acolo, tot pe 29 decembrie (vezi impresii).

    Dar jur, pe la ora 6 seara am trecut ca-n brânză pe la Nistorești-Comarnic, deci ai avut dreptate să crezi în logica cu Crăciunul și Revelionul pe 29, doar că ora nu a fost aia care trebuia ????

    Curat hotelul și elegant, toate arată super bine, te cred pe cuvânt că este un loc cu relaxare, dar cum am mai spus, sunt mai degrabă adepta cazărilor mai intime și... îmi plac la nebunie hotel-boutique rile.

    Una peste alta, cred că să mergi în Sinaia, la vreme de mare aglomerație ca cea din preajma sărbătorilor sau când sunt zile libere pentru tot poporul, și să găsești cazare, este chiar pleașcă…. părerea mea!

    Toate cele bune și să auzim de bine!

    webmaster
    [15.02.21 23:37:08]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    krisstinnaPHONE
    [16.02.21 08:53:56]
    »

    @Aurici:  Am stat de doua ori la acest hotel, am fost incantata sa fiu in buricul târgului, am avut cameră cu vedere la oraș, cele care au balcon. ​​

    ​​Este o cazare pe gustul meu, prefer hotelurile pozitionate central, îmi place sa fiu in centrul "acțiunii". ​​

    Îmi plac și terasele hotelului, sunt la promenadă și frumos decorate. ​​

    Felicitări pentru alegerea făcută!

    ​​

    AuriciAUTOR REVIEW
    [16.02.21 10:19:29]
    »

    @k-lator:  Păi cred și eu că la 6 seara ați trecut ca-n brânză pe la Nistorești-Comarnic, dar noi am plecat ca omul gospodar de dimineață, am avut treabă la Breaza, am vrut să ne aerisim puțin și la Sinaia, că tot eram aproape și trebuia să ne întoarcem și acasă seara.

    Problema a fost că ne-am simțit bine, vinul ăla fiert​ ne-a binedispus și n-am mai avut chef să ne întoarcem. N-aveam periuțe, papuci, pijamale... am rezolvat cu periuța repede, papuci am găsit la hotel, restul n-a mai contat, a fost suficient de cald în cameră.

    Pentru așa o decizie spontană nu ne ardea să facem vreo cercetare de piață la ora aia ci ​am vrut să rezolvăm problema cât mai repede ca să mai prindem o plimbare de seară. Doar prețul avea totuși o limită și dacă nu era cum am zis ne întorceam acasă.  

    În ceea ce privește unde aleg să stau, ține de multe variabile și de conjuncturi​. Pot să repet doar ce am mai zis pe aici și anume că am stat de la 1 la 5 stele și nu îmi amintesc să nu-mi fi plăcut pe undeva. În cazul nostru doar starea noastră contează, iar ea e ceea ce trebuie încă de când am pus mâna pe clanță ca să ieșim din casă.

    Așa este, îți dau dreptate cu aglomerația din Sinaia. Și noi am tăiat Valea Prahovei de pe listă și doar ocazional ne-am mai trezit în peisaj. ​ Nu înseamnă că nu ni se pare unul dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră, dar aglomerația aceea nu este pentru nervii noștri.

    Numai bine, mulțumesc pentru ​vizită

    @webmaster:  ​Mulțumesc mult, zi faină!

    @krisstinna:  ​Și noi am fost mulțumiți de hotel. Pentru o escapadă așa cum a fost în cazul nostru sau pentru câteva zile mi se pare că-ți poate oferi tot ce ai nevoie. Mi-au plăcut mult spațiile acelea generoase de la recepție, bar/cafenea și terasa din fața cramei, chiar dacă a fost imposibil să prindem un loc.

    Sinaia mi se pare un loc fermecător și cu toate că am fost cazați doar de vreo 3 ori  în ultimii 30 de ani, ne-am plimbat de foarte multe ori pe străzile ei. Ne-am și dorit o căsuță la un moment dat. Ne-a trecut, din fericire.

    Te pup​

    micutzuPHONE
    [16.02.21 14:55:21]
    »

    Salut. Acest hotel este unul de top și trebuie sa faci rezervare din timp pentru o camera. Cel mai important a fost faptul ca v-ati incadrat în bugetul propus chiar dacă nu ati avut balcon. Vorba Kristinei, mai facem nazuri cand suntem cazați în buricul târgului, în centrul„acțiunii". Despre DN1 sa mai zicem și de rău, ca de bine se aude în fiecare weekend sau sărbătoare legala; înjurături, blesteme și urari de bine pentru ai noștri politicieni, care nu au reușit sa facă drumuri nici măcar pe hârtie. In ianuarie anul acesta am făcut distanta de 13 km între Sinaia și Bușteni în 50 de minute. Dar pentru ca suntem iubitori de călătorii, uitam repede micile și marile neplăceri, încercând sa ne bucuram de frumusețea locurilor vizitate. Toate cele bune.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    AuriciAUTOR REVIEW
    [16.02.21 16:56:02]
    »

    @micutzu:  De top, de ne-top, la noi a fost spontan și se pare că am fost norocoși să găsim o cameră. Că n-a avut balcon n-a fost timp să ne afecteze, dar cred că ar fi fost o plăcere să ne bem cafeaua, pe care am luat-o în cameră, din cauză de aglomerație la micul dejun, să o bem, zic, pe un balcon din acela cu vedere la buricul târgului. Asta e, luăm lucrurile cum vin... am băut-o pe marginea patului făcându-ne planurile pentru ziua respectivă.

    Despre ai noștri, zicem la fel ca și până acum: culegem ce am semănat, că doar nu au ales alții în locul nostru.

    Numai bine, cât mai multe călătorii ​anul acesta.

    rentea
    [17.02.21 20:44:22]
    »

    @Aurici:  Am observat si eu, legat de preturi, ca neobrazarea si lipsa totala de empatie pentru oamenii afectati de pandemie, de pierderea locurilor de munca, de problemele economice, a hotelierilor romani este fara margini. Sincer, am inceput sa ii antipatizez profund din toata inima pe majoritatea hotelierilor mari. La Teleferic in Poiana BV, mi-au cerut acum cateva zile, cand nu era nicio sarbatoare, 1300 de lei pe noapte, o camera dubla ordinara. Am fost si la Rina si la Teleferic si o spun clar, cat cer ei pe camera este un pret total nejustificat. Dar, total! Lumea nu mai poate pleca in strainatate si e nevoita sa plateasca acestor... beeep... sumele respective daca vor sa stea si ei cateva zile intr-o vacanta, dupa atatea luni de izolare... Acestia sunt patronii HORECA, cei care vor compensantii de la Guvern pt ca sunt afectati de pandemie... Cinste lor!

    AuriciAUTOR REVIEW
    [18.02.21 08:20:48]
    »

    @rentea:  Ziceam să nu mă bag în așa discuții pe aici, dar, na, că nu mă pot abține și are legătură cu turismul totuși.

    Sunt totalmente de acord că unele prețuri sunt cam nesimțite pe la noi. De aceea am făcut potecă la bulgari anul trecut, până când s-a putut. Cu 23, 29 și 30-33 de EUR pe noapte am stat mai bine la ei decât la Rina Sinaia (70 de EUR, dar cică a fost o pleașcă), și vorbesc doar de cameră, nu de celelalte facilități și spații. Dar care facilități ar justifica prețurile astea, acum? Pentru că piscinele sunt închise, SPA-urile la fel, locul de joacă la fel, de spațiile de lounge nu poți beneficia ca să nu fii prea mulți pe mp... practic plătești un preț doar pentru o cameră de 15-16-20 de mp.

    Despre HORECA, îmi este lehamite, îmi pare rău. Toată lumea a trecut/trece greu prin pandemia asta, nu numai ei. Și fiecare a/s-a susținut cum a putut, din ce a agonisit la alt moment, am nșpe exemple în jurul meu.

    Avem un prieten care a avut un restaurant în București, implicat sută la sută în afacere pentru că i-a plăcut foarte mult. Dar și stresul era pe măsură. Ce credeți că stres avea el, că ce făcea, făcea cu pasiune? Nu a mai rezistat la interminabilele controale, care veneau cu mâna întinsă să-și ia dreptul și atât.  Acum câțiva ani, când stresul ăsta a depășit limita suportabilității s-a retras. Acum, cu pandemia asta, ne-a zis așa: m-am retras din afacere când n-am mai putut suporta măgăria autorităților, dar m-aș fi retras în primul an când din afacerea mea nu mai îmi ieșeau bani pentru cel puțin echivalentul unui apartament. Pe an, zic.  

    Mie îmi pare rău de cei mici, dar nu ei stau cu mâna întinsă și fac circul ăsta pe la televizor. Pentru că se adeverește încă o dată ceea ce știm de când lumea și pământul: că din toate crizele istoriei, bogații ies mai bogați și săracii mai săraci.

    Doar noi am putea să schimbăm lucrurile, dar nu suntem în stare, din păcate. În loc să nu dăm bani pe ceva ce considerăm că nu merită, stăm în trafic cu orele doar ca să ajungem la ei, dăm acatiste de mulțumire că am găsit loc și le mai pupăm și mânușițele că ne primesc la masa lor.

    După părerea mea ne cam merităm soarta.

    Mulțumesc pentru vizită și ecou, numai bine!

    rentea
    [19.02.21 23:22:39]
    »

    @Aurici:  

    Doar noi am putea să schimbăm lucrurile, dar nu suntem în stare, din păcate. În loc să nu dăm bani pe ceva ce considerăm că nu merită, stăm în trafic cu orele doar ca să ajungem la ei, dăm acatiste de mulțumire că am găsit loc și le mai pupăm și mânușițele că ne primesc la masa lor.

    După părerea mea ne cam merităm soarta.

    Teoretic este corect ceea ce spui, practic e mai greu, pentru ca Romania sufera de o lipsa acuta de concurenta si de piata cu adevarat libera in turism. Mai ales in turismul de 4-5 stele. Si aici era treaba Guvernului sa creeze cadrul potrivit. Acesti "mari binefacatori din HORECA" care tot apar la TV si implora sa ii ajute cineva, iar cand ajunge turistul la hotelul lor ii cer 1300 ron pe o camera dubla (ca deh, au clienti destui si disperati) sunt cei care, cred eu, fac lobby pentru ca aceste autoritati sa nu faca nimic. Daca Guvernul ar fi privatizat corect ce era de privatizat nu se ajungea la mizeria aceasta care e pe litoral sau pe Valea Prahovei, in special, unde niste neica-nimeni iau pielea de pe turistul mediu care vine dupa luni intregi de pandemie si vrea sa iasa un weekend la munte sau la mare.  Am observat socat, sincer, ca o camera la Vega, Iaki sau la Teleferic a ajuns mai mult decat la Four Seasons din Bali sau Seychelles. Si chiar nu glumesc. Acesti patroni chiar la asta s-au pretat...

    Eu am luat partea in review-urile mele permanent turismului romanesc. Si mi-am atras multe critici aici pe site. Am tot spus ca e ok sa il sustinem. Acum spun din nou, clar: voi face in asa fel incat strainatatea sa devina prioritatea mea ca destinatie turistica. Voi incerca sa las cat mai putini bani jepcarilor din HORECA romaneasca. Maximum pe care il voi face va fi sa vizitez niste mici pensiuni pe ici pe colo, cat mai departe de Bucuresti. Mari hoteluri sau resorturi din Romania - adio! Va meritati soarta si sper sa falimentati curand!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Aurici, k-lator, micutzu, rentea
    Alte impresii din această RUBRICĂRina Sinaia Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.73109006881714 sec
    ecranul dvs: 1 x 1