ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.01.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
DEC-2019
DURATA: 3 nopți
prieteni
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 2.195 LEI ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ Pensiune completă/cine festive/program artistic

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
91.67%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 34 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

[fb]
TIMP CITIRE: 13 MIN

Revelion la Hotel Sulina Internațional, Mamaia

TIPĂREȘTE

A devenit din ce în ce mai greu să găsim locații pentru revelion, pentru grupul nostru mare și pentru prețul pe care suntem dispuși să-l plătim. Că 3-4-5000 de lei pentru 3 nopți, nu ne îndurăm să dăm. Ce să zic de 1500 de EUR cum am citit pe aici și la pensiuni de 3*, dar pe Valea Prahovei, ce-i drept. Așa cum am mai spus, nouă ni se par prețuri prea speculative iar în cele mai multe cazuri nu credem că există un raport calitate-preț corect. Părerea noastră! Când citesc pe AFA, și nu numai, câți oameni dau banii ăștia mă ia durerea de cap, pentru că îmi dau seama că n-o să mai avem nici o șansă în viitorul apropiat.

Pentru revelionul care tocmai a trecut am căutat din nou destul de mult și a fost greu să găsim pentru că posibilitățile se reduc din cauza mărimii grupului (anul acesta am fost 42). Prin urmare, am căutat iar spre mare, din cauza prețurilor mai scăzute și pe lista scurtă rămăsese un hotel de pe litoralul bulgăresc și unul de pe litoralul nostru. Cum costul era comparabil am zis să fim totuși patrioți. Noi suntem petrecăreți mai mult decât mâncăcioși sau orice altceva, așa că am zis că tot în țărișoara noastră ne vom distra cel mai bine. La ora aceasta am citit și impresiile colegului @olteanul2010 despre revelionul la hotelul care a fost la concurență cu Sulina noastră și cu atât mai mult m-am felicitat pentru alegere.

Am rezervat revelionul printr-o agenție din București, cu 3 luni și ceva înainte. Prețul ni s-a părut foarte bun iar pachetul includea tot ce aveam noi nevoie. Am avut de ales între o ofertă pentru camere standard și superioare și între cele două restaurante ale hotelului, Velvet și Aqua.

Diferența între camerele standard și cele superioare o face suprafața și nu dotările. Ambele tipuri de camere sunt dotate absolut la fel, dar sunt mici, specifice hotelurilor de la mare. Cele standard au 14 m și cele superioare 17m, sper să nu greșesc. Diferența între cele două restaurante o face însă dotarea, în sensul că Velvet este mai elegant.

Oferta a cuprins 3 nopți de cazare, 2 seri tematice de petrecere (pe 30 decembrie a fost seară românească și pe 1 ianuarie greatest hits) și cina festivă de revelion. Toate mesele au fost incluse, iar ca băuturi, la seara românească am avut o degustare de vinuri cu somelier, pentru revelion toate băuturile au fost incluse, iar la restul meselor apă minerală și plată și sucuri bunuțe (au zis cei care au băut), de la dozator. Noi am ales oferta pentru camere superioare și revelion la Restaurantul Velvet, care a costat 2195 lei/familie/pachet de 3 nopți, cu puțin peste 100 de lei față de camerele standard și restaurantul Aqua.

Hotelul Sulina se află în sudul stațiunii Mamaia și funcționează din perioada anilor 60 când stațiunea Mamaia începuse să se dezvolte. În anul 2013 management-ul de la vremea aceea i-a schimbat evoluția, trecând hotelul la categoria de 3*, iar în anul 2016 a fost complet renovat și modernizat, când a și trecut de la încadrarea de 3 la 4*. Designul este unul mediteranean și ne-a adus aminte de un hotel care ne plăcuse tuturor la frații bulgari, Sunny Castle. Mobilă albă, design rafinat, spații calde și primitoare.

La parter este Restaurantul Aqua, acolo unde este și bucătăria, cu o capacitate de 80 de locuri care se continuă cu o terasă, închisă în geamuri acum, dar cel mai probabil deschisă vara, cu vedere la mare. Nu-mi dau seama câte, dar erau destul de multe locuri și în terasa asta, undeva între 50 și 70-80. În fața terasei este un bazin cu o fântână arteziană în care se află statuia Nufărul, care figurează pe lista monumentelor istorice. După acest bazin începe promenada stațiunii Mamaia și plaja.

La etajul 1 este Restaurantul Velvet, cu o capacitate de 180 de locuri, cu mochetă groasă pe jos și cu ieșire pe 3 din cele 4 laturi pe balcoane cu vedere la mare. Hotelul are 5 etaje și este deservit de lift încăpător. La parter este recepția, restaurantul Aqua și bucătăria, iar la etaj restaurantul Velvet. La fiecare etaj sunt holuri lungi și camere pe o parte și alta. Noi am avut camera 403 de la etajul 4.

Camera superioară cu mobilă clasică a avut pat dublu matrimonial, cu noptiere, o măsuță rotundă cu un scaun, două fotolii, o comodă cu oglindă și taburet, aer condiționat care a făcut față cu brio, TV. Pe holul de la intrare era dulapul de haine în care era seiful, halatele de baie și papucii de unică folosință. În continuarea dulapului un alt corp unde era cuierul, locul de bagaje și dedesupt minibar-ul. Am fost plăcut surprinși să găsim în cameră un coș cu fructe și o sticlă de vin, de bun venit.

Având în vedere poziționarea hotelului, care nu este tocmai pe plajă, aproape toate camerele au balcon cu vedere parțială la mare. Balconul este suficient de mare, acum era gol, doar uscătorul de rufe era la locul lui, dar cred că vara acolo găsești o măsuță cu 2 scaune. Din balcon am avut vedere spre parcarea din spate, spre șosea și lateral spre mare.

Baia cu cabină de duș, produse de îngrijire bune, cască de păr pentru duș, săpunele, șampon. Aici a fost singura problemă care ne-a deranjat pentru că scurgerea de la baie era cam lentă. Și mai e o problemă acolo pentru că apa se prelinge în afara cabinei de duș și tot timpul se uda prosopul de picioare. Am transmis femeilor care făceau curățenie și au zis că transmit la rândul lor mai departe. Nu pot să zic că ne-a deranjat foarte tare, mai ales că în fiecare zi s-a intrat pentru curățenie și schimbarea prosoapelor, inclusiv pe 1 ianuarie, dar cred că este o problemă care trebuie remediată și care precis vara nu este tolerată de turiști.

Grupul nostru a avut și un apartament care era bine împărțit. Nici una din camere nu era de trecere, ambele aveau ieșire pe balcon și în holul de la intrare, unde era și baia. Foarte bun de împărțit de o familie sau chiar de prieteni (tineri).

Mesele au fost în regim bufet suedez, mai puțin cina festivă de revelion. Mâncarea a fost foarte bună, proaspătă și suficientă cantitativ. La micul dejun au fost chestii calde și reci, și chiar dacă felurile de la micul dejun s-au repetat, au fost suficient de variate încât să ai ce alege, oricât de cârcotaș ai fi și o cafea extraordinar de bună iar noi, cu toții, am convenit că a fost una dintre cele mai bune pe care am băut-o în ultimii ani la un hotel comparabil.

La prânz au fost 2 ciorbe de fiecare dată și mai multe feluri doi, în seara de 30 decembrie când a fost seara românească, mai mult mâncare tradițională, dar foarte bună și pe 1 ianuarie un bufet suedez axat pe fructe de mare și pește, dar n-a lipsit puiul, pastele sau orezul.

Cina festivă de revelion a fost sofisticată și nici cel mai cârcotaș dintre noi nu a avut ceva de comentat. Aperitivul nu a avut nimic în comun cu aperitivul traditional și cu toate că mi-e ușor să fac o transcriere din meniul pe care l-am avut, n-are rost. Sunt denumiri complicate și sofisticate, dar tot ce pot să spun este că a fost foarte bun totul. Peștele cu risotto Quatro Formaggi a fost demențial, la fel rața confiată pe pat de piersici caramelizate. Între pește și felul principal am avut un sorbetto al limone. Băuturile au fost și ele dintre cele mai bune iar spectacolul ne-a încântat. Îmi pare rău doar că nu pot exemplifica cu poze ceea ce ține de mâncare. Erau prea mulți oameni în jur ca să pot să mă desfășor.

Programul artistic, care pe alocuri a fost interactiv, a început pe ritmuri tradiționale românești cu Luana Tudorache. Alt moment au fost dansurile grecești cu Ansamblul Nea Ellada, un grup foarte bun. După miezul nopții am cântat și dansat cu aromânii Gigi Sima & Hrista Lupci, iar spre dimineață Carla Oriental Dancer ne-a pus pe toți pe jar. La miezul nopții am închinat un pahar de șampanie și ne-am bucurat de un spectaculos foc de artificii, a fost și o tombolă cu multe premii constând în coșuri cu bunătăți, o cină romantică la Restaurantul Aqua, în valoare de 200 de lei și premiul cel mare, un sejur de 3 nopți la hotel Sulina. Am câștigat și noi cina romantică și ne tot socotim cum o s-o împărțim cu toții. Același DJ de la seara românească a fost alături de noi până dimineața. Ne-am întors de la revelionul ăsta mai obosiți decât am plecat pentru că am petrecut în toate cele 3 seri până la ore foarte târzii.

Personalul ni s-a părut exemplar. Tineri foarte implicați și foarte politicoși, mai ales ospătarii. Inclusiv cameristele salutau cu zâmbetul pe buze de câte ori întâlneau clienți. Am fost surprinși când am identificat managerul pentru că l-am văzut în toate ipostazele posibile, de la căratul meselor și al mâncării până la costum cu papion, amestecându-se și dansând cu toată lumea. Cred că fetele de la recepție au fost un pic mai sobre dar nu atât încât să ne deranjeze ceva.

Parcarea a fost suficientă pentru toată lumea. În fața hotelului până spre șosea, nu a fost nici o problemă de loc. Nu-mi dau seama dacă vara este chiar ok.

Despre ce s-a cârcotit totuși, că nu există să fie toate bune și frumoase, câtă vreme la mijloc sunt oameni? Hotelul a făcut o greșeală în prima seară, pe 30 decembrie, când a considerat că intervalul de masă fiind foarte mare (de la 19,30 la 23,30) oamenii se vor perinda la diverse ore și toată seara românească să aibă loc la parter, la restaurantul Aqua, unde a fost și o formație live. Dar nu era posibil așa ceva pentru că lumea voia să se distreze, nu să mănânce și să plece. Și noi ne-am arătat nemulțumiți pentru că 42 de persoane a fost imposibil să ne găsim locuri la mese, chiar și la mese diferite. Dacă nu s-ar fi creat ringul de dans și locul formației cred că ar fi avut loc toată lumea.

Marea bilă albă pe care am dat-o hotelului însă a fost că în nici un sfert de oră eram instalați la Restaurantul Velvet, la etaj, cu bufet și tot ce trebuie. Toată lumea inclusiv managerul, au cărat mesele pentru bufet, mâncarea, aveam și muzică, chiar dacă nu era formație și până ne-am dezmeticit, ne-am trezit și cu un DJ, care fusese chemat pentru noi și care ne-a asigurat o seară perfectă. Pentru modul în care au rezolvat problema, numai cuvinte de laudă, mai ales că nici un moment nu au ripostat și ei în vreun fel la comentariile clienților, care nu au fost numai de bun simț și tot timpul și-au asumat greșeala. Cred că s-a mai cârcotit pentru statul la coadă la bufet când venea câte un val, dar nu sunt sigură de asta, ai noștri n-au avut de obiectat în privința asta.

Când suntem clienți vrem să cârcotim doar noi. Doar noi avem drepturi, dar cred că și gazdele noastre au motive de nemulțumire. Am fost rugați să nu intrăm în cele două restaurante ale hotelului, cu băuturi alcoolice de acasă, lucru total îndreptățit. Dar ni s-a spus că oriunde vedem spații de socializare, în general în capătul holurilor unde erau canapele cu măsuțe, putem să consumăm ce dorim. Așș, păi credeți că oamenii înțeleg? S-au perindat sacoșe prin restaurant, inclusiv din grupul nostru, lucru cu care eu nu sunt sub nici o formă de acord. Eu sunt pentru respectarea regulilor atunci când ele există. Dar nimănui nu i s-a atras atenția, managementul s-a făcut că nu vede. Tot adevărat este că nu a fost nimic în exces.

De asemenea, referitor la program. Seara românească trebuia să se termine la 23,30 dar am plecat la 2 dimineața de acolo, de bună voie și nu pentru că ne-a spus cineva că programul s-a terminat de mult. Ar trebui să ne mai gândim și la aceste aspecte când suntem turiști. Ca să nu mai spun de munții de mâncare pe care îi lăsăm în farfurii pentru că nu apreciem cum trebuie de câtă mâncare avem nevoie.

În afară de petreceri, în acest sejur am avut timp de câteva plimbări pe malul mării, pe promenada de la Mamaia, iar într-o zi am fost la Constanța, am lăsat mașinile în capătul străzii Traian și am luat-o pe jos, prin centrul istoric, până la faleza Cazinoului Constanța, oprindu-ne la obiectivele mai importante întâlnite.

Avem multe revelioane la activ, făcute în tot felul de locații. Nu avem experiențe triste dar avem și noi un top și vreau să spun că revelionul de la Hotel Sulina este printre cele mai reușite ale noastre. Și nicidecum pentru că este ultimul. Tot la fel de adevărat este că noi suntem un grup omogen, care petrecem de mult împreună și ne simțim bine dacă avem muzică și niște condiții decente. Dar a fost mai mult decât atât la Hotel Sulina, așa că, dacă nu mai aveți opțiuni pentru revelioanele următoare, puteți să vă gândiți la această variantă cu încredere. Cu condiția să nu uitați nici de raportul calitate-preț.

La mulți tuturor! Să fiți sănătoși și voioși, să aveți un an îmbelșugat și să fie pace în lume!


[fb]
---
Trimis de Aurici in 08.01.20 21:46:50
Validat / Publicat: 09.01.20 00:25:44
VIZUALIZĂRI: 1459INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAMAIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Camera superioară, 403.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48800 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 34.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  6 ecouri scrise, până acum

  crismis [09.01.20 08:53:25] »

  @Aurici: Arată foarte bine, elegant, decorat în tonuri blânde... În plus, cel mai important, bine administrat și deservit de adevărați profesioniști.

  Am ales și noi un hotel în Mamaia, pentru mini-vacanța (tradițională pentru noi doi😊) de început de primăvară; să vedem ce-o să iasă...

  Felicitări pentru alegere și pentru poveste! Un an cât se poate de bun să aveți și... da, să fie pace în lume!

  Aurici [09.01.20 10:42:29] »

  @crismis: Ne-am simțit foarte bine la hotelul acesta. Poate pentru că este perioada asta festivă și se dau mai mult peste cap, ce să zic? Nu știu dacă vara mai scapă frâiele, aș vrea să cred că nu, dar noi nu prea am avut ce să le reproșăm acum.

  Noi nu am mai fost pe litoralul nostru de când erau copiii mici, în afară de escapade de week-end, fără cazare, și cele 3 sejururi de revelion din ultimii ani. Ne gândim să revenim și noi un week-end la Sulina, pentru că am câștigat la tombolă cina romantică. Să vedem dacă ne iese.

  La mulți ani sănătoși și plimbăcioși! Și da, condiția de pace în lume este esențială, că uite ce grozăvenii trăim.

  Nasshu [09.01.20 10:50:01] »

  @Aurici:

  Nu știu dacă vara mai scapă frâiele, aș vrea să cred că nu, dar noi nu prea am avut ce să le reproșăm acum.

  Eu am fost vara trecuta, 2 nopti cu ocazia unei sedinte / zi internationala a cooperatiei.

  Hotelul a fost full (noi+turisti). Zero sincope! totul a mers snur! Si pentru noi si pentru turisti. Am servit doar micul dejun acolo, bogat si consistent. Parintii mei au mers pe demipensiune si au fost multumiti!

  Nu am fost foarte incintat de dimensiunea camerelor, desi eu am stat in apartament (baile sunt extrem de mici) si de pozitionarea aparatului conditionat pe balcon la nivelul podelei. Practic nu puteai sta pe balcon si in acelasi timp sa mearga si aerul conditionat. Fiind apartament am avut 2 balcoane in ambele aceeasi problema. Nu stiu la alte camere daca este la fel.

  Dar restul totul, inclusiv faptul ca TOTI am avut unde parca masina, a fost OK.

  A, anul trecut nu aveau un sector de plaja al lor, desi chiar in dreptul hotelului segmentul de plaja se numeste tot Sulina (este administrata de altcineva si se palteste separat).

  Aurici [09.01.20 11:32:31] »

  @Nasshu: Mă bucur mult să aud asta. Scrisesem un articol mai laudativ puțin dar l-am mai periat când am văzut ce notă are hotelul pe saitul nostru. Am zis că sunt eu mai exaltată decât media și trebuie să mă mai abțin.

  Tot atât de adevărat este că cei care au scris de rău nu au niște argumente sănătoase. Anul trecut a scris cineva de revelion 2 fraze din care reiesea doar că a avut o dispută cu cine i-a făcut oferta și prin urmare nu i-a mai plăcut nimic și nu recomanda.

  Noi am fost extrem de mulțumiți de orice, în special de personal și de modul cum gestionau problemele care mai apăreau.

  Dimensiunea camerei cred că-i o problemă și pentru ei dar asta-i moștenirea, din păcate. Aerul condiționat era poziționat sus pe balconul camerei noastre, așa cum se vede și din poza mea, P22. Or fi rezolvat problema.

  Mulțumesc mult pentru completări și confirmări. La mulți ani!

  mishu [23.03.20 17:58:31] »

  @Aurici: Inainte sa citesc articolul m-am uitat la poze si impresia a fost una buna de la inceput, continuata apoi de articol si intarita mai apoi de ecouri. Asadar, inca o confirmare a faptului ca omul sfinteste locul.

  Cred ca si eu sa fi ales acelasi pachet ca si tine, diferenta era mult prea mica ca sa ratezi un mic rasfat.

  Felicitari ca reusiti sa va strangeti atat de multi, e un lucru minunat ca in astfel de momente sa ai prietenii aproape.

  Felicitari, votat cu mare drag.

  Aurici [27.03.20 12:25:32] »

  @mishu: Scuză-mă pentru întârziere. Aș fi vrut să fiu la fel de prezentă pe aici, dar în ultima vreme a fost mai greu.

  Sulina a fost o alegere foarte bună pentru noi, nu excludem un repetir.

  Mulțumesc pentru ecou, bine ai revenit!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Aurici, crismis, mishu
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.086327791214 sec
  ecranul dvs: 1 x 1