ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.01.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2016
DURATA: 3 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

A patra oară la Complex Turistic Măgura pentru sejurul de revelion

TIPĂREȘTE

Un bun prieten îi zice soțului când se întâlnesc: “Băi să-ți spun una. Nu știu dacă ți-am mai spus, dar mizez pe faptul că și tu ai început să uiți“, cu referire la înaintarea noastră în vârstă, binențeles. Cam așa o să fac și eu acum. Mizez pe faptul că unii dintre voi, dacă nu cumva toți, ați uitat ce am zis eu anul trecut despre ce caut de revelion, așa că probabil o să repet unele lucruri.

Noi căutăm de revelion o petrecere reușită pentru că suntem mulți și petrecăreți, așa cum am mai spus și ne place foarte mult să ne dăm în petec și atunci sejurul trebuie să aibă și carnaval. Ne-am organizat singuri mulți ani, am căutat locații unde să fim numai noi (între 14 și 30 de persoane), ne-am ocupat de concursuri, surprize, muzică și carnaval până acum 5 ani când nu prea mai aveam idei. Făcusem toate combinațiile posibile ani de zile și aveam nevoie să fim și noi doar musafiri.

Dar de unde să iei un loc pe gustul nostru, care să se ocupe de toate nevoile noastre, fără să avem informații, pentru că noi am petrecut numai singuri atâția ani, iar pe AFA sau pe net nu găseam mai nimic? Trebuie să mai spun și că niciodată, dar niciodată, nu am ales o locație fără să mergem să o vedem în prealabil, indiferent la ce distanță era față de București. Astfel că atunci când am ales Colibița, în Bistrița, ne-am dus să o vedem chiar dacă era așa departe și la fel am făcut cu Minotel Rashev din Veliko Târnovo pe care l-am închiriat pentru revelionul din 2010. Celelalte locații au fost mai aproape de București și a fost ușor să ne deplasăm. De obicei această misiune mi-a revenit mie și nu pot să spun decât că “m-am sacrificat” cu plăcere. De aceea nu prea îi înțeleg pe cei care aleg superficial și își ratează concediile. Nu zic să te duci neapărat să vezi locul și omul, cum am făcut noi, dar o atenție mai mare și la ce spun alții n-ar strica. Am citit despre atâtea Crăciunuri sau revelioane ratate încât consider că nu trebuie să ne ducem la întâmplare în concediile noastre. Nici dacă ar fi gratis dar’mite dacă mai dăm și bani.

În fine, revenind la căutările noastre de acum vreo 5 ani, și cum știți că “la barza chioară îi face Dzeu cuib”, o colegă care petrecuse în vara aceea la Complex Turistic Măgura la o nuntă a fost atât de încântată că ne-a povestit și nouă, am zis să-l încercăm pentru revelion și fie ce-o fi. Am vorbit la telefon, am rezervat, am fost asigurați că va fi o petrecere reușită dar și un carnaval pentru că era o condiție esențială și am rezervat. Ce mai tura-vura. Am ales pentru prima dată o locație așa mare și ne-a fost cam teamă. Chiar daca locația oferă doar 90 de locuri de cazare, sunt persoane din Buzău și/sau împrejurimi care vin doar pentru petrecerea de revelion, astfel că în noaptea de revelion sunt aprox 150 de persoane în restaurant la Măgura. De obicei am evitat locațiile mari de teama oamenilor. Nu că noi am fi vreunii perfecți, dar am învățat să ne gestionăm situațiile, bașca eram doar noi și nu "ne știa/vedea nici vântul, nici pământul", ori într-o adunare mare nu știam noi cum stau lucrurile și în plus mai aveam o teamă de manele cu care nu suntem de acord, nici măcar spre dimineață. Că ne-a plăcut mult v-ați dat seama din titlu, pentru că altfel nu ne întorceam de nebuni a patra oară.

Acum, după 4 revelioane, pot să vă spun că la Măgura sunt petreceri exact pe gustul nostru. Cu DJ, același în fiecare an, dar și cu program artistic susținut de vedete mai mari sau mai mici din zona Buzăului care se mai schimbă de la an la an. Au mai fost tombole în noaptea de revelion la care fiecare pereche a câștigat ceva, iar spre dimineață un program de cabaret cu o trupă renumită din Ploiești pe care am regăsit-o și pe la crama Seciu. Anul acesta a fost și o trupă de mariachi care cu 20 de voluntari și cu recuzita din dotare au făcut câteva momente demențiale: mexicane, țigănești, lăutărești...au fost cireașa de pe tort.

Restaurantul este aranjat elegant, oamenii sunt îmbrăcați frumos, pentru mâncare ne-am pocit creierii doar ca să citim meniul și cina de revelion este singura masă unde servirea se face de către ospătari, la mese, restul meselor fiind tip bufet. Muzică de toate felurile pe care DJ-ul o schimbă în funcție de petrecăreți, iar la 12 noaptea ieșim cu toții pe terasă, găsim acolo o măsuță cu pahare de șampanie așezate în forma anului care tocmai vine și asistăm la un frumos foc de artificii.

Seara de carnaval este la fel, festivă, cu cină tip bufet, cu curcani umpluți și somon întreg din care ne-a servit chef-ul bucătar. Am avut în ceilalți ani, berbecuți, purceluși și în general tot felul de bunătăți. Nu lipsesc fructele și prăjiturile în aranjamente dintre cele mai sofisticate, care în fiecare an ne surprind în alt loc al restaurantului sau chiar la recepție, cum a fost cazul în acest an.

Carnavalul la care noi ținem foarte mult se desfășoară sub forma unei competiții între grupurile mai mari participante, cu prezentarea costumelor dar si probe de concurs, muzicale, de îndemânare, sportive, etc. Dacă în primul an oamenii doar se costumau, noi am adus și un pic de spectacol, iar începând cu anul următor a fost adevărata competiție. Toată lumea se pregătește și ia în serios joaca noastră, unii chiar se supără și consideră juriul nedrept. Juriul este format de obicei din câte un membru din fiecare grup participant dar și din persoane neutre care nu participă la competiție. Se râde, se cântă, se leagă prietenii și fiecare grup se ambiționează pentru anul următor.

Am câștigat de fiecare dată premiile mari și cum ne place să fim cei mai buni întotdeauna, ne-am strofocat an de an ca să fim acolo, pe podium. Chiar glumeam cu ceilalți și cînd ne luam la revedere ne spuneau “domnule mă duc direct la repetiții, nu mai aveți șanse la anu’”. Dar am câștigat de fiecare dată, inclusiv anul trecut când am fost la Olănești unde am câștigat și proba de costume și concursul de dans, dar și acum în 2015 când ne-am întors la Măgura.

Cum spuneam, la Măgura am găsit din plin ceea ce căutăm și probabil că vom mai schimba, pentru diversitate, dar ne vom întoarce cu siguranță. Am ajuns să ne cunoaștem cu lumea și să ne întâlnim acolo cu bucurie. O pereche trecută de 60 de ani pe care i-am admirat tot timpul pentru că danseaza extraordinar de frumos și de elegant aproape toată noaptea și sunt foarte veseli, chiar ne spuneau că pentru revelion, atât cât vor mai trăi, ei nu vor mai merge în altă parte. Anul acesta pentru că le-a lipsit grupul ne-au susținut pe noi. Și ca o dovadă că suntem simpatici ne-au spus că pe parcursul anului trecut când au vrut să se delecteze, au pus filmulețul grupului nostru de la ultimul revelion.

Și pentru că m-oi fi lăudat destul să vă spun despre Complex Turistic Măgura, cum este ca o unitate de cazare.

Așa cum ați înteles, de revelion noi trebuie să petrecem, deci, sejurul nu este în scop de turism. Dacă din 3 nopți, 2 sunt de petrecere până dimineața, ce turism să mai facem? Așa că ținem să avem de revelion o cazare bună, o mâncare la fel și 2 petreceri reușite și nu avem nici o problemă să revenim într-un loc.

Complexul se află la km 28 pe DN 10, pe drumul care leagă Buzăul de Brașov, chiar lângă Fântâna lui Mihai Viteazul, vis-à-vis de pădurea Pinului, într-un cadru natural deosebit, la aprox 140 de km de București. Cu 11 km înainte de Buzău, la popasul Merei facem stânga și mai sunt 25 de km pe drumul spre Brașov până la destinația noastră. La cîțiva km de popasul Merei spre Sărata Monteoru, drumul se bifurcă și poți ajunge la Măgura dacă o iei la dreapta dar și la stânga. Noi facem dreapta la dus dar ne intoarcem întotdeauna pe partea cealaltă pe un drum absolut spec-ta-cu-los, care traversează muntele de la Leiculești până la Sărata Monteoru și ajungem din nou la popasul Merei unde ne oprim întotdeauna să mâncăm o ciorbă de cocoș.

Știm că acum mulți ani pe acest loc în care se află complexul, s-a început cu un grătar de mici și fripturi, pentru cei care circulau pe DN10 între Buzău și Brașov, care se opreau să-și potolească foamea. Atâția oameni s-au oprit încât a fost nevoie de un restaurant și niște căsuțe, apoi un hotel, la câțiva ani un alt corp pentru cazare astfel că astăzi pe acel loc este un complex cu 2 corpuri de cazare A și B care asigură cazarea pentru 90 de persoane, 3 căsuțe amplasate în grădina complexului, a câte 2 camere fiecare, cu parter și etaj dar și terasă la fiecare cameră, un restaurant cu 2 săli, o terasă care leagă corpul A de B, grozavă vara, o altă terasă suspendată și o curte plină de pomi și verdeață cu foișor și gratar la dispoziția celor cazați în căsuțe.

În fiecare an găsim câte ceva nou iar proprietarii își doresc permanent asta. Anii trecuți începuseră un teren de minifotbal și tenis pe care acum l-am găsit gata și în funcțiune iar asta este de apreciat pentru că terenul unde este complexul nu este drept și totul a trebuit/trebuie consolidat și făcut cu mai multă bătaie de cap decât în mod obișnuit. La sfârșitul anului trecut am înțeles că a ieșit proiectul pentru piscină și un mic centru SPA de care sperăm să ne bucurăm cât de curând. Complexul dispune și de 2 săli de conferințe dotate cu tot ce este necesar, cu o capacitate de 50 respectiv 30 de locuri, în perioada revelionului fiind la dispoziția clienților care găsesc acolo o masă de ping-pong, mese și jocuri de masă.

Proprietarii complexului sunt niște oameni tineri și frumoși, care sunt preocupați ca lucrurile să meargă bine, au grijă să aducă ceva nou în fiecare an și nu fac rabat la calitate, bazându-se pe faptul că au deja o clientelă, că lumea vine la ei si sunt ocupați tot timpul, sau că pentru revelion nu mai au locuri de la începutul lui septembrie. Secretul lor, pe care îl știm din primul an când i-am cunoscut, este că aceea este casa lor. Sunt permanent acolo, indiferent că au mulți sau puțini musafiri, îi găsești peste tot, petrec cu noi până dimineața, de revelion și carnaval, se costumează și sunt permanent printre oamenii din subordine.

Poate sunt puțin subiectivă pentru că acum ne cunoaștem bine și ne sunt dragi și știm că și noi lor, dar nu trebuie să mă credeți neapărat pe cuvânt. Vă doresc doar să ajungeți acolo și îmi spuneți după aceea. Eu vorbesc în numele grupului nostru cu oameni de toate felurile, așa cum sunt peste tot și pot să vă spun că dacă propunem Măgura nu există nici o opinie contradictorie și poate că este singurul loc pentru care există consens. Și suntem 20-30 de persoane care petrecem în general. Anul acesta am fost 20.

Am ales întotdeauna la Măgura, corpul B, cel construit mai nou, din cauză că în celălalt este restaurantul, dar am înțeles că nu este nici o problemă de zgomot nici acolo.

Corpul B are 3 etaje, la parter este un fel de recepție cu un birou și calculator, canapea de piele cu fotolii dar cel puțin de revelion nu găsim acolo vreo persoană, recepția fiind în corpul cu restaurantul. În schimb este un bun loc de întâlnire pentru noi.

Grupul nostru a stat pe la toate etajele și aprox prin toate camerele în toți anii aceștia. Acum am avut tot parterul și 3 camere la etajul 1. O să încerc o descriere a camerei cu toate că îmi vine să vă spun doar că este totul așa cum trebuie pentru a fi foarte mulțumiți si pentru a avea un sejur foarte plăcut.

Mai întâi intri într-un hol cu pardoseală din gresie unde se află dulapul de haine, cuierul și baia. Apoi intri în camera propriu-zisă. Camerele sunt aproape identice, cu paturi duble sau twin, în plus cu 2 fotolii de piele și o măsuță între ele care formează o zonă de relaxare unde peretele este decorat cu un tapet drăguț. În fața patului este un birou aproape pe toată lungimea peretelui, pe care se află o decorațiune, materiale informative despre Complexul Turistic Măgura dar și despre obiectivele din zonă, un meniu de la restaurant iar în sejurul de revelion găsim și o scrisoare de bun venit unde ne este prezentat programul, orele de masă și meniul din seara de revelion. Deasupra biroului este televizorul iar încorporat într-o parte a biroului un minibar și în partea stângă suportul pentru geamantane.

În fiecare an am găsit pe măsuța dintre fotolii un cadou: o sticlă de șampanie, o cutie de bomboane și o felicitare. În primii ani a fost scrisă de mână și ni s-a părut extraordinar. Nu mai scrisesem sau primisem vreo felicitare scrisă de mână de pe timpul când noi habar nu aveam de calculatoare. Acum s-au modernizat și sunt tipărite, dar tare ne-au impresionat cu cele scrise de mână.

Din cameră ieși pe un balcon micuț cu 2 scaune împletite. Numai bun pentru fumători, noi nu prea l-am folosit. Doar mai deschidem ca să admirăm priveliștea pe care o avem spre valea Buzăului.

Baia este destul de mare, dușul se face direct pe gresie într-o cabină cu un perete din sticlă. Dușul este fix, din acela mare și aici am avut niște reclamații pentru că lumea este obișnuită și preferă să manevreze dușul. Eu n-am o problemă dar o parte din grup, da.

La Măgura am găsit noi pentru prima dată încălzirea prin pardoseală. Știam de asta dar până în 2011 nu am stat niciodată într-o locație cu astfel de sistem și îmi place foarte mult să merg în picioarele goale pe gresie și să simt cald la tălpi.

Curățenia este exemplară la Măgura. De oricâte ori am fost, nimeni nu a avut vreun reproș în legătură cu asta. Curat până la cel mai mic detaliu, cum în puține locuri am găsit în drumurile noastre. S-a intrat în fiecare zi în cameră pentru schimbat prosoape și ordine chiar dacă nu simțeam nevoia. Ceea ce mă uimește este că locația arată foarte bine, de parcă nu ar trece clienți pe acolo. Vă reamintesc că sunt ocupați aproape tot timpul anului iar începând cu aprilie trebuie să sunați din timp dacă doriți o rezervare.

Cu toate astea, cu toate că este curat și frumos, proprietarii ne spuneau că anul acesta este dedicat centrului SPA dar în 2017 vor intra într-o reparație capitală. După capul nostru acolo nu trebuie făcut nimic în ceea ce privește cazarea, cel puțin deocamdată, dar dacă ei zic!!!

Unitatea păstrează bagajele și obiectele uitate și putem să confirmăm asta pentru că tocmai ne-am recuperat o cravată și niște butoni uitați acum 2 ani, închiriază biciclete, palete de badminton și dispune de Wi-Fi și parcare gratuite.

Dacă eu mai aleg Complex Turistic Măgura? Cu siguranță. Vom mai face multe revelioane acolo. Vouă nu vă doresc decât să ajungeți și să îmi dați și mie de veste printr-un ecou, aici.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Aurici in 16.01.16 01:06:12
Validat / Publicat: 16.01.16 09:24:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂGURA & BERCA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5357 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 Colțul de fructe și prăjituri din a doua seară festivă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 72850 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest review

25 ecouri scrise, până acum

webmasterX [16.01.16 09:23:50] »

Excelent, complet, superb review-ul.

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Carmen Ion [16.01.16 09:45:23] »

@Aurici - Excelent review, felicitări! Te invidiez pentru vervă şi pentru găsirea unei asemenea locaţii. Uite că se poate şi la noi...

liviu49 [16.01.16 10:25:35] »

@Aurici - Eu cunosteam Magura inainte de 1990 prin Tabara de sculptura organizata, atunci, in fiecare vara si la care, alaturi de artisti consacrati, veneau, in practica, studentii de la Arte Plastice. Am avut ocazia sa vad aceste sculpturi si multe mi-au placut. O astfel de tabara a mai functionat in 1988 si 1989 si in poiana Punga din Statiunea Soveja. Deosebirea consta in materialul folosit. Daca la Soveja sculpturile erau realizate din lemn de stejar, la Magura materia prima era piatra. Dupa 1990 nu am mai trecut prin zona si sunt tare curios daca a mai ramas ceva din tabara.

Numai bine!

Aurici [16.01.16 10:31:22] »

@webmasterX - Mulțumesc web. Chiar mă gândeam cum să fac să mă lauzi și pe mine o dată că tare tânjeam după asta

Fix acolo este complexul. Chiar vis-a-vis începe drumul prin Pădurea Pinului (ce baladă le-am făcut proprietarilor pornind de la pădurea asta!!) care duce la Spitalul de Psihiatrie și Mrea Ciolanu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Aurici [16.01.16 10:42:40] »

@Carmen Ion - Sigur că se poate și la noi. Avem destule locuri în țărișoara noastră cu care ne mândrim. Nu prea ne lăudăm cu ele însă. Noi reacționăm mai mult când nu ne place ceva, din păcate. Și de multe ori o facem gratuit pentru că nu facem diferența între ce am plătit și ce am primit și nu ne asumăm eventualele neajunsuri. Noi vrem să plătim puțin și să primim mult, în caz contrar facem o reclamație cât casa, pentru că ne e la îndemână.

Mulțumesc că ai citit și ți-a plăcut. Păi ce să facem? Este modul nostru de a ne păstra verzi, cum ne place să credem. Nu avem alternativă.

Aurici [16.01.16 10:52:38] »

@liviu49 - Cum să nu rămână? Tabăra de sculptură de lângă Mrea Ciolanu este la locul ei și este un obiectiv. Eu știam că este singura tabără de acest gen din Europa. Pentru că ne place mult să mergem pe jos, asta facem când mergem la revelion. Sunt 7 km până la Tabăra de Sculptură și Mrea Ciolanu pe care îi facem pe jos, prin Pădurea Pinului, o plimbare care ne vindecă de toate alea. Mai avem și puturoși printre noi și la întoarcere există o mașină care îi adună și îi duce înapoi dar suntem câțiva care ne întoarcem tot pe jos.

Nu prea aveam în plan să scriu și un rw de călătorie, dar poate mă adun pentru că se pot face multe lucruri fiind cazați la Măgura.

Dezamăgirea mea cea mai mare este că nimeni din cei care trebuie, nu remarcă potențialul acestei zone și nu este exploatată așa cum merită. Pentru noi zona Buzăului este o alternativă la Valea Prahovei și așteptăm de ani de zile să înflorească și să explodeze. Sperăm să se întâmple cât mai curând.

liviu49 [16.01.16 11:10:49] »

@Aurici - Ma bucur ca nu s-a gasit cineva sa distruga sculpturile din tabara Magura. Intr-adevar zona este foarte frumoasa si merita sa fie dezvoltata. Daca tin cont de interesul care s-a acordat altor zone din tara, care s-au umplut de kitchuri (sper ca am scris corect) cu termopane si lavabila si care nu mai au nici-o legatura cu specificul zonei unde au fost plantate poarte nu este chiar asa de rau ca nu se dezvolta anumite zone turistice. Uitati-va ce s-a construit in Moieciu, Ranca, Bran, valea Prahovei si in alte locuri si parca mi-e teama ce poate insemna punerea in valoare si a altor locuri. Mi-e teama de asfaltarea Transalpinei, de Transbucegi cu accesul facil pe platoul Bucegilor, de valea Latoritei, de drumul Lupeni-Baile Herculane. Cei care iubesc cu adevarat natura nu se simt si nu cred ca se vor simti deranjati de drumurile care sunt la ora actuala si vor dori sa vada locurile minunate care sunt in multe locuri in tara. Mie mi-e teama de faptul ca accesul facil al pantofarilor poate strica natura ca si pseudoconstructiile turistice care ar putea fi plantate. Imi doresc sa ma insel si sa fie bine. Pana atunci calatorii placue!

crismis [16.01.16 11:10:57] »

@Aurici: Faina locația! De altfel, o cam știam, căci am ajuns aici acum câțiva ani buni, într-o zi de vară, să ne recuperăm fata dintr-o tabără care se desfășurase în apropiere. Dar n-am poposit prea mult, doar cât să mâncăm ceva la restaurantul complexului și să bem o cafea.

Pentru Revelion (și nu numai), pare tocmai ce trebuie. Poate anul ăsta petrecem împreună!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Aurici [16.01.16 11:42:59] »

@crismis - Cred că este vorba de tabăra Poiana Pinului, la vreun km de Mrea Ciolanu, spre Haleș, situată într-o zonă de vis. Nu știu să mai fie altă tabără de copii așa aproape. Există și în jurul ei sculpturi în piatră și cred că acolo încă se practică sculptura. Am trecut pe lângă ea în drumul spre casă.

Cum să nu? Dacă se votează Măgura, cu mare plăcere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Marian Preda [16.01.16 12:00:24] »

@Aurici -

Apreciez acest articol printr-un SB!

Aurici [16.01.16 12:03:29] »

@Marian Preda - Săr'na, boierule!

mishu [16.01.16 12:03:52] »

Mi-a placut si mie acest review si daca era scris de cei care-l gestioneaza nu era asa laudativ. Ma bucur ca trecerea dintre ani a fost una fericita. Si eu votez pentru aceasta locatie impreuna cu membri AFA.

Dan&Ema [16.01.16 12:12:52] »

Daca ajungi de patru ori in acelasi loc spune de la sine mult. Excelent articol!

crismis [16.01.16 12:58:44] »

@Aurici: Da, exact, Poiana Pinului. A fost o tabără organizată pentru copiii cei mai merituoși din țară, iar in acel an fata mea (terminase clasa a 4-a) fusese prima pe județ la un concurs de matematică (asta ca să mă laud și eu, nu numai tu Intre timp a virat pe partea umanista... "Multilateral dezvoltată ", cum ziceam cu toții in vremurile de tristă amintire.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Aurici [16.01.16 13:24:44] »

@mishu & Dan&Ema - Mulțumesc și vouă.

Dacă vă uitați la celelalte impresii scrise despre această destinație o să vedeți că, spre rușinea mea, am dat cea mai mică notă. Complexul are 6 rw scrise pe AFA, toate cu note aproape de 10. Abia acum m-am uitat și eu.

La noi regula este nu de 2 ori în același loc pentru că dacă vrem să vedem și noi cât mai mult din lumea asta nu avem timp să călcăm de 2 ori într-un loc. Dar ne referim în general la concedii sau sejururi în scop de turism. Nu la evadări de câte un week-end când o facem pentru socializare sau ieșiri de dimineață până seara, sau, ca în acest caz, sejurul de revelion, care, pentru noi, este pentru distracție.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinad [16.01.16 13:47:50] »

@Aurici - Foarte frumos review-ul tău, ca şi revelionul vostru, dealtfel! Felicitări!

Când îţi spuneam că între noi două funcţionează aşa un soi de telepatie, părea o glumă, dar uite că şi eu lucram tot la un articol despre revelion, numai că tu eşti mereu cu un pas înainte! Sper să-l termin şi eu în curând, şi-aşa am cam ieşit din zona sărbătorilor, mai încolo nu prea mai are sens!

Toate cele bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Aurici [16.01.16 14:16:52] »

@irinad - Nu eu sunt cu un pas înainte, tu ești mai conștiincioasă și scrii foarte bine. Eu trebuie să-mi propun că "astăzi, în acest moment", îi dau drumul și asta e. După ce scriu îmi dau seama că mai trebuia cosmetizat, dar de unde atâta timp?

La cum ni s-au întretăiat drumurile în ultima vreme, să nu-mi spui că am petrecut împreună la Măgura! Să mă aștept să citesc despre asta? Că de 2 luni scriem amândouă când de Istanbul, când de Veliko Târnovo. Ar fi tare de tot!

Numai bine și ție!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [16.01.16 14:31:48] »

@Aurici - Foarte frumos review! L-am citit cu mare plăcere, mai ales că pe meleagurile dintre Valea Teleajenului și Valea Buzăului ”mă dau cu mașina” în fiecare vară.

Am vizitat de mic copil mănăstirea Ciolanu, cabana Ciuta (acum îi spune altfel), barajul Siriu etc. Acum trei ani am vizitat o zonă mai greu accesibilă de pe Valea Buzăului, Bozioru-Nucu -Aluniș.

irinad [16.01.16 14:48:09] »

@Aurici - Eh, mulţumesc pentru aprecieri, eşti tu drăguţă, dar nu e chiar aşa!

Pe de altă parte (râd), nu, nu e vorba de Măgura, deşi m-aş băga pe viitor din ce am văzut de la tine, e vorba de un loc aşa de comun că vei fi surprinsă (ca şi mine dealtfel, atunci când am aflat locaţia).

Te salut cu drag!

Aurici [16.01.16 14:54:38] »

@traian. leuca - Și noi ne “dăm“ destul de des. Mai ales că vin acasă la Valea Călugărească și ne este la îndemână. Prefer Valea Buzăului pentru o plimbare scurtă și nu Valea Prahovei, din cauza aglomerației.

Ciuta este satul care aparține de comuna Măgura și acolo avem una din plimbările pe jos. Sunt 3-4 km, este un drum cu serpentine, care coboară și urcă, mergem la biserica din sat, care este monument istoric și ne minunăm cum Hanul de piatră, o locație de toată frumusețea moare puțin câte puțin, dacă n-o fi murit de tot. Am vrut să bem o cafea și erau închise toate ușile de acces.

Am ajuns și noi la așezările rupestre de la Aluniș și ne propusesem pentru vara trecută să facem traseul pe jos și să trecem pe la toate chiliile din zona Colți-Aluniș-Bozioru-Nucu... dar n-a fost să fie, un RK la casă ne-a legat de glie. Voiam să facem asta cu ghid, vorbisem când am fost la Aluniș acum 2 ani, sperăm să reușim în vara asta că nu mai avem obligații casnice.

Nuuu, cred că trebuie să-mi adun ecourile acestea și să scriu un rw de călătorie din zonă, că mi-e dragă.

Mulțumesc pentru ecou, numai bine.

alinaro [18.01.16 14:31:39] »

@Aurici - Hotelul ca hotelul, condițiile și păpica la fel (totul contează)... Dar mie – ca de fiecare dată – cel mai mult și mai mult îmi place felul vostru de a vă organiza distracțiile, inclusiv carnavalul. Zău dacă nu mi-ar plăcea să particip la una din petrecerile astea. Mă mulțumesc cu zâmbetul pe care mi-l desenezi de fiecare dată pe față. Țineți-o tot așa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Aurici [18.01.16 23:06:32] »

@alinaro - Heiiii, Alina, pe unde ai mai umblat tu?

Păi ce să facem și noi? Este foarte frumos să dai în mintea copiilor. Și când mai intrăm și în competiție cu alții dă strechea-n noi. Sunt mulți ani de când eu am ajuns la concluzia că râsul și prietenia sunt secretul vieții, așa că profităm de toate ocaziile.

Cine știe cum ne-om vedea noi vreodată pe la Măgura, la revelion?

Să ai un an bun, să fie pace în lumea asta și să ne povestești de prin drumurile tale.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nico [08.01.17 23:33:51] »

Am scris si eu despre acest Complex. Inca nu am apucat sa vad daca au dat piscina spre folosinta. Ultima oara cind am fost eu, nu era.

Imi place sa ma retrag acolo pentru o evadare din cotidian sau doar pentru o masa la restaurant.

Daca ajungeti in zona, de fapt inainte de popasul Merei, puteti sa va abateti si pe la Naeni, unde este o alta tabara de sculptura din piatra. Peisajul este minunat!

Nu stiam ce e aia Mrea Ciolanu, dar m-am dumirit cind am dat si a doua oara de aceasta prescurtare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Aurici [09.01.17 00:17:47] »

@adri-nico: Eiii, in 2012 eu nici n-aveam habar de AFA. Dar am citit acum ca sa vad tu cum l-ai vazut. Ma bucur cand parerile mele coincid cu ale altora si nu e vorba doar ca m-am simtit eu bine intr-un loc.

Am auzit de Naeni, daca zici si tu punem pe lista, mai avem o gramada din Buzau.

Am oprit si noi la Magura in toamna cand am fost ultima data da' n-a fost chip sa gasim o masa in toata terasa aia si mai asteptau si altii in fata noastra, asa ca am mancat la Cetatuie, langa schitul cu acelasi nume de langa Mrea Ciolanu Nu stii cine e? Manastirea Ciolanu, de langa Tabara de Sculptura

Piscina nu era data in folosinta nici anul trecut cand am fost noi. Voiau sa renoveze in 2016 iar in 2017 sa finalizeze piscina. Nu stiu cum stau cu proiectele, o sa vorbesc si eu zilele astea acolo si daca aflu ceva dau de veste.

Sar'na de ecou.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adri-nico [09.01.17 10:01:04] »

@Aurici: Sa stii ca la Naeni e doar pentru contemplarea naturii. Si pentru o drumetie la Chilia Lui Ambrozie, daca tot ajungi in zona... merita cu virf si indesat.

Asta, daca iti plac coclaurile.

Citeste aici ca sa nu patesti ca mine

vezi impresii

Si ca sa ajungi la Tabara de sculptura, citeste aici

vezi impresii

Daca tot vii in Buzau, sa stii ca ai ce vedea. Despre Vulcani, Baraj si alte obiective megavizitate nu o sa iti povestesc. Mie imi place, vorba cintecului... "lemnul si spatiile mici". E o metafora.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, alinaro, Aurici, crismis, Dan&Ema, irinad, liviu49, Marian Preda, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂComplex Turistic Măgura:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11342096328735 sec
    ecranul dvs: 1 x 1