ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.06.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2021
DURATA: 3 nopți
Prieteni
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 1160 lei
FĂRĂ transport
CAM: DblStd
REGIM MASĂ PC
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 13 MIN

Manu B&B – un început de drum frumos

TIPĂREȘTE

Am fost printre primii clienții ai lui Manu B&B din Murighiol, dacă nu chiar primii. Destul de neprevăzut ne-am hotărât pentru o escapadă în Deltă. Am mai fost o dată la Wels de la Băltenii de Sus, dar cred că erau începuturile mele pe aici, nu cred că am scris. Acum am zis să nu mai fie tot “pe continent” , nicidecum modern ci mai tradițional, într-unul din locurile din mijlocul apelor, eventual Sulina.

N-am avut prea multe opțiuni pentru că a fost din scurt, iar faptul că în mijlocul apelor ești dependent de locația pe care ai ales-o și nu e așa ieftin, ne-a dat ceva bătăi de cap. Cam 3000-3100 am găsit sejur de 3 nopți la locații cu note bune și all inclusive, dar all inclusive pentru mine, doar dacă n-am încotro.

Ni s-a părut cam mult, așa că, am început din nou căutările pe continent. Am ales Murighiol ca bază și ne-am învârtit printre pensiunile de acolo, care păreau mai tradiționale, dar, ca naiba, azi ne plăcea una, mâine mai citeam câte o răutate despre proprietar, ba era nota de vină, ba nu avea mic dejun… până s-a afișat pe net Manu al nostru.

N-avea recenzii, deci nu ne-am putut orienta după opiniile altora, dar am ales cu ochii închiși doar când am văzut căsuțele alb/albastru și am văzut că abia au intrat pe piață. Nici la data la care scriu nu au vreo recenzie pe booking, așa că încă e greu cu orientarea pentru cei care sunt obișnuiți așa. Noi i-am contactat pe saitul propriu, de altfel foarte bine conceput, ne-am discutat mai multe zile pentru tot felul de amănunte, am aflat că încă se lucrează acolo la terasa-restaurant, dar căsuțele sunt gata, că avem unde să mâncăm și am rezervat 6 căsuțe din cele 7, pentru că una fusese rezervată deja pe booking.

Prețul a fost mai bun direct de pe saitul propriu, n-am socotit, dar cred că a fost minus comisionul booking-ului. Am închiriat cu 270 de lei pe noapte căsuța cu MD, am convenit că putem mânca restul meselor a-la-carte la terasa proprie sau din altă parte dacă doream și am achitat un avans, echivalentul unei nopți de cazare pentru fiecare căsuță.

Am ales drumul pe care am mers și în ianuarie când am fost la Tulcea pentru un week-end, pentru că voiam să facem un stop să vedem ceva ce n-a mai avut loc atunci, iar de acolo mai aveam aprox 40 de km până la Murighiol. Pentru întors am ales un alt drum însă.

Am mers pe Autostrada Soarelui până la Drajna Nouă, unde am ieșit spre Slobozia – Țăndărei – Giurgeni/Vadu Oii, am traversat Dunărea pe pod, 11 lei de autoturism, numai cash – Hârșova – Tulcea – Murighiol = 320 de km. Până la Tulcea am făcut aprox 4 ore, cu 2 opriri, din care una pentru o ședință foto în lanul de rapiță, superb la vremea aceea. Am ajuns la Murighiol în jur de 17, după câteva ore petrecute în Tulcea, unde am și mâncat de prânz.


despre SERVICII

Cum spuneam am fost printre primii clienți, dacă nu chiar primii. Am mai fost și altă dată în situația asta, care vine la pachet cu plusuri și sunt multe într-un loc nou, dar și minusuri inerente, care te pot da peste cap dacă nu ai o toleranță cât de cât în astfel de situații.

Manu B&B se află chiar în centrul Murighiol-ului, vis-s-vis de Primărie. Am găsit căsuțele gata să ne primească, dar la terasa-restaurant se mai lucra, nu atât de mult încât să ne deranjeze, mai ales că știam de la telefon că zona aceea încă nu este gata. Era vorba de instalația electrică și alte retușuri care nu ne-au afectat, mai ales că am fost plecați mai tot timpul.

Am fost primiți de proprietari și câțiva prieteni care roboteau pentru ultimile detalii. Oameni dispuși să muncească cu seriozitate nu se mai găsesc nici în Murighiol, ca, de altfel, peste tot prin țară, după cum auzim din toate direcțiile.

Ne-au îndrumat să ne așezăm mașinile în parcarea gratuită și încă din primul moment am avut o relație cordială, care nu s-a deteriorat pe tot parcursul sejurului. Foarte deschiși, am colaborat din prima ca și cum ne-am fi cunoscut de mult. Și trebuie să menționez și toleranța lor vis-à-vis de noi, pentru că am fost 12 și dacă ne întâlnim se lasă cu cântări și dans și nu prea se ridicaseră restricțiile (dar noi eram cu toții vaccinați) și cred că le-am dat ceva emoții. Cred totuși că n-am depășit limita bunului simț și că își amintesc cu drag de noi;).


despre CAMERE & COND. CAZARE

Manu B&B înseamnă 7 căsuțe (bungalouri) din lemn, proaspăt renovate și modernizate. Sunt vopsite în alb și albastru, absolut identice, și împreună formează o imagine foarte, foarte plăcută ochiului.

Casuțele sunt aliniate una lângă alta pe 2 laturi ale proprietății iar în spațiul din fața lor este o grădiniță, momentan în amenajare, în mijlocul căreia este un spațiu unde este vatra de foc, câteva buturugi de jur împrejur și o masă de lemn unde este locul de socializare. La acel moment nu exista o recepție propriu zisă dar nu ne-a deranjat deloc că discuțiile au avut loc aici.

Căsuța are la intrare o prispă unde este o măsuță mică de lemn cu 2 băncuțe. Aveam imaginea visului dimineața, când ieșeam pe rând din căsuță și ne așezam la măsuțele acelea mici, pe prispă. Acolo ne-am băut cafeaua, am citit, unii chiar un ziar, ziar, am socializat și acolo s-a înfiripat idea că ne-am putea face așa un locușor, unde să ne întâlnim din când în când.

Din prispă intri în camera micuță, cu minim de mobilier, dar suficient pentru șederea noastră. Un pat imens cu noptiere, o măsuță sub care era minifrigiderul și un cuier din lemn cu umerașe, cu o poliță destul de mare, unde aveau loc parte din bagaje. Televizorul era suspendat deasupra ușii iar aerul condiționat deasupra patului, bine poziționat. Paturile twin din unele camere se puteau apropia și devenea un pat matrimonial. Lenjeria a fost impecabilă, de fapt mirosea a lemn și a nou peste tot. Și în simplitatea locului era un amestec de tradițional cu modern. Ușa de la intrare avea plasă de țânțari iar cele două geamuri obloane, pentru un plus de confort. Nu există un dulap de haine, poate pe viitor va apărea pentru că loc ar fi. Pe noi nu ne-a încurcat acum, am vrut traditional, traditional am avut.

Pe un sait unde sunt prezentate căsuțele am găsit camera de 19 mp, dar eu cred că 19 m înseamnă toată căsuța, cu prispa și baia. Poate mă înșel, dar nu cred că prea mult. De aceea, aș zice că o căsuță este pentru 2 persoane, chiar dacă se închiriază și cu un pat suplimentar, pentru copil. Cred că va deveni cam înghesuit și momentan nu sunt spații pentru bagaje, polite mai multe… sper că vor apărea. Proprietarii sunt la început în acest domeniu, dar cu experiență în afaceri, așa că nu mă îndoiesc că vor veni în întâmpinarea turiștilor cu mici îmbunătățiri.

După cum ne spunea proprietarul locul era în paragină când l-au luat ei. Căsuțele erau foarte vechi și foarte mici și erau independente una de alta. Camera, care zic eu că are vreo 14 m, includea și baia. Au scos baia în spațiul dintre căsuțe și astfel a câștigat spațiu pentru cameră, iar căsuțele au devenit legate una de alta prin băi.

Baia este mică dar cu tot ce îi trebuie. Chiuvetă modernă, consumabile bune, prosoape albe, groase și o cabină de duș. Trebuie un pic de atenție pentru că din cameră se coboară o treaptă pentru intrarea în baie.

A fost frig tare la Murighiol înainte de a ajunge noi. 7-9 grade noaptea, doar câteva în plus peste zi, plouase, bătuse vântul rece, natura era întârziată și chiar ne spuseseră la telefon cu o seară înainte să ne luăm gecile de iarnă. Chiar geci de iarnă nu ne-am luat pentru că ne-am uitat pe prognoză și vremea se îmbunătățea exact din ziua în care am ajuns noi. Doar seara și dimineața a fost în continuare mai frig decât trebuia iar noaptea am dat drumul la aerul condiționat ca să ne încălzim pentru că nu se putea fără. Asta la jumătatea lui mai.

În unele camere aparatele de aer condiționat făceau un zgomot, am înțeles că le trebuia ceva reglări dar proprietarii au avut la îndemână și le-au oferit celor care au semnalat asta niște radiatoare electrice pentru încălzit.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

În fața căsuțelor și a micii grădini este terasa-restaurant, deschisă, la care încă se mai făceau retușuri. Proprietarii sunt recunoscuți pentru brandul Manu BBQ (o afacere cu mâncare din Ploiești), așa că dinspre partea asta nu aveam emoții. Doar că nu știam dacă puteam lua toate mesele acolo având în vedere că terasa nu părea funcțională.

Terasa care va deservi și publicul larg, nu numai clienții Manu, este destul de mare, va avea o linie de autoservire și era plină de mese și scaune în așteptarea clienților. Sperăm să aibă un sezon bun.

Am luat toate mesele la Manu și în afară de micul dejun și un pui la jar pentru care sunt patentați, am mâncat exclusiv pește. Ne spusese că un prânz este 60 de lei de persoană, la fel o cină și că trebuia să convenim de la o masă la alta ce mâncăm, pentru că se gătea pe loc și aveau nevoie de 2-3 ore pentru fiecare masă. Am convenit să anunțăm prima cină și apoi ne vom orienta din aproape în aproape.

Fiind pe drum am primit câteva telefoane ca să confirmăm că ajungem și când ajungem pentru că bucătarul voia să asistăm la făcutul ciorbei de pește la ceaun. A fost o seară foarte frumoasă iar mâncarea excelentă. Ciorba de pește a însemnat câteva kg de pește pe care l-au scos din ceaun și l-am mâncat cu mămăligă și o cremă de usturoi (rețetă proprie) după care ne-am înnebunit la fiecare masă, apoi zeama de borș și apoi peștele prăjit din care n-a mai putut nimeni. Prin urmare ne-am trezit cu el a doua zi la micul dejun și ne-a fost clar că noi nu putem avea niște mese normale, cu două feluri. Așa că, ne-am orientat din mers și din cauza micului dejun suficient, completat cu ce nu mâncam seara, nu am mai avut prânzuri și cine obișnuite. Foarte drăguți cei de la Manu că nu ne-au impus nimic și ne-au lăsat să alegem noi ce și cât mâncăm. Împreună cu ei doar am convenit în timp util ce mâncăm la o masă sau alta.

Astfel, în prima seară am avut ciorba de pește și peștele prăjit, la singurul prânz de la Manu (celălalt a fost la Caraorman), am mâncat o ciorbă bestială de perișoare de pește, iar la următoarea cină am mâncat scrumbie la grătar cu niște cartofi întregi stropiți cu usturoi și ulei de măsline și câte o jumătate de pui la jar de familie, dar nici ăsta nu s-a mai mâncat. Cina următoare am avut o saramură de pește. La fiecare masă am primit din partea casei câte o țuică, chiar două și câteva carafe cu vin și înainte să vină mâncarea ne ghiftuiam cu crema de usturoi cu mămăligă, una excelentă, al cărui secret nu l-am aflat.

Micul dejun a fost suficient, cu salam, șuncă, chifteluțe de pește, pește marinat, icre, salată de vinete, legume, ouă ochiuri/fierte/omletă, ușor diferit de la o zi la alta. Cafeaua a fost bună și în afara celei de la micul dejun am mai băut câteva, care au fost pe nota de plată la 5 lei.

Că sejururile în Deltă sunt scumpe, știm. Până la urmă noi am fost foarte mulțumiți de cum am ieșit ca preț. 1700 de lei ne-a costat sejurul de familie la Manu, 3 nopți, în care au intrat toate: cazare, ce am mancat dar și excursiile, pentru că au barcă bună (de 12 persoane) și le-am făcut tot cu ei. În principiu 810 lei a fost cazarea cu MD 3 nopți, 200 de lei de persoană o excursie lungă cu barca (cred că peste 8 ore), 70 de lei de persoană o excursie scurtă, printre lacuri (aproape 4 ore), iar restul a fost ce am mâncat.

Fac precizarea că în afară de băuturile primite din partea casei la mese, restul de băuturi le-am avut de acasă, permisiune pe care am primit-o înainte de a începe sejurul, pentru că barul nu era functional încă. Nu știu dacă pe viitor vor rămâne la fel de permisivi. Avansul l-am achitat prin bancă, diferența s-a plătit cu cardul la fața locului, iar o pereche a vrut și factură. Absolut totul, inclusiv excursiile, s-au achitat oficial și au o mare bilă albă pentru asta, mai ales că erau la început de drum și nu ne așteptam.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Manu B&B se află în mijlocul Murighiolului, exact în intersecția în care se află și Primăria. Fiind pe colț are două intrări, după două străzi, una prin terasa-restaurant și una prin parcare.

Foarte aproape sunt magazine mici de unde îți poți cumpăra câte ceva la nevoie, vis-à-vis o tarabă cu suveniruri și gard în gard un hotel unde poți mânca, dacă mâncarea de la Manu nu îți este pe plac. E bine să reamintesc că în Deltă cam mănânci acolo unde ești cazat, dar că în fiecare loc mai sunt și câteva alternative.

Faleza lacului Murighiol este la aprox 300 de m de proprietate și noi am găsit lacul plin de păsări, a fost o plăcere să ne plimbăm în fiecare seară pe faleză.

Mare lucru nu ai de făcut în sat dar știi de la început că îl alegi pentru excursiile în Deltă sau amatorii, pentru pescuit. La 3 km se află Cetatea Halmyris până la care noi am făcut o plimbare lejeră pe jos.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Ne-am dus la Murighiol pentru excursii pe canalele Dunării și asta am avut. Un plus este faleza Lacului Murighiol unde poți face plimbări dimineața și seara, pentru a surprinde răsărituri/apusuri spectaculoase.

Sejurul nostru a fost după Paște, spre jumătatea lunii mai. Dacă altădată era perioada ideală, acum natura a fost întârziată puțin și cam toate erau verzi dar nuferii nu erau înfloriți, doar pe ici pe colo se mai zărea câte unul. Așa că, probabil sfârșitul lui mai, începutul lui iunie este ideal.

Pentru noi a fost un super sejur. Singurul regret a fost că n-am apucat să luăm și cea de-a 7-a căsuță ca să nu deranjăm pe nimeni. Dar cuplul celălalt nu s-a plans de nimic iar noi ne-am cerut scuze anticipat, dacă fiind mulți poate îi vom deranja cu ceva. Nu cred că a fost cazul. Căsuțele mi se par ideale pentru grupuri de prieteni sau familii.

Eu vă recomand locul din toată inima dar pozele vă vor lămuri mai bine dacă vreți sau nu un sejur în astfel de căsuțe.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Aurici in 04.06.21 16:02:28
Validat / Publicat: 04.06.21 17:35:44
VIZUALIZĂRI: 1169INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MURIGHIOL.
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa, Turcia
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Vedere dinspre terasa-restaurant
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68300 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

15 ecouri scrise, până acum

webmasterX [04.06.21 17:34:54] »

Excelentă și această recomandare

Mutat în rubrica "Manu B&B, MURIGHIOL" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Aurici [04.06.21 18:04:41] »

@webmasterX: Este prea sus cursorul. Manu este exact între Primărie și Pensiunea Blue House. În intersecția cu Primăria, exact vis-a-vis, la drumul principal, 222C.

webmasterX [04.06.21 18:12:40] »

@Aurici: rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=26848.

 • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
 • - fă click pe locul unde e amplasată
  • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
 • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră în partea de jos a paginii;
 • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici.
 • crismisscris / TELEFON [04.06.21 18:34:13] »

  O, ce frumos, cât de bine arată totul!

  Cu alte cuvinte, le-ați făcut safteaua. Să sperăm că ați tras piciorul și oamenii vor avea un prim sezon excelent! De fapt, sunt sigură că așa va fi, raportul calitate/preț e foarte, foarte bun!

  L-am trecut pe agendă pe Manu. Deși, anul ăsta nu cred că mai încape... Dar e destul de aproape de noi și sigur îi va veni rândul. Mulțam frumos!

  webmaster [04.06.21 19:52:28] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  Aurici [04.06.21 21:34:42] »

  @webmasterX: 45.037971 - 29,164464

  Strada Fericirii, nr. 48, Murighiol.

  Seară faină!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Aurici [04.06.21 21:50:13] »

  @crismis: Nouă ne-a plăcut foarte mult și binențeles că i-am judecat având în vedere raportul calitate-preț. Că mă luase groaza la primele căutări cu Delta asta. Între timp am văzut și 2 recenzii pe google, cu nota 5/5, ambele și mă bucur pentru ei.

  Nu știu dacă le-om fi făcut chiar safteaua dar clar am fost printre primii clienți și cred că primul grup.

  Le va fi bine că sunt buni pe mâncare, au o afacere bună în domeniul ăsta și experiența se vede. Și sunt foarte prietenoși/lipicioși/destul de permisivi și maleabili.

  Am zis că ne mai înt0arcem și noi că m-am topit să stau pe prispa aia dimineața.

  Mulțam și eu de vizită. Știu sigur că îți va plăcea și ție.

  Aurici [04.06.21 21:54:37] »

  @webmaster: Mulțam, seară faină!

  webmasterX [04.06.21 22:41:53] »

  @Aurici: Mulțumiri pentru coord GPS. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.

  În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate.

  k-lator [04.06.21 23:33:10] »

  @Aurici: Delicioase căsuțele lui Manu! Mi-au plăcut culorile, designul, vatra focului din mijloc, curățenia care se vede și din poze, prosoapele alea albe și pufoase și... ahhh cel mai mult m-am gîndit la mirorul ăla proaspăt de lemn și zugrăveală

  Am observat că și ustensilele de gătit, oalele și vasele toate, arătau impecabil de noi .

  Bravo! Ați făcut o alegere excelentă și nu ați dat greș. Mulțumim că ne-ai povestit, că merită toți bănuții.

  Voiam să te mai intreb, pentru că am citit săptămâna trecută mai multe articole pe tema asta, ați văzut păsări flamingo în excursiile pe care le-ați făcut sau pe lacul din apropiere? (vezi sursa: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/dupa-imaginile-spectaculoase-din-delta-pasarile-flamingo-au-fost-haituite-de-turisti-cu-barci-sau-cu-drone-asa-ca-au-parasit-zona-1547069).

  Toate bune și vacanțe frumoase!

  Carmen Ionscris / TELEFON [04.06.21 23:33:44] »

  @Aurici: Foarte drăguțe căsuțele, o alegere excelentă. Mi s-a făcut dor de Delta

  krisstinnascris / TELEFON [05.06.21 06:49:06] »

  @Aurici: Foarte bună recomandarea ta, ador căsuțele!

  Totul arată minunat, mulțumim pentru impresii, o cazare pe gustul meu: casută cu prispă, restaurant, grădină. Mai exact, un loc perfect pentru odihnă și relaxare in natură.

  Aurici [05.06.21 10:02:48] »

  @k-lator: Așa este, mirosul de nou face toți banii. Dacă mai este însoțit și de curățenie și zâmbete succesul este garantat. Pe noi ne-au cucerit cu felul lor prietenos pentru că și noi suntem la fel și am avut o chimie de la primul schimb de cuvinte.

  Nu am văzut flamingo. Ele or fi fost în Deltă dar știrea am auzit-o după ce ne- am întors. Ne-am enervat destul pe tema asta. Ce ar fi făcut un austriac sau un neamț sau oricine sănătos la cap dacă îi pica o colonie de flamingo pe un lac? Ar fi făcut tot ce este posibil să nu le deranjeze cu nimic și să rămână cât mai mult la ei. Românașii noștri ce-au făcut? Hai cu bărcile cu motor, cu zgomot, cât mai mult zgomot, să le trimitem de unde au venit.

  Apropo de asta, am mai fost în Deltă acum mulți ani și ne-am plimbat cu nenea Iancu, cu o barcă făcută de mâna lui, cu 2 punți, dar care mergea ca melcul, avea un motor amărât. Am fost doar grupul nostru în barcă și a fost o zi superbă. Am văzut multe păsări atunci, stoluri întregi, ceea ce acum nu cred că o să mai vedem. În deltă este ca pe bulevard, se merge bară la bară, șmecherie multă, gălăgie, iar dacă este mai liber turăm motoarele la bărci până se sperie tot păsăretul.

  Asta e, din păcate! Un Vlad Țepeș de-am avea...

  Toate bune și ție, vară cât mai plină!

  @Carmen Ion: Și la noi a fost un dor spontan. Ne propusesem să acoperim toată Delta în vreo 3 escapade. Am fost acum mulți ani și abia acu i-a mai venit rândul. Ne-am mai propus măcar o tură la anu să acoperim și Sulina cu zona aceea. Să fim sănătoși, să reușim să le facem pe toate.

  @krisstinna: Cred că ți-ar plăcea locul. Grădina avea gazonul abia pus și niște floricele, cred că o să arate cu totul altfel peste câtva timp. Și sper să rămână în aceleași standarde cu mâncarea.

  Vă pup cu drag, fetelor, să aveți o vară frumoasă și călătorii pe gustul vostru.

  robert [07.06.21 18:06:09] »

  @Aurici: foarte bună recomandarea, foarte fain acest loc de cazare. Si mie îmi place să fiu primtre primii clienți la un nou loc de cazare. Totul miroase a nou, miroase a proaspăt.

  De mâncare ce mai pot să zic? Curcubeu pe cerul gurii, efectiv mi-a lasat gura apă. Iar țuiculița un bonus foarte binevenit.

  Felicitări atât pentru alegere, cât și pentru articol. Delta este fabuloasă. Iubesc muntele, imi place marea, dar delta o ador!

  Aurici [08.06.21 10:40:18] »

  @robert: Manu este o bază bună pentru excursii în Deltă. Și faptul că sunt buni pe mâncare, și sper să rămână așa, e un plus. Iar țuiculița aia bună, bună... te face să nici nu mai vezi un eventual minus.

  Delta noastră este spectaculoasă într-adevăr, cine n-ar adora-o?

  Merci de vizită, km în neștire în vara asta!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Aurici, crismis, k-lator, robert
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0868060588837 sec
  ecranul dvs: 1 x 1