ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.11.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2015
DURATA: 2 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Din nou la Stogu, la fel de mulțumiți

TIPĂREȘTE

V-am spus aici că la revelionul trecut am câștigat un concurs de dans. Premiul consta într-un sejur de 2 nopți, casă și masă la Hotel Stogu din Băile Olănești, acolo unde s-a și întâmplat evenimentul și trebuia consumat pînă la sfârșitul anului 2015.

Nu am crezut că o să ajung să-mi consum premiul și chiar dacă îmi părea rău nu vedeam nici o soluție. Am avut un an greu, cu multe obligații personale și profesionale și chiar nu-i găseam locul. Dar cu cât se apropia sfârșitul anului cu atât au început să apară și regretele. Plus prietenii care știau și tot sunau: du-te, du-te... că e păcat.

În fine, am scris un mesaj pe un formular de contact de pe site-ul hotelului și am zis că dacă nu-mi răspunde nimeni, asta e, eu am încercat.

Dar de unde? Nu cred că au trecut 5 minute de când am scris eu mailul că a venit și răspunsul: “cum să nu, vă așteptăm, doar să convenim asupra week-end-ului”. Ce să mai amânăm că aveam alte planuri pentru decembrie, primul week-end era singurul posibil. Au urmat câteva mailuri pentru detalii, toate la fel de prompt, decizie rapidă, chiar dacă fusesem plecați și cu o săptămână în urmă și ca să nu ne ducem cu mâna goală, am sunat prietenii cu care ne place să lenevim, să facem campionate de jocuri de masă și să dezbatem probleme arzătoare la ordinea zilei și vineri, 20 noiembrie, pe o vreme absolut superba, ne îndreptam către Băile Olănesti.

De ce țin neapărat să mai scriu un articol dacă am facut-o o dată și nu cu prea mult timp în urmă? Păi pentru că atunci n-am avut deloc poze cu cazarea și acum am, lucru deloc de neglijat, dar și pentru că am avut o dilemă atunci și m-am tot întrebat dacă n-or fi fost toate bune și frumoase doar pentru că era sarbătoare. Așa că vin acum și actualizez informațiile dintr-o perioadă în afara sezonului turistic, ba mai mult dintr-un week-end de noiembrie care se anunțase destul de mohorât d. p. d. v. meteo.

Despre vreme noi nu trebuie decît să fim informați, astfel încât să decidem programul în funcție de ea. De obicei ne place să bântuim, dar mai simțim nevoia și de leneveală și cum am plecat la drum cu prietenii potriviți pentru astfel de situații putea și să plouă și să ningă… cald în casă trebuia să avem că restul se aranja. Vineri și sâmbătă până la prânz am avut vreme superbă. După aceea s-a innorat dar nu a plouat ci doar a burnițat puțin. Duminică știam că va ploua și așa a fost dar nu conta pentru că noi ne făcusem planurile. Pentru că și duminica face parte din week-end și în general nu ne grăbim să ajungem devreme acasă, am hotărât să facem ceva la adăpost și în drumul spre casă să ne oprim la Salina Ocnele Mari despre care o să scriu separat, măcar pentru faptul că am fost printre ultimii turiști înainte să fie închisă de ISU pentru o perioadă, nu știm cât de lungă.

Despre drum n-o să mai dezvolt așa mult pentru că am făcut-o și în articolul anterior iar Băile Olănești este o destinație despre care toată lumea a auzit. Sunt aproape 200 de km din București și doar 20 din Rm Valcea. Ce a fost diferit acum sunt lucrările din Rm Vâlcea care fac ca drumul să fie un pic întortocheat până ieși din nou în drumul spre Olănești dar nu este nimic complicat.

Despre Stogu mai spun o dată că este așezat central în Băile Olănești, chiar lângă parcul Mihai Eminescu, suspendat deasupra râului Olănesti și că are o poziție extraordinară. Este format din două corpuri, unul mai vechi cu camere mici și mobilă mai veche dar și mai ieftin dacă optezi pentru cazare acolo și un corp nou, cu camere mai mari, mobilate cu gust și foarte important, peste tot foarte curat.

Ne-am cazat imediat în corpul nou, am avut camerele 3 și 4 și poate unde de revelion era zapadă și zloată sau pentru că era hărmălaie, nu știu exact, dar acum mi s-a părut și mai potrivit pentru un week-end liniștit.

Camera este destul de mare, cu pat și noptiere, covorașe groase pe care să calci, pe fiecare latură a patului, minibar, TV, încălzire centralizată dar cu posibilitatea de a potrivi temperatura din telecomandă, două fotolii mici cu măsuță, un scaun pătrățos, tapițat, birou, oglindă, șifonier, pături în plus în șifonier, cuier cu suport pentru geamantane.

Din cameră ieși într-un mic balcon, cu o balustradă semirotundă din fier forjat de unde ai o vedere foarte frumoasă asupra orașului, spre parc dar și spre munți. Foarte aproape de hotel începe promenada către izvoarele renumite și poți să faci o plimbare prin pădure, pe o șosea asfaltată, largă și foarte important fără trafic auto, pietonală.

La baie, tot ce trebuie, articole de toaletă, cabină de duș mare, în care să te învârți liniștit, scurgere bună, gresie și faianță de bună calitate și alese cu gust.

La parter este restaurantul iar din el se iese pe o terasa, cu mobilier de lemn, suspendată chiar deasupra apei și pentru ea trebuie să ajungem și vara la Olănești, neapărat. Am mâncat foarte bine sejurul trecut și acum de asemenea, iar prețurile sunt rezonabile. În plus, o grămadă de oameni care nu erau cazați aici veneau la prânz și seara pentru a mânca.

Este important să spun că mirosul de mâncare nu ajunge până în camere, nici pe holuri și nici chiar în restaurant nu miroase. Spun asta pentru că într-una dintre plimbări am intrat în cele 3 hoteluri din Olănești, renumite pentru piscinele cu apă dulce, pentru că voiam să ne bălăcim într-o seară, iar la unul dintre ele mirosea a mâncare (pește cu usturoi) de te trăznea, încă de la intrare. Și căt am stat de vorbă la recepție ne-a zăpăcit mirosul. N-am rezolvat problema cu piscina pentru că toate erau închise pentru renovare sau modernizare, în așteptarea oaspeților care urmează să vină de sărbători. Este vorba de hotelurile Premier, Olănești și Tisa, dar toate aveau pachetele pentru revelion vândute deja și ca să mai laud un pic Stogu, în toate 3 am văzut mai puțină lume la momentul ăsta.

Stogu are și o bază de tratament proprie, fără piscină, (împachetări, masaj, ionizări, magnetoterapie, curenți, etc), inclusiv cabinete proprii. Piscina publică, cu ape sulfuroase este la 2 pași, in parcul Mihai Eminescu cu care se învecinează. Tot acolo este o parcare publică imensă dar nu a fost cazul, pentru că am parcat gratuit, în fața restaurantului

Hotelul are Wifi gratuit peste tot, în cameră, la restaurant și funcționează foarte bine.

Vreau să evidențiez neapărat că am găsit foarte curat peste tot. Fără urme că au trecut turiști peste an. Pereți, podele, impecabile, baia, holurile, parcă era renovat de curând, nu știu dacă este așa sau pur și simplu se menține permanent curățenia. Să spun și de ghivecele de flori prezente peste tot, la recepție, pe holuri, in restaurant, care dau o pată de culoare locului.

Ce mi-a mai plăcut? Că nu a venit cineva la mine care să mă întâmpine și să-mi spună “aaa dvs sunteți, ia să vedem cum facem, ce vă oferim noi că ați câștigat, bla-bla... ” M-a primit băiatul de la recepție, mi-a dat cheia de la cameră, mi-a înmânat un card pe care trebuia să îl folosesc pentru restaurant, iar apoi am constatat că toată lumea era informată și oricât s-au schimbat ospătarii toți știau același lucru și după fiecare masă ne cerea cardul și atât. Am apreciat atitudinea personalului în legătură cu asta și mi s-au părut la fel de amabili ca la revelion.

În plus am remarcat că, chiar dacă stațiunea era oarecum pustie, în restaurantul lor era mereu lume, în timpul meselor. Erau oameni mai în vârstă care erau veniți pentru tratamente, se vedea clar, dar și tineri care veneau în special seara. Credem că este vorba despre oameni din Rm Vâlcea sau împrejurimi care veneau să mănânce și să petreacă o seară agreabilă și este important să spun că vineri seara am găsit la restaurant muzică live. Un bărbat care cânta destul de bine, acompaniat de o orgă și care aborda toate genurile muzicale. Nimeni nu dansa dar probabil că toți se simțeau bine, pentru că noi am plecat după 11 noaptea din restaurant și am mai lăsat oameni acolo, la vreo 2 mese. Dar sâmbătă a fost o petrecere în toată regula. Restaurantul, care nu este deloc mic, a fost aproape plin și s-a dansat într-o veselie. Ceea ce mi-a plăcut a fost că omul se plia după preferințele fiecăruia și că aborda genurile muzicale în funcție de cum i se cerea. Și pentru că era posibil asta, toată lumea a fost mulțumită. La fel de important este să spun că muzica nu se aude aproape deloc în camere. Doar dacă deschizi ușa camerei, să intri sau să ieși.

Pentru că nu o să scriu un review de călătorie pentru Băile Olănești vă spun în căteva cuvinte că la data aceasta stațiunea era destul de pustie dar pe noi nu ne-a interesat acest aspect. Scopul pentru care ne-am dus a fost atins. Am avut cadrul care trebuia ca să vorbim mult, am jucat wist ca în studenție, am mâncat mai mult decât trebuia, dar au niște papanași…. și ne-am plimbat, așa cum ne place. Am mers pe jos din centrul stațiunii prin pădure, pe lângă izvoarele renumite, drum care ne-a plăcut și în iarnă. La celebrul izvor 24 am traversat podul peste râu și am trecut pe partea cealaltă pe un drum la fel de frumos, care ne-a scos în localitate, la mica bisericuță din lemn, a moților din Albac, cunoscută ca biserica lui Horea, apoi am ieșit la primărie și ne-am întors la hotel după o plimbare de aprox 5 km.

Ca să trag o concluzie, am fost la Stogu când nu era nici o sărbătoare, ci doar week-end și nu era sezon, ci 20 noiembrie, o perioadă în care lumea nu prea mai iese din casă. Mai ales ca să meargă la Olănești. Și totuși lumea vine la Stogu pentru o mâncare bună și o atmosferă asemenea. Ne-am dat seama că pentru noi Stogu este o opțiune foarte bună, pentru că suntem mulți și avem de sărbătorit și chiar nu mai știam încotro s-o mai apucăm. În mai puțin de 3 ore am ajuns din București la hotel așa că va rămîne o opțiune pentru viitor și vă doresc și vouă să-l încercați.

Recomand hotel Stogu atât pentru un week-end cât și pentru un sejur, mai liniștit, ce-i drept, dar dacă autoritățile ar fi deștepte, Băile Olănești ar putea rivaliza cu Karlovy Vary, fără discuție

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Aurici in 28.11.15 09:51:31
Validat / Publicat: 28.11.15 11:02:41
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2406 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotel Stogu din Băile Olănești
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici
Alte impresii din această RUBRICĂStogu Hotel:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 2.9239339828491 sec
  ecranul dvs: 1 x 1